Şimdi Ara

Broadcom, 61 milyar dolarlık dev VMware anlaşmasını tamamladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Broadcom, 61 milyar dolarlık dev VMware anlaşmasını tamamladı
    Broadcom'un 61 milyar dolarlık dev VMware satın alma işleminin, düzenleyici kurumların önemli incelemelerinin ardından tamamlandığı şirket tarafından bir basın açıklamasıyla duyuruldu. Çin'in kısa bir süre önce ek kısıtlamalarla satın alma işlemine onay vermesiyle birlikte ağ yongası üreticisi gerekli tüm onayları almış oldu.



    Broadcom, 61 milyar dolara VMware’i satın aldı



    Broadcom/VMware anlaşması Microsoft ve Activision'ı içeren diğer mega satın alımlar kadar ses getirmedi ancak özellikle iş dünyası için bu hamle çok önemli. Zira Broadcom'un ürünleri veri merkezleri, bulut sağlayıcıları ve ağ altyapısı için yaygın olarak kullanıldığından internetin büyük bir kısmının yapısını oluşturuyor. Bu arada VMware, şirketlerin yerel ağları genel bulut erişimine güvenli bir şekilde bağlamasına olanak tanıyan sanallaştırma ve bulut bilişim yazılımları üretiyor.



    Ayrıca Bkz.TSMC, 3nm üretim kapasitesini arttırıyor: Birçok firma üretim için sırada



    İki firma birbirlerini mükemmel bir şekilde tamamlasa da bu durum düzenleyici kurumların da ilgisini çekmişti. Örneğin Avrupa Komisyonu, Broadcom'un rakip donanımlar ile VMware'in sunucu sanallaştırma yazılımı arasındaki birlikte çalışabilirliği sınırlayarak rekabete zarar verebileceğinden endişe ediyordu. Ayrıca şirketin VMware'in yazılımına erişimi engelleyebileceğinden ya da azaltabileceğinden veya VMware'i kendi donanım ürünleriyle birlikte sunabileceği de diğer endişeler arasındaydı.



    Ancak Broadcom’un ana rakibi ile Marvell ile endişeleri gideren anlaşmalar yapması süreci istenen yola soktu. Geçtiğimiz gün de Çin ile anlaşma sağlayan ve VMware'in sunucu yazılımının rakip donanımlarla birlikte çalışabilir sağlayacağını taahhüt eden Broadcom için anlaşma nihai olarak kapatılabilir oldu.




    Kaynak:https://www.engadget.com/broadcom-closes-its-61-billion-megadeal-with-vmware-083915996.html







  • Acaba DELL neden VMware'i elden çıkardı.

  • myhotyro M kullanıcısına yanıt
    DC'ler icin asiri pahali olmasindan ve acik kaynak kodlu alternatifi bulunmasindan dolayidir.
    Ornek https://www.proxmox.com/en/

  • gunesahmet kullanıcısına yanıt
    Affiniza siginarak yorumda bulunacagim lutfen kisisel olarak almayin, proxmox ve vmware potansiyel musteri kitleleri olarak cok ayri liglerde iki urun.Eger benzer kulvardan ornek verecekseniz, Citrix Xen, Redhat EV Redhat Openstack vb derseniz anlarim ki bu urunlerin hepsi enterprise urunleri temsil ediyor her ne kadar kismen open source olsalar bile. Wmware'in el degistirmesinin temel nedeni kotu yonetilmesi ve cok guclu urunleri olmasina ragmen rakiplerine ezici ustunluk saglayayamamasi seklinde ozetlenebilir. Ki bununda bir cok nedeni var, en basta gelenlerden birisi lisans maliyetleri o kadark yuksek ki, o butcelere cikabilen cogu kurum eger regulasyonlari musaitse public cloud vendorlarin kapisini caliyorlar. Keza Public cloud vendorlar ve redhat gibi firmalar bir cok farkli kulvarda katma degerli hizmetleri bir butun olarak sunabildikleri icin yine toplam pakette vmware'in onune geciyorlar. Ozetle kotu yonetim sirketin onunu surekli tikadi, broadcom'dan umutluyum(babamin sirketi ya...), dinleri imanlari para oldugu icin ve genelde yas tahtaya basmadiklari icin muhtemelen vmware'i para inegine cevireceklerdir, tabi bekleyip gorecegiz.





  • symbiat kullanıcısına yanıt
    Asya'da, özellikle Uzakdoğu'da din iman paradır.

  • symbiat kullanıcısına yanıt

    Haklisiniz. VMWare ile proxmoxu karsilastirmak biraz gereksiz oldu, aklima ilk geleni soylemis bulundum :)

  • Vay ne paralar dönüyor

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.