Şimdi Ara

Boss Taktikleri ve Strategy

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
2.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • MOUNT HYJAL (MH-HYJAL SUMMİT)



    Tüm raid boyunca aynı raid setupı kullanılacağını varsayarsak;
    Bir warrior(mt) ve bir pala tank(trashlerde druidler ve dmg warriorlar yardım edebilir), 8 healer, az melee, mümkünse dört decurse yapabilen class alıp işe başlayabilirsiniz.

    Trash

    Son boss Archi dışında her bosstan önce sırayla 8 öbek trash gelmekte.

    Bu gruplarda; abolar-bansheeler shackle, necrolar poly veya mc, infernaller banish, ghaullar pala tank, diğer uçan zerzavatı ranged dmg ile tanklayıp,
    uygun bi yerde toplayıp etraftaki npclerin de yardımıyla güzelce aoe ile bertaraf edebilirsiniz.

    İşi kolaylaştırmak babında, hunterlara tek targetı kitelatıp etrafta aylaklık yapan npcleri, jaina ve thralli de olayın içine sokabilirsiniz.

    Genel olarak trashlerin bi numarası yok ama etrafta çok aksiyon olduğundan lagdan bolca düşme, düşük kapasiteli bilgisayarlarda kitlenme donma
    vs gibi nedenlerden wipelar yenebilir(özellikle 3. bossun trashine dikkat). Ölenler trash combatlarında koşup içeri girebiliyo res beklemeyin.

    Priler mc yaptığınız necrolarla meleelere ilki tanıtım amaçlı ücretsiz %100 att speed arttıran buffı atın, sonraki raidlerde o buff için 20g a kadar koparabilirsiniz

    1. Rage Winterchill

    MTniz Jainanın yanında dursun hunter MD ile pullasın, iki özelliği var;
    İlki belli aralıklarla death&decay atar bi kişiye o kişinin cevresinde yerde baloncuklar çıkar acilen uzaklaşın.
    İkincisi rastgele bi hedefe icebolt atar, çok da feci vurur o kişiye heal gelmezse bikaç sn içinde ölebilir,
    healerlar uyanık olmalı icebolt atmadan bikaç sn önce atacağı kişiyi inceden gözucuyla keser o ara spama başlayın.
    Jainanın death&decay den öleceğine dair bir inanış vardır, yok öyle bişey direk combata sokun.

    2. Anetheron

    MTniz Jainanın yanında yine hunter MD ile çekti, iki önemli özelliği var;
    İlki rastgele birinin kafasına infernal atmasıyla hasıl olur, infernali yiyen kişi OT a koşmalı, OT tanklarken tüm ranged dmg infernali kesip bossa dönmeli.
    İkincisi c.swarm diye poison vari bi olay, healerların heal oranını ciddi miktarda düşürdüğü için healerlar ve raid bossun çevresinde yarım daire olacak şekilde dağılmalı.
    Bir de gaipten bi stun geliyodu galiba, tam ne zaman geliyo hatırlamıyorum, yapcağınız bişey yok, bekleyin

    3. Kaz'rogal

    MTniz Thrallın yanına çeksin bossu, bu boss oldukça hızlı kesilmeli.
    Kayda değer tek özelliği belirli aralıklarla mana burn atması tüm raide,manası biten çevresine ve kendisine vurmaya başlar,
    çok içli dışlı olursanız topluca ölürsünüz, mana pot içmeyi unutmayın.
    Resto druidler diger healerların manası azalana kadar kedi formunda takılıp dolu manayla olaya girebilirler.
    Olaki motherı kestiyseniz/shadow res geariniz varsa, tüm mana kullananlar shadow res caplerse kolaylık açısından Mag'ın bir sonraki nerfteki hali (küplere kendi tıklayacakmış) ile mukayese edilebilir.

    4. Azgalor

    MTniz Thrallın yanında değil bu sefer çünkü bu bossun iki özelliğinden biri olan 30 yarda(sanırım) attığı aoe fire canını okuyabilir.
    İlk özelliği yukarıda bahsettiğim aoe fire olayı, 30 yardda gördüğü birine rastgele atar, çok vurur hemen kaçmak gerekir.
    İkincisi belli aralıklarla rastgele birine debuff atar, debuffı alan OTa koşmalıdır, bu kişi 10 sn sonra ölür doomguard olur, OT bu doomguardı ya thrallın yada bir add grubunun yanında
    tanklamalıdır. Debuffı alana hemen bi ss atılması gerekir, meleeleri ve petleri bossa yollamayın, doomguard kesmeleri daha mantıklıdır. Doomguardları hızlı kesin birikmeye başlarsa sorun olabilir.

    5. Archimonde

    Özel bi tanklama yeri yoktur ister ortada ister arkasını çevirip dağa yapıştırıp tanklayın alıştıkça belli bi taktiğiniz olur.
    Diğerleri kadar kek bi boss değildir, tek hata wipe a götürebilir. Dört gruba ayrılın, her grupta en az bir decursecü ve 1-2 healer olsun.

    Öncelikle archi combatında ölmek gibi bi lüksünüz yok, ölürseniz archinin raide atacagı debufflarla(detaylar için bosskillersa bakın) ikinci bir kişiyi öldürme ve bu şekilde
    zincirleme wipea sebebiyet verme ihtimaliniz var. Ortalama tek ölü %40, daha raid fixlenmeden ikinci ölü gelirse %90 wipe demektir. ondan tekrarlıyorum ölmeyin, kimsenin ölmesine izin vermeyin.

