Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
106.922
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Makunouchi İppo

    Hocam Selam,

    1) Verdiğin ilk örnek zaten burada geçirdiğim 1 senede aldığım tüm dersler içinden tatmin edici tek ders. İkinci verdiğin örnekteki hocanın çok övüldüğünü ben de duydum, dersini almak için de sabırsızlanıyorum ancak benim söylediklerim 1. ve 2. sınıf derslerini veren hocalar için geçerliydi. İsim vermeden bazılarını tanıtayım ben de madem :)

    X Hocası: Sabah 9 dersine gelemeyeceğini 8:30'da mail atıyor, kafasına göre ders iptal edip telafisini yapmıyor. Bir sonraki derste kendisine bu durum sorulduğunda "İnsana belli bir yaştan sonra erken kalkmak külfet geliyor." gibi pişkince bir cevap veriyor. İngilizcesi bölümdeki tüm öğrencilerin İngilizcesinden daha kötü. Derslerine maksimum 3-4 kişi gidiyorduk.

    Y Hocası: Slaytlardan anlatıyor klasik, İngilizcesi yine sıkıntılı, zaten part-time öğretim görevlisi. Vizesi 80+, finalinde de 80-90 civarı beklenilen dersin a) final sonuçlarını açıklamadan dönemi bitiriyor. b) harf notunu dönem bitişine bir saat kala giriyor, kimse itiraz edemiyor. c) yukarıda belirttiğim notlarla AA beklerken CB alıyorum :) bu dersi senin de almış olman lazım bu sene.

    Z Hocası: Bölümdeki öğrencilere bu kişi hakkında bir dokun bin ah işit. İngilizce ne dediği anlaşılmıyor, quizlerde ve ödevlerde ne istediğini anlamak için ekstra bir yetenek gerekiyor. Kendisinden memnun olan bir kişi bile görmedim. Karantina süresinde de ilk 2 ay ne ders yaptı, ne ders videosu yükledi. Yıllardır her ders değerlendirme döneminde şikayet edildiğini duyuyorum kendisinin, ama dokunulmazlığı var sanırım bölüm nezdinde.

    Dediğim gibi 1. ve 2. sınıflara ders vermeyen bazı değerli hocalar olabilir, ben sadece aldığım dersler üzerinden konuşuyorum. Derslere düzenli katılan, 3.5 ortalamalı bir öğrenciyim. Düşük not aldığım derslere/hocalara karşı cephe aldığım sanılmasın.

    2) Kota sorunu okulun sorunu olsa da en nihayetinde bölüm de bu sıkıntıdan muaf değil ve okulun herhangi bir bölümü incelenirken eksilere bu da eklenmeli bence.

    3) Güney girişe yürüyerek 10 dakika. Shuttle var evet. Ama bu izole olmasını değiştirmiyor. Zaten dönem başı 1 seçmeli ders oluyor, onun haricinde ders amaçlı diğer kampüslerle işi yok öğrencinin. Kulüp aktiviteleri vb. ile vakit geçirilebilir tabii.
    Yemekhanemiz evet, tek kelimeyle harika. Üç kampüste de yedim, açık ara en iyisi Hisar. Manzarası ve ortamı çok iyi. Hisar'ı çekilir kılan az sayıda şeyden biri. Onun güzelliğini aşırı kalitesiz ürünleri normal fiyatının 2-3 katına satarak gölgeleyen bir kantinimiz de var tabii. 1 litre suyu 2.5 liraya almıştım geçen dönem.

    4) İzmir Bakırçay YBS, DEÜ YBS, Sakarya YBS gibi bölümlerin laboratuvarlarını inceleyebilirsin. Bizden çok daha iyi imkanları var ve bunlar devlet üniversitesi.

    5) Bu kısma katılıyorum. Zaten bana bölümü bitirme motivasyonu veren tek faktör bu. Ama bunun da ben Boun MIS'in verdiği kaliteli eğitimden kaynaklandığını düşünmüyorum, tamamen Boğaziçi'nin etiketi sayesinde olduğunu düşünüyorum. Tabii sebebi fark etmeksizin sonuç olarak iyi yerlerdeyiz, ben de 2. dönem Coca Cola İçecek'te part-time başladım.

