Şimdi Ara

Bölüm Seçicem Yardımlarınızı Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Abilerim, ablalarım 9. sınıfım anadolu teknik lisede makine bölümünde okuyorum bu eğitim-öğretmi yılı sonunda dalımı seçicem ama kafamda birsürü sorular var internetten bak diyeceksiniz baktım ama bulamadım herhangi bisey size sormak istedim.

    - İki bölüm seçmek zorundayım ya makine ressamlığı yada cnc torna vb şeylerle ilgili bölüm var. Bilgisayarla ve resimle aram iyi olduğu için ben makine ressamlığını seçmek istedim ama ilerisi beni düşündürüyor okuldaki hocalarımlada görüştüm 600 tane oğrencimden sadece 2 tane makine ressamı çıktı dedi. Cnc'ler iş imkanı açısından daha iyi dediler ama ben yinede çok sıcak bakmadım. Bu makine ressamlığı dalından ileride makine mühendisliğine geçiş yapabilir miyim veya makine mühendisi olabilir miyim. İş imkanları ve maaşları nasıldır ilk başta alınan maaş ne kadar sürede artar maksimum ne kadar olur.

    - 2. sınıfta bilişim teknolojilerine geçme hakkım var bu bölümde veri tabanı dalını seçsem ne iş yaparım yapılan işlerin maaşı ne aralıktadır.

    Sormak istediklerim bunlar, konuyu yanlış yere açmış isem yönetici arkadaslar uygun bölüme taşıyabilirseniz ne mutlu :) Cidden çok kararsızım bana yardımcı olabilirseniz cok mutlu olurum. Teşekkürler.







  • Yardımcı olabilecek yok mu
  • Veritabanı
  • Neden peki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanka bende teknik meslek lisesinde okuyom şuan 11.sınıfım ben okula gelirken hep elektrik elektronik görüntü ve ses sistemlerini istedim ama o bölümün geleceği iyi değildi bunuda biliyodum sevdiğim için istiyodum, daha sonracığıma 9da fizik gördüm hiç sevmezdim anlamazdımda elektronikte en çok fizik istiyo diye yazmadım onu makine yazdım ve makine tuttu 10.sınıfta makine teknolojisi altında bi sene geçirdik , ilk dönem T cetveliyle falan hep elde hocaların verdiği resimleri çizdik pergel vs vs , atölyede ise ilk dönem full eğe yaptık , 2.döneme geçtik torna freze kullandık taşlama delme onları öğrendik eğede yaptık. 2.dönemde artık elle değilde bilgisayarda autocad le falan hep pcde çizimler yaptık ve bu daha kolaydı. elle çizmede biraz zor anlardım ama pc de çizmede sınıfta en önce hep ben çizerdim pc ile aram çok iyidir .. :) sonrasında dönem bitti dal seçecektik 3 tane dal vardı kalıpçılık cnc ve makine ressamlığı. bizim okulda zamanında mezun olan bi amca varmış şimdi fabrika sahibi köşeyi dönmüş trilyoner anlayacağın onun fabrikasını gezmeye götürdüler okuldaki hocalar ona göre bölüm seçmemizi önerdiler.sonra atölye şefi bizimle bi konuşma yaptı ben olsam kalıbı seçerdim herşeyin başı kalıp dedi bi fabrikada kalıpçı olmazsa iş durur üretim olmaz dedi herkesi işten çıkarırlar kalıppçıyı çıkaramazlar dedi ona güvenerekten kalıp yazdım. cnc fazla istemiyodum cnc seri üretim bilgisayarlı makine kullanımı program yazma vs vs bana göre değildi kafamı şişiremezdim iyikide gitmemişim. makine ressamlığı iyidi ama sabah 8den akşam 5e kadar pc başında oturmak istemedim geriye kalıp geldi ve şefinde öyle demesiyle kalıp yazdım şuanda kalıptayım 8 kişiyiz, ressamlıkta 12 cncde de 9 kişi var. pazartesi günü full atölye var cuma günleri 4 saat sınıfta ders işliyoruz teknik bilgi diyeyim teknik çizim kalıpların hesaplanması vs vs üf neler yokki :) makineyi seviyonmu diye sorarsan hayır sevmiyorum ve devamda etmeyecem hukuka gitcem ben hukuk istiyorum ona göre çalışıyorum okulda en iyi bölüm ve mühendislikler arasında en iyisi makine olduğu için makine yazdım. ben senin yerinde olsam cnc ye gitmezdim dediğim gibi dünya kadar kod var onu yazmak akla tutmak ezberlemek çok sıkıntı bana göre. ressamlıkta iş sende biter meraklı ve istekliysen git ve kendini çok geliştir ozaman iyi iş yaparsın ama okur mezun olursan işin zor. araştır ve merak ettiklerini bana sor kalıp ve ressamlık hakkında yardımcı olmaya çalışırım ben kalıpta olmaktan memnunum kalıp olmasa ressamlığa giderdim.öyle kalıplar varki trilyon değerinde. kalıpçı kalıbı yapar ressam çizer cnc'i seri üretim yapar.. anlatabildimmi temel olmadan hiç bişe olmaz buradada kalıpçı olmadan cnc ve ressamlık durur gibi bişey :)




  • Kalıp seçme şansım yok onun için okul değiştirmem lazım. Çizim seçtim diyelim daha sonra makine mühendisi olabilme şansım var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.