Şimdi Ara

BROADWAY KULLANICILARI BAKSIN LÜTFEN (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
212
Cevap
1
Favori
282.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşım araç yeterli donanıma sahiptir demişsin hangi donanımdan bahsediyosun açıklayabilirmisin?
    quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl

    Otobanda dahi hız sınırı 130km.Broadwayde bunu karşılayabilecek seviyede olduğundan hız konusunda bir eski olduğunu düşünülemez.

    Yol tutuşıu olarak Türkiye yollarına göre optimize edilen Renault9 lar avrupa versiyonlara göre 4.2 cm daha yüksektir.Bu sebeple virajlarda biraz sıkıntı yarattığı doğrudur.Buradaki diğer bir noktada yumuşak bir süspansyion olmasıdır.

    İzolasyon yeterli olmadığı için ses konusunda can sıkar.Ancak 100 YTL'ye iyi bir izolasyon yapabilirsiniz.

    Donanım olarak yeterli donanım seviyesine sahiptir.

    Birde ford ka'yı tavsiye eden arkadaşım:) ford ka nın parça fiyatları ve bakım fiyatlarını broadwayle kıyaslayabilirmisin?Arada uçurum vardır.Bugün 13 yaşındaki R9umu hala YETKİLİ servise korkusuzca götürebiliyorum ve önüme astronomik faturalar çıkmıyor.





  • donanımları ben söyleyeyim
    Yuvarlak direksiyon,vites kolu,sinyaller,el fireni,cam açma kolları ,korna
  • donanım seviyesi kullanıcının beklentisine bağlıdır ancak size sayacağım bazı donanımlar hala sıfır km bazı araçlarda bulunmuyor.
    kıyaslamayaı megane ile yaparsanız tabikide donanım seviyesi düşük kalır.ama loganın,symbol'ün,albeanın baz versiyonlarına göre kıyaslama yaparsanız;

    elektrikli camlar
    merkezi kilit sistemi
    renkli camlar
    devir göstergesi
    yağ seviye göstergesi
    kadife koltuk ve kapı döşemeleri

    broadwaylerin bazı versiyonlarında otomatik vites ve klima seçeneğide sunulmuştur.

    kısacası üretildiği döneme bakılınca yeterli seviyede.
  • Broadway şehir içinde mükemmel araba.Az yakıyor seri parca ucuz ama uzun yolda şehirler arası çok sakat.Yanından bi tır geçince silecekler oynuyor,arabanın ön camından fırlayacak gibi oluyor insan.Toroslar gibi oturaklı değil.Ama gerçekten tutulan bir araba.Yeni arabalar yok kalite yok performans desin dursun,ne varsa bizim eskilerde var.Doğan ,şahin,toros,broadway hala peynir ekmek ğibi satılıyor.Tofaş kuş serisini bırakmayacaktı.Biraz daha geliştirip devam edeçekti.Şimdi ne oldu c sınıfında beğenilen satılan arabası yok.
  • pusat bence yanlış düşünüyorsun.
    gerek renault 9-11-12 serisi gerek tofaş kuş serisi ömrünü çoktan doldurmuştu.
    Teknolojik olarak iyileştirme yapmaktansa yeni bir tasarıma yeni bir kasaya geçmek daha akılcıdır.Sonsuza kadar bu araçlar üretilecek değil ya.Renault 9 serisi Fransada 1981de üretime başlamış 1989da üretimden kalkmıştır.Düşün bir 1989da üretimden kalkan aracı biz 2000de ancak üretimden kaldırabildik.

    Çok sıkı bir R9cuyumdur ancak gerçekleride gözardı etmemek gerekir
  • Haklısın ama bide Türkiye'nin gerçekleri var.Ömrünü doldurmuş diyorsun ama hala daha mükemmel satılıyor.Avrupa birliğine uyacağız derken Türk halkı tarafından çok beğenilen,ve alım güçüne hitap eden bu arabalar devam etseydi,Türk ekonamisi için daha iyi olurdu.Yeni arabaların masrafları çok,forumda bir arkadaş clio ile kaza yapmış,sol kapıdan motor çarpmış arabada 3400 tl masraf var.Bu nedir ya performans,donanım derken insanlar soyuluyor.Eskilerin gözünü seveyim.Fiat gerçekten c sınıfında araba satamıyor.Belkide kendileri pişman olmuştur.
    SEnin dediklerin çağımızın gerçekleri doğrudur.Ama insanın içinden böyle geçiyor.
  • bu konuda sana katılıyorum
    quote:

