Şimdi Ara

BOŞA 2 YILLIK OKUMAYIN (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
4
Favori
165.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • 2 yıllığa sakın ha gitmeyin 4 yıl okursunuz üstten ders alamassınız hedefimde dgs sınavı vardı 2 yıllık bitirmesi kolay ya fln dedim bi baktım bologna süreci geldi abi 65 alamıyoruz varmı böle bişey
  • quote:

    Orijinalden alıntı: handanovic

    2 yıllığa sakın ha gitmeyin 4 yıl okursunuz üstten ders alamassınız hedefimde dgs sınavı vardı 2 yıllık bitirmesi kolay ya fln dedim bi baktım bologna süreci geldi abi 65 alamıyoruz varmı böle bişey

    görende, 4 yıllık fakültelerin sonsuz kontenjanı var zannedecek. hepinizin 4 yıllıkları kazanma garantisi yok. bazılarınız 2 yıllık tercih etmek zorunda kalacak. ister seve seve, isterse çaresizlikten, ama bunu engelleyemezsiniz.
  • bu akşam eski bir öğrencim geldi. daha önce,2 yıllık meslek yüksek okulunu kazanmıştı. bugünde bize dgs'den yüksek puan alarak, yıldız teknik elektrik mühendisliğini kazandığını söyledi. öğretimine bir sene ara verseydi, boğaziçinide kazanacağından emindi. hiç merak etmeyin, bahane üretmeden, çalışanlar başarıyor.
  • 2 yıllık elektronik haberleşme teknolojisi okudum. Telekom zaten kendi adamlarını işe alıyor 2 senedir uğraşıyorum giremedim. Bir elektronik bakım firmasına işe girmek için başvurdum. Lise diplomanla işe alıcaz seni lisedeki bölümün elektrik bize elektronik lazım değil dedi. Yani düz lise mezunu olsam işe almayacaklardı. İşe girmek istiyorsanız lisede elektrik,elektroniki,bilgisayar gibi bölümleri okuyun yeter. Yoksa 4 yıllığa kasın bence. Artık yaşım 23 oldu baba eline bakamayacağım için dgs ye kasamıyorum... Artık hem çalışıp açıktan 4 e tamamlayıp o bölümle bişeyler olursa yaparım yoksa bu işlere devam...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gencgsli_81 -- 18 Haziran 2013; 16:02:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYSST

    aman bıktım şu muhabbetlerden 2 yıllığa gidenlerin çoğu vakit öldürmeye gidiyo kendini geliştirmeye gidende zaten içinde vardır o adamın kendini bi balta bulur sap olur insanın içinde olacak

    Bende gitmeyi düşünüyorum da, vakit öldürmek gibi bir düşüncem olmadı hiç. Buralarda forum köşelerinde 4 yıllık okuyanlar insanlara neden yukardan bakıyor ?
  • tripmaker kullanıcısına yanıt
    ben zaten 2 yıllık okudum. içimde de vardı kedimi geliştirdim okulda yetmedi eğitimlere gittim güzel bi yerde staj kazandım işimi buldum mutluyum
    benim demek istediğim okulun yılına takılmamak. iş kendinde bitiyo ne mühendis arkadaşlar o kadar okul bitircem diye kafa patlatıp aynı paralara çalışıyo lise mezunlarıyla diğer taraftan farkı koyanlarda var tabi. iş kişide bitiyo söylemek istediğim buydu
  • ticaret meslek lisesi mezunuyum geçen yıl honaz myo buro yonetimi ve yonetici asistanlıgını kazandım gitmedim dershaneye gittim ygs 230 lys 240 puan aldım baktım o puana gore bolumler yok yazdım sınavsız gecis hakkı ile gidebilecegim bolumlere nazilli- işletme 2 yıllık bolumu kazandım . buradaki yazılari okuyunca insanın okuma ümidini kırıyorsunuz ne yapalım okumayalım mı ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dert Sahibi -- 28 Temmuz 2013; 23:27:45 >
  • konuyu açan arkadaş, bence boşa olan ve üzücü olan senin düşüncen. işte yıllardır senin gibi düşünenler yüzünden, iki yıllık okuyanları '' aa 2 yıllıkmı hı oda idare eder'' mantalitesini kafalara yerleştirdiler. 2 yıllık 4 yıllık farketmez. iş kişinin kendisinde biter. kişi okuduğu bölüm hakkın da her bakımdan kendini sürekli geliştirirse, donatırsa, ve uygulursa ancak o zaman her yerde iş bulma imkanına sahip olabilir. yani bir kişi vardır. doktora yapmıssdır. ama bir is basvurusuna gittiğin de kendini ifade etmeyi bilmiyordur. anlatamıyordur yaptıklarını. ve kazandığı diploma üzerine yanında kendini geliştirecek sertifika olsun uygulamalı iş alanları projeleri belgeleri olsun yoktur işe alınmaz. bu yüzden hersey diploma değil. hatta diploma hic bisey. kendini geliştirmediysen tahsilini genişletemediysen nereye gidersen git elde sıfır olur. tekniker adam cok fazla işte çalışarak işi enine boyuna öğrenmiştir. daha deneyimlidir tecrübelidir. uygulaması iyidir. her yerde işe girer..mühendis adamın hic is deneyimi yoktur. bu yüzden ise alınmayabilir. yani bu işler tamamen kişiye göre olur. ayrıcı dgs ilede 4 yıllığa geçilebilir. hedefin varsa. yani neden boşa okuma diyip insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? ve kötü örnek teşkil ediyorsunuz? hayatta hic bisey boşuna değil. heleki bu konu eğitim konusunda ! çaba, emek, ve sabır ister. bende diyorumki okuyun arkadaşlar.. ne olursa olsun okuma fırsatınız ve ımkanınız varsa okuyun!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: carpe diem'

