Şimdi Ara

Borsa Nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Borsa Nedir?


    Borsa tanımı en genel manası ile ticarette kullanılan mal ve diğer şeylerin alışverişinin bir yönetici kurum aracılığı ile gerçekleştirildiği sistematik piyasalar şeklindedir. Günümüzde borsa dediğimizde aklımıza gelen pek çok farklı emtia cinsi bulunmaktadır. Sadece mallar ya da hisse senetleri borsada işlem görmemekte bunlara ek olarak altın ve benzeri değerli madenler, pamuk gibi tarım ürünleri ve petrol gibi pek çok farklı şey borsada işlem görmektedir. İlk borsa hisse senedi ve benzeri kıymetli evrak ile ilgili olarak 15. yüzyılda uygulanmaya başlamış olması ile birlikte artık borsa denildiğinde akla hep bu bilgi gelmektedir. Ancak yaşanan ekonomik gelişmeler ve küreselleşen dünya piyasaları ile birlikte çok farklı şeyler borsada işlem görebilir hale gelmiştir. Bilinen ilk borsa binası ise 17. yüzyılda Belçika’da kurulmuştur.

    Borsa Çalışma Sistemi

    Borsa denildiğinde akla ilk gelen alıcı ile satıcının karşı karşıya geldiği yerdir. Bu şekli ile borsa, arz ve talep dengesinin oluştuğu noktadır. Hisse senetleri için verilebilecek örnekte, hisse senedi almak isteyenler ile hisse senedi satmak isteyenlerin buluştuğu piyasa şeklinde çalışmaktadır. Hisse senetlerinde değer belirleyici olarak görülen pek çok nokta vardır. Bu noktaların değerlendirilmesi ile hisse senetlerinin değer kazanmadan önce tespit edilmesi ile satın alma süreci başlamaktadır. Daha sonradan hisse senetlerinin değer kazanması ile birlikte en yüksek olduğu değerlendirildiği noktadan satış işlemi uygulanmaktadır. Bu şekilde devam eden süreçte işlemlerin daha güvenli şekilde yapılabilmesi için süreci borsa kurumu ya da işletmesi takip etmektedir.

    Borsa ve Risk

    Borsa denildiğinde yatırım ve risk gelmektedir. Her yatırım aracı kendi içerisinde risk barındırmaktadır. Borsa ve diğer yatırım araçlarının hepsinde risk faktörü bulunmaktadır. Yatırım amacı ile değerlendirilen araçta meydana gelen dalgalanmalar kayıpların ya da aşırı kazançların oluşmasına neden olmaktadır. Her bir yatırım aracını değerlendirirken bu dalgalanma riski dikkate alınmalıdır. Risk olmadan kazanç olamayacağı noktası dikkate alınarak oluşabilecek kayıplar değerlendirilerek borsa ve benzeri yatırım araçları değerlendirilmelidir. Risk faktörünün az olduğu yatırım araçlarında kazanç da azdır. Doğru yatırım bilgilerini integralviop.com adresinden alabilirsiniz.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.