Şimdi Ara

BOSCH BULAŞIK MAKİNESİ E15 ARIZASI!! ? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
8
Favori
238.637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • okanalp06 O kullanıcısına yanıt
    Ne yaptınız cihazı?
  • Konu hortlayacak ama sorun yaşayanların bilgisi olsun bu hatayı aldiginizda bilinki su kaçağı sorununuz var, makinayı öne arkaya saha sola yatırınca çalışıyor evet ama geçici bir çözüm, sonra yine tekrarlıyor.
    Bosch marka makinemi komple baş asa çevirdim yana cevirdim her pozisyonda içimdeki suların çıkmasını sağladım, iki hafta çalıştırmadan bıraktım. İki hafta sonra makinayı kullanmaya başladık 3 hafta boyunca sorunsuz çalıştı şimdi yine aynı arızayı verdi.
    Makinayı sökmek gerçekten çok zor çok uğraştım ama vazgeçtim param parça edip tekrar toplamak gerekiyor alt kısmı açmak için.
    Hayatımda gördüğüm en saçma ve en beş para etmez makina. Bu markayı aldığına da bin pişman oldum güya piyasanın kalitelisi.
    Şu dk dan sonra Vestel alır geçerim hata Regal falan alırım, uğraşmaya değmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • express kullanıcısına yanıt
    Benden sonra kimse konuya yazmamış. Bende sorunu yasadığım gün arkaya doğru 45 derece eğimli şekilde sabaha kadar beklettim ertesi günde altına hafiften arkaya eğim sağlayacak şekilde sanki masanın dengeyi bozan bacağına sıkıştırılmış kağıt gibi karton sıkıştırdım.3 ay olmuş. O gün bugündür daha sorunu yaşamadım. Eminim patlayacak bi yerde ama gittiği yere kadar artık. Alalı 8 yıl oldu. Yenisinin zamanı geldi anlaşılan. Güzel bir eskiyi getir yeniyi götür bulursam postalarım bu boschu.
    Edit: ha bu saatten sonrada arçelik alırım beyaz eşyada. Arçelik ürünlerimin hangisinde sorun yaşasam adamlar geldi halletti. Hatta buzdolabımın 7. Yılında garantisinin son gününde bile parça değişimi yaptılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matador_mirkhan -- 10 Mayıs 2021; 1:25:8 >
  • express kullanıcısına yanıt
    Geçen hafta E15 hataları üstüne E09 alınca araştırdım ve bu modellerde kronik olarak conta sorunu olduğunu öğrendim. Makinenin bana göre sağ kapağını ve üst kapağını açtım yalıtım malzemesini ve anakarti çıkartıp makineyi çalıştırdım ancak su sızıntısı göremedim. Bunun üzerine sol kapağı açtım ve su cebinden sızıntı olduğunu gördüm. Makine içerisinde su cebine denk gelen yerde yuvarlak bir parça var onu söküp takınca sızıntı durdu ama rezistans bir kere yanmış bulundu bu sebeple yeni motor siparişi verdim şimdilik sorunsuz kullanıyorum. Uğraşırım diyenler sorunu tespit edip çözüme kavusturabilir ama uğraşmak istemeyenlere tavsiyem makineyi karşınıza aldığınızda sol tarafa doğru yatırmanız. Anakart ve motor sağ tarafa denk geldiği için suyla temas riskini minimuma indirmeniz yararınıza olacaktır. İşini garantiye almak isteyen motorun alt kısmına gelen yere matkap ile delik açıp makine altına havlu yerleştirebilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • biostrike kullanıcısına yanıt

    Ek garanti yaptırıyorum 7 yıl kafam rahat oluyor  BOSCH BULAŞIK MAKİNESİ E15 ARIZASI!! ? Sonra o makinayı garantisi bitince Letgo üzerimden satıp üzerine para ekleyip +7 yıl yeni makine ile yoluma devam ediyorum. Saatli bomba gibiler ne zaman elinizde patlayacakları belli olmuyor. Ben biraz garanticiyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1881-1938 -- 10 Mayıs 2021; 2:4:8 >
  • 1881-1938 kullanıcısına yanıt
    Tercih meselesidir siz garantiyi seviyorsunuz ben de bir malı canı iyice çıkana kadar kullanmayı seviyorum. Makineyi öne almak bile işkence benim için hortumların gittiği yerde ne varsa boşaltmak gerekiyor, taşıması etmesi gözümde büyüyor onlarla uğraşmak yerine tamir edip kullanmak benim için daha cazip. Ne olursa olsun makinenin elektronik aksamları ne tarafta öğrenmek ve olası bir sorunda çözüme kavustururken elektronik hasarını minimuma indirmek her koşulda gereklidir diye düşünüyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ön kapağı soktum makinenin içine pis su kaçağı olmuş şuan nerd
     BOSCH BULAŞIK MAKİNESİ E15 ARIZASI!! ?en kaçırdığını bulamadım makinanın içinden suyu tahliye etiği zimbirti çevresindeki conta da kaçak yok kapı contalarida patlak değil Allah allah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • express kullanıcısına yanıt
    Makineyi kendinizi ve anakarti garantiye alacak şekilde çalıştırıp o şekilde tespit yapmayı dener misiniz ? Ben bu şekilde çözdüm.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • su kaçağı olur olmaz servisi çağırıp kaçağı önlemek gerekiyor. aksi taktirde öne arkaya makinayı yatırmak ilerde rezistansın yanmasına ve komple motor değişimine sebep oluyor

