Şimdi Ara

Botech Cihazlar | Genel Konu | Soruları bu konuya sorunuz. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
327
Cevap
5
Favori
80.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: coldasice

    Yeni yazılım çıkmış. Daha denemedim. Yazılana göre resetleme sorunu düzeltilmiş. 24.11.2011 tarihli yeni yazılımın açıklamasında şöyle yazıyor :

    quote:

    YAZILIMLA ( BC2010_HD_S2.0.22_S_20110124.AP ) ÇALIŞIRKEN RESET ATMA VE EKSİK KANAL BULMA PROBLEMİ GİDERİLMİŞTİR.

    A-YAZILIM YÜKLENDİKTEN SONRA CIHAZA FABRİKA AYARI YAPINIZ.UYDU ALICI AÇILDIKTAN SONRA FİŞİNİ ÇEKİB 2 3 SANİYE SONRA TEKRAR TAKINIZ.

    B-ANTEN AYARLARINDAN TÜRKSAT TP LİSTESİNİ SİLİNİZ.

    C-1.TP Yİ 12685 H 30000 2.TP YE 11844 V 2222 GİREREK NETWORK ARAMA YAPTIRINIZ.




    Adım adım yapılması gerekenleri anlatabilir misiniz acaba?




  • Yazılımı usb ile yükledim ardından da lodur denen neye yaradığını bilmediğim dosyayı yükledim ve başka hiçbir şey yapmadan bir de baktım trt hd gelmiş 1. kanala yerleşmiş.. Bir sürü de başka kanal çıkmış.. Fabrika ayarlarına dönderme veya tp silme gibi işlemler yapmadım direk ayarlanmış gibi hazırdı çünkü. Kapanma açılma derdi de artık yok.. Bu andan itibaren bu fiyata kesinlikle kaçırılmayacak bir cihaz..
  • @Müverrih

    Siz nerden kaça aldınız?
  • Ben mahalledeki elektronikçiden, çift çıkışlı Next HD LNB + metresi 1 liralık kalın kaliteli kablodan 20 metre + Sarı uçlu HDMI Kablosu ve Receıveri toplam 220 TL ye almıştım. Bir arkadaş için sadece receıveri sordum hdmı kablosuyla birlikte 180 demişti.. Kapanıp açılma sorunu da çözüldü nazar değmesin şu andan itibaren başka cihaza fazla fazla para vermesin kimse bu cihaz hem media oynatımı hem hd görüntüsünün kalitesi ile mükemmel bir cihaz.. hele fiyat/performansa göre değerlendirirsek liste başı diyebiliriz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 4 Şubat 2011; 10:12:08 >
  • Sayın Müverrih ,

    Kanal geçiş hızı nasıl? Bunun için 10 tane kanalı zap yapıp kaç saniyede geçtiğini yazar mısınız?

    Bu başlık altında bir arkadaşımız video çekmiş ama TRT-HD ve normal kanalları geçişi gösteriyor. Sanırım trt hd deki maç da biss şifreli olduğu için kanal geçişi çok yavaş gibi duruyordu.

    Siz aynı transponderda olmayan yani TRT 1-2-3-4 .. gibi veya TNT- Star- Kanal D gibi arka arkaya aynı yayıncı kuruşuşuna ait olmayan şekilde yapılmış kanal listesine göre 10 tane ulusal kanalın görüntüsü ekrana geldikten sonra kumandadan ileri tuşuna basarak kaç saniyede geçtiğine bakar mısınız? Örnek : Fox Star Show Stv kanald cine5 trt1 tnt ntv tv8 gibi başka frekans ve transponderdan çıkan Vertical-Horizontal değerleri farklı kanalları açma süresi.

    İkinci olarak bazı yerlerde sinyal alamama veya sinyalin kaybolması ve kanalın bir çıkıp bir çıkmaması gibi sorunları okumuştum , yeni yazılımda bu sorunlar da çözüldü mü?

    Teşekkürler.




