Şimdi Ara

**BOSCH CONDENS 2300** Kullanıcıları (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.290
Cevap
24
Favori
167.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BaylanCemilem B kullanıcısına yanıt

    ozaman salona o.t monte edilebilir. diğer odalara trv


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun süre evde olmayacaksak (yaz aylarında) kombide yapmamız gereken birşey var mı? Servis enerjisini kesmeyin, cihaz kilitlenir bu durumdaki servisi garanti dışı olur dedi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aliboduroglu kullanıcısına yanıt

    Kombinin elektriği uzun süre kesilirse pompa kitlenmesi gibi sorunlar yaşanabiliyor o nedenle kombinin elektriği açık bırakılmalı.

  • Bosch kombiler cihaz yaz konumunda olsa dahi 24 saatte bir 8 saniye pompayı çevirerek pompanın kireçlenmeden dolayı sıkışmasını engelleyecek şekilde tasarlanmıştır. Elektriği keserseniz pompa blokaj koruması haliyle devre dışı kalır.

  • Arkadaşlar merhaba doğalgaz bağlantısı yeni termostat taktırmadım akıllı termostat olmasını istiyorum telefondan kumanda olması lazım ne tür termostat almalıyım
    Kombi=bosch condense 2200i

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kml_35_ K kullanıcısına yanıt
    Kombinizin modülasyon özelliğinin çalışması için alabileceğiniz tek akıllı oda termostatı Bosch EasyControl CT200. Ben aldım, memnunum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliboduroglu -- 27 Temmuz 2021; 8:0:20 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Biz 10 yıllık kombimizi değiştirmek istiyoruz. Sağlam güçlü ve uzun süre bizleri götürecek bi kombi arıyoruz. Piyasada çok fazla kombi olduğu için bir türlü karar veremiyoruz. Evimiz dubleks 2 katlı ve terasıda hayli büyük. 150 200m2 alan var. Peteklerde büyük. Nasıl bir kombi almamız lazım hocam sağolun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-A8658BD8C

    Hocam merhaba. Biz 10 yıllık kombimizi değiştirmek istiyoruz. Sağlam güçlü ve uzun süre bizleri götürecek bi kombi arıyoruz. Piyasada çok fazla kombi olduğu için bir türlü karar veremiyoruz. Evimiz dubleks 2 katlı ve terasıda hayli büyük. 150 200m2 alan var. Peteklerde büyük. Nasıl bir kombi almamız lazım hocam sağolun

    Hocam condens 2200i mi, warmhouse enerwa mı, buderus mu alalım. Ne alalım hocam yani siz şimdi kombi alsanız kesinlikle şu kombiyi alırdım dediğiniz bi kombi varmı


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhabalar hocam şuan olsam 2200 alırdım ,2300 ün yüksek modülasyon u bazen hiç durmama gibi olumsuz etkilerini gördük kullananlarda.

    2200 sessizlik ,fiyat performans olarak zirvede şuan.

    warmhause da yerli marka oluşu,fiyatının ucuz servisi yedek parçasının bol olmasından avantajlı.Ancak 2200 2300 gibi çok sessiz modelleri yok.

    ancak sizin ev büyük olduğundan petek metrajının ölçüsü önemli.Önce bunu tespit edin ona göre kaç kw kombi gerekliyse o model üstünden ilerlersiniz.

    https://teknikrehber.com/kombi-secimi-kombi-alirken-nelere-dikkat-edilmeli/

    Kaç Kw Kombi Almalıyım?
    Kaç kw lık kombi almalıyım?, nasıl bir kombi almalıyım?, kombi tercihi nasıl yapılır?: sorularınıza hızlı cevap niteliğinde, evin metrekaresine göre ve kombi kapasitesine göre birkaç hazır kombi hesabını paylaşalım:

    17 kw kombi kaç metre petek ısıtır? 70 metrekare eve kaçlık kombi kullanılmalı?: 17 binlik kombi, 70 metrekare bir ev için uygundur. 1 ila 7 metre petek ısıtır.

    20 kw kombi kaç metre kare petek ısıtır? 120 metrekare eve kaçlık kombi almalıyım?: 20 binlik kombi, 120 metrekare ev için uygundur. 20 binlik kombi 8-9 metre petek ısıtır.

    24 kw kombi kaç metre petek ısıtır? 150 metrekare eve kaçlık kombi kullanmalıyım?: 24 binlik kombi, 150-160 metrekareye kadar bir ev için uygundur. 24 binlik kombi 10-11 metre petek ısıtır.

    26 kw kombi kaç metre petek ısıtır? 180 metrekare ev için kaçlık kombi almalıyım? 26 binlik kombi, 180 metrekare ev için uygundur. 26 binlik kombi 12-13 metre petek ısıtır.

    30 kw kombi kaç metre petek ısıtır? 200 metrekare ev için kaçlık kombi almalıyım?: 30 binlik kombi, 200 metrekare ev için uygundur. 30 kcal/h lık bir kombi, 14-15 metre petek ısıtır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yanıt icin cok teşekkür ediyorum sagol varol. Simdi bizim evdeki peteklerin hepsi büyük hocam. Büyük odalarda 2şer tane büyük petekler var. Terasta var. Üst katta yalıtım yok. Çatıya yalıtım döşedik fakat duvarlarda yalıtım yok. Evin cephesi kuzey doğu tarafına bakıyor. Çevresindeki en uzun bina olması hasebiyle etrafı açık. Kışın çok soğuk alıyor etrafı açık olduğu için. Alt katın yalıtımı var ama. Alt katımızdaki komşumuzda kışın doğalgazı çok açmıyor. Bazen bakıyorum ne kadar fatura geliyor diye adamlara 150 lira filan geliyor bize 700-1000 lira arası fatura geliyor. En son kış ayında doğalgazı çok fazla yakmadığımız halde 1100 lira fatura ödüyordum. Cidden rahatsız edici bi rakam çünkü belimizi baya büktü. Lafın kısası hocam petekler büyük, odalar yetiyor ama kombimiz eski ve tam yoğuşmalı olmadığı için fazla yakıt harcıyor. Bizde kaliteli bir kombi alalım dedik. Az önce tekrar baktım mesela 2200i condens 24e 25kw, 7000i condens 2.500 3.000tl farkla 24e 28kw yani hangisini alacağımızı şaşırdık hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • rica ederim.