    İlk özelliği rastgele bi kişiye attığı curse, hızlıca decurse edilirse tehlikesi yok.

    İkinci özelliği doomfire, yakınında bi yere atıyo, yerde bi alev öbeği raidden bi kişiyi takip ediyo, bi süre gittikten sonra target değiştiriyo sinir ediyo, bu alevlere yakalanmamanız lazım,
    alev sizi takip ediyosa kaçın, daglara taşlara vurun kendinizi, olaki yakalandınız belirli bi fire dmgi üstüne uzun süreli dispellenmeyen bi debuff alıyosunuz,
    ilk tickler yüksek zaman geçtikçe azalan bi fire dmg yiyiyosunuz, iyi heallenmeniz gerekiyo,
    bu doomfiredan dallı budaklı ortalama iki tane oluyo yerde, bol bol kaçacaksınız işin püf noktası bu, kaçarken de grubunuzla hareket edin healerlardan uzakta kalmayın.

    Üçüncü özelliği air burst denen bi olay, attığı kişinin yakın çevresindekileri havaya fırlatıyo, meleeler MT ye yakın durup onu uçurmayın,
    havaya uçanlar combat başlamadan önce tyrande den aldığınız itemi düşmeye başladıktan ve yolun yarısına geldikten sonra kullanın,
    combat başlamadan bunun antremanını yapın çok önemli okkalı bi fall damage=olası bi wipe.

    Dördüncü özelliği ortalama her dakikada bir raide fear atar, priler aranızda anlaşın sırayla MT ye fear warth atın, pvp trinketleriniz, forsaken vs kullanın.
    Bazı yerlerde fw ı tanka değil healerlara atın ki tank fearden yırtar berserkerla o ara heal lazım falan derler,
    denedik gördük tankın firelara daha iyi odaklanması için fw tanka atılınca daha rahat oluyo(yada MTmiz kendini yormamak için bizi yiyo)
    Palalar priler fearden çıkınca raidin heal durumu kritik değilse ilk iş healerları sonra raidi dispelleyin, shamanlar tremor totemler fearden önce hep yerde olsun.

    Son olarak archi %10 a gelince ilk durduğu yere koşacak, tüm raid o ara dmg almıyo, bir dakika içinde keslimesi lazım, tank healer çoluk çocuk kim varsa nukeleyin.
    Raide kesinlikle lagı olanları almayın, air burstten düşüp ölmeler alışana kadar baya bi olacak sabredin bikaç gün alışınca lagsız bi günde one shot bi boss.



    BLACK TEMPLE-BT







    High Warlord Naj'entus HP: 3.6 milyon

    Bu boss 8 dakika içinde öldürülmeli yoksa Enrage oluyor.

    Needle Spine: Boss rasgele 3 hedefe kemikten bir iğne fırlatıyor (needle spine). Her iğne 3k-4k arası fisiksel hasar veriyor ve buna ek olarakta 6 yard yakındaki herkese 2-2,5k arası frost hasar veriyor. Boss bu özelliği bütün dövüş boyunca kullanıcak o yüzden raidteki herkes birbirine 6 yardtan uzak durmalı ki ekstradan frost hasar almasın.

    Impaling Spine: Boss 1 hedefe devasa bir kemik parçası fırlatıyor, bu özellik hedefte 4,5-5k arası fiziksel hasara yola açar ve hedefin bayılmasına (stun) sebep olur. Bu özelliğe maruz kalan kişi hiçbirşekilde kıpırdayamaz ve her saniyede 2750 frost hasarı alır. En yakındaki oyunculardan birinin derhal hedefe yaklaşıp onu bu kemikten kurtarması gerekir. (Bu işlemi yapmak aynı sandıkları/ kutuları açmak yada maden/ot toplamak gibi) Bu işlem gerçekleştiğinde hedef bayılma durumundan kurtulur ve o kemik parçası kurtaran kişinin çantasına düşer. Bu kemik parçaları bossun Tidal Shield adlı özelliğini ortadan kaldırmak için kullanılacak tek yöntemdir.

    Tidal Shield : Boss bu özelliğini her 60 saniyede bir kullanır. Bu kalkan aktif iken hiçbir saldırı ve büyü boss a hasar veremez. Ayrıca buna ek olarak, Tidal Shield aktif haldeyken boss her 2 saniyede bir canının %1 i ni geri kazanır.Bu sebeple bu kalkanın mümkün olan en kısa sürede yok edilmesi gerekir. yok etmek için Impailing Spine özelliğinde anlatılan yöntem kullanılır. (Çantamıza düşmüş olan kemik parçasını kartopu misali boss a fırlatıyoruz). Kalkan kırıldığında raidteki herkes 8.5k frost hasarı alır. Kalkan yok edilmeden önce düşük can da olanlar iyileştirilmeli ve eğer mümkünse Major Frost Protection Potion içilmeli.

    Bossun özellikleri bu kadar. Gelelim taktiğe. Öncelikle raidteki herkesin bufflarla 9k canı olması gerekli (10k olsa dahada iyi) Bunun dışında mele dps hariç diğer herkesi birbirinden en az 6 yard uzakta durması ve yakınındaki oyuncuların Impailing Spine tarafından hedef alınmaları durumunda hemen müdahele etmeye hazır olması gerekiyor. Bossun nerede tanklanacağı çok önemli değil, ister olduğu yerde tanklayın, ister odanın ortasında isterseniz odanın diğer ucunda. (Biz odanın diğer ucunda tanklıyoruz). Herkes pozisyonunu alır, melee dps 2 gruba ayrılır, birisi bossa sol arkadan diğeri sağ arkadan saldırıcak. Boss 1 hunter tarafından misdirection yardımıyla tanka yönlendirilir. Pull ile birlikte boss Needle Spine özelliğini kullanmaya başlar. Pulldan sonraki 20. ve 40. saniyede boss Impailing Spine kullanıcak. Hedefler hemen spinelardan kurtarılır. Dövüş başladıktan 1 dakika sonra ilk Tidal Shield gelir. Bu andan itibaren herkesin canının 8.5k üzerinde olduğuna yada frost protection potion içtiğine emin olduktan sonra kalkan yok edilir. Her kalkanın yok edilmesinin ardından boss 15 saniye boyunca Needle Spine özelliğini kullanmaz.