    konuyu açan arkadaş, bence boşa olan ve üzücü olan senin düşüncen. işte yıllardır senin gibi düşünenler yüzünden, iki yıllık okuyanları '' aa 2 yıllıkmı hı oda idare eder'' mantalitesini kafalara yerleştirdiler. 2 yıllık 4 yıllık farketmez. iş kişinin kendisinde biter. kişi okuduğu bölüm hakkın da her bakımdan kendini sürekli geliştirirse, donatırsa, ve uygulursa ancak o zaman her yerde iş bulma imkanına sahip olabilir. yani bir kişi vardır. doktora yapmıssdır. ama bir is basvurusuna gittiğin de kendini ifade etmeyi bilmiyordur. anlatamıyordur yaptıklarını. ve kazandığı diploma üzerine yanında kendini geliştirecek sertifika olsun uygulamalı iş alanları projeleri belgeleri olsun yoktur işe alınmaz. bu yüzden hersey diploma değil. hatta diploma hic bisey. kendini geliştirmediysen tahsilini genişletemediysen nereye gidersen git elde sıfır olur. tekniker adam cok fazla işte çalışarak işi enine boyuna öğrenmiştir. daha deneyimlidir tecrübelidir. uygulaması iyidir. her yerde işe girer..mühendis adamın hic is deneyimi yoktur. bu yüzden ise alınmayabilir. yani bu işler tamamen kişiye göre olur. ayrıcı dgs ilede 4 yıllığa geçilebilir. hedefin varsa. yani neden boşa okuma diyip insanları yanlış yönlendiriyorsunuz? ve kötü örnek teşkil ediyorsunuz? hayatta hic bisey boşuna değil. heleki bu konu eğitim konusunda ! çaba, emek, ve sabır ister. bende diyorumki okuyun arkadaşlar.. ne olursa olsun okuma fırsatınız ve ımkanınız varsa okuyun!

