Şimdi Ara

Bonzai tehlikesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: srp1953 Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Uyuşturucu kullanma yaşı 10’a kadar indi deniliyor ya hani, zannetmeyin ki bunlar ilgisiz ailelerin zaten sorunlu çocuklarıdır. Hayır, aksine, küçük yaşta uyuşturucu kullanmaya başlayan bu çocukların birçoğu kendi halinde mütevazı bir yaşam süren, ilgili ailelerin çocuklarından oluşuyor.




    Zira uyuşturucu madde satıcıları bir süredir hedef edindikleri çocuk grubunu değiştirdiler. Artık sadece sorunlu çocuklarla değil, düzenli bir yaşam süren, mütevazı ailelerin çocukları ile de ilgileniyorlar.

    Peki neden?

    Bunun iki geçerli nedeni var:

    Birincisi; ailesi ile sorunlu çocuklara uyuşturucu temin etmek satıcılar için bir riskti. Bu çocuklar, zaten kılık-kıyafet ve davranışları ile potansiyel suçlu gibi dikkat çektikleri için, polisin küçük bir kontrolü ile de madde bağımlısı oldukları ortaya çıkıyordu. Bu satıcıları zora sokuyordu. Hem müşterilerini çarçabuk kaybediyorlar hem de yakalanan her kişi kendilerini ele verecek potansiyel bir tehlike gibi duruyordu. Hâlbuki düzenli ailelerin çocukları daha az risk içeriyordu. Onların yakalanma tehlikesi zayıftı. Hatta öyle ki çocuğun ailesi, madde kullandığını fark etse bile, bu durumu dışa yansıtamıyor, itibar kaybı yaşamamak için suç duyurusunda bulunmuyordu.

    İkinci sebep; düzenli aile çocuklarının internet kullanımındaki yetenekleri idi. Satıcılar, sokak aralarında, ellerinde torba ve her an yakalanma riski ile müşterilere satış yapmak yerine, bu çocuklara uyuşturucu maddeleri internet üzerinden çok kolay satabiliyordu.

    Bundandır ki satıcılar yaşı kaç olursa olsun bütün çocukları potansiyel müşteri kabul edip bonzai haplarının satışını yaygınlaştırmaya çalışıyorlar.

    Bonzai haplarının görünümü bütün çocukların ilgisini çekecek nitelikte hazırlanıyor. Renkli bir şeker görünümünde bu haplar, vanilya tadında. Üzerinde gülen yüzleri bile düşünmüşler. Fiyatı tam da bir çocuğun günlük harçlığı kadar; tanesi 2 TL.

    İşte bundan dolayı, bonzai çocuklar arasında şekerli leblebi gibi hızla yayılıyor. Ne öğretmen fark ediyor ne de anne babalar. Hani sigaraya sarılan esrar gibi bir ot olsa, kokusundan anlarsınız. Ya da damardan verilen bir uyuşturucu olsa kollardaki delikler dikkatinizi çeker. Hâlbuki bu hapları çocuğun cebinde bulsanız bile onlara uyuşturucu hap diyemeyeceğiniz kadar masum görünümlüler.

    Uzunca bir süre önce genç bir delikanlıyı getirmişti ailesi.

    Son günlerdeki sinirli hallerine çözüm arıyorlardı çocuklarının.

    Eli yüzü tertemiz, saçları güzelce taranmış, pırlanta gibi bir çocuktu; henüz 13’ünde.

    Oturduk, konuştuk… Görünürde hiçbir sorun yoktu. Okul; eh işte… Arkadaşları ile arası; şöyle böyle... Anne babası sevecen, ilgili bir aile… İlk görüşmemizde herhangi bir problem göremedim. Öylece gittiler. İkinci görüşmeye geldiklerinde çocuğun siması değişmişti. Yüzü kararmış, kocaman iki tane sivilce çıkmıştı. Babası, “İşte böyle oluyor hocam sinirlenince” diye kulağıma fısıldadı. Üzüldüm, çünkü bu simayı tanıyordum; bu bir “bonzai” hap kullanıcısının simasıydı…

    Sordum kendisine; “Nasıl başladın?” diye…

    “Arkadaşım, falan” dedi… “Görünüşü şeker gibi olduğu için, kötü bir şey olacağını düşünmedim içtim ama artık bırakamıyorum.”

    Anne babasının haberi yoktu çocuklarının bir hap kullanıcısı olduğundan.

    Tedavisi en zor madde bağımlılığı bonzaidir.