    Evet oldukça kolay bir boss gerçekten. Raide gelirken herkes 1-2 adet Major Frost Protection getirirse ve raid lideri tarafından da 1 ade frost pot cauldron sağlanırsa işler daha da kolaylaşır.Herkesin en az 9-10k hpsi olması bu dövüşü gerçekten kolaylaştıran etkenlerden birisidir. Açıkçası bu bir dps yarışından çok hayatta kalma mücadelesi, her fırsatta bandaj / health Stone / fel blossom/ nightmare seed kullanılmalı.


    SUPREMUS

    Black Temple ın 2. bossu. Yine gerçekten uygulama ve boss özellikleri açısından gerçekten çok kolay bir boss. 2 faz (phase)bulunuyor bu dövüşte. Phase 1:Tank/Spank, Phase 2:Kite.
    Boss Özellikleri
    HP : 5 milyon

    Molten Flame : Boss rasgele bir oyuncuya doğru yerden ilerleyen mavi ateşler yollar. Bu ateşler içerisinde durulduğu taktirde her saniye 3k fire hasar verir. Hemen uzaklaşılmalıdır. Boss bu özelliğini Phase1(P1) ve Phase2 (P2) boyunca her 20 saniyede bir kullanır.

    Hateful Strike : Agro listesindeki en yüksek 2. melee hedefe yönelen bir saldırı. Çok yüksek miktarda hasar verir. Bu sebeple feral druid yada protection tank off tank görevinde kullanılmadır. (Biz 1 main tank (warrior) 2 offtank (1 warrior 1 feral druid) kullanıyoruz.)

    Gaze : Boss bu özelliğini P2 de kullanır.Prince Kaelthas ın yardımcılarından Thaladred the Darkener ile aynı özellik. Supremus rasgele bir oyuncuyu seçer ve onu 10 saniyeliğne kovalamaya başlar. Her 10 saniyede bir hedef değiştirir.

    Volcanic Geyser : Yine P2 özelliği. "The ground begins to crack open!" şeklinde bir emote un ardından etrafa mavi alevler saçan küçük volkan bacaları ortaya çıkar, rasgele yerlerde. 4.5k fire hasarı sözkonusu olduğu için bu volkanlardan uzak durulmalıdır.

    Molten Punch : P2 boyunca kovalanan hedef eğerki bossa çok yaklaşırsa boss bu özelliği kullanır. Knockback ve 5k fiziksel hasar sözkonusu.

    Taktik
    Phase1 : P1 klasik tank/spank. Melee dps molten flame özelliğine dikkat etmelidir. Fazla aggro üretmeden offtankların main tankın hemen altında yer almasına dikkat ederek dps yapılmalıdır.Her 5 saniyede bir en yüksek h pli melee range teki oyuncu Hurtful Strikelara hedef olacaktır. Bu faz 1 dakika sürer.1 dakika sonunda faz 2 başlar.

    Phase2 : Bu faz başlar başlamaz Supremus rasgele bir oyuncu üzerinde Gaze özelliğini kullanır. Eğer hedeflenen kişi druid yada shaman ise travel form/ ghost wolf özellikleri oldukça yararlı olur. Rogue lar sprinti buraya saklamalıdır. Supremus 5 kere hedef değiştirdikten sonra bu faz biter tekrar P1 başlar ve böyle devam eder.

    Raidte en az 2 hunter olduğunu varsayarsak, ilk hunter pull esnasında misdirection kullanır ve 2. hunterda ilk faz değişiminde MT nin supremusu tekrar almasına yardımcı olur. Sonra dönüşümlü olarak devam edebilirler.


    SHADE OF AKAMA

    Çok ilginç bir boss gerçekten. Odanının girişinde Akama gizlenmiş durumda bizi bekliyor. Konuşursanız encounter başlar. Yeni gelenleri, questi aldınmı olm bak bu adamdan şeklinde kandırım eğlence yaratmak her ne kadar ilk başlarda gerçekten komik olsa bile bir süre sonra bayıyor :>
    Özellikler

    Hiçbir özelliği yok bossun, 1 milyon civarı hpsi var.

    Diğer Moblar

    Ashtongue Channeler : Shade of Akamayı olduğu yerde sabit tutan ve saldırılardan etkilenmemesini sağlayan amcalar. 6 adet bulunuyor bunlardan her biri 100k hp ye sahip.Bütün hiçbirşeye karşılık vermeden banish işlemine devam edicekler bütün dövüş boyunca. Ranged dps bunları kesicek.

    Ashtongue Sorcerer : Bu arkadaşlar channelerlar öldükçe onların yerlerini almak için geliyorlar. 100k hp.

    Ashtongue Defender : 80k hp warriorlar tarafından tanklanıcaklar.

    Ashtongue Elementalist : 25k hp, aoe fire hasarı. Bunlar melee dps tarafından öldürülecek.

