Şimdi Ara

Bosh WFO2062 Çamaşır Makinası Su almıyor ve sıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Arkadaşlar

    Bende Bosh WFO2062 çamaşır makinesi var. Maalesef dünden beri su almıyor, Sanırım su almadığı için de boşaltma işlemine geçmiyor. Ama kazan normal dönüyor, çamaşırı yıkıyor son olarak durulama ve sıkma da yapmıyor,

    Su ile ilgili tesisatı ve ventili kontrol ettim çalışıyor. Ama ventile 220 Volt gelmesi lazım ama 15-20 volt civarı voltaj geliyor.

    Ana kartı söktüm, resimde mavi renkle işaretli alan da kararma vardı. 2 diyotu kontrol ettim sağlam. Bobin sağlam, tiryakı kontrol ettim sağlam, kondansatörler sağlam. Arka tarafta 7 bacaklı güç entegresi vardı onu da değiştirdim o da sağlam

    Sizce sorun ne olabilir?



  • Şikayetimi yazdım, yazdıktan bir kaç saat sonra sorunu düzelttim. 3 gündür uğraşıyordum. Anakartta kararma vardı. Ben ana karttan sanıyordum ama sorun, su boşaltma pompasının kablosunun birisinin oksitlenmesiymiş. Oksit sorununu, temizleyip lehim yaparak düzelttim ve makine çalıştı çok şükür.


    Bu şekilde sıkıntı yaşayanlar varsa bu yorumu okusun lütfen. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yakarici

    Şikayetimi yazdım, yazdıktan bir kaç saat sonra sorunu düzelttim. 3 gündür uğraşıyordum. Anakartta kararma vardı. Ben ana karttan sanıyordum ama sorun, su boşaltma pompasının kablosunun birisinin oksitlenmesiymiş. Oksit sorununu, temizleyip lehim yaparak düzelttim ve makine çalıştı çok şükür.


    Bu şekilde sıkıntı yaşayanlar varsa bu yorumu okusun lütfen. :)
    Geçmiş olsun. Aslında su almadığı için boşaltmıyor değil, su boşaltmadığı için almıyormuş :) İlginç olan bu durumda program sonu LED'inin yanıp sönüyor olması gerekirdi. Belki de programın sonuna kadar beklememiş olduğunuzdan hatayı görememiş de olabilirsiniz. Geçmiş olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.