    O da sıradan bir tedavi değil, aylar süren psikiyatr ve nörolog gözetiminde yapılacak tedaviyi içerir.

    Ülkem adına endişeliyim…

    Çocukları hedef alan bu uyuşturucunun serbestçe internetten satılabilmesi; anne babaların böylesi hapları görseler dahi tanımayacak olması, tehlikenin büyüklüğünü gözler önüne seriyor…

    Hükümet vakit kaybetmeden bu konuda bir eylem planı hazırlamaz, ciddi tedbirleri hayata geçirmezse, yarın geç olabilir. Zira bu gün 10 yaşındaki çocuklara kadar inmiş bu hapların kullanımının, yarın okullar açıldığında daha küçük yaşlardaki çocuklara inebileceğinin endişesini taşıyorum...

    21.07.2014

    Adem Güneş



    Gençler akıllı olun kafanızı kullanın sakın böyle şeyleri düşünmeyin gözünüzü seveyim bunun ucu sadece pisliğe çıkıyor sadece pislik







  • Özet : Bonzai adamı bozayii
  • DevoN diye geldim, değilmiş.. çıkıyorum.
  • bonzai ile ilgili konu açma hakkı sadece devon'a aittir
  • Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elimde patladı bonzai dıdııdıdı
  • Sentetik uyuşturucuya hayır. Gidin marijuana için arkadaşım azı kimseye bir zarar vermez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: I Will Burn You

    Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    Uyusturucunun sonu eroin degil eroin öyle yaygin bulunan bir sey degil. Bonzai bagimlisi olursun. Cünkü her yer bonzai. istesen de eroin bulamazsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 23 Temmuz 2014; 20:28:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: irmagasigim

    bonzai ile ilgili konu açma hakkı sadece devon'a aittir



    Aynen haklari bana aittir. Benden izin almalari lazim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baslik ile icerik uyusmuyor pek. Bonzaiden baska her seyden bahsetmissin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Küçükken arkadaşım bonibon verse bile yemezdim bende mi bir sorun vardı acaba. Şimdi düşünüyorum da o zamanlar baya paranoyakmışım sürekli kaçırılırım korkusuyla verilen hiçbir şeyi kabul etmezdim.
  • Yazar bile ne yazdığının farkında değil. Benim nefret ettiğim durum bu işte; drugsdan anlamaz drugs hakkında yazar, müzikten anlamaz müzik hakkında yazar, sinemadan anlamaz sinema hakkında yazar, siyasetten anlamaz siyaset hakkında yazar, insandan anlamaz insan hakkında yazar, bilimden anlamaz bilim hakkında yazar, dinden anlamaz din hakkında yazar... Bu liste böyle uzayıp gider... Çünkü Türkiye'de kaç kişi var ki anladığı, bildiği ve sevdiği işi yapan? Bilgi almaya çalıştığınız bir kurumu telefonla arayarak hiçbir bilgi sahibi olamadığınızı hatırlamaz mısınız? Hiç başınıza gelmedi mi böyle bir şey?

    Yazar bonzai'yi hap sanıyor... Aileleri görse bile tanımaz diyor. Şimdi böyle dingil bir yazarı dinleyen aile hap arayacak, bulamayacak; sanacak ki tehlike yok. İnsanları yanlış bilgilendirerek nasıl doğru korunmalarını sağlayabilirsin ki?

    Tedavisi en zor madde bağımlılığı bonzai demiş... Alakası yok. Tedavisi en zor madde bağımlılığı eroin ve her gün 2 paketi püfür püfür içtiğimiz sigara(nikotin) 'dir.

    Son olarak, bonzai devletin politikalarının suçudur. Biliyorsunuz ki akrabalar bu işten para kazanıyor. O devlet adamının kim olduğunu biliyorsunuz, hani yeğeni 30 kilo esrarla yakalandı da içiciyim diyip tek calsede beraat etmişti?! Hatırladınız mı? İşte bu yüzden bonzai devletin ve politikalarının suçudur. Çünkü bu ülkede işini doğru yapabilen daha kimseyi görmedim. Ne içende ne de satanda suç aramayın. İçeni de içeri tıkıyorsun, satanı da içeri tıkıyorsun. Ne içen eksiliyor, ne satan eksiliyor; ama senin paran vergilerin sürekli harcanıyor. Önemli olan insanları bu gibi yalanlarla değil, gerçek ve doğrularla bilinçlendirmek ve onlara zararsız veya zararı minimum derecede olan bir alternatifi sunarak insanların illegal işlere bulaşmasını engellemektir.