    Ashtongue Rogue : 30k hp, zehir kullanıyorlar. Meles dps tarafından öldürülecekler.

    Ashtongue Spirit Binder : 25k hp, yine aynen melee dps tarafından öldürülecekler. Bu moblar diğerlerini iyileştirebiliyorlar.

    Bu dövüşte dps ikiye ayrılıyor. Melee 1 dps warriora asist etmeli. Onun seçtiği hedef en kısa sürede öldürülmeli. Bütün mageler gelen rogue,elementalist ve spirit binder ları polymorph yapıcak. Melee dps te bunları sırayla kesicek Öncelik olarak Spell Bimder > Elementalist > Rogue. Defenderlar offtanklar tarafından tanklanıcak. Ranged dps en kısa sürede channelerları öldürücek. Channelerlar azaldıkça Shade of Akama, Akama’ya doğru yaklaşıyor. En sonunda Shade of Akama ‘ ya dps yapılabilmeye başlanıyor. Bu anda bütün raidler addleri bırakıp Shade of Akama’ya dalıyor. (Offtanklar defenderları tanklamaya deva ediyor tabiî ki) Çok uzun sürmeyen bir dövüş. Mageler polymorph olayında sorun yaşamazsa ve melee dps te bunları hızlı bir şekilde keserse geriye kalan tek sorun ranged dps in channeler ları kesmesi. Biraz koordinasyon ve iyi dps ile çok kolay bir boss.

    ( Bu boss u her guild bu şekilde kesmiyor olabilir, ben kendi kullandığımız taktiği anlattım.polymorph kullanılmadan da kesenler var.)


    TERON GOREFİEND

    Tamamen DPS e ve iyi healing e dayalı bir encounter.

    HP : Yaklaşık 4 milyon.

    Özellikler:

    Doom Blossom : Rastgele oyunculara 1.5k shadow hasar verir. Engellenemez, heallenmelidir.

    Shadow of Death : Her 30 saniyede bir rasgele bir oyuncuyu hedefler. Hedeflenen oyuncu 1 dakika sonra ölür ve hayalete dönüşür.

    Crushing Shadows : Raidten rasgele 5 kişiye gelen bir debuff. Alınan shadow hasarı %50 arttırır.

    Incinirate : Rasgele hedeflere her 3 saniyede bir 2,5-3k civarı fire hasarı verir. Hemen dispellenmelidir.

    Boss önündeki merdivenlerin hemen altında tanklanır. DPS ve healerlar bossun arkasındaki balkona koşarlar. Shadow of Death debuff ını alan oyuncu ölmeden önce raidten mümkün olduğunca uzak bir noktaya (tercihen giriş kapısı civarlarına) gitmelidir. İsteğe bağlı olarak ilk debuff ı alan yüksek dps yapabilecek oyunculara soulstone verilebilir (debuff ı aldıktan sonra). 1 dakika sonunda hedef oyuncu ölür ve bir hayalete dönüşür. Ölen oyuncunun içinden 4 adet Shadowy Construct çıkar. Bu moblara normalde hiçbir şekilde hasar verilemez sadece hayaletler bunları öldürebilir.

    Hayalet özellikleri :

    Spirit Strike : Hedefe 700 hasar verir ve verdiği melee hasarı 5 saniyeliğine %10 düşürür.
    Spirit Lance : 6000 hasar verir, ve hareket hızını %30 azaltır. Bu efekt 3 kat üst üste eklenebilir.
    Spirit Volley : 12 yard mesafedeki her hedefe 10k hasar verir. 15 sn cd.
    Spirit Chain : 12 yard mesafedeki her hedefi 5 saniyeliğine hareketsiz kılar. 15 sn cd.
    Spirit Shield : Dost bir hedefin üzerinde 90 saniyeliğine 12000 shadow hasar emen bir kalkan koyar.

    Ghost olduğunuzda 1 dakika boyunca bu şekilde kalıcaksınız. Çıkan 4 construct ı da öldürmelisiniz. Yapmanız gereken ilk şey Spirit chain ile constructları durdumak olmalı. Ardından Spirit volley chainin etkisini kaldırıyor bu yüzden her hedef arasında sırayla değişerek hepsine birer birer spirit lance atın. Her chaindne önce Spirit Volley kullanın ekstra dps için. Constructlar direk olarak raide doğru ilerliyicekler sizin amacınız bunları raide ulaşmadan öldürmek. 40- 45 saniye civarı bir sürede bütün constructları öldürürseniz kalan sürede healerlarınıza Spirit Shield verebilir ve boss a Spirit Strike debuff ı uygulayabilirsiniz. Yada sizden sonraki hayaletin constructlarını öldürmesine yardımcı olabilirsiniz.

    Tamamen bir DPS savaşı. Bütün raid shadow resistance buff ile bufflanmalı zor durumlar karşısında herkeste 1 er adet Major Shadow Protection Potion oldukça işe yarayabilir. Incinerate en kısa sürede dispel dilmeli.
    İlk başlarda herkes constructları öldürme işine alışamabilir fakat zaman bu sorun ortadan kalkıcaktır. Herkes kendi constructlarını öldürdüğü sürece kazasız belasız halledilebilecek bir boss.

    Shadow of Death debuff ı almadığınız sürece oturduğunuz yerden full dps yaptığınız bir encounter.


