Şimdi Ara

Bosch Car Service Denemem (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: emokar

    Peki imzadaki satılık Focus için hangi servise gidiyodun?

    Ben forumda da dışarda da çok insana sordum servis-usta vs tavsiyesi. Ama malesef cevap alamadım. O yüzden de rastgele bir servise gitmeyi göze alamayarak Bosch servis olsun bari dedim... :(


    Şentürkler
  • benim tecrübelerim ile edindiğim şeyler şunlardır.
    (az buçuk araba ile ilgili olduğumdan çevremdekilerin arabalarında bir şey olsa hemen bana sorarlar hadi bir gidip beraber yaptıralım derler bu yüzden bir çok arabanın yetkili servisi,özel servis ve bocsh servisi ile muhattap olmuşluğum var)
    özellikle belirtmek istediğim olay esnaf kalitesidir. yurdumda bütün meslek gruplarında olduğu gibi esnaflarda da büyük bir yozlaşma var. dürüst insan sayısı artık mumla aranır olduğundan o servis bu servis ayrımından ziyade insan ayrımını iyi yapmak lazım.Ha bunuda nasıl yapacağız işin burası tamamen şans işi ve eğer gerçekten karşınızda bu şekilde tecrübe edilmiş bir usta,yetkili servis,bosch servisi herneyse işte varsa hiç dertsiz başınıza dert almayın varsın 3 kuruş fazla olsun ama sağlam olsun.
    Ve bu şekilde bir ustanız varsa aracınızın parçalarını nereden temin edeceğinizi araştırın ve kendiniz satın alıp ustaya götürün söylediğim yöntem özelikle periyodik bakımlar için gereklidir ve bu şekilde neredeyse yetkili servise göre %40-%50 daha az para ödersiniz).Ayrıca aracınızın kullanma klavuzunda veya internet sitesinde periyodik bakımlarda yapılması gerekenler belirtilmiştir (çoğu araçta bunu gördüm) bunlara istinaden bakımları yapılırken ustanın gözünden kaçan şeyler olursa siz uyarın yapsın.Mesela siz filtreleri alıp götürdünüz adam filtreleri değiştirip aracı elinize vermesin usta birde frenlere bak deyin,antifirizi ölçtürün falan yani...çünkü siz aracı yetkili servise verdiğinizde onlar ellerindeki listeye göre bunların hepsini yapıyorlar (yani yapmaları gerekiyor ama dedim ya dürüst değilse yapacağınız bir şey yok)
    şimdi gelelim boch car servisine benim bulunduğum yerdeki bocsh car servisi ustası gerçekten çok iyi bir usta ancak fiyat opel servis ile aynı o halde bence gerek yok. Ancak en yakın arkadaşlarımdan birisinin S40 aracı var volvo servisine götüttürmüyorum çünkü çocuğu kazıklıyorlar. istanbuldan buraya geliyor birşey olduğunda gidip orada yaptırıyoruz ve volvo servisine göre neredeyse yarı yarıya kar ediyor.
    Onun için opel,renault,toyota,fiat gibi araçlarda elinizde iyi bir ustanız yoksa yetkili servis,biraz daha üst sınıfta yer alan araçlarda ise elinizde iyi bir ustanız yoksa bosch car servisini öneririm.
    (özel servis olayını usta ile bir tuttum )




  • quote:

    Orjinalden alıntı: out

    Hocam zaten" Bosh car servis" dedilkleri şey almanyadan ithal gelmiyor.

    Sanayideki adam franchise (bayilik) için başvuruyor. 6-7 saatlik bir kurs verip bayii yapıyorlar..

    Yani iyi veya kötü olması tamamen şansına..



    Bu arada benim Bosch Car Service izlenimim..

    B.Car servise lambda sensörü için gitmiştim. (vw polo)

    Sensörü değiştirince motor teklemeye başladı.

    Adam bakındı bakındı ve sonunda beyinde arıza var. 300 ytl ye tamir ettiririz abi dedi.

    Kalsın deyip taktığı sensörü söktürdüm.

    Yetkili servise götürdüm. Sensörü değiştiler hiçbir sorun çıkmadı..

    beyinde bir sorun varmı böyle böyle olmuştu dedim.. Sensör orjinal değilse yapabilir. Beyinde herhangi bir bir arıza yok dediler..

    Bir daha da BCS ye gitmedim..


    e bizim başımıza gelenina ynısını yapmışlar. yine bosch car service. ayak üstü beyina rızası demişler. bizede ayak üstü direksiyon kutusu demişlerdi




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.