  • biostrike kullanıcısına yanıt

    Evet alt kapak açık halde çalıştırdım makineyi ama göremedim.

    Fişini çekip elimle ıslaklık var mı diye o büyük halka contanın olduğu kısımları, ve ulaşabildiğim tüm su bağlantılarını kontrol ettim ama ıslaklık bulamadım.

    Çaresiz makineyi toplayıp servise gönderme kararı aldım. Bu işlem için Makinanın ön kapağını komple söktüm ben ama buna gerek yokmuş, alt kısmındaki parçayı sökmek yeterliymiş. Ön kapağı komple söküp geri toplamak benim için çok zor oldu.

    Bu işlemi yaptığımdan beri makina hata vermeden çalışmaya devam ediyor. Ne zaman hata verirse ozaman alt kapağı açıp biriken suyu boşaltacağım, aşağı yukarı 3 hafta çalışıyor bu şekilde bakalım bu sefer kaç hafta çalışacak.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • express kullanıcısına yanıt
    Bizim makinenin contası da sağlamdı. Hiç beklemediğim yerden sızıntı vardı denemekten zarar gelmez isterseniz bir bakın.

    https://www.youtube.com/watch?v=jC2tUtrpI_8&feature=youtu.be

    Başka bir forumda açtığım konuyu da paylaşıyorum umarım sorununuz benimle aynıdır ve çözersiniz.

    https://www.kontrolkalemi.com/forum/konu/bosch-sms58m82tr-su-cebi-s%C4%B1z%C4%B1nt%C4%B1s%C4%B1.140663/

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 7 gün geçmiş makina hala çalışıyor sorun yok, muhtemelen arıza verecek kadar su dolmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şikayetvar a da yazdım buradan da paylaşmak istiyorum :


    4. Yılına henüz giren Bosch SMS53L18TR model bulaşık makinemiz bsh bulaşık makinelerinin meşhur E09 hatasını verdi. İnternette (sikayetvar.com ve arama motorlarında) arattığınızda zaten Bosch, Siemens grubu bulaşık makinelerinde garanti bitimine yakın veya garanti bitimi sonrası sıklıkla bu ısıtıcı pompası hatasının ortaya çıktığını görüyoruz kullanıcı şikayetlerinden. Bosch servisi geldi ve ısıtıcı pompasının 1200 TL + Servis ücreti maliyetiyle değişmesi gerektiğini söyledi. Bu yedek parçanın da 1 yıl garantisi var ve internette bunu değiştirenler de 1 yıl sonunda bu yedek parçanın tekrar arıza verdiğini söylüyorlar. Servise kullanıcı hatası olmadığını, kronik bir arıza olduğunun aşikar olduğunu söyledik fakat yapabilecekleri bir şey olmadığını söylediler. Kullanıcı hatası gibi bir durum zaten yok ve bir daha bu arızanın olmaması için kullanıcılarının alabileceği bir önlem de yok. Servis de bunu teyit ediyor zaten.

    Ayrıca 2 yıl, 3 yıl, 4 yıl bulaşık makinesi için gerçekten erken ömürler, kimsenin 2-3 yılda bir makine değiştirecek kadar bütçesi yok.

    Bu hatanın kronik bir hata olması ve insanların internet üzerinden artık isyan etmesine rağmen hala Bosch grubu çok yüksek ücretlerle bu parçanın "değişim ticaretine" devam ediyor. Birçok kişi sağlam marka imajına güvenerek Bosch marka ürünleri yüksek maliyetlerine katlanarak alıyor fakat maalesef durum bundan ibaret. Her yıl ısıtıcı pompası maliyetlerinize katlanmak istemiyoruz, neredeyse bir bulaşık makinesi ücreti ödüyoruz bu yedek parça için.