    "Kendi düşüncem: hayalet olduğunuzda 10 sn kala odanın uzak köşesine gidin dönüştükten sonra önce 5 e yada pet barınızda çıkarsa 5. büyüye basın Spirit volley e basın. Hemen ardından 4 e yada pet barınızdaki 4. büyüye Spirit chains e basın. Bundan sonra dikkat amaç hayaletlere teker teker nukelemek değil hepsine aynı anda nukelemek bir nevi. İlk önce nova yaparak dondurduğumuz hayaletlerden birincisine tıklayın ve ona BİR kere spirit lance atın yani 3 e basın pet barda çıktıysa 3. büyüye sonra 2. hayalete tıklıyoruz ve onada BİR kere spirit lance atıyoruz sonra 3. hayalete tıklıyoruz onada BİR kere spirit lance atıyoruz ve son olarak 4. hayalete tıklıyoruz onada BİR kere spirit lance atıyoruz. Bu işlemi tekrar tekrar yapıyoruz bu işlemi bir kere yaptığımızda 4 mob da %30 yavaşlamış olacak 1 tur bu işlemi yaptıktan sonra isterseniz 2. turda moblara 2 kere spirit lance atabilirsiniz spirit volley ve spirit chains lerin cd leri dolduğunda mutlaka kullanın ama önce spirit volley yani 5. büyü sonra spirit chains yani 4. büyüye basın çünkü spirit volley aoe damage olduğu için önce spirit chains yani novayı yaparsanız bozar. Bunu yapmamızın amacı yani her moba bir kere spirit lance atmamızın amacı mobları yavaşlatmak spirit lance attığımız mob %30 yavaşlar ve bu 3 kere stacklenebilir 3 stack alan mob %75 civarı yavaşlar, moblar çıkar çıkmaz raid e saldırmaya gider onun için onları yavaşlatmak çok önemli. Aşağıdaki linkte hayalet olunduğundaki yapmanız gerekenleri gösteriyor ve anlatıyor onuda indirip izleyin "

    BLACK TEMPLE'DA bu kadar taktik biliyorum ama kısa süre içinde Edit'lenecektir!



    Zul'Aman(Çok Exotic Ama Korkutucu)



    Nalorakk

    Zul'Aman'daki ilk bossumuz Ayı Lordu Nalorakk karşılacağımız ilk boss. Ona Hız Runlarında 20 dakikada ulaşmanız gerek, aksi taktirde yetişemeyebilirsiniz.

    Genel Bilgller:
    HP: 1,700,000

    Faz ve Formları: 2 Form, Troll ve Ayı - %10'lük her HP düşüşünde form değiştiriyor.

    Yetenekler
    Tüm Formlar
    • Brutal Swipe: Tanka vurulan yüksek hasarın nedeni Brutal Swipe aldı yetenek.Damage aggrosu Tanka yakın insanlara da geçebiliyor.
    • Crushing Blow koyamıyor.
    Troll Formu
    • Mangle: Tüm Bleed efektleri %100 daha fazla hasar veriyor.
    • Surge: Charge'ye benzeyen ve 5 yard gibi bir AoE Melee damage özelliği bulunan bir yetenek.
    Bear Formu
    • Lacerating Slash: Bleeding efekti, 1735 damage her 2 saniyede bir. 18 saniye sürüyor.
    • Rend Flesh: Bleeding Efekti, 2335 damage her saniye. 5 saniye sürüyor.
    • Deafening Roar: 40 yard gibi bir bölgeye 1235-1365 arası hasar veriyor ve 2 saniyelik bir silence efekti veriyor.


    Grup Tavsiyeleri:
    • 2 Tank

    Notlar: Narlorakk sınıfların özelliklerini etkileyen ve işlerini yapmasını engellemeyen bir boss. Her ne kadar Zul'Aman'ın en kolay bossu olsa da yine de itemleriniz bu savaşta çok önemli.
    Tanklarınızın her ikisininde Karazhan Gearlı olması ve Healerilerinizin 5-10 dakika arası healing'e dayanıklı bir MP5 değerine sahip olması gerekmekte.Manalar bitmeden Narlorakk ölmeli.

    Strateji:

    1. ve 2. phase da pozisyonlar



    Narlorakk'ın iki fazı bulunmalta ve devamlı form değiştirecek boss.Her form için birer tank görev yapacak, Troll tarafında direkt olarak melee damage vuracağından HP'si yüksek tutmak yerine, Migitation'a gitmesi gerekiyor.Bear form'da da bleeding efektleri yüzünden Stamina önem kazanıyor.

    Faz 1:
    Narlorakk'ı platformun ortasına çekin ve her iki tankın üst üste durarak Brote Swipes'i paylaşmasını sağlayın. Bütün Melee DPS boss'un arkasına geçecek, ve tüm ranged sınıflar da bossun etrafını çevirecek.Surge için birbirinizden uzak durmanız gerekli. Tankınız mangle efekti alacak, dikkatli olun.


    Faz 2:
    Narlorakk bir ayıya dönüşecek ve bu noktada diğer tank taunt atmalı ve aggroyu üzerine çekmeli.İkinci tank, birinci tanktan daha fazla healing'e ihtiyaç duyacak bleeding efektleri yüzünden.Bütün healerlerin görevi Tankı full hp'de tutmak ve manalarını dikkatli kullanmak.

    Boss Faz 1'deki haline döndüğünde diğer tank tekrar taunt atıp bossu üzerine alabilir.

    Öneriler:
    Debuffları kaldırmak için Blessing of Protection'u kullanabilirsiniz.(uygun gördüğünüz yerlerde!)

    Aynı şekilde Taunt resist olursa Mocking Blow'u unutmayın.Bu da işe yaramazsa Blessing of Protection gene işe yarayacaktır.