  • Sn. ender123 hiç süre tutarak denemedim bana hızı yeterli geliyor ama sizin için dediğiniz şekilde süre de tutarak 10 kanal değiştireceğim ve süresini burda paylaşacağım. Sinyal alamama veya bazı kanallarda sinyalin bir gelip bir gelmemesi ben de olmadı ama çok da tv izleyen biri değilim belki bana denk gelmemiştir. Bu akşam eve gittiğimde kanal değiştirme testinin sonucunu paylaşırım.
  • Sayın Müverrih ,

    Cevabınız için teşekkür ederim. Eğer bu kanal geçiş hızı testini yaparsanız geçiş süresi hakkında saniye gibi tarafsız bir sonuç olacak. Genellikle yorumlar arkadaşlarımızın daha önce sahip oldukları uydu alıcılara göre yavaş veya hızlı şeklinde oluyor. Malum kimine göre hızlı olan kimine göre yavaş gelecektir ama saniye gibi tarafsız ve net bilgi veremez.

    Eğer evinizde flaş bellek varsa usb üzerine TRT-Hd kayıt edilebiliyormu diye de kontrol eder misiniz? Uydu kartı varken SD yayın yapın kanalları deneme amaçlı kaydederdim. 1 dakikalık kayıt normal kanallarda 25-40 mb arası yer kaplıyor. Trt 1 ve Atv 60 mb civarı yer kaplıyorken TV8 80 mg gibi en fazla yeri kaplıyordu bu da en fazla saniyede 1-1,5 mb yazma hızına ihtiyaç var demek . Merak ettiğim konu Hd kanalı kaydetmeye flaş belleğin hızının yetip yetmeyeceği olacak.

    Son 2-3 yılda üretilen bellekler eskileri gibi kaliteli değil ve yüksek okuma ve yazma hızına sahip değiller. Piyasa şartları gereği , rekabet edebilmek için bilindik firmalar bile çok yavaş flaş bellek üretiyorlar. Okuma değerleri 10-15 mb/sn hızında ama yazma hızları 4-5 mb/sn civarında. Eğer 1 dakikalık Hd yayın kaydı 200-250 mb yer tutuyorsa flaş bellek sorunuz kayıt yapabilecektir , daha fazla yer tutuyora büyük ihtimalle hızı yetmeyecektir. (3-4 mb/saniye x 60 saniye = 200-250 mb / dakika )

    Bir de bu kaydı TS, DVR veya MPEG formatlarından hangisinde yapıyor bunu da açıklar mısınız?

    Tekrar teşekkürler.




  • Dün akşam misaifirm vardı nete giremedim o yüzden kusuruma bakmayın dün akşam yazacaktım ama kısmet şimdiymiş. Daha önce pek dikkat etmediğim için belki kanal geçişlerine bana hızlı geliyordu ama süre tutunca sanki yavaş gibime geldi. 10 kanal değiştirdim ve 25 Saniye sürdü, dediğim gibi ben pek fazla tv izlemediğim için bana bu hız da yetiyor ama dediğiniz gibi objektif bilgi saniye bilgisi kimine yeterli kimine az gelebilir..

    Bir iki kez kaydetmiştim denemek için gayet güzel görüntü kaydediyor ama süre ve mb bilgileri aklıma gelmiyor. Bu akşam da bir dakikalık kayıt yapıp onları da öğreniriz.
  • İnternetten ucuza alabilecegim bir site bulursam takipteyim. @Müverrih aldığı gibi 180 TL li HDMI kablolu satan henüz göremedim.
  • http://www.merterelektronik.com/BOTECH-BC-2010-HD-DIJITAL-UYDU-ALICISI,PR-32412.html

    Burda vardı 181 tl ye ama stoklarında kalmamış sanırım.. isterseniz bir arayıp görüşün belki tedarik ederler..
  • 1 dakikası 20 mb olan kanalda var 1 dakikası 25 mb olan kanalda var.. 3-5 mb fark ediyor kanallar arasında..

    dosya türü TS
  • Sayın Müverrih , ilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
  • Rica ederim..
  • Keşke hiremco x3 hdmi alacagıma bunu alsaymısım, mkv player derdinden de kurtulurduk. MKV ve DIVX ozelligi gercekten de bir harici mkv player kadar verimli ve performanslı calsiiyor mu =
  • Arkadaşlar ,

    Cihaz dış görünüş olarak çok güzel. Küçük , kibar bir cihaz. Kutu içinden hdmi kablo , kumanda ve pilleri , kullanma kılavzu ve servis listesi çıkıyor.

    Parlak siyah metal dış kasası ve siyah plastik ön paneli var.

    Ekranı (display) amber renkli (sarı ile turuncu arası).

