Şimdi Ara

Bosh Siemens KD58VVW30N

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,
    Bu buzdolabını almayı düşünüyorum,
    Kullanan arkadaşların yorumlarını almak isterim.



  • Yine bu seride olup enerji sınıfı A+ olan KD58VVW20 OLAN MODELİ KULLANAN VAR MI?

    Ayrıca Siemens bayi bana Mayıs gibi yeni serilerin çıkacağını ve artık üstte dondurucu olan modellerin kalkacağını söyledi.
  • Yeni serileri bekleyin ya da bütçe sorun değil acil ise Liebher markasına yönelin bence
  • Hocam KDV58VW30N kullanıyoruz 2 aydır. Kağıt üzerinde A+ olan 20N modeli yıllık 35lira daha fazla elektrik harcıyor. Buna göre A++ olan 30N başta ödeyeceğimiz farkı 5 senede amorti ediyordu. Ayrıca doğaya karşı da saygılı olmak gerek o yüzden A++'yı tercih ettik.

    Ben KGE58AW30N modelini ek özellikleri için ve sık kullanılan alt raflarının bel hizasında olmasından dolayı istesem de, annem üst raflara yetişemediği için muadili olan KDV58VW30N'i aldık. Ufak detaylar dışında ikisi aynı dolaptır. O yüzden dolap hakkında daha detaylı bilgi ve yorumlar görmek isterseniz Candoğan beyin açtığı KGE58AW30N konusuna bakabilirsiniz.
    KGE58AW30N modeline göre eksikleri bizim için çok sorun olmadı fakat sizin için yazayım gene de.

    quote:

    KGE58AW30N'de dondurucu ile soğutucu ayarı birbirinden bağımsız olarak 1'C kademelerle ayarlanabiliyor. KDV58VW30N'de ise sadece soğutucu bölmesi 2-4-6-8'C olarak seçilebiliyor, dondurucu ayarlanamıyor. Dondurucunun soğukluğu soğutucuya uygun olarak değişiyor. Bir de süper soğutma, süper dondurma ve tatil fonksiyonları mevcut değil. Dondurma kapasitesi ve elektrik kesintisinde saklama sürelerinde fark var, ancak bu fark ciddiye alınacak oranda değil. Son olarak sıfır derece bölme çekmecesi, doluyken yüksekliği değiştirilebilen kapı rafı, katlanıp açılabilen ek gövde rafı aksesuarları yok.


    Kişisel yorumuma gelirsek; 35 yıllık buzdolabımızdaki gibi soğutucu bölmesinde nemli(statik) soğutma yapan bir dolap arayışına girdim. Çünkü yiyeceklerin kurumaması için binbir zahmete girip herşeyi poşetleyip sarmak bize göre değildi. Düşük fiyatı, düşük elektrik tüketimi, düşük ses seviyesi, net hacmin fazla oluşu, soğutucu bölmede nemli soğutma ve statik olmasından dolayı arıza riskinin düşük oluşu beni cezbeden yönleri. Ayrıca 72x191.5'lik boşluğumuza da cuk oturarak maksimum net hacmi almamızı sağladı.
    Dolabın dondurucu kısmını yılda bir temizlemek gerek ve her rafın sıcaklığı aynı değil. Fakat avantajlarının yanında çok rahatsız edici olmayan bu iki dezavantajı da gözardı edebiliyoruz.
    Şu an biraz koku hissediyorum dolapta. Aldığımızda sodayla silmiştik. Bir ara boşaltıp alkolle silmeyi düşünüyorum. Başka bir sıkıntımız yok çok şükür. Ben öneririm ama Candoğan beyin konusuna bakarsanız sıkıntı yaşayan kişiler de olmuş. Başka merak ettiğiniz birşey varsa yardımcı olurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi **cyborg** -- 28 Şubat 2015; 17:39:33 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.