    Boss reset olabiliyor, eğer yanlış birşey olursa merdivenlerden aşağıya koşun.




    Akil'zon

    Kartal Lordu Akil'Zon Zul'Aman'da karşılacağınız ikinci boss.HP'si 1,300,000.

    Yetenekler:

    Summon Amani Eagle - Eagle Swoop'u olan Soaring Eagles Addleri gönderiyor.
    Static Disruption (Nature) - Hedefe ve etrafındakilere 3500 damage veren bir yetenek.Ayrıca alacağınız nature damage oranını %25 arttırıyor.20 saniye sürüyor.
    Call Lightning (Nature) - Direkt olarak 3000-4500 Nature Damage
    Gust of Wind - Hedefi uçurur, hedef düştüğünde toplam HP'sinin yarısı gider.
    Electrical Storm - Hedefi kaldırır ve üzerinde bir bulut oluşturur.Bu bulut, altında olmayan tüm oyunculara saniye başı yıldırım gönderir.Her saniye yıldırımın güçleri artar.Her 45-60 saniyede bir olur.

    Strateji:

    Pozisyon (bütün phaselarda)




    Bu savaşın amacı pozisyon ve gerektiği zaman oluşan bulutların altına kaçıp DPS vermeye devam etmek. Akil'zon MT'nize ortalama 2000-2500 gibi bir hasarla vuruyor.Ayrıca MT'ye Call Lightning'i oldukça sık uyguluyor.Static Disruption'un çok kişiye vurmasını önlemek için yayılmanız gerekmekte. Raid hemen bir kişinin üzerinde toplanacağı için bu konuda biraz tecrübe kazanmanız gerekebilir.

    Periyodik olarak Akil'zon Electrical Storm'u her 45-60 saniyede bir kullanacak. Bu özellik kullanılmadan önce yağmur yağmaya başlayacak, bu yüzden yağmuru görünce hazırlanmanız gerekiyor.
    Bundan sonra yapacağınız şey bulutu tespit edip oradaki oyuncunun yanına gitmek.Başka bir işaret de Electrical Storm kullanılmadan önce Akil'zon'un electrical charge atacak ve bir Life Drain
    türü efekt bir oyuncuya gelecek.Oyuncu havaya kalkınca, üstünde bir bulut oluşacak.Main Tank dahil, bütün raid bu bulutun altına girmeli.Akil'zon bu büyüyü yaparken hareketsiz kaldığından MT sorun yaşamayacaktır.

    Electrical Storm bittiğinde raid tekrar dağılmalı.Akil'zon ayrıca addler gönderecek.Bu addlerin Eagle Swoop özelliği 1500 damage veriyor. Locks bunlar için Seed kullanabilir.Önerilen stratejim ise
    Shaman Chain Lightning'le aggro toplayop bir Warlock'un Seed of corruption kullanması. Kuşlar despawn olmadığı için direkt olarak öldürülmeleri gerekiyor.

    Electrical Storm ve Addler dışında farklı bir durum olmadığı için bunları doğru yaptığınızda Akil'zon ölü bir kuş olacak



    Lynx Lordu Halazzi Zul'Aman'ın Üçüncü Bossu.Stratejiden çok Gear'a bakıyor ve Nightbane gibi iki fazı her %25'lik HP değişiminde gösteriyor, 3 fazı ise son %25'de.

    Lynx HP: 6,000,000
    Troll HP: 200,000
    3 Fazlı

    Yetenekleri
    Tüm Formlarda
    Crushing Blow yok
    Lynx Formu
    Saberlash: En yüksek aggro değerine sahip kişiye yüksek damage.Eğer Tankın dibinde başka bir karakter varsa toplam hasar ikiye bölünüyor.
    Troll Formu
    AoE Saldırı: Faz 2 başlangıcında AoE yapıp yaklaşık 4000 damage alıyor.
    Spirit of the Lynx: Bir Lynx Addı gelip raide saldırıyor.
    Corrupted Lightning Totem: Chain Lighting atan bir totem
    Flame Shock: 5000 direkt damge ve 4 saniyelik 3000 damage veren bir büyü
    Lynx Son Formu
    Daha fazla damage vuruyor ve Corrupted Lightning Totem dikmeye devam ediyor.

    Grup Tavsiyeleri

    2 Tankınızın olması lazım.Diğerleri önemli değil.

    Strateji:

    %25'e kadar her %25'lik dilimde iki faz, %25'den sonra 3. Faz başlıyor.

    Faz 1:

    Tanklayıp dps yapıyoruz ve Saberlash için Tankın yanında başka bir tank daha bulunacak. Halazzi kendine buff yapıp Attack Speedini hızlandırabiliyor.HUnterleriniz Tranqualizing Shot kullanabilir.

    Faz 2:

    Halazzi %75, %50 ve %25'de Faz 2'ye geçiyor. Her faz değişiminde 4000 damage veren bir AoE büyüsü yapıyor ve Saberlash kullanmıyor.Burada HP'si full seviyeye geliyor.
    Faz 2'de Halazzi Spirit of the Lynxi adlı bir büyüyle Add getiriyor. Bunun offtankınız tarafından tanklanması lazım.Raidin Totemlere ve Boss'a odaklanması lazım.
    Totemlerin yaklaşık 10.000 HP'si var ve çıktıklarında DPS direkt olarak bunlara odaklanmalı. Boss 5.000 hasar veren Flame Shock'u rasgele birisine yapacak ve 3.000 hasar veren bir debuffu var.
    Bu debuff dispel edilebiliyor.

