Şimdi Ara

Bravo lpg kiti BRC'nin yerli üretimi midir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
8.677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aşağıda sikayetvar.com sitesine gönderilen bir şikayet ve şikayete BRC adına verilen bir cevap alıtılanmıştır. Sorum şudur: Bravo lpg kitini forumdaki okumalarımızdan BRC'nin yerli üretimi olarak biliyoruz.Bravo lpg kitinin BRC ile alakası nedir, niçin BRC montajı yapılan bayilerde BRC kiti olarak pazarlanmaktadır?
    Alıntı:
    Müşterinin şikayeti:
    "BRC - 2A MÜHENDİSLİK Servis Anlayışını Anlamadım Marka Sorulmadan İşlem Yapılmış! Ben aracıma (Opel Astra 1,4 2001 model)15 gün önce **** yetkili servisinizde brc tüp taktırmak için fiyat konuştum ve brc tüp konusunda anlaştım. Aracıma tüp takıldı daha ilk günden şamandıra sorunu ve göstergede sarı arıza lambası uyarısı verdi sonra araba yolda çekmemeye ve teklemeye başladı. Yetkili servisine gittim enjektörlere gaz gönderen motorun üstündeki parçadan yaptığını söylediler ve değiştirdiler sorun yine devam etti proje alınması için 2a kâğıt hane merkezine gidildi. T**** bey bu şekilde bir montajlama ya proje onayı veremeyeceğini söyleyip tekrar yetkili servise yönlendirdi. Yetkili servisteki arkadaşlar kablolama düzeltmelerini yaptılar ve bilgisayarla programlama yapılacak diye 2a dan arkadaşların geleceğini söylediler brc Lpg sistemi bu kadar sorunlumu ki diye sorduğumda arabama brc marka tüpün takılmadığını öğrendim. Nasıl falan derken brc nin yerli üretim ürünü bravo nun takıldığını öğrendim arabama ve ustanın bu sistem bu arabayı kaldırmaz ısrarlarına rağmen takılmış. Takan brc servisinin yetkilisine neden böyle bir şey yapıldığını sorduğumda biz sizinle marka konuşmadık ama demesiyle şok oldum brc yetkili servisinde gaz taktırıyorum. 1500 tl ya ve marka sormamakla itham ediliyorum 1 haftadır işlerim aksıyor ve eğer brc tüp istiyorsam 300 tl daha fark ödemem gerektiği söyleniyor. Bu nasıl bir servis anlayışı bu nasıl bir brc servisi tüketici olarak aldatılıyorum ve mağdur ediliyorum. Arabamın anahtarını da onlara bıraktım alın dedim arabam sizin olsun arabada istemiyorum çıktım eve geldim...*
    352 kez okundu

    Mesajınız :
    BRC'NİN CEVABI:
    584926Şikayet ile İlgili Görüşmeler28 Nisan 2010, 11:09:11 Söz konusu araçtaki Bravo marka sistemin BRC ile bir ilgisi yoktur. BRC Orjinal İtalyan malı bir sistem olup, Türkiye Tek Yetkili Distribütörü 2A Mühendislik'tir. BRC'nin yerli üretimi hiç bir zaman olmamıştır.

    Turan Bey'in aracındaki sistem BRC ile değiştirilerek, sorunsuz çalışır halde kendisine teslim edilmiştir.







  • Forumda bu kadar BRC yetkilisi ve takipçisi varken bu sorunun yanıtsız kalması manidar.
  • Gerekli cevap verilmiş, daha ne yazılsın ki?
  • PROBLEMINIZIN GIDERILMESI SEVINDIRICI.
  • Bravo marka sistemin BRC ile bir ilgisi yoktur. BRC Orjinal İtalyan malı bir sistem olup, Türkiye Tek Yetkili Distribütörü 2A Mühendislik'tir. BRC'nin yerli üretimi hiç bir zaman olmamıştır.



    quote:

    Orijinalden alıntı: souza1907

    Forumda bu kadar BRC yetkilisi ve takipçisi varken bu sorunun yanıtsız kalması manidar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

    Bravo marka sistemin BRC ile bir ilgisi yoktur. BRC Orjinal İtalyan malı bir sistem olup, Türkiye Tek Yetkili Distribütörü 2A Mühendislik'tir. BRC'nin yerli üretimi hiç bir zaman olmamıştır.



    quote:

    Orijinalden alıntı: souza1907

    Forumda bu kadar BRC yetkilisi ve takipçisi varken bu sorunun yanıtsız kalması manidar.



