Şimdi Ara

boya ve pasta cila

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar, bende 2004 megane var ve küçük bir hasardan dolayı arabam su an tamirde. Tamire bakan eleman arabanın boyasının biraz matlasmıs oldugunu ve bastan sona dısına pasta cila yapacağını soyledi. Bunun boyaya veya verniğe bir zararı olur mu ya da omrunu kısaltır mı diye tereddütteyim. Fikri olan var mı?



  • merhaba,
    pasta cila işlemi araç üzerindeki verniğin bir kısmını almaktadır. eğer araç dışarda açık havada duruyor isebelli bir süre sonra boyada bozulmalara yol açabilir.
    eğer dünürsenzi pasta ciladan daha gelişmiş yeni teknolojiler var. mesela ; boya koruma dedikleri olay. aracin verniğine ve boyasına zarar vermeden yapılan ve çok rabet gören bir sistem. bunu denemenizi tavsiye ederim. yineden tercih sizin.

    iyi günler...
    quote:

    Orjinalden alıntı: turcoo

    Arkadaslar, bende 2004 megane var ve küçük bir hasardan dolayı arabam su an tamirde. Tamire bakan eleman arabanın boyasının biraz matlasmıs oldugunu ve bastan sona dısına pasta cila yapacağını soyledi. Bunun boyaya veya verniğe bir zararı olur mu ya da omrunu kısaltır mı diye tereddütteyim. Fikri olan var mı?




  • cekicbilek arkadaşın dediği doğru yanlız unutulan br nokta var: boya koruma matlaşmayı engellemez. sadece boyayı dış etkenlerden belirli ölçüde yalıtarak ömrünü uzatır. yani matlaşmış boyaya yapılcak boya koruma, ancak pasta+cila işleminden sonra yapılırsa mantıklı olur.

    ayrıca pasta cilanın gerçekten işini bilen biri tarafından yapılması gerekir. yoksa renk farklılıkları, dalgalanmalar ..vs oluşabilir.
  • Lakin size vermem gereken bir bilgi daha var ustadlar. Sol ön camurluk değişti ve yeni boya yedi. Boya dalgalı oldu diye kazıyıp tekrar boyayacaklar. Bu durumda camurluk diğer bolgelere kıyasla fazla pırıl gorunup dikkat çeker mi? Yani cok buyuk bir sıkıntıya sebep olmaz ise aracın tamamının pasta cila yemesi fikrine olumlu bakabilir miyiz boyle bir durumda?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: turcoo

    Lakin size vermem gereken bir bilgi daha var ustadlar. Sol ön camurluk değişti ve yeni boya yedi. Boya dalgalı oldu diye kazıyıp tekrar boyayacaklar. Bu durumda camurluk diğer bolgelere kıyasla fazla pırıl gorunup dikkat çeker mi? Yani cok buyuk bir sıkıntıya sebep olmaz ise aracın tamamının pasta cila yemesi fikrine olumlu bakabilir miyiz boyle bir durumda?


    o zaman tümünün elden geçmesi daha iyi olur. yoksa dediğiniz gibi sadece çamurluk parlar "geri yanı aynı" kalır.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yardımcı oldunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.