    Troll formu %20'ye indirilince Boss tekrar Lynx formuna geçip Faz 1'e geri dönüş yapacak.

    Faz 3:

    %25'e geldiğinizde Halazzi formunu değiştirmeyecek. Enrage'ye geçecek, burada DPS yapıp tanklamak dışında Totemlere dikkat etmeyi unutmayın.Faz 1'den tek farkı bu zaten.Öldürene kadar devam edin.

    Jan'alai

    Yetenekleri:

    Flame Breath: Jan'alai rasgele birisine Flame breath atar.Plate'ye 4000, Cloth'a 5500 hasar verir.

    Ayrıca yere el bombaları çıkar, bu yüzden devamlı hareket etmeniz gerekecek. 5 yardlık bir bölgeye hasar veriyorlar, o yüzden kaçmanız kolay olacaktır.

    Ayrıca Amani Dragonhawk Hatchlings addlerı bulunıyor bunlar Flame Buffet atabiliyorlar. Flame Buffet saniyede cloth'da 1000 hasara neden olabiliyor.Hatchling'ler trap ve dondurulup casterler tarafından AoE edilebilir.

    Strateji:

    Boss'un her iki tarafında birer platform var. Her bir dakikada Boss iki tane Hatchling'i çıkarmak üzere platformlardan birine gidip yumurtaları kırıyor. Ayrıca çok sık şekilde tüm Raidi
    dibinde topluyor(30 saniyede bir) ve 10 saniye gibi bir süre sonra yere ateş topları atıyor.Bunların yakınında bulunduğunuz zaman kesinlikle ölüyorsunuz.

    %50'ye geldiğinde Boss Enrage olacak ve %50 daha fazla hasar ve %50 daha hızlı vuracak. %30'a geldiğinde ise tüm yumurtaları kıracak ve doğal olarak addler gelecek.

    %30'daki yumurta kırmalarında her kırışta daha fazla Dragonhawk gelecek.Yani ilk kırışta bir tane, İkinci Kırışta 2 tane, Üçüncü kırışta 4 tane. Buna göre bakarsanız çok hızlı DPS'le teleportlardan önce
    tüm dragonhawkları öldürmeye çalışarak hareket etmeniz gerekiyor.

    10 dakikalık bir berserk süresi var.

    Ayrıca boss resetlenebiliyor ancak dikkatli edin Boss kaybolacak ve daha sonra tekrar respawn olacak.Bazen gereğinden de fazla bekletebiliyor.




    Hex Lord Malacrass

    Strateji:

    Aşağıdakilerden 4 tanesi rasgele add olarak gelecek:

    Orge - Melee Add, Sheeplenmesi gerek.

    Gazakroth - Imp, Fireball atıyor. Banish veya direkt öldürülecek.

    Lord Raadan - Dragonkin, Framebreath ve Thunderclap özelliğii var. Direkt olarak öldürülecek.

    Darkheart - Bir Undead Hayalet. Shackle kullanın.

    Alyson Antille - Blood Elf Healer. Direkt olarak öldürülecek.

    Serpent - Poison bolt. Sleep veya öldürün.Raadan kadar tehlikeli.

    Taktiklerde genel olarak 2 add kesilip Boss kesiliyor.

    Malacass Taktikleri:

    15 saniye süren bir DoT'a sahip, her saniye 300-400 arası damage veriyor.

    Rasgele birisine Soul Drain yapıyor ve yaptığı kişinin sınıfına göre özellikler kazanıyor.Bu özellikleri başka bir kurban seçene kadar yapmaya devam ediyor.

    Her dakikada bir başka birisine drain yapacak, bu arada %1 HP kazanıp %10 da damage ve boyutu artacak.

    Bunun dışında Tanklayıp DPS yapmanız gerekiyor.

    Sınıflara göre yaptığı speller:

    Druid - Lifebloom, Thorns Heals for a large amount
    Hunter - Various Traps
    Mage - Fireball, Frostbolt, Frost Nova
    Paladin - Consecration, Holy Light
    Priest (Holy/Discipline) - Heal, Mind Control
    Priest (Shadow) - Mind Blast, Shadow Word: Death
    Rogue - Blind, Slice and Dice
    Shaman - Fire Nova Totem, Healing Wave
    Warlock - Curse of Doom, Rain of Fire
    Warrior - Spell Reflection, Whirlwind
    Lütfen Konu'mu başka Üst Konu'nun içine atmıyınız.(Bu sözüm, Admnistrator Arkadaşlara.)
    Bu arada Forum'da beni sevmediğinizi biliyorum en azından emeğime lütfen saygı duyun



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gospodar -- 30 Ağustos 2008; 19:20:56 >







  • Hafta'da bir Edit'lerim yeni açılmış guild'lerde burda yazanları uygularlarsa büyük başarılar elde ederler .
  • gruul mage tank hakkında bilgin warsa açıklar mısın biraz?
  • Nerden aldığnı da yazsaydın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    Nerden aldığnı da yazsaydın

    Ben bir yerden almadım ama aldın diyorsan ve yalan yapıyorsan sen bilirsin senin namusun ve şerefin belli olur
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gospodar


    quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    Nerden aldığnı da yazsaydın

    Ben bir yerden almadım ama aldın diyorsan ve yalan yapıyorsan sen bilirsin senin namusun ve şerefin belli olur

    Ben aldığını iddaa etmiyorum ancak namussuz ve şerefsiz olduğumu bilmeyen mi var ? ne kadar angut olduğun bellidir ki lafı çevirip ayaklarından anlıyorsun ben ne yapayım. angut için (bkz:angut) ayrıca yalan değil zina yaparım ben.
    angutun cümle içindeki anlamını bulunuz: (bkz:angutyo)

    edit: oha



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absürd -- 30 Ağustos 2008; 19:51:00 >




  • ungood kelimesinin turkce okunusu


    koptum

    sozluk sourtimes ftw !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: PhØxien
    sozluk sourtimes ftw !