    Orjinalden alıntı: qntrl

    pusat bence yanlış düşünüyorsun.
    gerek renault 9-11-12 serisi gerek tofaş kuş serisi ömrünü çoktan doldurmuştu.
    Teknolojik olarak iyileştirme yapmaktansa yeni bir tasarıma yeni bir kasaya geçmek daha akılcıdır.Sonsuza kadar bu araçlar üretilecek değil ya.Renault 9 serisi Fransada 1981de üretime başlamış 1989da üretimden kalkmıştır.Düşün bir 1989da üretimden kalkan aracı biz 2000de ancak üretimden kaldırabildik.

    Çok sıkı bir R9cuyumdur ancak gerçekleride gözardı etmemek gerekir





  • arkadaşım sen reno 9 fairway alabilirsin yakıtı brodway den çok düşük yol tutuşu faln çok iyi bende fairway kullanıcısıyım

     BROADWAY KULLANICILARI BAKSIN LÜTFEN


     BROADWAY KULLANICILARI BAKSIN LÜTFEN


     BROADWAY KULLANICILARI BAKSIN LÜTFEN




  • Selam R 9 dostları,

    Ben de 2 yıl kullandığım 96 Broadway aracımı, babamın isteği üzerine yazın iç mekanda pişirmeyen, klimalı bir araç olan megane almak için geçen hafta sattım, (bu arabayı alış amacımız zaten şoförlük öğrenmekti) kullandığım süre içinde beni hiç yarı yolda bırakmadı, tüplü olduğu için bakkala bile arabamla gider olmuştum..

    Aracın eksilerinden birisi arka süspansiyonun Türkiye yol şartları için tasarlandığından fazla yumuşak olması idi (arkaya sağlam iki kişi oturursa arkası çöküyor). Tek başıma hiç bir zaman 90 - 100 km üzerine çıkmadım, çünkü araçta bu hızlardan sonra öyle bir motor uğultusu oluyor ki, hızlı gitmemeniz gerektiğini biliyorsunuz (kısacası limitlerini bilen bir araç) Ha, otobanda 150 'ye kadar çıkarsınız, ama araç epey yüklü olsun.. (kendimden biliyorum)
    Bazen kendimi kaybederek agresif kullandığım da oldu ama bir gram bile savurmadım, frenleri kuru zeminde kolay kolay kilitlenmiyor, tıpkı bir spor araba gibi gaza çok iyi tepki veriyor ve hızlanıyor. Arac 2. viteste bile kalkıyordu, kuşlar gibi tekleyip stop etmiyordu.. yalnız uzun yolda 6. vitesi aratıyor..

    Alırken de satarken de pişman olunmaz..

    (Not: Sürekli LPG de kullandığımdan dolayı, LPG de sorunsuz çalışan aracım, benzinde marş basmamaya başlamıştı...)




  • broadway ülkemizde en çok tutulan araçların başını çekmekdedir;

    broadway ekonomik aile tarzı mütezavi bir arabadır.

    her türlü yol şartlarında kullanabılırsın(toprak,stabilze,otoban,tarlada dağda bayırda otda çayırda her yerde)

    malum 90 yıllarda çıktıgından dolayı pek konfor teknolojık aksamı bulunmamakla birlikde mekanik bir arabadır


    devlet çalışanlarıın durumu orta halli olan kesim için ideal bir arabadır

    parçası,tamiri ucuz ve heryerde bulunabilmekdedir


    1998 model metalik gri 3 parça boyalı benzinli 9.750
    adanadaysan görüşebiliriz 2008 megane II almak için satıyoruz.(pm atabılırsın)
  • ulan bizim araba arkadaşlar broadway sarsalaya gidip gelioz 25 miylon ytl benzin yakıo walla batıracak sizin yine yenia rabalarınız var kaç seneden beridir bu arabayla duruoz ondan bi rahat edememdik ama en iyi araba renault neyse size ta[simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage]vsiy[/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage]em bitane 4x4 alıp keyfe keyf cekmek neyse arkadaslar neyse hadi bay
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hakan7s

    ulan bizim araba arkadaşlar broadway sarsalaya gidip gelioz 25 miylon ytl benzin yakıo walla batıracak sizin yine yenia rabalarınız var kaç seneden beridir bu arabayla duruoz ondan bi rahat edememdik ama en iyi araba renault neyse size ta[simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage][simage]vsiy[/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage][/simage]em bitane 4x4 alıp keyfe keyf cekmek neyse arkadaslar neyse hadi bay





