Şimdi Ara

BOUN yönetim bilişim sistemleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bir yıl daha hazırlanıp boun işletme ya da iktisat kasmak mı yoksa boun yönetim bilişim sistemleri mi? Mezun riski almaya değer mi,bilgisi olan var mı yönetim bilisimle ilgili?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulgurlar -- 22 Haziran 2015; 18:42:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende istiyordum cok ama boun uluslararasi ticaret ve turizm isletmeciligi..Cok kotu yaptim ygsde hocam taktim kafayi sacmasapan seylere,sana soyleyecegim sey kendine guveniyorsan yap,yaparsin ! Dersanelerin olmamasi beni korkutuyor fakat ozel olanlar mezun acabilirmis birkaciyla konustum hem seneye sorular daha basit olacak diyorlar kesin givi bir sey bu cunku kurumsal dersaneleri kapayacaklar diycekler ki bakin puanlari etkilemedi kapanmalari..O yuzden kardesim hazirlan seneye imkanin varsa ozel dersaneye git veya hoca getirt,yonetim bilisim sistemleri bildigim kadariyla bilgisayarla olan bir isletme gibi bir sey tam emin degilim ama iyi bir bolum duyduguma gore

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim,moral buldum. İnşallah Allah senin de gönlüne göre versin. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işletme ile yazılım arasında kalırsın.
    ikisinden de biraz bilgi öğrenirsin.
    kesin işletme amacın varsa bir sene daha dene.
    yoksa bu bölüm çoğu işletmeye göre iyidir.
  • İleride yazılımdan anlayan yöneticiler ön planda olacak söylemleri yüzünden tereddüte düşüyorum. Asıl amaç işletme ama :) teşekkürler cevabın için. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boğaziçiliyim. Yerinde olsam hiç uğraşmaz giderdim yönetim bilişime.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nedenlerinizi biraz açıklayabilir misiniz,siz hangi bölümdesiniz,arkadaşlarınız var mı bu bölümlerde okuyan?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulgurlar -- 22 Haziran 2015; 20:48:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulgurlar B kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlarım bölümleri için işletme+ bilgisayar mühendisliği diyorlar, hem gerekli ekonomi bilgisine sahip olacağız hem de teknolojik bakımdan donanımlı olacağız diyorlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuna kalıp da hiç istediği yeri tutturan birini duymadım bu sene. Çok yakın arkadaşım geçen sene 60 bindi bu sene 120 bin olmuş. Kuzenim odtü bilgisayar istiyordu baya iyi sıralaması vardı ucundan kaçırmıştı. Bu sene 20 bin. Yine ilkokul arkadaşım 30 bindi yine 30 bin kalmış.

    Ben boun ybs'deyim. Henüz bölüme geçmedim. Bölüme isteyerek girdim ama işletme ve iktisatın daha garanti bölümler olduğu bir gerçek. Birazdan ilk mezunun röportajını atarım buraya.