    mesele 2 yıllık bitirip direk iş hayatına girenlerin dramını anlatıyor 4 yıllık mezunların bir hiyeraşisi var adamların mühendisler odası yada çeşitli kuruluşları var birbirlerini tutuyorlar ama myo vur kafasına bu mantık var özel sektörde ya 4 yıllığa tamamla diyorsuunzda iş yerimi örnek alırsak iki yıllık mezunu çalışan pazisyonunda onlarca insan var hatta 2 yıllığı bitirip 4 yıllığı da bitiren ve halen çalışan pazisyonunda duran kişiler var ve komik olan ne biliyormusunuz açık pozisyon olduğunda dışarıdan 4 yıllık mezun aramaları içeride elinde olan personele hiç bakmamaları hem iki yıllık hem 4 yıllık okumuş üstüne iş yerinde yıllarını geçirmiş işi artık çözmüş ama fabrika yöneticileri dışarıdan yeni mezun hiçbirşey bilmeyen endüstüri mühendisi çömez 4 yıllık mezun alıyorlar ve bu adamında işi öğrenmesi 1 yılı buluyor içerideki çalışan pozisyonundaki kişi ondan kat ve kat vasıflı 4 yıllık bitiren ve hiçbirşey üzerine katmadan 6 ay askerlik yapıp dönen çoğu kişi rahatlıkla beyazyaka iş bulur. bu durum neden myo için böyle değil neden illa kendimizi geliştiricez kendini geliştirmek herkez için geçerli ama 4 yıllık için kalıplaşmış ve yasalaşmış haklar neden 2 yıllık için yok imza yetkisini geç ama mevzu farklı
    konu 2010 yılında açılmış ve aynı 2 yıl geçmesine rağmen devletin yaptığı hiçbirşey yok.
    konuyu açan arkadaşın fikirleri düşüncelerini tutarsızca eleştirmişsiniz, adam farklı şeyler anlatmaya çalışmış kimse anlamamış.
    BEN KONUYU AÇAN ARKADAŞA HARFİYEN KATILIYORUM.
    evet kendini geliştiren üstüne birşeyler katan dil öğrenen aöf den 4 yıllığa tamamlayan karlı çıkabilir bu işten ama mevzu bu değilki mevzu 2 yıllık mezunu olmak. yani ben aöf den 4 yıllık bitirmişsem üstüne mesleki yada diyelim dil öğrenmişsem 2 yıllık değil lise mezunuda olsam zaten statüm değişmiştir adam 2 yıllık mezunu diyor siz 4 yıllık oku yada başka şeyler yap diyorsunuz.

    MESELE 2 YILLIK MEZUNLARIN MAĞUDURİYETİ kendini geliştirdikten sonra yada 4 yıllığa tamamladıktan sonra zaten 2 yıllık mezunu değilsinizdir atrtık.

    MESELE ŞU bende iki yıllık mezunuyum benim şefim lise mezunu müdürüm lisans ben çalışan myo ben gebzedeyim ve türkiyenin sanayi merkezi burası çevrem burada iyi kötü var çeşitli fabrikalarda çalışan arkadaşlarım hepside aynısını diyor hiyeraşik düzen bozuk myo mezunlarının pozisyonu hiç belli değil iş başvurusu yaptığınızda 4 yıllık mezunuysanız sizi sadece beyazyaka ilanlarına layık görürler lise mezunu olarak başvuru yaparsanız çalışan olarak yada geçmiş dönem tecrübeniz yüksek ise formen ama myo mezunu olarak gelirseniz fabrikaların yüzde 95 çalışan olarak alır bu böyledir ben hep böyle gördüm.
    tabiki tutup kendini geliştirirsen 4 yıllığa tamamlarsan mesleki birşeyler yaparsan biryere gelirsin ama misal yeni mezun bir mühendis için bu pek şart değil iyi kötü hertürlü mezun olduğu dalda üst pozisyon bulabiliyor çünkü kalıplaşmıştır akıllarda artık >>ne mezunusun=mühendisim=...departman ...mühendisi pozisyonu yada ....yöneticisi işe alındın derler ama myo mezunu için bu şekilde kalıplaşmış bir durum yok lise mezunu için bile var ama myo için yok..

    şimdi bana masal okumayın yok bilgisayar myo bölümleri yok sağlıkçı tabiki bazı kilit bölümler var bu bölümlerden mezun olduktan sonra kendini geliştirmeden üstüne birşey katmadan iş bulabiliyorsun ama bu bölümler çok az ve yerleşmesi 4 yıllık bir fakülteye girmek kadar zor öyle olması gerekiyor zaten..

    ayrıca myo mezunları pek üni mezunuymuş gibi algılanmıyor nedendir bilmiyorum sonucunda oraya gidip bir emek veriyorsun harç yatırıyorsun gece gündüz ders çalışıyorsun altyapın zayıfsa lisede orta okulda ülkemizin eğitim seviyesi kalitesi ortada daha fazla kasıyorsun matematik olsun başka dersler olsun hele liseyi farklı bölüm olarak okumuşsan yada düz liseden gelmişsen hiç bilmediğin bir meslek dalı çözmek için öğrenmek için çaba sarf ediyorsun. zaman veriyorsun. lise mezunu bu süreç içinde askere gidip geliyor ve işe başlıyor hooop gol 1 sen 2 yıl sonra mezun oluyorsun hadi diyorsun durumum ortada ailem maddi durumu ortada yük olduk yeterince şu askere gidip geleyim iş hayatına başlıyayım dedin hoooop 15 ay askerlik goool 2 neden 15 ay askerlik 9 ay olsun kendini yetiştiriyorsun o kadar 15 askerlik körertiyor insanı tamam bitti askerlik başvuruyorsun sağa sola çevrene haber salıyorsun neyse bir işe başlıyacaksın adamlar hep çalışan olarak gel başla diyor hooop goool 3 oldu hadi başladın işe iş yerinde formen senden 2 sene önce işe girmiş terfi almış şefin olmuş lise mezunu hooop goool kaç oldu sayamıyorum. ve bu işletmelerde hayatta iki yıllık mezunluğuna bakılmaz..

