Şimdi Ara

BMW Yetkili Bayiden İkinci El Araba Mantıklı mı ??

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar F30 kasa 2013-2014 bir BMW almayı düşünüyorum. Sizce BMW yetkili bayilerinden (borusan, kosifler, teknik oto vs. ) 2. el almak mantıklı mı? Neden bu soruyu soruyorum çünkü normal galeriden daha pahalı satıyorlar. Yok mantıksız diyorsanız nereden alıcaz ??



  • Yaklaşık 1.5 ay kadar önce istanbul kofislerden 320i araç aldım. burada önemli olan araç premium selection garantili mi değil mi. çünkü 2. elde sattıkları her araç premium selection garantili değil.

    premium selection artıları nelerdir?
    - 24 ay garanti veriliyor.
    - ucuz kredi veriliyor.
    - sadece bakım geçmişi bilinen araçlar satılıyor.

    bu profile uyan araçlar şu şekilde, borusan 2. elde araç çıkarmak için ve bayilerin kendi kullanımları için bayilere araç gönderiyor. bayi burada kendisi karar veriyor nasıl kullanacağına, kimini test aracı kimini müdürlerine makam aracı vs yapıyor. 1- 1.5 sene 10000 km ye kadar kullanılan araç herhangi bir problemi yok ise premium selection kapsamında yine aynı bayi tarafından bakımı ve temizliği yapılıp satışa konuyor.

    bu noktada ben bu garantiye güvenip aldım. evet piyasaya göre belkide 10000 civarında fazla ödedim ama krediyi ucuz kullandığım için oradan karşıladığını düşünüyorum. yalnız bu dediğim premium selection garantisini genel olarak 2 yaşına kadar olan araçlara veriyolar. 2013 2014 olanlar bu garantide olmayabilir.




  • ben 2011 de borusandan ikinci el garantili 3.20d almıştım, aracı alırken mevcut sorun varsa söylüyorlar, mesela benimkinde ön tampon boyalıydı, buna dair protokol imzalıyorsunuz, başka sorunu yoktur diye imzalıyorlar, işin ilginci aracın fiyatı piyasaya göre uygundu. kullandıktan 1 ay sonra dvd oynatıcıda bir soru olmuştu onu da ücretsiz değiştirdiler başka da bir sorun yaşamadım. benim aldığımın km si düşüktü 9000km ve uzun dönem kiralanmış bir araçtı yani bir şirkete 6 aylık kiralamışlardı. 5 sene geçti bir sorun yaşamadım. bence bu şekilde garantili araç almak mantıklı ama iyi takip edip denk getirmek gerekiyor.
    mesela benim aracı alırken başka bir araç daha az aksesuarlı, daha çok km liydi, satıcı bunu almayın 1-2 hafta bekleyin daha cazip bir araç gelecek bu satılmak üzere dedi, gerçketen o araç gitti ertesi gün, 10 gün sonra benim araç için başkaları anlaşmak üzereyken araya gidip bitirdik. biraz şans işi de var işin içinde.




  • Bencede premium selection olanlar tercih sebebidir, protokol uygulaması ile kişi nispeten daha güvende hissediyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.