    şu yazdıklarından hiç bir şey anlamadım. bu ne yaa...
  • hyundai accenti öneririm. Brodweyden daha yeni bir yüze sahip ve daha kaliteli gibi geliyor. Brodwayler öyle sağlam bir araç değil. Zaten gidişinden ne olduğu belli oluyor. Sana şiddetle hyundai yi öneririm.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: moontaxi

    bu aracı alacaklara tavsiyem aynı bütçeyle gövderengi tampon gümüş gri Ford KA almaları. Hem güvenlik hem yol tutuş hem konfor hem de yakıt ekonomisi yönünde Ford Ka kat kat üstün bir araç.

    ABS, Hidrolik direksiyon, ve klima ve air bag artıları ki hem model yılı daha yüksek hem de aynı fiyata ikinci elleri.

    Zamanında broadwayde öğrenmiştim araç kullanmayı, o kadar konforsuz ve direksiyonu ağır başka bir araç yoktur herhalde. Güvenlik de sıfır.

    Broadwaylerin ikinici el fiyatları da aracın özelliklerine ve yılına göre astronomik seviyelerde. 8-9 milyar az para değil. Bu aracı alacak kişi tamam belki satarken de çok zarar etmez ama sonuçta kullanmak için otomobil alıyoruz.

    Sonuç olarak Ford KA almanızı tavsiye ederim

    Arabamı o ? Hayatımda gördüğüm en berbat tasarımlı otomobil (bana göre)




