Şimdi Ara

bosch camasir makinasi kullananlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
12.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bosch 24460tr aldim bugun ve az once takildi. Camasir attik icine ve bu tiz sesini duydum, cok rahatsiz edici resmen kulagi sagir edecek bir ses ama esime dinletiyorum hic duymuyo bile. Kazan tam donmeye basladigi zaman geliyo ses, kazan donderken de geliyo, kazan durunca ses de duruyo. En sinir oldugun sey bu ses konusu basima gelmese olmazdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: karasulu54

    Bosch 24460tr aldim bugun ve az once takildi. Camasir attik icine ve bu tiz sesini duydum, cok rahatsiz edici resmen kulagi sagir edecek bir ses ama esime dinletiyorum hic duymuyo bile. Kazan tam donmeye basladigi zaman geliyo ses, kazan donderken de geliyo, kazan durunca ses de duruyo. En sinir oldugun sey bu ses konusu basima gelmese olmazdi.

    Tam olarak bahsettiğimiz sesti o, geçmiş olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bu modelin 9 kg olanını aldım, o tiz ses benim makinede de var ama çok belirgin değil makine açıkken hafifçe duyuluyor. Fakat kazan dönemeye başlarken gelen ince ses var, kayış sesi sanırım. Dün ilk defa çamaşır yıkadık, boş çalıştırdığımızda yapmamıştı, çamaşır varken biraz yaptı program sonuna doğru ses kayboldu.
  • egenin_efesi E kullanıcısına yanıt
    Aynı ses bende de var. Anneme dinlettim ses bile duymadı. Ama benim kulaklarım hassas çok rahat duyabildim. Her tamburu döndürdüğünde çıkıyor o ses. Ancak kulak verilirse duyuluyor çok rahatsız edici değil.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki klasik motorlularda da var motor sesinden duyulmuyordur. Zaten o ses de azaldı.
  • Bu ses sanırım wat serisinde var. Was idosta çamaşırın suya çarpma sesi dışında bir ses yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha önce yazmıştım ama tekrar yazayım; bu ses inverter sistemle çalışıp frekans değişimi yapan HER alette olur. Doğal olarak Bsh'ın kullandığı inverter motorlu modellerde de var. Ama was way waw serilerinin altı kapalı olduğu için çıkan ses çok az duyulur ya da duyulmaz. Hele ki was248840 idos ta ek yalıtım olduğu için o modelde hiç duyulmayabilir. Ama wat serisinin altı açık (diye biliyorum) olduğu için ve inverter kartı da makinenin altında olduğu için bu sesin daha belirgin olması normaldir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bosch WAY28862TR I-Dos kullanıyorum böyle bir ses yok. Daha önceden kullandığım WAS28763TR de bir miktar bu tiz ses vardı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle ayırt edilmesi gereken bir konu var o da kayış sesinin (ki bu kayış sesi de değildir motor sesidir) bu bahsettiğimiz tiz ses ile alakasının olmamasıdır.
    Kayış sesi dediğiniz ses motorun kendisinden gelen ve kulağınızı makineye yaklaştırdığınızda ancak duyabileceğiniz sesdir bu ses altı kapalı olan makinelerde açık olanlara göre daha zor duyulur ve rahatsız etmez. Ancak çok dikkatli ve makinenin neredeyse dibinden dinlerseniz duyabilirsiniz.
    Diğer bahsettiğiniz tiz ses ise makinenin yanına yaklaşmaya ve duymak için ek bir çaba sarfetmeden duyulan sesdir ki bu wat serisinde mevcut olan bir sestir. Motor dönmeden hemen önce bu ses başlar ve motor dönmesi durana kadar ses devam eder. Motor durduğunda o ince tiz ses de durur. Bu sesi örneğin makine mutfaktaysa ve siz de mutfakta makineye uzak bir konumdaysanız dahi duyabilirsiniz. Yani inverter motorlu her makinede olan bir ses değil. Böyle bir genelleme yapmak mümkün değil. Çünkü bende waw modelini kullanıyorum ve bu tiz ses yok ama kayış sesi diye bahsedilen motor sesi makineye yaklaşıp kulak verince duyuluyor. Ama wat serisinde bahsettiğim şekilde her iki ses de mevcut ve tiz olan çok yüksek frekansta tıpkı kulak çınlaması gibi bir ses tiz in tanımını idrak edemeyenler için bir örnek teşkil eder umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • batu25 kullanıcısına yanıt
    İlk defa inverter motorlu bir makine kullanıyorum tahmini fikir yürüterek açıklık getirmeye çalıştım. Fakat forumda dolaşan şu tiz ses olayı makine açıldığı an, yıkama başlamadan önce çıkmaya başlıyor onu da iyice sessizlikte hafifçe duyabiliyorsunuz, rahatsız edici bir ses değil. Bir de kazan dönerken çıkan ses var ilk yıkamada kazan dolu iken bariz duyabiliyordum şimdi yok denecek kadar azaldı, acaba bu kayış sesi mi diye düşündüm, çevremde böyle bir makine kullanan olmadığından çalışma sesi hakkında fikir elde edemedim. Videolarda bile net anlaşılmıyor. Gerçi benim için sorun yok eski makineme göre oldukça sessiz, güzel yıkıyor.
  • arkadaslar BOSH WAW28560TR mi ıyıdır WAW2856XTR mı sanırım ıkısıde aynı model sadece renkler degısık ve ıkısıde alman uretımı mı?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.