Şimdi Ara

Bowers & Wilkins Px inceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar.
    Yeni aldığım kulaklıkla alakalı deneyimlerimi anlatarak küçük bir katkıda bulunmak istedim.
    Kulaklığımı forumdan Kheldar nickli arkadaştan aldım. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim. Alakalı, iyi niyetli. Sağolsun.

    Bendeniz 6 yaşından beri aktif olarak müzikle uğraşan, Müzik bölümü mezunu, Trt' de görev yapmış şimdilerde ise müzik öğretmenliği yapan bir forumdaşınızım. Müzik dinlerken özellikle her enstürmanın seslerini, yaptıkları nağmeleri tek tek duymaktan hoşlanan, kaliteli müzikten zevk alan birisiyim. Uzun zamandır kaliteli bir kulaklık alma hevesim vardı. Uzun araştırmalardan sonra kalitesi ve kablosuz olması hasebiyle bowers&wilkins px modelinde karar kıldım. Elimde başka bir kulaklık (iphone earphone hariç) olmadığı için karşılaştırma yapamayacağım. Yazacağım her şey şahsi görüşümü yansıtmaktadır. Kulaklıkların genel özelliklerine değinmeden sadece gözlemlediklerimden bahsedeceğim. Sitede bulunan üst düzey kullanıcılar daha iyi inceleme ve karşılaştırmaları mutlaka yapacaktır. Sürçülisan eder isem şimdiden affola.

    Kulaklığın kutusu, içinden çıkan kablolar, taşıma çantası gerçekten kaliteli. Üst düzey bir ürün aldığınızı hissediyorsunuz. Kutudan sert taşıma kılıfı çıkmamakta. Onun yerine kadifemsi bir çanta çıkıyor. Kulaklığı darbelere karşı koruma konusunda yeterli olmayacaktır.

    Kulaklığın genel yapısı güzel. Sağlam, şık ve üst segment olduğunu elinize alır almaz hissediyorsunuz. Kulaklığın sağ tarafında ses açıp kapatma, kulaklığı açma kapatma, gürültü engelleme özelliğini aktif eden tuşlar bulunmakta. Kulaklığı kafa bandına bağlayan aparatlar metal. Ancak kulaklığı ağırlaştırmıyor. Aksine hafif, şık ve sağlam olduğunu gösteriyor. Kafanızda iken dışarıdan dikkat çeken bir görünümü var.

    Kulaklığın pedleri kulakları tam anlamıyla içine almakta. Kulaklarım biraz küçük ve beni rahatsız etmedi. Ancak büyük kulaklı bir arkadaşımda denedi ve sorun olmadığını söyledi. Gürültü giderme özelliği olmasa bile sesi belli bir seviyeye kadar kesmekte. Kafa bandı biraz sert gibi. Uzun süreli kullanımda rahatsız edebilir. Ben en fazla 3 saat dinleyebildim. İşler ve evdekiler yüzünden çok uzun süre kafamda tutamadım. Ancak az da olsa bir rahatsızlık olabiliyor. Fakat bir çok incelemede bu sorunun olmadığından da bahsediliyor. Ayrıca yine incelemelerde bazı kişilerde baş ağrısı yaptığı (aktif gürültü giderme özelliği olan kulaklıkların hepsinde rastlanmış) da söylenmekte. Bende böyle bir sıkıntı olmadı.

    Gürültü giderme özelliği gayet güzel. Ancak bu özelliği dışarıdaki tüm sesleri keserek sağladığını düşünmeyin lütfen. Sürekli gürültüleri önleyebiliyor sadece. Ancak müzik başlayınca iş değişiyor :)

    Kulaklığın akıllı telefonlar için yaptığı uygulamasını mutlaka telefonunuza indirmelisiniz. Bu programla gürültü giderme özelliğini 3 ayrı modda kullanabiliyorsunuz. Bunlar ofis , şehir ve uçak. Ben ofis seçeneğini çok kullanamadım. Şehir seçeneği genelde aktif. Dışarıdan gelen sesleri daha iyi alıyor.

    Kulaklığı başınızdan çıkarınca, bir kulağınızdan çıkarınca vb. otomatik olarak bekleme moduna geçiyor.Ayrıca telefonunuzdaki şarkıyı çalan müzik çaları da pause moduna alıyor. Benim çok beğendiğim bir özellik oldu. Tekrar takınca kaldığı yerden devam ediyor. Bu özelliğide programın içerisinden kapatabilmektesiniz. Tidali kapatmama rağmen kulaklığı takınca yine de kaldığı yerden devam etmeye başladı!!!