    Şüphesi olanlar Bosch bulaşık makinesi E09 diye aratırsa yüzlerce benzer isyanı görebilirler. 2. El satış siteleri E09 arızalı Bosch bulaşık makinesi satış ilanları dolu, kimse bir bulaşık makinesi parası bağlamak istemiyor yedek parça değişimine.

    Bosch grubu bu mağduriyetimizi gidermeli, evdeki tüm beyaz eşyalarımız Bosch ama bir daha Bosch markasına tövbe etmiş durumdayım. Hem ürünleriniz pahalı hem yedek parçalarınız çok pahalı hem de kronik arızalara mahkum etmiş durumdasınız tüketicilerinizi, lütfen bir çözüm ve önlem. Kimseye tavsiye etmeyeceğim bir markadır Bosch bundan sonra.





  • Arkadaşlar 2 ay önce ayni e15 hatasını verdi Bosch bulaşık Makinesi 2013 te alınmış model. Arkaya doğru eğdirip 10 dk bekletip tekrar çalıştırdım. 5 dk calistiktan sonra sigorta attırdı. Tekrar yarım saat eğdirip beklettim. Yine atti sigorta. Ön ayaklarını 2 cm yakın kaldırıp çalıştırdım artırmadi. Bütün bunları burdan okuyup yaptım yalnız sonradan öğrendim ki sıvı bulaşık deterjanı o ara fazla katmışlar. Bence makine fazla köpük yüzünden yaptı bunu. Tavsiyem sıvı boron falan kullanacaksaniz çok katmayin deterjanı. Ya da tablet kullanın. Ha 2 cm yukseltmemin bi faydasi olmuşmudur tabiki olmuştur. Bi de arka arkaya çalıştırmayın şu aletleri. 24 saat dinlenmesine izin verin. Bu 6 sayfanin hepsini okumuştum iki ay önce. Belki söylediğiniz gibi ilerde yine ayni problemi yaşayacağız ama 2 aydir maşallah tık yok. Olursa yine yazarım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 11 yıllık Profilo BM6224 makine dün E15 verdi.

    Bu konuyu okuduktan ve birkaç video izledikten sonra filtrenin çevresindeki 4 vidayı sıktım, kapağın çevresindeki lastikleri iyice temizledim ve ön ayakları 1-2cm kadar yükselttim.

    Şimdilik hata gitti.


    Edit: İlk yıkamada tekrar E15 verdi.

    Hata tespiti yapmadan 12005744 tamir kitini alıp uygulasam mı?

    Yetkili veya özel servisten son zamanlarda fiyat alan oldu mu?


    Edit 2: Yetkili servis geldi, vidalar gevşemiş dedi, vidaları sıktı, tabanı temizledi, 400 TL aldı gitti.  BOSCH BULAŞIK MAKİNESİ E15 ARIZASI!! ? 

    Umarım sorun bu kadar basittir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kotaless -- 31 Ağustos 2022; 10:52:58 >
  • nztekin kullanıcısına yanıt

    Hortlatmış gibi olacağım ama netteki bütün bilgiler fasa fiso gerçekten. Öne doğru 10 saniye kaldırdım direk oldu. Sağ olun hocam (:

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kotaless

    11 yıllık Profilo BM6224 makine dün E15 verdi.

    Bu konuyu okuduktan ve birkaç video izledikten sonra filtrenin çevresindeki 4 vidayı sıktım, kapağın çevresindeki lastikleri iyice temizledim ve ön ayakları 1-2cm kadar yükselttim.

    Şimdilik hata gitti.


    Edit: İlk yıkamada tekrar E15 verdi.

    Hata tespiti yapmadan 12005744 tamir kitini alıp uygulasam mı?

    Yetkili veya özel servisten son zamanlarda fiyat alan oldu mu?


    Edit 2: Yetkili servis geldi, vidalar gevşemiş dedi, vidaları sıktı, tabanı temizledi, 400 TL aldı gitti.  

    Umarım sorun bu kadar basittir.

    Merhaba hocam. Hangi vidaları sikti acaba?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • outofnick O kullanıcısına yanıt

    Filtrenin çevresindeki 4 vida ile sol yan tarafta bulunan somunu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kotaless

    Filtrenin çevresindeki 4 vida ile sol yan tarafta bulunan somunu.

    Teşekkürler hocam, daha bakmaya fırsatım olmadı. Deneyeceğim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yil olmus 2023 siemens makinam.ayni hayayi verdi kaldirdik oldu ,ben hayatimda bu ladar dandik.makine gormedim bir daha tovbe


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.