Şimdi Ara

bozulan dahili HDD sökebilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evde bana ve cocuklarıma ait Üç adet masaüstü vardı. İkisi artık çok eskidiğinden ve kullanılmadığından imha etmeye karar verdik. Fakat yanlışlıkla iyi durumda olan benim kullandığım masaüstünün HDD si de kullanılmayacak şekilde imha edildi. içinde torunumun fotografları vardı. Veri kurtarma şirketine sordum. Sadece açmak için 1200 Dolar istediler. Ayrıca bir ödeme de çıkabilirmiş. Böyle bir fiyat alınca vaz geçtim. Fotograflardan da vaz geçemiyorum.
    dış kısmı tahrip olan hard diskim budur. HITACHİ 1 TB 7200 RPM 6.0 GB HDD , bir adet internette 2. el satılık HDD buldum. Fakat, HITACHİ 1 TB 7200 RPM 3.0 GB. Bulduğumun (bu neye yarar bilmiyorum ama SAta 3.0 ) halbuki orijinali 6.0 idi.

    Şimdi iki sorum var. Cahilliğimi mazur görün yaşım 70 dir.
    tahrip olan HDD yi açsam içindekileri 2.El HDD ye takabilirmiyim ?
    Haydi taktım diyelim, Orijinali 6.0 iken 3.0 GB bir sorun yaratır mı ?

    görüşlerinizi söylerseniz sevinirim.







  • Dediğiniz olmaz malesef. Profesyonel bir veri kurtarma şirketinden başka pek bir çareniz yok torununuzun fotoğraflarını kurtarmanız için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İmha derken nasıl imha ettiniz? Çekiç veya benzer birşey ile vurduysanız veri kurtarma merkezide birşey yapamaz. Hdd kapağı incedir ve kolayca içerdeki plakalara zarar vermişsinizdir. Teknoloji ne kadar ilerledi bilmiyorum ama hdd içindeki plakalar çalışan bir sisteme takılarak veri kurtarılıyordu enson. Plakalar zarar gördüyse hiç şansınız yok diye düşünüyorum. Öteyandan hdd nin anakartına zarar verdiyseniz ve plakaların sağlam olduğunu düşünüyorsanız işiniz bir bakıma daha kolay. Piyasada tonla bozuk hdd var. Kendi hdd nizin model numarası ile birebir aynı olan bir kart bulabilirseniz kurtarma yapabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HDD'nın uzerındeki kart okunmasın diye kırılmış.kablolar kopartılmış. yoksa çekiçle falan vurulmuş değil. Çöpe atılmışken sonradan yanlışlığı fark edince gidip buldum. Ana gövdede bir hasar yok. 90 Tl ye 2.el bir adet buldum. bir şansımı denemek istiyorum. tahrip olan Sata 6.0 dı bulduğum ise 3.0 bir tek onda tereddüt ettim. Boyut ve içerik aynı. Elimden iş gelir ama açabilirmiyim ? deneyeceğim. veri kurtarma şirketi de böyle yapacak diye düşündüm. açıp da yerli yerine takamazsam o zaman üzüleceğim.
  • Sakın vidalarından açmaya kalkmayın. Diskten tamamen umudu kesmeden sakın ha. İçine hava girmese çok iyi olur.
    Ben sadece ısınıyor diye hdd'nin kapağını açıp şöyle bir göz attıktan sonra dokunmadan geri kapattım. O gün bu gündür çalışmıyor.
    Tavsiyem sadece anakartın olduğu vidaları sökerek kartı değiştirin. Yalnız aldığınız kartın birebir aynı olması gerekiyor diye biliyorum.
    Yurt dışı sitelerinde bu kartlar bolca satılıyor. Başı çeken sitelerden biri Ebay.
    Sizin hdd de şöyle bir kod olması gerekli " HSD721010CLA332" aynısını google'a, ebay'e yazıp yanına da anakart, mainboard dibi değişik kombinasyonlar-
    yazarak arayabilirsiniz. Bilgi değerliyse sabırla aramanız gerekmekte. Biraz uğraşırsınız ama bence bulunabilir.
  • Gözümü karartıp ınternetten de yararlanıp açmaya karar verdim. bauhaus 'tan iki özel tornavida aldım.yıldız uclu çok ince tornavidalar. HDD yi açtım. Fakat internette anlatıldığı gibi kolay sökülmüyor. en önemli kısmı pikap ignesi gibi olan parça daha olduğu yerden geri çekerken yamuldu. Baktım bana göre bir iş değil. Ankara da adı çok gecen bir veri kurtarma şirketine gittim. O da 1000 dolar istedi ve fakat garanti vermedi. Bu şartlar altında bende vaz geçtim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.