    Yeter artık sesi nasıl diyenler olacaktır :)

    Kulaklığı ev ve ofis ortamında, İphone 8 plus telefonum, Tidal hifi - spotify aboneliklerim ve flac, dsd, mp3, aac ses dosyaları ile neplayer de denedim. Maalesef iphone dışında başka bir kaynakla deneme imkanım olmadı. Malum iphone belli bir standartın üstüne çıkamıyor. Ancak ses inanılmaz kaliteli ve net.
    İlk önce aynı eserin standart mp3 halini, sonra flac daha sonra spotify ve tidal hifi versiyonlarını dinledim. Kesinlikle tidal hifi bir adım önde. Dsd formatlı eserler ile flac ve tidal hifi arasında bir fark hissedemedim. Bu da telefonumun çıkış performansıyla alakalı eminim. İlerleyen zamanda iyi bir dap alabilirsem tekrardan bakarım. Bugüne kadar severek dinlediğim albümlerden başladım işe. Müzik geçmişimden dolayı çok iyi performanslar alamadığımı biliyordum. Hep bir şeyler eksikti. Ancak bu kadar fark edebileceğini düşünmemiştim. Her enstürman ayrı ayrı parlıyor. Vokal inanılmaz sade ve pürüzsüz. (Yıldırım Gürses' in Anılarla Yıldırım Gürses albümünde bulunan "Çal Kanunum" şarkısında vokal arkasında ki piyanonun neler yaptığını duyunca nefesim kesildi!!! ) Bazı albümlerdeki küçük hatalar tam karşımda. Gerek bas gerek mid gerekse tiz sesler tam olması gerektiği gibi.
    Vokalistlerin bazı şarkı sözlerini yuttuğundan şikayet ederdim hep, kulaklıkla dinleyince aslında dinlediğim cihazların kelime sonlarını yuttuğunu gördüm. Enstürman çalanların parmaklarının sazları üzerinde kayarken çıkardıkları seslerden, vokallerin nefes aralarındaki nefes seslerine kadar tüm ayrıntılar net. Arkada kaybolan enstürmanların yaptığı varyasyonlardan, basların alt yapılarına kadar her şey berrak. Enstürmanlar ve vokal farklı yerlerden kulağınıza ulaşmakta. Sahnesi yeterli. Bu arada caz, blues, Türk halk müziği, Türk sanat müziği ve klasik müzik dinlediğimi belirtmeliyim. Sesi sonuna kadar açıp dinleme gibi bir zevkim olmadığı için bunu yapmadım.

    Sonuç olarak:
    Şimdiye kadar aldığım en temiz ve harika ses deneyimimi bu kulaklıklar ile yaşadım.
    Pil ömrü çok çok iyi. 1 haftalık kullanım ile ( 15 saat) bataryası hala %40 larda.
    Şık, kaliteli ve ince yapısı çok güzel.
    Sahnesi iyi.
    Baslar midler ve tizler dengeli.
    Fiyat biraz pahalı gelebilir. Ancak üst düzey bir deneyim için bence normal.(Maalesef ülkemizde ki kur durumları fiyatı bizim ülkemizde yukarılara çıkarmakta)
    Bluetooth bağlantısı mükemmel. Ev içerisinde iki oda öteden dahi sıkıntı olmadan müzik dinlemeye devam edebildim.

    Uzun kullanımda kafa bandı biraz rahatsızlık veriyor. Belki ben tam alışamadım, yada ayarlayamadım.
    Akıllı uygulamasında EQ ayarının olmaması bir eksiklik gibi geldi bana.
    Gürültü giderme özelliğini ofis olarak ayarladığımda müzik kesilince kalp atışlarımı duymaya başlıyorum. Diğer modlarda bu sorun yok.
    Bass ağırlıklı dinleyecek arkadaşlar pek aradıklarını bulamayabilirler.

    Müzik bir zevktir. Zevkler ve renkler tartışılmaz. Onun için herkesin mutlu olduğu, zevk aldığı donanım - kulaklık - müzik türü o kişi için en iyisidir. Burada sadece şahsım adına geçerli deneyimlerden bahsettim. İnşAllah faydalı olabilirim.

    Hürmetler.







  • İnceleme için teşekkürler üstadım. Ben de müzik müdavimi sayılırım. Bower & Wilkins P9 Signature kullanıyordum, şuan yurtdışında. Çok memnundum açıkçası sadece ses seviyesi bir tık daha iyi olabilirdi.

    Şimdi Türkiye'de de bir kulaklık alacağım 15 gün içinde. Kablolu,kablsosuz çok fark etmiyor. Fiyatta çok önemli sayılmamakla birlikte, ilk etapta 1500 - 3000 TL arası bit bütçe belirledim.

    Bir yandan Sennheiser modellerine bakıyorum bir yandan da kablosuz Sony,Bowers Wilins ve Band Olufsen modellerine.

    Tahmin ediyorum ki bu kulaklığında ses kalitesi gayet tatminkardır. Zaten incelemesini yazmışsın. Ses seviyesi nasıl, biraz kısık kalıyor mu ?
  • Anthony Quinn kullanıcısına yanıt
    Selamlar. Ses seviyesi benim için ideal. Zaten sesi fazla açmadan dinliyorum. Dinlediğim müziklerde daha çok soft müzikler. Sizin için en güzeli dinleyerek almak olacaktır. Yanlış bir yönlendirme yapmak istemem. Detay ve kalite konusunda kefil olabilirim. Baslar biraz düşük gibi, ancak ses yüksekliği benim için yeterli. Sizin için bir şey diyemem.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.