    +1
    ;;;;
    bu forumun her 2 postundan biri aşağılama olmaya dvm etcek galiba....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: kolombus01

    http://forum.wow-turk.com/tbc-boss-taktikleri/11626-bt-black-temple-boss-taktikleri.html
    http://forum.wow-turk.com/tbc-boss-taktikleri/15705-hyjal-taktikleri.html

    Sanırım bunlar yeterli olacaktır

    Şuut ve goool çok ungood çok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Absürd -- 30 Ağustos 2008; 20:27:08 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    quote:

    Orjinalden alıntı: Gospodar


    quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    Nerden aldığnı da yazsaydın

    Ben bir yerden almadım ama aldın diyorsan ve yalan yapıyorsan sen bilirsin senin namusun ve şerefin belli olur

    Ben aldığını iddaa etmiyorum ancak namussuz ve şerefsiz olduğumu bilmeyen mi var ? ne kadar angut olduğun bellidir ki lafı çevirip ayaklarından anlıyorsun ben ne yapayım. angut için (bkz:angut) ayrıca yalan değil zina yaparım ben.
    angutun cümle içindeki anlamını bulunuz: (bkz:angutyo)

    edit: oha

    kendini insan zannediyorsun




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gospodar


    quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    quote:

    Orjinalden alıntı: Gospodar


    quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    Nerden aldığnı da yazsaydın

    Ben bir yerden almadım ama aldın diyorsan ve yalan yapıyorsan sen bilirsin senin namusun ve şerefin belli olur

    Ben aldığını iddaa etmiyorum ancak namussuz ve şerefsiz olduğumu bilmeyen mi var ? ne kadar angut olduğun bellidir ki lafı çevirip ayaklarından anlıyorsun ben ne yapayım. angut için (bkz:angut) ayrıca yalan değil zina yaparım ben.
    angutun cümle içindeki anlamını bulunuz: (bkz:angutyo)

    edit: oha

    kendini insan zannediyorsun

    ama değilim kahretsin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    quote:

    Orjinalden alıntı: kolombus01

    http://forum.wow-turk.com/tbc-boss-taktikleri/11626-bt-black-temple-boss-taktikleri.html
    http://forum.wow-turk.com/tbc-boss-taktikleri/15705-hyjal-taktikleri.html

    Sanırım bunlar yeterli olacaktır

    Şuut ve goool çok ungood çok

    onlar benden alıntı yapmış olmasın ben guildimde yayınmnladım bunu ve herkes alıntı yaptı forumuna koydu bu arada sende sherefsizsin




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gospodar


    quote:

    Orjinalden alıntı: Absürd

    quote:

    Orjinalden alıntı: kolombus01

    http://forum.wow-turk.com/tbc-boss-taktikleri/11626-bt-black-temple-boss-taktikleri.html
    http://forum.wow-turk.com/tbc-boss-taktikleri/15705-hyjal-taktikleri.html

    Sanırım bunlar yeterli olacaktır

    Şuut ve goool çok ungood çok

    onlar benden alıntı yapmış olmasın ben guildimde yayınmnladım bunu ve herkes alıntı yaptı forumuna koydu bu arada sende sherefsizsin

    Biliyorum ancak sherefsiz değil malerefsiz olabilirim belki (çok angut oldu bu ama neyse) ancak "bunu mu demek istedin:şerefsiz" evet öyleyim, teşekkürler, seni de gördük.




  • Bi hayat edin bence. İngilizcesi daha imalı oluyor ama sanırım anlayamayacaksın söylersem.

    Devil_Bozzo'yu da tanımıyorum ayrıca,ve sanırsam askere gitmiş. Kendisine ilet.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kolombus01

    Bi hayat edin bence. İngilizcesi daha imalı oluyor ama sanırım anlayamayacaksın söylersem.

    Devil_Bozzo'yu da tanımıyorum ayrıca,ve sanırsam askere gitmiş. Kendisine ilet.

    ban yemediğime şaşıyorum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Gospodar


    quote:

    Orjinalden alıntı: kolombus01

    Bi hayat edin bence. İngilizcesi daha imalı oluyor ama sanırım anlayamayacaksın söylersem.

    Devil_Bozzo'yu da tanımıyorum ayrıca,ve sanırsam askere gitmiş. Kendisine ilet.

    ban yemediğime şaşıyorum


    4 günlük ban yemişsin hayret!

    bence bu foruma girişin yasaklanmalı başka kullanıcıları küçümseyip duruosun. sanki kendin birşeysin




  • ben anlamadım, o kadar küfretti, aileler fln da dahil oldu için içine, ama adam 4 günlük ban yedi, hm, bir donanımhaber klasiği oldu böyle =)

    bundan da bir uyarı alacağım ya, dur bakalım, ben de sınırsız ban yersem hiç şaşırmayın :))
  • Daha once bende konu acmıstımyenı baslıyan turk guıldleır ıcın her turlu vent ve teamspeakden seslı yardım edebılecegımı soylemıstım tum bosları ama kımsenın ılgısını cekmemıstı
  • gospodar hıyar ağası ya.. milletin emeğini çalıp kendisinin gibi gösteriyor.. karazhan clear edip etmediğinden şüpheliyim
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.