Şimdi Ara

Boğaz ağrısına ne iyi gelir, öksürüğe ne iyi gelir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bu makalemizde öksürüğe ne iyi gelir, Boğaz ağrısına ne iyi gelir inceleyeceğiz


    Boğaz ağrısına ne iyi gelir


    Yarım adet limonun suyunu bir çay kaşığı bal ile 250 gram sıcak suda karıştırın


    Sıcak içecekler ve gargara

    Çeşitli doğal besin maddeleri ve bitkiler yararlı etkilere sahiptir. Onlardan kullanarak, yararlı içecekler ve dəmləmələr hazırlamak olur.

    Limondan hazırlanmış sıcak içecek
    Boğaz ağrısı için en iyi ve etkili araçlardan biri sıcak su, limon ve bal karışımından hazırlanan içecektir. Yarım adet limonun suyunu bir çay kaşığı bal ile 250 gram sıcak suda karıştırın. Limonun içerdiği anti-oksitler (Flanoidlər) boğazda iltihabın azalmasına neden olur. Ayrıca, bu karışım proteinin daha az kıvama sahip olması da iltihabın azalmasına yardımcı olur.

    Tuzlu su ile gargara yapmak
    Bu, boğaz ağrısını azaltmak için en basit ve basit yöntem sayılır. Gerektiği taktirde gün içinde birkaç kez tekrarlamak olur. Bu karışımı hazırlamak için bir çay kaşığı tuzu 250 gram kaynar su ile karıştırın. Daha sonra soğumasını bekleyin. 2-3 saatte bir gargara etmek olur. Tuz anti-bakteriyel özelliğe sahiptir ve boğaz ağrısına neden olan bakterilerin azalmasına neden olur.

    Bikarbonat Sodyum ile gargara yapmak

    Tuzlu su ile gargara yapmakla birlikte, bikarbonat sodyum da kullanabilirsiniz. Halk yanında soda adıilə bilinen bu madde tuz gibi bakterilerin etkinliğini kısıtlar ve elbette sağlık için de hiçbir zararı yoktur. Ondan, diğer ağız ve diş yuyucuları gibi kullanılır.

    sıcak içecekler
    Evde hazırlanmış şerbetler de tıbbi şerbetleri yerini alacak iyi araç olarak kabul edilir. Onlar da diğer içecekler gibi bitkiler ve doğal araçlardan hazırlanır.

    öksürüğe ne iyi gelir


    soğan şerbeti
    Soğan sahip olduğu anti-oksitlere göre bağışıklık sistemini takviyesiyle birlikte, vücudun doğal duruma qayıdışını da hızlandırır. Soğan şerbeti hazırlamak için 6 adet doğranmış soğanı yarım bardak bal ile karıştırıp, az hərarətdə isidin. Sonra süzgeçten geçirin. Elde edilen şerbet sizin için hayli yararlıdır.

    karanfil şerbeti

    Karanfil ağrı kesici özelliğine sahiptir. Bu da boğaz ağrılarını azaltmak için etkili bir araç olarak kabul edilir. Bu şerbeti hazırlamak hayli kolaydır. 5-6 adet mixəki 250 gram bal ile karıştırıp, bir gece buzdolabında tutun. Ertesi gün mixəkləri çıkarın ve şerbet hazırdır.

    öksürüğe ne iyi gelir

    Boğaz ağrısına ne iyi gelir







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.