    kendini geliştir deyip adamın kafasına vurup vurup durmuşsunuz ama kardeşim türkiyenin hayat koşulları ortada hele birde evliysen kendini ne geliştirmesi bir iş bulup çalışıyorsan şükrediyorsun.. iş beğenmeyip işsiz kalan birçok insan var..
    ben şimdi mezun olduğum bölümden vazgeçeli 4 yıl oldu farklı sektöre yöneldim ama halen çalışanım iş yerinde benim gibi çalışan olup 2 yıllık mezunu çok insan var hatta bunların bazılar aöf4 yıllığa tamamlamış ancak halen çalışanlar. departman olarak okumuş biri olduğunuzda farkınız oluyor iş yerinde farkım var başımdaki lise mezunu formenin bütün bilgisayar işlerini ben yapıyorum teknik yada teorik bir problem olduğunda hoop zafer bilir ona soralım deniyor ancak mevzu terfi olayına gelinde yöneticiler çok farklı şeyler düşünüyorlar hemen bir mühendis arayışı çok farklı şeyler dönüyor . demem o ki güzel bir bölüm olmadıkça 2 yıllık okumak yersiz boşa zaman ve para harcaması. Çok iyi düşünülmesi gerekiyor yok kardeşim okuyacam diyorsan çok iyi etüt yapım güzel bir bölüm seçilmesi gerekiyor benim tavsiyem iki yıllık okunacaksa sağlık ile ilgili bölümler sonra makine, inşaat ve bilgisayar ile ilgili bölümler gerisi yalan otomotivmiş resimmiş işletmeymiş elektrikmiş yalan kardeşim istisna olur tabi anacak genele vuruşanız olayı boşuna okumayın zaman kaybı 2 yılda insan çok fazla şey yapabilir askerlikte bile bir getirisi yok düşünün artık

    belki yükleneceksiniz ama mevzu gerçekten böyle adam akıllı birkaç bölüm var harbiden pişman olunmayacak bölümler hem kpss hem özel sektörde rahatlıkla iş bulunabilecek bölümler var ama saydığım gibi sadece sağlık ile ilgili bölümler sonra makine, inşaat ve bilgisayar ile ilgili bölümler bunlar hem kamu hem özel sektörde herzaman iyi maaşa iş bulunabilecek bölümler..
    kendimden örnek veriyorum otomotiv okudum bomboş bir bölüm ya kpss de sadece şöför olabiliyorsun komedi ya gerçekten komedi bunun gibi abudik kubidik birsürü bölüm var bence azaltılmalı kontejanlar kısılmalı ama devletin politikası tam tersi her ilde her yerde dandik üniversite açmak ya bu kadar mantıksız iş olurmu ee açtın o okulları eğitim seviyesi ne olacak o kadar mezun nerde iş bulacak bence diplomanda üniversite yazdığında bir farkın olmalı hem kişisel vasıf olarak hem genel toplumda bir fark olmalı az olmalı ve öz olmalı. bakın yurt dışına adamların belli başlı üniversiteleri var ama adam gibi eğitim veriliyor ve falanca üniversite mezunuyum dediğinde farkın oluyor türkiyede bu olay pek yok birkaç üni dışında. bence türkiyedeki lise dengi olan bir binadan ibaret olan kampüsü bile olmayan ünilerin hepsi kapanmalı adamgibi belli başlı üniversiteler olmalı. o zaman okuyan harbiden farklı olur şimdi okumak para etmiyor eskiden lise mezunu bile farkı vardı şimdi üni bitir yetmiyor yüksek lisans yabancı dil cart curt birsürü şeyler üzerine katacaksınki seçlesin. haksızmıyım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zafer135 -- 30 Temmuz 2022; 12:23:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: demir2008

    YETKI IMZA YOK ASKERLIK 15 AY IS BULMA SANSINIZ COK AZBOSA EMEK VERMEYIN ACIKOGRETIM OKUYUN DAHA IYI TEKNIKERLERIN SORUNLARI ORTA MUHENDISLER PASTADAN PAY VERMIYORLAR TEKNIKERLERIN HALI ORTADA BUYRUN BAKIN SAYGILAR
    http://www.tekniker.org.tr/

