Şimdi Ara

Boun ybs yeni mezun soruları alayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, bu sene boğaziçi yönetim bilişim sistemlerinden mezun oldum. Eskiden forumda çok takılırdım şimdi yardımcı olmak istiyorum. Cıvıklık yapmadan tüm iyi ve kötü yönleriyle soruları cevaplamak istiyorum. Sorularınızı özelden değil de buraya yazın ki diğer arkadaşlara da rehber olsun. Diğer üniversitelerin ybs leri hakkında bir bilgim yok. Okulla ilgili sorulara da cevap verebilirim. Bölümü övme amacım yok sadece soru işaretlerini kaldırmak istiyorum. Herkese hayırlı sonuçlar dilerim :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viceman -- 4 Temmuz 2023; 17:38:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bilgisayar dersleri guzel anlatiliyor mu ?

    Uluslararasi ticaret bolumunde bilgisayar dersi var mi ?

    Baslangic maaslari ne kadar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bilgisayardan kastın yazılım dışı bilişim ise evet güzel anlatılıyor ancak yazılım ise temelin bi tık üstü diyebilirim. Geliştirmek sana bağlı yazılımcı olanlar çok var ama bilgisayar mühendisi gibi ayrıntılı değil. Uluslararası ticaretteki bilişim dersleri temel bile değildir muhtemelen ama seçmeli dersler var. Başlangıç maaşları çok değişiyor, duyduğum en düşük 20k iken 75k alan arkadaşım da var( yurtdışına çalışıyor). Genel olarak ortalamanın üstünde diyebilirim.

    @Pedri Pasta




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Viceman -- 4 Temmuz 2023; 17:36:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • YBS mezunlarına baktığım zaman bilişim sektörüne yönelenler genelde azınlıktaydı %30 gibi bir oran kalanlar başta ybs'nin hedef işi business analystlik kalanlar da standart iibf işleriyle uğraşıyor.


    Yani IT ve engineer pozisyonları için ceng,seng,mat müh,stat gibi asıl olarak bu pozisyonları hedefleyen ve sektörde domine eden bölümler varken neden kısıtlı yazılım dersi alan ybs bu kadar popüler oldu ve bu kadar patlamasının sektörel bazda etkisi oldu mu mesela sen girerken 10k ile alıyordu şuan ilk 1k oldu

  • _MarioGomez33 kullanıcısına yanıt

    benim dönemime baktığım zaman %30'dan çok daha fazla diyebilirim, analistlik içinde iş analisti, veri analisti hatta satış ve marketing analistleri bile aslında bir IT çalışanı sayılıyor çünkü aktif olarak çeşitli yazılımlar kullanıyorlar. Finans ve insan kaynakları da çıkıyor ama o insanlar genellikle IT den hoşlanmayanlardan çıkıyor çünkü gerçek iş hayatı ile üni tercih zamanı bize anlatılan şeyler çok farklı. Çoğu insan bilişim sektörünü kod yazmaktan ibaret sanıyor.

    Ben 1400 ile girmiştim ve girdiğim zaman 7k idi diye hatırlıyorum şuan çok yükseldi bunun çok farklı sebebi var. Sayısal olmayanlar veya sayısal yapamayanlar ama IT sektöründe olmak isteyenler için fırsat olması başta geliyor bence. Her sektörden ve disiplinden ders alıp kendinize en uygun alandan ilerleyebiliyorsunuz. Yazılım ve bilgisayar mühendisliği okuyup yazılımı beceremeyen veya sevmeyen çok tanıdığım var pişman olan. Onun dışında İşletme ve ekonomi gibi bölümler artık çok düz kaldı. İş ilanlarına bakarsanız bilişim dışında bile zibilyon tane farklı pozisyon görüceksiniz. Ybs aslında teknolojili işletme gibi düşünülebilir ve insanların teknolojiye ve bilişime ilgisi çok fazla arttı ki ceng bölümleri de aşırı yükseldi.


    Yazılımcı olmak isteyen biri için ybs yi asla önermem, anca kendi çabanızla bir şeyler başarabilirsiniz. Tabiki de çok iyi yazılımcı çıkan arkadaşlarım var ama bu size bağlı.


    Genel olarak sektörde boun ceng bence ybs nin her türlü önünde zaten. Mat müh ve istatistik bölümleri büyük firmaların önceliğinden daha düşük okullarda var. Piyasada global ve güçlü şirketler yeni mezun ilanları için üniversite adına çok fazla önem veriyorlar. Yoksa bu bölümler de iş bulabilirler rahatlıkla.

    Kesinlikle şunu söyleyebilirim, 1. 2. sınıfta iş ilanlarında gerekliliklerde hep bilindik müh. ve bölümler yer alırdı ancak şuan neredeyse bilişimle ilgili her ilanda bilgisayar müh, endüstri müh yanında yönetim bilişim sistemleri de yazmakta. Yazılım geliştirme dışındaki bilişim ihtiyacını ybs çok iyi bir şekilde kapatıyor bence.





  • Viceman kullanıcısına yanıt

    Sağ olun hocam cevaplarınız için.

  • Boun İşletme/Econ Vs YBS

  • Ray Allen 20 kullanıcısına yanıt

    +++++ ybsden econa dusuncem var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden Boun MIS populer ama bir isletme ekonomi ya da muhendislik ayarinda degildi, simdi o seviyelerde mi? Bu ilk 1K olayi ek puan falan mi kaynakli yoksa ciddi ciddi ilk bine girenler mi geliyor? Bir de fakulte adi degismis, yani yeni yonetim bilimleri, bir nevi isletme fakultesi Hisar mi oldu?

    Su an Boun hayal eden ogrenciler sayisal ve ea alaninda hayallerini susleyen bolumler nasil oldu sirasiyla?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yaneolacaagdi -- 29 Temmuz 2023; 22:23:9 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bravo hocam

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.