    Sadece önde usb giriş var. Keşke arkada da olsaydı , böylece usb bellek cihazın önünde dışa sarkmadan gizlenmiş şekilde durabilirdi. Uğraşmak istenilse arka palene yuva açılıp usb taşınabilir veya paralellenebilir.

    10 tane kanalı 20 saniyede geçiyor.

    1080p mkv oynatıyor ama limitleri vardır.

    Mkv film içindeki altyazıyı da görebiliyor. Eğer filmin olduğu klasörde harici altyazı da varsa karma karışık olarak 2 altyazı da ekrana gelebiliyor.

    Alyazı 3 boyutta . Küçük olanı akıl dışı şekilde küçük, büyük olanı da yine akla zarar şekilde büyük. Bilgisayardan örnek vermek gerekirse en küçük altyazı fontu 8 ise orta 24 , büyük 72. Hani 24 - 36- 48 gibi olsa mantıklı bir boyu olar ve herkes ihtiyacına göre uygun boyutu seçebilir. En büyük altyazı modunda altyazının 2. satırı görünmüyor. Altyazı zaten ekranın çok altında çıkıyor. Örnek vermek gerekirse sinemaskop bir filmde alttaki siyah bantı düşünün ve bunu 2 parçaya bölerseniz iyi yerleştirilmiş altyazı üstteki bölümde çıkar. Burada ise en alt yarıda çıkıyor.

    Kumanda üzerindeki AUDIO tuşuna basında aynı uydu yayınlardında tv kanalının sesinin değiştirilebileceği gibifilmin sesi de değişiyor. Fimlerdeki OGG Vorbis formatındaki 2 sesi açtı. Burada genelde filmin yönetmeni ve diğer ekip filmin sahnesi hakkında yorum yaparlar. DTS ses içeren mkv film olmadığı için deneyemedim. Dts içeren m2ts demolarda sesi açmadı.

    Fotoğraf makinası ve kamera ile çekilmiş mov , mts , m2ts , avi (MJpeg) leri de oynatıyor. DSLR makina ile çekilmiş bazı mov videoları açmadı ama zaten bunlar yüksek işlmeci gücü isteyen videolar. Uzantısı movdan mkv yapılmıştı.

    Avi , mkv, mp4, mov, ts, mpg, 3gp film oynatma listesinde çıkıyor. wmv çıkmıyor ve oynatmıyor

    GOTO tuşu var , yani filmin istenile süresine gitmek mümkün

    2x den 32x hıza kadar filmi ileri geri sarmak mümkün.

    Tv yayınlarını ts uzantılı kaydediyor. Kayıt işleri sorunsuz. Ekrana sadece REC tuşuna basınca kayıt süresi geliyor , yoksa 5 sn sonra kayboluyor. Kayıtları List tuşu ile bulmak ve seçip oynatmak mümkün. Kayıt esnasında INFO tuşuna basınca kanal ve kayıt ile ilgili bilgiler geliyor. Kayıt halinde iken başka transponderdaki kanala geçmek istenince "KAYIT" diye uyarı çıkıyor. Kayıt sırasında aynı tranponderdaki kanallarda geçmek mümkün. Örneğin CNBC-E de kayıt yaparken E2 ve NTV 'ye bakmak mümkün.

    Tv ekranında Pause tuşuna basılırsa yayın kaydedilmeye başlıyor ve siz tekrar play tuşuna basarsanız tv programına kaldığı yerden devam edebiliyorsunuz. İsterseniz yine ileri geri almanın veya hızlı oynatmanız mümkün , bu şekilde reklamları atlayıp sadece istediğiniz kısmını izleyebilirsiniz. Siz kayıttan çıkana kadar arka planda cihaz yayını kaydetmeye devam ediyor.

    Arayüzü sade ve anlaşılır. Video oynatma kısmı pek özentisiz yapılmış. Ucuz divx player menüsü gibi.

    Uzaktan kumandanın plastik kalitesi kötü, kumanda boyut olarak küçük, tuşları çok sert ve küçük, tuş dizilimi biraz garip ve kullanışsız. Uzaktan kumandadan gelen komut uydu alıcının tam önüne tutulmazsa çalışmıyor. Sorun uydu alıcının infrared alıcısından mı yoksa kumanda da mı yoksa kumanda tuşlarının sert olmasından dolayı tam tuşla basılmamasından mı anlamadım. Kumandayı cihaza doğru tutup sertçe tuşa basmak gerekiyor. Eğer cihazla uyumlu 10-15 liralıklar da dahil alternatif akıllı kumanda varsa faydalı olabilir.