    Şimdi madde madde yazacağım ki ülkeye getirisini gözler önüne serelim, bu gerçekleşene kadar olan ve olmaya devam edecek götürülerini de siz anlayın.

    *Her kanun hükmünde dingil kararname çıkardığında işte bilmemne ülkesi de akşam belli bir saatten sonra içki satmıyor oraya bakın, bilmemne ülkesinde de şurada sigara içmek yasak buraya bakın, şunlar şöyle, bunlar böyle yapıyor oralara bakın diye başka ülkeleri örnek almayı biliyorsun. Peki neden altından çıkmayıp arkasından ayrılmadığın Amerika'ya bakıp da cannabisi medikal kullanıma açmıyorsun? Hatta Amerika birçok eyaletinde (En son Colorado'da gerçekleşti) Amsterdam gibi medikal kullanımdan öte turistlik kullanıma açtı. Yerlisi yabancısı herkes gidip ayda belli bir miktara sahip olabiliyor.

    1) Bu kanunla beraber içeride sırf cigara içtiği için yakalayıp hapse attığı ve halkın verdiği vergileriyle baktığı, beslediği 150.000'den fazla içiciyi serbest bıraktı (artı puan).
    2) Kendi yetiştirip satmaya başladı ve hem yetiştiricilerinden hem satıcılarından hem de alıcılarından tonla vergi almaya başladı (Her aldığı vergilerden artı puan). Merak ediyorsanız tek bir eyaletten topladığı vergiler onlarca milyon amerikan dolarını buluyor. 2014'ün ilk 3 ayında 12.6 milyon dolarlık vergi geliri açıklandı.
    3) Her yıl açıkladıkları eyaletteki suç ve suça karışma oranlarında yüksek düşüşler yaşanıyor (Bir artı puan daha).
    4) Halktan aldığı vergileri ve bu vergilerle maaşını ödediği polisinin, savcısının, hakiminin, avukatının ve bu kurumların benzin masrafına kadar harcanan diğer genel giderlerinin, ayrıca büyük iş zamanının ve emeklerinin suçu sadece cigara içmek olanların peşinde harcanıp çar çur edilmesi yerine, hırsızı katili tecavüzcüsü ve eroin meth cart curt ve diğer öldürücü kimyasalları satan gerçek suçlulara harcanarak ülkedeki/eyaletteki huzur ve refah düzeyinin yükseltilmesini sağlamak. (çok büyük bir artı puan)

    Daha devam edeyim mi? Bu konuda ve ne dediğini, ne yazdığını bilmeden yazan yazar ve haberciler hakkında, cahilliği tavan yaptırılmış(yapmış demiyorum bak, bile bile yaptırılmış diyorum) halk ve onları cahil bırakarak ve manipüle ederek kullanan siyasetçi, politikacı ve medya hakkında daha çok şey yazıp çizebilirim. Ama bu ülkeyi kurtaracak kişi ben değilim. Ata'mın "Yurtta sulh, cihanda sulh" dediği gibi, mikro ölçekten makro ölçeğe kadar doğru olan sözün arkasındayım. Bu ülkeyi kurtaracak kişi yok. Bu ülkeyi kurtaracak "toplum" var. Ben kendimi kurtarmışım. Herkes kendi karanlığından ve kendi kurtuluşundan sorumludur.

    Kaynaklar için ileri okuma:
    http://www.theweedblog.com/colorado-collects-millions-in-marijuana-commerce-crime-rate-decreases/
    http://rt.com/usa/163644-colorado-marijuana-crime-drop/
    http://naturalsociety.com/colorado-crime-rates-14-6-since-legalizing-marijuana/
    http://www.huffingtonpost.com/2014/04/07/marijuana-crime_n_5106545.html
    http://rt.com/usa/colorado-crime-change-legalization-study-017/

    Geçmişe ve bugüne yönelik daha fazlasını google'dan arayarak bulabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: I Will Burn You

    Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    Uyusturucunun sonu eroin degil eroin öyle yaygin bulunan bir sey degil. Bonzai bagimlisi olursun. Cünkü her yer bonzai. istesen de eroin bulamazsin.

    o iş kisiden kisiye degisir.fazla acmayim ama dostlarim var diyelim.pahali olduğunu biliyoruz elbet..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: I Will Burn You

    Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    Uyusturucunun sonu eroin degil eroin öyle yaygin bulunan bir sey degil. Bonzai bagimlisi olursun. Cünkü her yer bonzai. istesen de eroin bulamazsin.