    6) Erasmus için bizim bölümde gidilebilecek okullar felaket kısıtlı. Almanya-İsveç'ten başka ülke seçeneği yok neredeyse. Exchange imkanları belirttiğin gibi çok zengin (yine bölümün değil okulun artısı) ama ona da gidebilecek maddi duruma sahip kitle bölümün çok küçük bir azınlığını oluşturuyor.


    5. madde olmasa gözümü bile kırpmadan geldiğim okula geri dönerim, kalan tüm faktörlerde geldiğim yer buradan daha iyi diyorum ben de :) Ama günün sonunda diğer bütün faktörlerin toplamına ağır basıyor para kazanma derdi.

    Alıntıları Göster
    Tekrar selamlar,

    Şimdi tam olarak anladım demek istediklerini aslında ama bahsettiğin sorunların çoğu bölümün değil, okulun hatta devlet okullarının problemi. Bizim okulun anlamadığım bir şekilde genel bir maddi sıkıntısı var. Geçen sene biliyor musun bilmiyorum ama para olmadığı için tuvaletlerde tuvalet kağıdının bile olmadığı birkaç ay vardı. Şu an bunlar düzeldi ama dediğim gibi maddi yetersizlik bütün okulun sorunu ve bu okul Türkiye'nin en iyi devlet okulu olmalı.

    Hocalar konusunda birkaç tanesinde sana katılıyorum ama şöyle de bir şey var yine, çoğu akademisyen slayt okuyup çıkıyor sınıftan diğer okullarda. Burada ben öğrenci-akademisyen ilişkisinin çok iyi olduğunu düşünüyorum. istediğin zaman bir hocaya mail atıp cevap almak veya odasına gitmek büyük lüks bence.

    Erasmus ve exchange konusunda şöyle bir örnek vereyim, kötü demişsin ama Kimya mühendisliği ve birkaç bölümün daha Erasmus için anlaşmalı hiç okulu olmadığını biliyor muydun mesela sadece exchange'e gidebiliyorlar. Onlar da hemen doluyor zaten. Giden öğrenci sayısına bakarsan bizim bölümün en yükseklerden biri Boğaziçi'de.

    Onun dışında, kulüpler, okulun sağladığı avantajlarla birlikte nereye gidersen git senin de dediğin gibi kariyer ve iş konusunda Boğaziçi'ndeysen daha önde oluyorsun. Ben de senin gibi 2. sınıf 2. dönemde Bosch'a girdim bir sene çalıştım şimdi başka bir şirkete geçtim. Diğer büyük okullardaki arkadaşlarımdan böyle deneyimleri olan şu an yok. Kendini en çok geliştirebileceğin ve sana en büyük faydayı sağlayacak okul dönüp dolaşıp Boğaziçi oluyor. Networking kısmına hiç girmiyorum bile.

    Ek olarak dediğim gibi bazı konularda sana hak veriyorum. Şu an bizim okulun devlet okulu olmasının büyük dezavantajları var. Yoksa ben de isterdim Koç, Sabancı, Bilkent imkanlarına sahip olmak ama devlet üniversitelerinin en iyisi bu kadar oluyor :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 16 Haziran 2020; 17:48:33 >




  • iDenis kullanıcısına yanıt
    Hocam, Koç ve İTÜ den mühendislerin kabul almayıp sizin kabul aldığınız pozisyonlar hangileri acaba? Ben bu sene ODTÜ İşletme'den BOUN İşletme veya YBS'den birine geçiş yapmayı planlıyorum. Ciddi kararsızlık içerisindeyim. Mezun olunca daha sorun çözmeye dayalı analitik alanlarda çalışmak istiyorum. Verebileceğiniz tavsiye vs. varsa çok sevinirim.0||
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aykutmd

    Hocam, Koç ve İTÜ den mühendislerin kabul almayıp sizin kabul aldığınız pozisyonlar hangileri acaba? Ben bu sene ODTÜ İşletme'den BOUN İşletme veya YBS'den birine geçiş yapmayı planlıyorum. Ciddi kararsızlık içerisindeyim. Mezun olunca daha sorun çözmeye dayalı analitik alanlarda çalışmak istiyorum. Verebileceğiniz tavsiye vs. varsa çok sevinirim.0||
    Bahsettiğim pozisyonlar staj pozisyonları, şirket ismi verebilirim belki. Bosch Siemens, Yapı Kredi Teknoloji vs. zaten iki farklı yerde çalıştım şu ana kadar YapıKredi teknoloji bugün başladı hatta. 3. sınıftayım.
  • Hocam selamlar, bölümün bu sene MF puan türü ile alacağı söyleniyor. Söylenti midir yoksa bir doğruluğu var mıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ogudogan O kullanıcısına yanıt
    Hocam nerede gördünüz bunu ? MF’den alacaksa bile seneye alır, bence.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ogudogan