    çok güzel söylüyorsunuz da peki bu Bravo kiti kim üretiyor?
  • 2A Mühendislik
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

    2A Mühendislik

    ozenclerotogaz'ın "2A Mühendislik" cevabı benim için yeterli. Konuyu doğru anlamış mıyım diye bir kez daha özetliyorum: Aynı zamanda BRC'nin de "tek yetkili distribitörü" olan ve benimde lpg taktıracak olursam aracıma uygunluğu açısından listemdeki markalar arasında ilk sıralarda yer alan firmalardan olan "2A Mühendislik" pazardan daha fazla pay almak için ürün yelpazesinde çeşitliliğe gitmiş ve montajdaki tecrübesine güvenerek Bravo, Smart ? vb toplama kitleri de satış raflarına yerleştirerek müşterilerine sunmuştur.
    ANTİ BRC'ci veya 2A düşmanı falan değilim, aşağıdakileri 2A Mühendisliğe telefon açıp yerli üretim Bravo adında bir kitleri olduğunu öğrendikten sonra yazıyorum:
    Fikr-i takip açısından soruyorum ben bir kit yapsam ve piyasada satsam, satmaya çalışsam en azından "2A güvencesiyle" vb ibareler kullanarak reklamını yapmaz mıyım, internet sitemde yer vermez miyim? Yoksa daha tam güvenemediğim, ar-ge çalışmaları devam eden bir ürünü "kervan yoda düzülür!" mantığıyla ekonomik durumu el vermeyen ya da bir kite çok fazla para bağlamak istemeyen müşterilerin araçları üzerinde mi denemekteyimdir? Bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macemre -- 31 Mayıs 2010; 13:07:37 >




  • bu bravo kiti ben takdırdım kullanıyorum ve bir şikayetim yok .
    ancak bundan sonra takdırmayı düşünen kimseye tavsiye etmiyorum.
    benimde aklımda şüpheler oluştu bu kitle ilgili.
  • Zamanında bravo nun BRC nin kimi parçaları ve bazı yerli parçaların karmasıyla üretildiği faruksevgili tarafınca bana söylenmişti.Hatta %60 BRC %40 yerli gibi bir şey de vardı.


    Eğer silmediysem gelen kutusundan bulabilirim.Kendinin de inkar edeceğini sanmam.Ama 1500 lira değildi sanki ya 1000 veya 1200 liraydı.
  • 1200 liraydı biraz dahada indirimle takıyorlardı. ancak bu kit 2a bayileri tarafından hep sümen altında tutulan bir kit oldu ve artık sanırım bir çoğu takmıyor.ve 2a kendi sitesinde de bu kitten hiç bahsetmiyor artık kimse lafını bile duymak sözünü bile etmek istemiyor gibi bir hal var.
    ha şimdi bana sorarsanız varmı bir şikayetin diye hayır yok son derecede menunum ama yinede insanın sorularına muhattap bulamaması kötü bir şey.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    1200 liraydı biraz dahada indirimle takıyorlardı. ancak bu kit 2a bayileri tarafından hep sümen altında tutulan bir kit oldu ve artık sanırım bir çoğu takmıyor.ve 2a kendi sitesinde de bu kitten hiç bahsetmiyor artık kimse lafını bile duymak sözünü bile etmek istemiyor gibi bir hal var.
    ha şimdi bana sorarsanız varmı bir şikayetin diye hayır yok son derecede menunum ama yinede insanın sorularına muhattap bulamaması kötü bir şey.


    sevgil forum sakinleri;

    beni tanıyan herkes samimiyetimi ve doğru olanı yazdığımı bilir.

    1- Bu başlığı daha önce görmedim (Maşşallah işlerimin yoğunluğundan olsa gerek) Görsem kesinlikle yazardım, ozamanda aynı şeyleri yazardım şimdide aynı şeyleri yazarım.

    2- Ben bu markanın çıkmasında en etken olan isimlerden birisiyim. 2a ya herzaman alternatif ''Ucuz'' bir kitin çıkması için baskı yapan ve bu konuda Türkiyede bu ürünü ilk deneyen ve aldığım sonuçları ay ve ay 2a müh. likle payaşarak bu ürünün mükemmelliğe ulaşması noktasında en büyük ar-ge denetcilerinden birisiyim....

    3- Ama........ hiç bir zaman bu ürünü BRC diye satmadım....... Hiç bir zaman bu ürünü BRC fiyatına satmadım..........
    Sn Reason unda dediği gibi bu ürünü yerli diye ve yerli fiyatına tüm Türkiyeme ben lânse etmeye çalıştım.

    4- Kalitenin yerlisi olmuyormuş arkadaşlar.... Sonuçta bunu öğrendim,
    13 yıllık LPG montajcılığı hayatımda hiç haketmediğim kadar LPG kiti söktüm ve maddi zarara uğradım....(bu kit yüzünden)
    Malı iade etmeye kalktığımda çeşitli sorunlarla karşılaştım, Haala depomda onlarca hurdası var ve her gördüğümde YERLİ OLAN HERR ŞEYE BİR KEZ DAHA BİLENİYORUM ...