    Öncelikle petek metrajını ölçün bir.60 fm yükselik ,1 metre uzunluk standarttır.Önceki kombiniz kaç kw ?

    Sizin kaç kw kombiye ihtiyaç var onu tespit edelim ona göre marka model öneririz. Küçük kw kombi tercih ederseniz kombi sürekli yüksek alevde çalışır tüketime olumsuz etki eder.

    Yine evinizde çokça ısı zaafiyeti olduğu için yoğuşmalı kombi ancak en fazla %20 kadar etki eder.Birde 2300 gibi 1/8 yüksek modülasyonlu kombi alırsanız yine olumsuz etki eder. en fazla 1/5 kadar modülasyonlu kombileri tercih edin derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kombinin kaç kw olduğunu bulamadım her yerde farklı sayılar var. Kombinin altında da yazmıyor. Baymak Baxi luna 3 avant 310Fi marka modeli bu hocam. Petekler sırasıyla söylüyorum hocam:

    Üst kattaki 3 petek 60x150, 1 petek 60x80

    Alt kattaki 1 petek 60x180, 2 petek 60x140, 1 petek 90x60, 2 petek 60x80. Yükseklik x Genişlik şeklinde hocam


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın detaylı bakarım hocam.Teoride 24 kw kombi yeterli görünüyor.

    Peki kombi içeride mi olacak.Kombi sesi önemli mim

    Suyunuz aşırı kireçli midir?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba hocam kombimiz balkonda. Bazen çeşmeden su içiyorum ama su gayet temiz kireç varsa bile azdır hocam gerçi arıtma kullanıyoruz mutfakta.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkondaysa ses önemli değil hocam, su da aşırı kireçte yoksa alüminyum silisyum alaşımlı kazanlı kombileride gönül rahatlığı ile tercig edebilirsiniz.



    Ancak eviniz ve tesisatınız gerçekten büyük 24 kw üstü kombi alsanız sanki daha iyi olacak.


    Bu anlamda ebn size enerwa plus 28 kw öneririrm.


    Tabi yine de yerel satıcılara danışın derim.


    www.n11.com
    Warmhaus Enerwa Plus ErP 28 20.000 Kcal/h Hermetik Yoğuşmalı Kombi Beyaz Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/warmhaus-enerwa-plus-erp-28-20000-kcalh-hermetik-yogusmali-kombi-beyaz-1054403?magaza=dgkombi


    www.warmhaus.com.tr
    EnerwaPlus | Warmhaus | Warmhaus
    https://www.warmhaus.com.tr/tr/kombi/yogusmali-kombiler-urun/enerwaplus




  • Kombiniz bu mudur?



    https://www.hepsiburada.com/baymak-luna-310fi-hermetik-kombi-pm-evbayluna310fi


    eğer buysa sanırsam 34 kw kombi .Hem proje değişikliği olmaması hemde verim kaybı olmamasından aynı değerde kombilere bakmanız gerekiyor.

  • Aynen hocam kombi bu. Enerwayı alıp geçsek olmazmı hocam ne yapacagiz iyice aklım karıştı hocam vallahi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence alın hocam içiniz rahat olsun iç donanımıyla son derece kaliteli bir marka ancak servisleri biraz zayıftır.Genel merkez ilgilidir.Bu fiyata başka kombi yok hocam.

  • meeb kullanıcısına yanıt

    Meeb hocam buradaki bilgiler çok farazi. Evin tesisat durumunu düşünmezsek, yani iyi tesisat kötü tesisat ayrımı yapmazsak 24 KW kombi eğer ben maximum 50 derece kullanacağım diyorsanız 20-22 m bile petek ısıtır, çünkü 50 derecede petek 1 KW bile ısı veremez. Petek uzunluğu evi en soğuk ayda kaç derece ile ısıtmak istediğinize göre değişir. Müteahhitler maliyetten kaçtıkları için genelde 70 veya 80 dereceye göre hesap yaparak petek koyarlar. Benim 150 m2 net ısıtılan alanı olan garaj üstü ve Eskişehir de bulunan evimde geçen sene termostadı değiştirip ac/kapa honeywell T3R ye geçtiğim için kombi her açıp kapamada max alev boyutu ile başlamasın diye alev boyutunu %50 ye indirdim yani 24 lük kombim ısıtma devresinde 12 lik kombi kadar ısı üretebilir durumda, bu durumda bile kombi en soğuk günlerde dahi sürekli yanmıyor. Daha önce de zaten ortalama ısı kaybımın -15 derecede 8-9 KW civarı olduğunu yazmıştım sanırım.





  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    aynen hocam ama hem eski kombinin 24 kw olmasından hemde plan proje değişikliği olmamasından dolayı arkadaş yine aynı değerde kombi alsa daha iyi alır.

  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.