  • Her kesin görüşü farklı. Ama sanırım sen başka bir hyundai modelinden bahsediyorsun. Accentlein hb gibi olan bir kaç modeli var onlar öyle. Ama ben onlardan bahsetmiyorum. Benim söylediğimin önü Dodge viperi andırıyor. ve bir çok kişi başka araçlarını modifeye ederken benim bahsettiğim Accentin farlarını kullanıyor.
  • hyundai accenti öneren arkadaşıma katılıyorum, LPG li ford escort ta iyi bir tercihtir. fordun da parça avantajı vardır diğer birçok markaya göre.
  • Teşekkür ederim drsnry arkadaş. bu formda yalnız olmadığımı bilmek çok güzel. Ford escordu söylemyi ben de unuttum. oda güzel araç.
  • arkadaşım bende broadway war satıp megane alcam broadway ii arabadır her yönden biraz konfar az tabi bendeki92 model yenileri eski kasadan daha önce çürüyor ben sana satim 164000 kmde benzinliki bence benzinli kullan elektrikli cem merk kilit radyo kaset var koyu yeşil 5500ytlye veriim sana yürürü iidir yolda beni hiç bırakmadı (8senedir)temiz kullanıuldı aile arabası sigara içilmemş orjinal old biraz boyasında ufak tefek şeler var koyu yeşil tamiz tokay_ozgur@hotmail.com bana mail atttt
  • Broadway iyi arabadır.kullanmışlığım var.Sağlam arabadır.Tavsiye ederim
  • Konu açılalı 1 yılı geçmiş ancak ben şuan okuyorsam mutlaka okuyanlar olacaktır düşüncesi ile yazıyorum.
    1985 Renault9 GTE sahibiyim. Arabanın modeline bakıp aldanmayın müthiş bakımlı çok diri ve 4x4 lere taş çıkaracak kadar off-road kullanıma müsait sağlamlıkta bir araçtır. Zaten Renault 9 serisinde RNi sınıfına kadar olanların hepsinde özellikler tamamen aynı aracın tek lüksü otomatik ön camları.. Arabamdan oldukça memnunum. Aracım tüplü ancak kış şartlarında performans yüksek olsun diye benzin tercih ediyorum. Zaten evden işe işten eve ve mesafe 3km.
    Renault kullanıcılarına birkaç tavsiyem olacak.
    Öncelikle 9' ların en büyük sorunu direksiyonun ağır olması. Ben bu sorunu çözdüm arkadaşlar. Lastikçi bir arkaşım bana yeni çıkan ithal vakumlu lastiklerden önerdi, bu lastikler normal lastikten çok çok yumuşak ve diş derinliği oldukça fazla kar lastiği olarak kullanılabilir özelliklere sahip hatta üzerinde karda buzda çivi çakmak için delikleri var. Bu lastikleri taktıktan sonra direksiyonda inanılmaz derecede hafifleme oldu 4 mevsim kullanma özelliğine sahip ve normal kullanımda yıllarca kulanabilirsiniz. Direksiyonum çok sert diyenler mutlaka ama mutlaka denemelisiniz özellikle içinde bulunduğumuz kış aylarında kayma sorunu hiç yaşatmıyor buz üzerinde bile performansı inanılmaz. Aynı zamanda yol gürültüsüde azaldı.
    İkincisi LPG'li kullanım esnasında performanstan şikayet edenler birkere şunu iyi bilmelisinizki ayarı iyi yapılmış bir araç asla benzini aratmıyor aracı ilk aldığımda aracın özellikle 1 nci vitesteki silkeleme problemi ve uzun yolda araç sollarken hızlanmadaki zayıflık yüzünden sorunlar yaşadım. Ama iyi bir ustanın elinden geçtikten sonra bu problemler en aza indi bu yüzden mutlaka işini çok iyi bilen birinin bu gaz ayarını yapmasına dikkat edin. Bir çok kişi gaz ayarını kenisi yapıyor, işi her zaman ustasına (en iyisine) yaptırın.
    Sabah aracım çalışmıyor çok uğraşıyorum diyenler (LPG kullanlar) Jigleyi çekip aracın kontağını açın ve 30 sn kadar bekleyin sonra aracı çalıştırın hemen alacaktır. Benzinle bile çalıştırsanız kış şartlarında jigleyi çekmeden araçla mücadele vermeyin boşuna.
    Aracınız ister benzin ister LGP olsun mutlaka ama mutlaka motor koruyucu yağ katkısı kullanın ben yağ katkısı olarak bor katkılı motor koruyucu koydum araçtaki yakıt tüketimi ve çekiş benim gözümde %25 civarında faydalı oldu. Aracınızın marka ve modeline bakmaksızın 0 km bile olsa kullanılması gerekir diye düşünüyorum (yapılan testlerde 0 km araçlarada bor katkılı motor koruyucu kullanılmış ve onay almıştır.)
    Kış şartlarında 9 ların üzerine bir araç tanıyorum 30-40cm karla kaplanmış yolda gitmek her aracın harcı değildir ama bu araç gidiyor. Ancak kalorifer sistemi çok iyi olmadığından (insanı içeride üşütmüyor) uzun süre dışarıda bekleyen araçlar için koltuğunuzun altında mutlaka buz kazıyıcı bulundurun çünki camlar mutlaka buz tutuyor ve ısıtma sistemi çok iyi çalışmadığından bu buzları eritmek çok uzun sürüyor, buz kazıyacağını bagajda tutmayın çünki bagaj kapısıda donup kalıyor. Ayrıca silecek suyunu boşaltıp yerine buz çözücü sıvı yada alkol oranı yüksek kolonya gibi sıvılar koyun. silecekleriniz donmaması için altına karton koymak iyi bir çözümdür.
    Bu aracın yürüyen aksamında tek dikkat etmeniz gereken yer tekerlek bilyalarıdır bunları yılda bir kez kontrol ettirin başkada bir yerden arıza vermiyor. Renault 12'lerdeki rotil aşınması yüzünden tekerlek kopma sorunları 9 larda yoktur.
    Sonuç olarak Renault 9 modeli Türkiye şartlarına göre yapılmış tasarlanmış en ideal Şehir içi araçtır. Uzun yolda biraz keyifsiz olsada bundan daha az masraf çıkartan daha az sorunlu bir araç bulamazsınız. Parçası neredeyse bakkalda satılacak kadar bol ve ucuz. Özellikle 2.nci elde bu kadar hızlı alım satımı olan bir araç, biraz kullanır satarım diye düşünenlerin tek tercihi olmalı.




  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.