    Hocam selamlar, bölümün bu sene MF puan türü ile alacağı söyleniyor. Söylenti midir yoksa bir doğruluğu var mıdır?
    Böyle bir şey yok diye biliyorum
  • EA’dan SAY’a geçmesem gözüm kapalı yazacağım tek üni/bölüm idi..

    Bir sonraki hayatımıza :)

    Seninleyiz Boun-MIS ❤️

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ribas0

    EA’dan SAY’a geçmesem gözüm kapalı yazacağım tek üni/bölüm idi..

    Bir sonraki hayatımıza :)

    Seninleyiz Boun-MIS ❤️
    Hayırlı olsun kararın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    Hocam 3 yıl önceydi ama teşekkür ederim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Up
  • merhaba abes bir soru olacak fakat bir ybs mezunu ne iş yapar gerizekalıya anlatır gibi anlatır mısınız it direktörü falan nedir şirkette tam olarak ne iş yapıyorlar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanemyy

    merhaba abes bir soru olacak fakat bir ybs mezunu ne iş yapar gerizekalıya anlatır gibi anlatır mısınız it direktörü falan nedir şirkette tam olarak ne iş yapıyorlar
    Merhaba öncelikle samimi bir soru olmuş

    Elimden geldiğince anlatmaya çalışayım, öncelikle dediğinizi gibi MIS bölümünün amacı IT yöneticileri yetiştirmek, bu ne demek? Şu an düşünebileceğin her büyük küçük şirketin bir IT departmanı var. Bu IT departmanları uygulama geliştiriyor, başka şirketlere teknik destek vererek danışmanlık yapıyor, şirketin elindeki büyük verileri yönetiyor. Şimdi data(veri) alanından ilerleyelim, MIS’in en büyük alanlarından biri bu. Bir mobil uygulaman ya da otobüs şirketin ya da araba üretme şirketin olduğunu düşün, eline ne kadar veri geçeceğini bir düşün. Uygulamana giren her kullanıcının tıkladığı her butonun verisi, her otobüsün arabanın ya da beyaz eşyanın, uçağın veya bir bankaysan müşterinin. Sadece hayal etsen milyarlarca veri günlük olarak akıyor. Peki bu veriyi biz nerede nasıl tutacağız? Bu verilerden anlam çıkarıp şirketin stratejisi için nasıl doğru kararlar vereceğiz? İşe yeni başladık diyelim yönetim kuruluna şirketin raporlarını nasıl sunacağız? İşte bunların hepsini IT bölümleri yapıyor. MIS mezunu ise nihai olarak bu projelerin, işlerin, yürütmenin stratejik kararlar alarak ilerlemesinden sorumlu oluyor. Tabii ki işe girer girmez değil.

    Örneğin işe girdiğinde bir developer olup kod yazabilirsin, fakat ileride o kodu nasıl nerede hangi platformları hangi frameworkleri hangi verileri kullanarak yapılacağına karar veren kişi olabilirsin. Veya şirketin elindeki veriyi nasıl yöneteceğine karar verebilirsin. Operasyon ekiplerine girip bu sürecin yönetiminden sorumlu olabilirsin. Yani evet tabii ki özelleştirilen bölgeler var ama genel olarak IT sektörünü düşün onun yönetiminden MIS sorumlu işte. İşletme mezunu ne yapar diye sorunca mesela direkt yönetici diyorlar ya. MIS de bunun IT versiyonu işte.