    EĞİTİM TARİHİMİZİN İLK MIS MEZUNU İLKER AKANSEL
    Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri Lisans (2000) ve Manchester Business School Uluslararası İşletme Yüksek Lisans (2001) dereceleri sahibi olan İlker Akansel, Operasyonel Proje Yönetimi, Bilişim Teknolojileri ve İş Analizi danışmanlığı, akademik çalışmalar, Proje Yönetimi eğitimi ve Spor Etkinlik Yönetimi hizmetleri vererek çok yönlü bir kariyer takip etmektedir.
    Avrupa’da 12 yıl geçiren ve bu sürede Google ve Londra Olimpiyatları gibi sektörlerinde dünya lideri olan organizasyonlarda çalışan İlker Akansel, 2012’den beri bu tecrübelerini Türkiye ve Avrupa bazlı kurumların iş başarılarına katkıda bulunmak adına kullanmaktadır.
    Profesyonel yaşamının yanında 2014’ten beri Boğaziçi Üniversitesi’nde Bulut Bilişim üzerine ders veren İlker Akansel, ayrıca Türkiye’de inovasyon ve teknolojinin gelişmesine katkıda bulunmak adına Türkiye start-up ekosistemine çeşitli etkinliklerde ve oluşumlarda rol alarak destek vermektedir. Bunların en önemlisi 2014 yılından beri mentor ve Proje Değerlendirme Jüri Üyesi olduğu İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi’dir.
    -Neden Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü tercih ettiniz?
    Boğaziçi Üniversitesi YBS/MIS, Türkiye’nin ilk MIS bölümü olarak 1995 yılında kuruldu ve ben 1996 yılında bu bölüme giren ilk öğrencilerdenim. Boğaziçi’nde diplomalar Amerika’daki gibi öğrencinin soyadının alfabetik sırasına göre verildiğinden bölümün 2000 yılında verdiği ilk mezunlardan diploma töreninde ismi ilk okunan olunca birkaç saniye fark ile de olsa Türkiye eğitim tarihinin ilk MIS mezunu olmak şerefine eriştim!
    MIS’in ne olduğunun pek bilinmediği, ilklerin yaşandığı bu zamanlarda MIS eğitimi gören bizim kuşağımızın bu bölümü tercih sebepleri ilginçtir ve biraz da tesadüftür. Çocukluğumdan beri bilgisayar ile haşır neşirdim, fakat mühendislik ve programlamadan ziyade sosyal ve işletme odaklı kavramlara merağım vardı ve bu yüzden bilgisayar mühendisi olmak istemiyordum. Bu bölümün açıldığını duyunca ve ders programını inceleyince tam bana göre olduğuna karar verdim.
    -Profesyonel iş hayatınızda bugüne kadar yaptığınız işlerden kısaca bahseder misiniz?
    Boğaziçi’nden mezun olduktan sonra yüksek lisans için İngiltere’ye gittim ve Manchester Business School’da Uluslararası İşletme eğitimi gördüm. Sonrasında İngiltere’nin en büyük özel sermayeli uluslararası taşımacılık firması olan Davies Turner & Co Ltd’de operasyonel yöneticilik ve bulut konseptli araç takip sistemi tasarımı ve geliştirilmesi konularında çalıştım.
    2009 yılında Google İsviçre’den Avrupa’da yeni başlamış olan Street View projesi için operasyon yöneticiliği teklifi aldım ve kontrat bazlı olan bu pozisyonda iki yıl çalıştım. Kontratımın son gününde özgeçmişime ortak bir havuzdan erişen 2012 Londra Olimpiyat Oyunları Organizasyon Komitesi’nin istihdam firması tarafından olimpiyatlarda çalışmam konusunda teklif aldım ve bu dünyanın en büyük spor organizasyonunda Filo Yöneticisi olarak çalışma şansına eriştim.
    2012 Olimpiyat Oyunları sona erince Türkiye’ye dönmeye karar verdim ve yeni gözde sektörüm spor yönetimi ve uzmanlık alanım olan bilişim konularında çeşitli projelerde yer alarak Türkiye’deki iş ağımı geliştirmeye başladım. 2013 spor ve 2014 eğitim odaklı geçti; 2014 başında Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı akademisyen olarak okulumun ilk Bulut Bilişim odaklı dersini MIS öğrencilerine verdim ve bir yandan da Proje Yönetimi eğitmenliği yapmaya başladım. Aynı zamanda İTÜ Teknokent bünyesinde düzenlenen İTÜ Çekirdek Girişimcilik Ekosistemi’nde start-up’lara mentorluk ve organizasyonun proje yarışmasında jüri üyeliği yaptım.
    2015 başında dersimi tekrar açtım ve bu yıl da akademisyenliğe, eğitmenliğe, mentorluğa, jüri üyeliğine ve yerli ve yabancı ortaklar ile projelere devam etmekteyim. Ayrıca bilişim alanında ortağı olduğum iki yeni girişimi geliştirmek ve ticarileştirmek adına çalışmalar yapmaktayım.
    -Yaklaşık 8 yıl İngiltere'de ve 2 yıl İsviçre'de çalışmışsınız. Bu deneyimlerden sonra neden tekrar Türkiye'de çalışma kararı aldınız?
    Ben ve arkadaşlarım mezun olduğumuzda en çok eksikliğini hissettiğimiz şey çevremizde MIS alanında çalışmış veya uzmanlaşmış kimsenin olmamasıydı. Eğitim ve kariyer seçimlerimizi yaparken yerel veya uluslararası tecrübelerinden yararlanabileceğimiz kimse yoktu. Bu günlerde kendime bir gün fırsatım olursa tecrübelerimi Türkiye’deki gençlere aktarıp onları gelecekte yapmak istediklerini yapma konusunda elimden geldiğince yol göstereceğime söz verdim.
    2012 sonunda bunları gerçekleştirebileceğim platformların oluşmaya başladığını gördüm ve bu gelişmelere göre hareket ederek Türkiye’ye dönmeye karar verdim. Konuştuğum gençlerin gözlerinde kariyerilerinde yapmak istediklerini yapabilecekleri bir yolu gördükleri anda beliren ışığı her gördüğümde doğru kararı verdiğimi anlıyorum.
    -Türkiye'de MIS'in geleceğini nasıl görüyorsunuz?
    Bilişim kelimesinin telaffuz dahi edilemediği zamanlardan profesyonel ve kişisel hayatımızın ayrılmaz bir parçası olduğu zamanlara gelindi, haliyle kurumlar da geçen zaman zarfında MIS’in ne olduğunu ve uzmanlarının neler yapabileceklerini idrak ettiler. Bugün kurumlarda MIS departmanlarının kurulmasını, özel MIS sistemlerinin projelendirilmesini ve spesifik olarak MIS uzmanlarının istihdam edilmesini görmek özellikle benim kuşağım için çok güzel. MIS uzmanlığının özellikle son yıllarda Bulut Bilişim ve taşınabilir cihaz teknolojilerinde yaşanan ilerlemeleri kullanarak daha da güçlenip hem ülkemizdeki hem de Dünya’daki kurumsal ekosistemin vazgeçilmez bir demirbaşı haline geleceğini düşünüyorum.
    -Sizce bir Proje Yöneticisi hangi özelliklere sahip olmalı ?
    Proje Yöneticiiliği, sanıldığının aksine iyi yapılması kolay olmayan ve idealinde tam zamanlı olarak icra edilmesi gereken ciddi bir meslektir. İyi bir Proje Yöneticisi her şeyden önce çok iyi bir iletişimci, yol gösterici ve cesaret verici bir lider olmalıdır ki proje paydaşları bu kişiyi takip ederek projeyi istenen kısıtlar içerisinde başarıyla teslim edebilsin.
    Proje Yöneticisi’nin proje konusunda derinlemesine uzmanlık sahibi olması yerine sadece projenin tüm boyutları hakkında yetkinliği sağlayacak miktarda bilgisi bulunması, ancak bunun yanında proje paydaşlarını etkin olarak yönetmek adına yukarıda saydığım yönetim yeteneklerine sahip olması çok daha yeğdir.
    Linkedin : tr.linkedin.com/in/ilkerakansel/tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8DB7DF1B -- 27 Haziran 2015; 11:57:09 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: SI-YA-U