    Aynı anda hem tüplü tv hem de lcd tvye bağlayarak denedim. Sanki tüplü tvdeki scart bağlantısı biraz kumlu gibi, tam istediğim gibi net olmadı. Yumatu IQ uydu alıcıdan scartta daha net-keskin görüntü alıyorum. Lcd tvdeki görüntü temiz ve sorunsuz. İyi ama süper değil. Başka hdmi çıkışlı cihaz kullanmadığım için kıyaslama yapamam. Lcd tvye scartla yapılan bağlantı da fena değil. İdare edebilecek temiz bir çıkış var. Scart çıkışı lcd tvde biraz daha pastel gibi geldi , hdmi çıkış biraz daha keskin ve renkler çok az daha iyi.

    Görüntü kalitesi açısından kendime kıyaslama yapmakta referans olsun diye daha önce uydu kartıyla kayıtlar yapmıştım. Aynı kayıtları Samsung tvnin usb playerından, bilgisayardan ve uydu alıcıdan oynatarak puan verecek olursam

    1. Samsung lcd tvnin usb playerına 100
    2. Bilgisayardan aynı kaydı Ati ekran kartı ile tvnin VGA girişine bağlı oynatınca 95 puan
    3. Bilgisayardan aynı kaydı Ati ekran kartı ve Hdmi çıkıştana oynatınca 90 puan
    4. Uydu alıcı ile oynatırsam 85 puan
    6. Tv yayını hdmi ile bağlı iken 80
    6. Tv yayını scart ile bağlı iken 75 puan verebilirim.

    Trt hdnin görüntü kalitesi çok iyi , yalnız uydu alıcıyı 1920x1080i @50hz yapmak lazım. Cihaz lcd tvye 1080i çıkış verirken de tüplü tvde trthdyi izlemek mümkün. TRT Hd izlerken çözünürlüğü 720x576i çıkışta tutmamak lazım. Kanal logosuna bakınca zaten görüntü kalite farkının çözünürlükle nasıl değiştiği anlaşılabilir. Normal kanalları bezen 1080i de bezen 576i de iyi gösteriyor gibime geldi. Tam emin olamadığım için sizler kendi göz zevkinize göre ayar yapın. Bu işlerin biraz da psikolojik yanı var, bugün iyi olan sonradan insanın gözüne kötü gelebiliyor.

    Sonuç olarak fiyatına göre tercih edilebilir bir cihaz. En azından lcd tvlerdeki scarttan alınan kötü görüntü sorununu hdmi çıkışı sayesinde aşılmış olur.




  • bı sorum olacak arkadaslar bu cıhazda bır kanalı kaydederken dıger kanalları ızlıyebılıyormuyuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: resident_qame

    bı sorum olacak arkadaslar bu cıhazda bır kanalı kaydederken dıger kanalları ızlıyebılıyormuyuz

    Bir üstte yer alan @ender123 e ait mesajda kayıt esnasında hangi kanalların izlenebileceği ayrıntılı olarak anlatılmış.
  • bende aranıza katıldım, kanal geçiş hızı hariç hoşuma gitti diyebilirim
  • Arkadaşlar 9. yazılım çıkmış yeni haberim oldu.. Şimdi bunu yükleyeceğim de bir kaç şey sormak istedim.. Güncel yazılım ın yanında bir de Yükleme Programı diye Lodur.zip dosyası var bu nedir neye yarar? Yazılımı güncelledikten sonra bunu da yüklemelimiyiz cihaza?? Bir de şöyle bir yazı var eurosatbase sitesinde ""BOTECH HD UYDU ALICINIZA TWİN PROTOKOLLU YAZILIMI YÜKLEYEREK TWİN PROTOKOLLU DANGIL BAGLANTISI İLESİFRELİ YAYINLARI SEYREDE BİLİRSİNİZ "" Ben bu işlerden pek anlamadığım için burda ne kastetmiş anlamadım bunu açıklayabilecek bir arkadaş varsa sevinirim, burda anlattığına göre ne yaparak şifreli kanalları seyredebilirim?
  • Loder zip dosyasi bildigim kadar karisik olan kanal siralamasini duzenliyor.birde yeni yazilimi nereden takip ediyorsunuz acaba
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.