  • iDenis kullanıcısına yanıt
    çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim yani benim aslında tam olarak ne istediğimi bilememe durumum var dolayısıyla mezun olduktan sonra istediğim şeyi bulup (umarım) ona yönelebileceğim bir bölüm arıyorum forumda gördüğüm kadarıyla da bölüme hep ne istediğini bilen kişiler yönelmiş yani adam kod yazmaktan falan bahsediyor ben yazılım programlama it direktörü nedir diye araştırıyorum :d yine de bana yönelebilinecek çok fazla alanı varmış gibi geldi yani grafik tasarımına yönelen bile duydum
    kısacası sorum şu bölümle ilgili bilgi almaya çalışırken gerizekalıya anlatır gibi anlatılmasını rica edecek kadar konuya fransız olan birinin bu bölümü yazması mental intihar mı olur yoksa herhangi bir temel olmadan da içine çekebilecek bir bölüm mü

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanemyy

    çok açıklayıcı olmuş teşekkür ederim yani benim aslında tam olarak ne istediğimi bilememe durumum var dolayısıyla mezun olduktan sonra istediğim şeyi bulup (umarım) ona yönelebileceğim bir bölüm arıyorum forumda gördüğüm kadarıyla da bölüme hep ne istediğini bilen kişiler yönelmiş yani adam kod yazmaktan falan bahsediyor ben yazılım programlama it direktörü nedir diye araştırıyorum :d yine de bana yönelebilinecek çok fazla alanı varmış gibi geldi yani grafik tasarımına yönelen bile duydum
    kısacası sorum şu bölümle ilgili bilgi almaya çalışırken gerizekalıya anlatır gibi anlatılmasını rica edecek kadar konuya fransız olan birinin bu bölümü yazması mental intihar mı olur yoksa herhangi bir temel olmadan da içine çekebilecek bir bölüm mü
    Konuya fransız olmak sorun değil isteyip/istememek önemli bence. Kendine bir sor, anlattıklarım okudukların ileride yapmak istediğin şeyler mi? Mesela bazı arkadaşlar Sosyoloji mi MIS mi diyor böyle bir soruya zaten cevap olmaz. Ne istediğini bilmek en önemlisi sonra MIS istediklerine ne kadar uyuyor düşün derim.




  • iDenis kullanıcısına yanıt
    yukarıda hiçbir farkı olmadığını söylemişsiniz peki yüksekokul olarak geçme sebebi nedir internette akademik bilgiden çok uygulamalı eğitim verildiğini okudum fakat yukarıdaki açıklamalarınıza göre bu bilgi çok mantıksız geldi bir fark bulmuş olmak için yazılmış diyebilir miyiz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanemyy

    yukarıda hiçbir farkı olmadığını söylemişsiniz peki yüksekokul olarak geçme sebebi nedir internette akademik bilgiden çok uygulamalı eğitim verildiğini okudum fakat yukarıdaki açıklamalarınıza göre bu bilgi çok mantıksız geldi bir fark bulmuş olmak için yazılmış diyebilir miyiz
    Bölüm açıldığında interdisipliner olduğu için oraya konmuş daha sonra da kalmış. Fakülteye çevrilmesi için okulun bütün fakültelerinin onayı gerekiyor ve okulun bütçe sıkıntısından dolayı reddediliyormuş. Onun dışında dediğim gibi tekrar hiçbir farkı yok. Hatta bölüm hakkında kesin bir şey söyle deseler sadece bunu diyebilirim.

    Ve artı olarak dediğin gibi, fizik kimya ağır matematik yok bölümde. Direkt iş hayatında kullanabileceğin, işine yarayacak derslerle başlıyorsun. Zaten böyle olmasa bu kadar IT ve business dersi almak mümkün olmazdı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 15 Temmuz 2020; 0:19:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • iDenis kullanıcısına yanıt
    hocam harikasınız ya çok teşekkür ederim şu sonuçlar açıklandıktan sonra daha çok sizi meşgul edeceğim gibi duruyor tabi tahmin ettiğim gibi gelirse sağolun tekrar

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sanemyy

    hocam harikasınız ya çok teşekkür ederim şu sonuçlar açıklandıktan sonra daha çok sizi meşgul edeceğim gibi duruyor tabi tahmin ettiğim gibi gelirse sağolun tekrar
    Rica ederim👍🏼 Tanıtım videolarını da izlemeni tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bugün 15.00’de bölüm tanıtımı var. Boğaziçi Üniversitesi twitter sayfasından ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    Hocam, bölüm tanıtım videolarını nerede bulabilirim ? 2020 için sordum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.