    Mezuna kalıp da hiç istediği yeri tutturan birini duymadım bu sene. Çok yakın arkadaşım geçen sene 60 bindi bu sene 120 bin olmuş. Kuzenim odtü bilgisayar istiyordu baya iyi sıralaması vardı ucundan kaçırmıştı. Bu sene 20 bin. Yine ilkokul arkadaşım 30 bindi yine 30 bin kalmış.

    Ben boun ybs'deyim. Henüz bölüme geçmedim. Bölüme isteyerek girdim ama işletme ve iktisatın daha garanti bölümler olduğu bir gerçek. Birazdan ilk mezunun röportajını atarım buraya.

    Gerçekten cok mutlu olurum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulgurlar B kullanıcısına yanıt
    Ekledim son mesaja.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu yıl yazmayı düşünen arkadaşlar var mı ? ygs6 15k civarı benim gözüm koruyor gelmezse diye
  • Ben yazacagim galiba ygs6 14k okul puani ile 12k olacak gibi bölum hakkinda cekincelerim var senin kesin mi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ygs 6 15041 miş baktım obpde 53 gelir sanırsam da benimde çekincelerim var işte özellikle maaş konusunda ama küçüklüktenberi hayalim bounda okumak
  • Ben maasi hicbir yerde gormedim hani su pozisyondayim maasim da su seklinde



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulgurlar -- 27 Haziran 2015; 17:49:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulgurlar B kullanıcısına yanıt
    bakalım bir kaç kişiye mesaj attım ne yapacağımı bilmiyorum hiç sonuçları da hiç merak etmiyorum
  • Ben deli gibi ediyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bulgurlar B kullanıcısına yanıt
    hedef boun kimya muh oda gelmicek zaten o yuzden hic merak etmiyorum

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.