    Eroini sadece damardan vurulan bişey mi zannediyorsun. Bir kaç çeşidi var pek rahat bulmak ta mümkün.
  • Bırakın gebersinler.Allah akıl vermiş birazcık kullanıp içmesinler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RavenoLL

    Bırakın gebersinler.Allah akıl vermiş birazcık kullanıp içmesinler.

    +1. bonzai ve diğer uyuşturucular bir doğal seleksiyon örneğidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: I Will Burn You

    Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    Uyusturucunun sonu eroin degil eroin öyle yaygin bulunan bir sey degil. Bonzai bagimlisi olursun. Cünkü her yer bonzai. istesen de eroin bulamazsin.

    Eroini sadece damardan vurulan bişey mi zannediyorsun. Bir kaç çeşidi var pek rahat bulmak ta mümkün.

    Kolay bulunan bir sey olsa berber eroin kullanirdi. Berber sabah aksam kapak kapak bonzai iciyordu. Adama hap tarzi uyusturucular zevk vermedigi icin sadece bonzai kullaniyordu. Adam eroin bulsa eroin kullanir, adam niye sabah aksam 10 kapak bonzai iciyor saniyorsun? Hadi hap kafa yapmiyor diye hap kullanmiyor ama eroin bulabilse, bonzai icmezdi. Hap da bonzai kadar yaygin bir sey fakat ileri derece kes olanlara hap kafa yapmadigi icin sadece bonzai iciyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DevoN -- 24 Temmuz 2014; 18:09:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: I Will Burn You

    Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    Uyusturucunun sonu eroin degil eroin öyle yaygin bulunan bir sey degil. Bonzai bagimlisi olursun. Cünkü her yer bonzai. istesen de eroin bulamazsin.

    Eroini sadece damardan vurulan bişey mi zannediyorsun. Bir kaç çeşidi var pek rahat bulmak ta mümkün.

    Kolay bulunan bir sey olsa berber eroin kullanirdi. Berber sabah aksam kapak kapak bonzai iciyordu. Adama hap tarzi uyusturucular zevk vermedigi icin sadece bonzai kullaniyordu. Adam eroin bulsa eroin kullanir, adam niye sabah aksam 10 kapak bonzai iciyor saniyorsun? Hadi hap kafa yapmiyor diye hap kullanmiyor ama eroin bulabilse, bonzai icmezdi. Hap da bonzai kadar yaygin bir sey fakat ileri derece kes olanlara hap kafa yapmadigi icin sadece bonzai iciyorlar.

    Sanırım anadolu yakasındaydın. Avrupa yakasında gayet rahat bulunuyor. Sizin berbere kına yı kubar diye versen içer. Yaşamak ile ilgili bir olayı kalmamış anladığım kadarıyla. Birde çok konuşana bakmayacaksın. Günde 10 kapak bonzai içen adamın karaciğer diye bir organı kalmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: By_DoMiNo

    quote:

    Orijinalden alıntı: DevoN

    quote:

    Orijinalden alıntı: I Will Burn You

    Aileler cok koruyucu.Değiştirmez bu sonucu.Eroinmi bunun ucu???

    Uyusturucunun sonu eroin degil eroin öyle yaygin bulunan bir sey degil. Bonzai bagimlisi olursun. Cünkü her yer bonzai. istesen de eroin bulamazsin.

    Eroini sadece damardan vurulan bişey mi zannediyorsun. Bir kaç çeşidi var pek rahat bulmak ta mümkün.

    Kolay bulunan bir sey olsa berber eroin kullanirdi. Berber sabah aksam kapak kapak bonzai iciyordu. Adama hap tarzi uyusturucular zevk vermedigi icin sadece bonzai kullaniyordu. Adam eroin bulsa eroin kullanir, adam niye sabah aksam 10 kapak bonzai iciyor saniyorsun? Hadi hap kafa yapmiyor diye hap kullanmiyor ama eroin bulabilse, bonzai icmezdi. Hap da bonzai kadar yaygin bir sey fakat ileri derece kes olanlara hap kafa yapmadigi icin sadece bonzai iciyorlar.

    Sanırım anadolu yakasındaydın. Avrupa yakasında gayet rahat bulunuyor. Sizin berbere kına yı kubar diye versen içer. Yaşamak ile ilgili bir olayı kalmamış anladığım kadarıyla. Birde çok konuşana bakmayacaksın. Günde 10 kapak bonzai içen adamın karaciğer diye bir organı kalmaz.

    Burasi kocaeli

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.