Şimdi Ara

Bosch_SGS69T02EU_SU SERTLİK AYARI_Acil Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
12.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun araştırmalar sonucu aşağıda resmini BOSCH SGS69T02EU model bulaşık makinesi aldım


     Bosch_SGS69T02EU_SU SERTLİK AYARI_Acil Yardım!!!


    Bosch SGS69T02EU Teknik bilgi

    Aslında Fiyat konusunda bana biraz fazla geldi ancak (ilk başta kesinlikle bu parayı vermeyi düşünmüyordum) Kazanı çelik olsun, %'100 ithal olsun (Türkiye'de montaj olmasın),Aqua stop olsun, olmuşken Glass protect de olsun,...Vs. derken birde baktım elimde alabileceğim sadece bu makine kalmış mecbur oldum 1530 YTL verdim ve en sonunda bu makineyi dün aldım.

    Bugün söz verdikleri saatte gelip kurdular.Ben makine gelmeden önce kullanama kılavuzunu online olarak okumuştum orada Suyun sertlik seviyesini sular idaresinden öğrenip daha sonra makineye katalogtaki sertlik derecesine karşılık H değeri olarak bulaşık makinemize girmemiz tavsiye ediliyordu (H1,H2,H3,...,H7) Bende bu okuduklarımı montaja gelen teknik elemana ilettim ancak o bana "ayara gerek yok makine suyun sertlik derecesini otomatik olarak tanır H4 te yani fabrika ayarlarında kalsın" dedi.

    Ancak anlayamadığım servis elemanının dediği gibi makine otomatik olarak suyun sertlik seviyesini ayarlayabiliyorsa neden manual ayar kombinasyonu yapmışlar (2 tuşa aynı anda basarak yapabiliyoruz ) bunuda katalogda son kullanıcıya anlatmışlar ayrıca niye makinenin kataloğunda mutlaka sular idaresinden suyun sertlik derecesini öğrenip ilgili bu dereceye karşılık gelen gelen H değerini makineye girin demişler.Aşağıdaki resimlerle derdimi daha iyi anlayabilirsiniz sanırım

     Bosch_SGS69T02EU_SU SERTLİK AYARI_Acil Yardım!!!




     Bosch_SGS69T02EU_SU SERTLİK AYARI_Acil Yardım!!!




     Bosch_SGS69T02EU_SU SERTLİK AYARI_Acil Yardım!!!



    Ben İzmir'de ikamet ediyorum servis elemanının dediği gibi değeri H4'te yani fabrika ayarında bırakıp makinaninda su sertlik seviyesini ayarlamazsam bir problem olurmu?Ya da aranızda bu makinanadan alan varsa H değerini değiştirdinizmi?Son olarak gerçekten bu makina suyun sertlik seviyesini kendisi otomatik olarak ayarlayabiliyormu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitenoise35 -- 23 Nisan 2008; 0:58:50 >







  • Ah şu servisler. Hep söylerim zaten Allah Türkiye'de kimseyi servisin eline düşürmesin.
    Öncelikle harika bir bulaşık makinesi almışsınız.Otomatik programlarıyla oldukça tasarruflu,çok sessiz ve sepetleriyle çok kullanışlı bir makinedir.
    Otomatik su sertlik ayarı dediğiniz gibi yoktur,bildiğim kadarıyla böyle yani.Edindiğiniz su sertlik değerine göre ayarı değiştirmeniz en doğrusu olacaktır.Çünkü normalden az ayarlanmış bir değer ise tuz kutusu etkisini zamanla yitirecektir.Fazla tuz da çatal-bıçaklarda pas lekesine yok açar.Ben de makinemdeki değeri suya göre değiştirdim.
  • Sayın Candoğan bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Bende sizin gibi düşünüyorum suyun sertlik değerini girmeden makineyi kullanmayı düşünmüyorum ancak İzmir'de bir kaç telefon numarasını aradım ya kullanım dışı ya da bu değeri bilen yok bu değeri nereden öğrenebilirim siz biliyormusunuz? yada bilen birisi varsa yazabilirmi? Saygılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: whitenoise35

    Sayın Candoğan bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Bende sizin gibi düşünüyorum suyun sertlik değerini girmeden makineyi kullanmayı düşünmüyorum ancak İzmir'de bir kaç telefon numarasını aradım ya kullanım dışı ya da bu değeri bilen yok bu değeri nereden öğrenebilirim siz biliyormusunuz? yada bilen birisi varsa yazabilirmi? Saygılar.

    Calgonit veya Pril'in müşteri hizmetlerini arayarak bilgi alabilirsiniz.Gerekirse size su sertlik ölçme şerit kağıdını yollarlar herhalde.Veya yakındaki Arçelik-Vestel bayilerinden isteyebilrisiniz.Onların içinden su sertliğini ölçen şerit kağıt çıkıyor.Bosch'ta da eskiden vardı ama son birkaç senedir nedense koymuyorlar.
  • Teşekür ederim sayın candoğan çok yardımcı oldunuz.Saygılar.
  • izmirin SU SERTLİği ile ilgili bilgi sahibi olan varmı arkadaşlar

    Profilo BM4280EG kullanıyorum ve bulaşıkları çok iyi yıkadığı söylenemez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.