    Bir kavuçuğa katılması gereken miktarda katkı maddesini katarsanız 3 kuruşa malediyorsunuz, KATMAZSANIZ 1 KURUŞA MALEDİYORSUNUZ
    Bir yayın 1 milyon saykıl aynı mukavemette çalışmasını istiyorsanız bir bedel ödemeniz gerekiyorki her zaman aynı basınçta gaz versin aracınıza,
    Herzaman 3 m/s açık kalan enjektörden 1200 m/bar yakıt geçerken , ertesi hafta 1000 m/bar basınç geçers ne olur, yada 1400 m/bar yakıt geçerse ne olur....ANCAK UCUZ YAY ALIRSANIZ BU KİTİN MALİYETİNİ DÜŞÜREBİLİYORSUNUZ

    Kaliteli bir ENJEKTÖR herzaman 3 m/s açık kalırken aynı miktar yakıt gönderirken, her enjektör farklı yakıt gönderirse pistonlarınıza ne olur?
    Demekki kaliteli bir kit için kaliteli bir fiyat gerekli, UCUZ SELENOİD ''ASLA ENJEKTÖR DEĞİL''KULLANIRSANIZ FİYATI DÜŞÜREBİLİYORSUNUZ....
    Ucuza yaratılan bir kit asla sizin son model aracınızda işe yaramaz,
    Haa 15-20 yaşında bir aracınız var ..... Hiç sorun değil istediğinizi taktırabilirsiniz....

    En kolay analiz şudur arkadaşlar,
    Kit taktıracağınız yerden , sizin aracınızın aynısı olan araçların referanslarını isteyin ve o referanslarla bire-bir görüşün . Herkes memnunsa sizde o servise ve markaya güvenin

    Şu gerçeğide unutmayınki
    Bu türlü bayiler yüzünden BRC yerli diye aspıragaslar çıkıyor,
    Bu tür bayiler yüzünden insanlar mağdur oluyor,
    Bu tür bayiler yüzünden insanlar tüm LPG cilere üçkağıtcı gözüyle bakıyor,
    Ve Bu bayileri biliyor olmasına rağmen 2a müh. sırf fazla satıyorlar diye bayiliğini iptal etmiyor
    Ben bir hata yaptım diye baş bayiliğim dahil tüm haklarım iptal ediliyor, hatamı tamir etmeme rağmen ve çeşitli görüşmeler yapmama rağmen affım gündeme bile gelmiyor herkesle görüşmeme rağmen herkes 3 maymunu oynuyor...
    Aynı anda 13 markanın temsilcisi olan bir kocaeli bayisine bayilik veriliyor ve ayda 10 tane bile kit takamayan insanlarla ,
    AYDA 100 TANE KİT TAKAN BANA AYNI FİYATTAN KİT SATILIYOR....
    İZMİT MMOB ye telefon açıp sorun bakalım izmitin en prestijli , en kaliteli, ve en disiplinli firması kim...
    Birde en üç kağıtcı ve en kalitesiz elemanlarıyla çalışan , her türlü üçkâğıdı mübah sayan ve Arıza lambası yanar tabii abi neticede arabana ilâve bir sistem takıyorsun diyen servisi kim onuda bir soruşturun bakalım karşınıza kim çıkacak.

    Buna rağmen BRC nin Türkiyedeki en güçlü savunucusu yine benim,
    13 marka satanlar halla gelen müşterilerini a.....r firmasına yönlendiriyorlar,
    Değişen tek şey benim kırılan kalbim başka bişii diil
    Başka bişii demiyorum...
    Kimse bu konuda beni suçlayamaz arkadaşlar.....
    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 8 Temmuz 2010; 1:12:29 >




  • Fikr-i takipteyim, konuya katkınız için teşekkürler Sayın Faruk Sevgili! Kitin hala satılması fakat 2A'nın sitesinde bile kendisinden hiç bahsedilmemesi gerçekten enteresan! Bilgisi olanlar katkı yaparsa sevinirim. Bilgi paylaşıldıkça daha da güzelleşir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macemre -- 8 Temmuz 2010; 0:55:05 >
  • Kimsenin sizi suçladığı yok faruk bey ama sonunda bravo gerçeği gün yüzüne çıktı. Ama keşke daha önce size attığım pm e cevap yazsaydınızda bende çevremdeki,forumdaki insanlara bu kiti tavsiye etmeseydim. Neyse size meslek hayatınızda başarılar dilerim iyi çalışmalar...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: otomobilci_x

    Kimsenin sizi suçladığı yok faruk bey ama sonunda bravo gerçeği gün yüzüne çıktı. Ama keşke daha önce size attığım pm e cevap yazsaydınızda bende çevremdeki,forumdaki insanlara bu kiti tavsiye etmeseydim. Neyse size meslek hayatınızda başarılar dilerim iyi çalışmalar...

    Sevgili dostum
    BRAVO yinede piyasadaki en kaliteli yerli kittir,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faruksevgili -- 8 Temmuz 2010; 9:18:47 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.