    Sen askerlik için mi okul okuyorsun?
  • sırf şuraya yorum atmak için üyeliği aktif ettim ne kadar boş beleş milletin hevesini kırıyorsunuz şöyle anlatayım ben ben liseyi zar zor bitirdim 2 yıllık üniversiteye gittim sırf eğlence olsun diye ama sonra okurken aklım başıma geldi okulumu bitirdim üstüne 4 yıllık daha okudum şuan emrimde çalışan insanlar var diyebilirim size böyle yorumlara aldanmayın hedefinizi her zaman yüksekte tutun eğer 2 yıllık okumayı düşünüyorsanız gidin kesinlikle gençler ileride pişman olmayın keşke gitseydim diye benden size tavsiye...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sasasa123

    sırf şuraya yorum atmak için üyeliği aktif ettim ne kadar boş beleş milletin hevesini kırıyorsunuz şöyle anlatayım ben ben liseyi zar zor bitirdim 2 yıllık üniversiteye gittim sırf eğlence olsun diye ama sonra okurken aklım başıma geldi okulumu bitirdim üstüne 4 yıllık daha okudum şuan emrimde çalışan insanlar var diyebilirim size böyle yorumlara aldanmayın hedefinizi her zaman yüksekte tutun eğer 2 yıllık okumayı düşünüyorsanız gidin kesinlikle gençler ileride pişman olmayın keşke gitseydim diye benden size tavsiye...

    Aynı sözleri ben yazacaktım dile getirmiş arkadaş kendisi ben daha mezun olmadım fakat iki yıllık bittiğinde aklım başıma geldi biraz zor oldu endüstri meslek lisesi mezunu olduğum için matematik sıfırdı biraz zor oldu bir kaç senemi aldı ama bugün İTÜ 'de okuyabiliyorum zamanında 2 yıllığı önemsemedim fakat bugün kıymetini iyi anlıyorum.. Kendinizi geliştirirseniz önünüz açık olur..2 yıllığı da bitirseniz liseyi de bitirseniz kendinizi geliştirmedikten sonra okulun bir önemi kalmaz..

    Zamanında iki yıllık okuyorum diye ha iki yıllık ne olacak bir önemi yok falan diyenler bana kıskanarak bakıyorlar..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mami_24

    bende 2 yıllık okuyorum ardından 2 de açık okuyacağım ardından master de yapacağım bu aşamalardada çalıştığım firmada gözüm hep yükseklerde olacak
    not otomotiv teknolojisi
    ama hala bi işim bile yok

    İmza?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

    Arkadaşlar, gençler...

    Size çok önemli bilgiler vericem...

    Bunu ister okuyup kendinizi bu kılıfa sokarsınız, isterseniz okumadan sallar gidersiniz...

    Tek bir yazma nedenim var, o da yukarda bi arkadaşın "motivasyonu kırma, heves umut köreltme" demesi...

    * * *

    Lisenin en haylaz en serseri öğrencilerinden biriydim.

    Serseri derken öyle kavga gürültü çıkış mevzusu falan filan değil...

    Tembellik, hayatı ciddiye almama, tınlamama...

    Klasik ergen psikolojisi...

    Neyse bu ergen gitti zar zor mezun oldu açıköğretime kaydoldu (2 yıllık bile kazanamamıştım)

    Bir gün kız arkadaşımla bilgi ve akıl konusunda bişey tartışıyoduk...

    Neyse uzatmayayım...

    "Sende daha şunu bilmiyosun aptal mısın" gibisine bişey dedim...

    Kızın verdiği cevap; "benim okuduğum okul ortada"

    O gün (aöf 2'deyim) şalter attı ve hemen gittim (nisan sonu) öss'ye kaydımı yaptırdım.

    O sene giremedim... Ertesi sene tekrar denedim...

    Ve aöf'de 3. sınıfı bitirirken yani 4'e geçerken, öss'den puanım çıktı...

    Gittim okul araştırdım ve yarı burslu özel bir okulun pazarlama bölümüne girdim...

    Kendimi geliştirmeye devam ettim...

    Hem aöf hem pazarlama okuyodum artık... (şu beğenilmeyen 4 yıllık ve ekstra örgün 2 yıllık)

    O beğenilmeyen 4 yıllıkta aldığım tüm dersleri, 2 yıllıkta muaf ettim...

