Şimdi Ara

Borçulunun kaçması hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yazlığını kafana göre pansiyona mı veriyorsun yoksa kaydı kuydu olan vergisini ödeyen bir işletme misin? Sorunun cevabına göre polise git.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bako39 B kullanıcısına yanıt
    Tabiki kaydımız var.

    Gittim hocam alacak-verecek işlerine bakmıyorlarmış sulh hukuk bakıyormuş.
  • bizim kiracı 3 aydır kirasını vermiyor, 1 yıldır aidat ödemiyor, faturalarında çoğu ödenmemiş. yönetici kapıyı açtıramıyoruz bizi görünce kaçıyor dedi bizde ulan bu herif pis işlermi çeviriyor acaba diye korkup polise gittik. polise derdimizi anlattık ama polisin umurunda bile olmadı. savcıya gidin dedi. birde polis diyor ki şu karşı binada teröristlerin olduğunu bilsek gidip alamıyoruz savcı izni lazım diyor. bizim ülkede kanunlar çok değişik işliyor yeminle.
  • eptenaykiriyim kullanıcısına yanıt
    Onu bende farkettim. Diyorum ki adam kaçtı , parayı ödemedi , ulaşamıyorum , ortada bir haksızlık mağduriyet var. Gelen cevap '' Kardeşim alacak-verecek işine bakmıyoruz , adliyeye gidin.''

    Muhtemelen haklılar. Herkes şu borcunu ödemedi diye polise gitse ohooo...

    Adamlar terörle mü uğrasaçak bizi paramızla mı.
  • polise şikayetçi sıfatıyla gitmen gerekir ki dosya açsın. şikayet yoksa polis ne yapacak? Çek senet mi tahsil edecek? polise otelden havlu çaldığı için bile gidip dosya açabilirsin o dosya savcıya gider takipsizlik verecektir ihtimal fakat konuşursan işleme koyar basit hırsızlık suçundan.
    alacak konusu borçlar kanunu hükümleri uygulanır elindeki senedi icra iflas kanununa göre işleme koyacaksın. elinde senet olmasaydı bile şahit ve sair deliller ile alacak davası açabilirdin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senedin günü geldi mi? Hiç adamı arama. Senedi avukata ver. Avukat takip eder. Canınızı sıkmayın boşuna.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Hocam senet var ise direk gidip icra mahkemesine başvurun paranızı bir şekilde alırsınız dediler. Dosya işlemleri vs hiç girmediler. Senet olmasa şahitler vs işin içine gireceğinden galiba o şekilde polisler ilgilenecekti.
  • amarecevik A kullanıcısına yanıt
    senet olmasaydı şikayetçi olabilirdin. olduğu için ödeme yöntemini aranızda belirlemiş sayılırsınız. ticari bir anlaşma doğmuş.

    senedi avukata ver. avukatın ücretini öde. zaten adama o senet 6500 lira gibi bir rakama gelir (tahsil edilirse) dua et adamın bankada nakti falan olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sioux kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap verdiğin için teşekkür ederim öncelikle.

    Sence adamı farklı numaralardan arayıp öde yoksa vs vs deyip (yapacagımdan değil de korkutma amaçlı) zorlamaya calıssam sıkıntı olur mu ? Yoksa o toplara hiç girmeyeyeim direkt avukata mıv ereyim ?
  • amarecevik A kullanıcısına yanıt
    adam bu işlerin içinde bir tipe benziyor. yani senet yapmasaydin ödeyecek gibi bir tip. yaptığın senede ayar olup iki gün sonra gitmiş gibi. sen senet yerine adam yanındayken ödeme isteseydin paranı alsaydın para yok demesine müteakip yapacağın racon kesme işini adam yanındayken yapsaydın daha iyi olurdu o zaman ağız tadıyla karakolluk olurdun.
    adam başka ile kaçmış gitmiş o işlere girme. uğraşırsa uğraşır. haklıyken haksız duruma düşersin. meblağ büyük olsaydı o işleri yapan adamlar da var. dediğim yöntemden git

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • senet varsa paranı bir şekilde alırsın. vadesi gelince parayı ödemek zorunda. bankalar karşılıksız senet vereni kara listeye alır. devamında da icra takibi ve hacze kadar yolu var yasal olarak. biraz araştırın tanıdık avukat vs varsa sordurun yasal prosedürü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kalkıp adamı tehdit etmeye falan kalkma. Senetlerin vadesi gelmişse bir avukata verin o takip etsin. Bundan başka yapacak bir şeyiniz yok ne yazık ki. Bu hareketi yapan adamın çok bir malı mülkü olduğunu da sanmam. Öyle hemen tahsil olur diye de beklemeyin.

    Aranızdaki mevzu alacak verecek mevzusu. O işlere polis savcı vs. bakmaz. Aksine siz kalkıp adamı tehdit vs. ederseniz bir de tehditten ceza yersiniz.
  • amarecevik A kullanıcısına yanıt
    olur elbette suçsuzken suçlu duruma düşersin, her ne kadar paranı nakden ödememişse bile karşılığında senet vermiş.
    yapman gereken şey senedi işleme koymak
  • Hiç şey olmaz dostum. Başıma benzeri geldi snuç boş. Boşuna uğraşma

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.