Şimdi Ara

Bozuk PS/2 soketi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
375
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evvela tüm DH ailesine selamlar. Uzun bir aradan sonra yeniden burada olmaktan mutluluk duydum açıkcası.

    Lafı hiç dolandırmadan direkt mevzuya gireceğim. Bu akşam bilgisayarıma deneme amaçlı bir webcam takıp (Premier PC-1997 model) internetten indirdiğim sürücüsünü kurduktan sonra makinemi yeniden başlatmam gerekti,gereğini yaptım. Amma velakin yeniden açılan bilgisayarımda bir anormallik sezdim,zira logon ekranında kullanıcı adıma klavyeyle geçemiyordum. Windows açıldıktan sonra bu durum devam etti. "Herhalde jack yerinden oynadı" diye düşündüm -ki sabit duran bir kasada bu bile çok saçma bir olasılık- ve klavye soketini çıkarıp taktım,nafile. BIOS ekranında kıt kanaat çalışan klavye, -çok enteresan bir şekilde- numlock ya da capslock tuşuna bastığım anda derhal çalışmayı bırakıyor. Şuan emanet bir kablosuz klavye ile bu yazıyı yazmaktayım ve sinirlerim gerçekten çok bozuk,zira laptopumu yaklaşık dört gün önce takas yoluyla verip bu makineyi bir hevesle topladım. Gülsem mi ağlasam mı bilemiyorum.

    Bu konuda bir fikri olan,çözüm yöntemi bilen ya da sadece yorumu dahi olan birileri varsa seve seve dinlerim. Bu arada belirtmek isterim ki,pazartesi her halükarde anakartımı aldığım yere götürüp birebir değişim isteyeceğim,zira 1 hafta müddetim var bunun için. Ama dedim ya o kadar hevesle toplamışım kasamı,bir gün bile eksikliği -şu an için- müthiş koyuyor bana açıkcası.

    NOT:Bilgisayarımın özelliklerini merak eden arkadaşlar,sistem panelime bakabilirler. Tekrardan uzun uzadıya yazmaya gerçekten mecalim yok. :(

    Saygılar..

    Temelius
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Bence klavyeyide başka bir marka ile değiştir.Kamerayı sistemden kaldırıncada aynı sorun devam ediyorsa sürücüyü kaldırdıktan sonra sistem geri yükleme ile eskiye gidip bir deneyebilirsin.
  • Kendim halihazırda bilgisayarcıyım,elimde yedek parça mevcut. 4 tane farklı klavyeyle denedim,olmadı. Klavyeler başka makinelerde takır takır çalışıyor,yani klavyede problem yok,soket problemli. Kamerayı sistemden kazıdım,çok düşük bir ihtimal de olsa klavye sürücüsünü bozmuş olabilir mi diye,kar etmedi. Sistem geri yüklemeyle resmen fi tarihine geri döndüm,yine kar etmedi. Zaten problem sadece windowsta değil,öyle olsa formatlarım en kötü düzelir. BIOSta da aynı problem mevcut. Ne oldu anlamadım gerçekten,kasayı falan yerinden oynatsam hadi diyeceğim ki ark yaptı bi anlık,yaktı soketi. Kasa tamamen sabitti,öyle bir ihtimal de yok. Hadi elektrik dalgalandı diyelim, e niye ps/2 soketi? Anlamıyorum,anlayamıyorum!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.