    Hop, matematik işletme türkçe iktisat istatistik ıvır zıvırdan kurtuldum ve branş derslerine asıldım...

    Derken aklımda master yapmak vardı (dikkat!!! kapı gibi 4 yıllık diploma üstüne master yapabilirsiniz)

    Araştırdım ve yurtdışında okulları kafama koydum...

    Niyet ve referans mektubu lazımdı, onu da hor görülen iki yıllıktaki hocalarımdan aldım (aöfle gidebilirsiniz, ama ref mektubu için aöfden muhatap bulmak çooook zor)

    Ve şimdi ingilterede pazarlama masterı yapıyorum...

    * * *

    Velhasıl, hayatta hiç bi zaman umudunuzu ve hedefinizi kaybetmeyin. Büyük hedefler koyun...

    Hedefiniz ne kadar büyük olursa, varacağınız nokta o kadar prestijli ve büyük olur...

    Şimdi başa dönün ve o hayatı iplemeyen liseden ZORLA mezun edilmiş öğrenciye bakın...

    Ne kadar fark var değil mi?...

    Ben o gün pes etseydim eğer, bugün burada yabancı dilde master yapamazdım...

    O gün pes etseydim, açıköğretimi hafife alsaydım ve derslerden çaksaydım (motivasyon eksikliğinden) bugün burada olamazdım...

    * * *

    Hayatta hep gerizekalı ve embesil insanlarla muhatap olacaksınız...

    Askerde, iş hayatında ve her yerde...

    Siz suyun üstüne çıkın, gerisini sallayın...

    2 yıllıkmış, aöfmüş bunlara takılmayın...

    2 yıllığa girersin, eşşek gibi okursun, kendini geliştirici kurslara gidersin ve kendini o branşta geliştirirsin...

    Paran yok mu? Belediyenin kurslarına gidersin...

    Ha orada öne çıkarsan kendini ispat edersen, belediyede kadroya bile girersin (memurluktan çok daha büyük artısı/getirisi vardır)

    Ben 2 yıllık okurken staja girmiştim... Türkiyenin en büyük devlet bankasının genel müdürlüğünde...

    Adamlara kendimi gösterdim ve master dönüşü gel bizde başla diye söz aldım...

    * * *

    Önce kendini geliştir, ardından kendini ispatla...

    Kendini geliştirdikçe etrafındaki insanlardan bi adım öne çıkarsın...

    Bir adım öne çıkarsan, sen seçilirsin...

    Hep bir adım öne çıkmaya bakın...

    Kendinizi geliştirin ve öne çıkın...

    Bakın bir fıkra...

    quote:

    Temel ve Dursun ormanda kamp kurmuşlar. Birden çok şiddetli bir kükreme duymuşlar. Sesin geldiği yöne bakınca da bir arslanın üzerlerine doğru geldiğini görmüşler. Temel hemen spor ayakkabılarına sarılmış. Temel ayakkabılarını bağlarken, Dursun sormuş:

    - Ula Temel ne bu telaş, arslandan daha hızlı koşabileceğini mi sanıyorsun?

    Temel:

    - Ula senden hızlı olsam yeter!...


    * * *

    Benden bu kadar, gerisi sizin işiniz gençler...

    baştan sona dikkatlice okudum tebrikler




  • ne güzel anlatmış arkadaşlar ulkenın gercegı bu ben onu ıfade edıyorum yetkın varmı kardesım 2 yıllık dıplomanla bana onu soyleyın herkes atıp tutuyor gıt oku 2 yıllık yazık mılletın emegıne parasına bana 2 yıllık mezunun yetkısı bu ülkede varmı onu soyleyın dıger seylerden vazgectım en popüler bölümlerden bırı ınsaat makına elektrık bu okuldan okuyanlarda yapı ruhsatlarında santıyelerde ruhsata ımza atma yetkısı varmı yok mu onu soylesın tabıkı yok
  • Abi Ne 2 Yıllık Nede Meslek Liselerine Gidin Ben Şimdi Mühndisliğe Geçtim %100 ingilizce Mahfediyorlar Bizi Çok Zor Dersler nedeni ise Temeli Olmayan Matematik 1-2 Fizik !!
    OKUMAYIN OKUTMAYIN...
  • Arkadaşlar iki yıllık bölümlerinin arasında geçiş yapiliyormu ? Mesela ben elektrik bölümü deyim makineye geçeceğim gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçmiş olsun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.