Şimdi Ara

BMW TIR kazası (video) (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
1
Favori
12.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • valla bende en az 10 kez izledim ama bu işe bi anlam veremedim?

    bmw.ci yüksek ihtimalle daldı veya uyudu diyorum. veyahut "azrail direksiyonu kırdı" diyebiliriz.
    tabi insanın başına gelmeyince bilemiyor bazı şeyleri. normal şartlarda öndeki aracın solundan geçmek için uğraşsa en fazla bariyel ile kamyon arasına sıkışırdı. yalnız o esnada sürücü dalgın veya yorgundu demekki, aniden karşısına çıkan aracı görünce refleksleri yetersiz kaldı, buna azrailin direksiyonunu kırmasını eklersek bu sonuç ortaya çıkmış oluyor.
  • Bence olay şöyle oldu:

    Bmw öndeki aracla belli bir mesafeyi koruyarak gidiyordu ve muhtemelen de çok dalgındı. Öndeki araç kamyonlara yaklaşırken yavaşlamaya başladı, bmw sadece öndeki araca konsantre olduğu için ve çok dalgin olduğu için son ana kadar farkedemedi. Bir anda olayın ciddiyetini anlayinca, çarpacağını da kestirince bir panikle sağ tarafa kaçtı ve kaza oldu. Muhtemelen yolun en sağına geçip kurtarırım diye düşünüyordu ama panikten yapamadı.
  • BMW yolunda gidiyordu.

    videonun ilk saniyelerinde önündeki şeritte bulunan araçların hızına bakarsak, bmw o trafiğe göre hızlı geliyordu.

    Yolun kavisine girer iken haliyle dikkati önündeki araçta idi.

    Soldaki trafiğin yavaşladığını geç farketti kurtarırmı diye ilk anda frene bastı

    Baktı çarpacak sağa kırayım dedi.

    Burada çarptığı tır ile solda önünde giden kamyon arasında bir boşluk var belki bir an o aradan geçermiyim diye düşündü?

    Ama dorse yüzünden dönüş açısını kurtaramadı

    benim tahminim bu ama hiçbiride olmamış olabilir belki o an telefon çaldı gözü bir an kaydı, belki yanındaki ile konuşuyordu, belki telefon ile konuşuyordu, belki bir anlık esneme ile dikkati dağıldı, yada bir an dikize baktı vb. gibi ön cam çercevesi dışına bir anlık gözünün kayması sonucu izlerken anlam vermekte zorlandığımız manevrayı yapa sebebi olabilir kim bilir...

    + Birşey dikkatimi çekti ters kamyonun yanında birde durmuş minibüs var beyaz tır çapraz dörtlüleri yakmış öndeki pejo sonradan ters manevra yapıyor sanki orada bir mevzu olmuş gibi.

    ---

    Amerika'da adam alkollu araç kullanırken hamile bir bayanın aracının kaza yapmasına sebep oluyor bayan ölüyor, adamı cinayetten idama mahkum ettiler sonra idam karşıtlerı vs. araya girdilerde adam ömürboyu hapis ile idamdan kurtuldu, çok değil 5-6 sene önce gördüğüm bir haberdi linkini bulamadım bulursam imzaya koyacağım.

    Buradan anlayın elalemin gavurunda trafik suçu ne anlama geliyor...

    Ha bu şoförler "kazaya sebebiyet vermekten" ( ki sihirli bir maddedir adamı ipten alır ülkemde, hukukçu arkadaşlar varsa daha iyi açıklarlar) en çok 5-6 sene ile ki iyi hal, infaz indirimi, mahkeme süresince içeride kaldıkları süre, olayda kasıt olmaması vb. sebepten 2-3 sene içinde normal hayatlarına dönerler. yanlışım olabilir ama en çok 6 en az 2 yıl diyorum.

    Ölenler için Allah Rahmet Eylesin, Allah ölümün bile hayırlısını versin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Duratorq_

    şu tırların,kamyonların altına hala ve hala çelik bariyer zorunlu değil. yada zorunlu olsa bile denetim yok. polis sis farını yakana siyah cama ceza yazar giyotin gibi kasalara bi cacık yapmaz

    Nokta.
  • bu kazada kamyoncular ve bmw sürücüsü hatalıdır.. lütfen bmw sürücüsü sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi yorum yapmasın hiçkimse.. arabanı yol,hava ve trafik koşullarına uygun süreceksin.. tek yaptıkları allah ne verdiyse gaza basmak..


    düşünmekten kendimi alamıyorum, eğer ki bizim ülkede benzin fiyatları ve yeni araç vergileri düşük olsaydı neler olurdu? eminim bu kaza gibileri her dakika olurdu..
  • bmw ye ataralanan liseliler ya araba sürmeyi bilmiyorsunuz yada bmw sürücüsüne kişisel hırsınız var size geniş gözüken o aralık bmw tam yaklaşırkan kamyon tarafından kapatılmış orda küçük bir ara var o araya girmeye çalışsa yine kaza olurdu adam o anki panikle yanlış tarafa kırmış bence hayvanoğlu hayvan kamyoncu pezevenkleri orda oturmuş osura osura çay mı içiyor malın teki ters yönde diğeri bariyerin önünü kapatmış aynı durumda olsam belkei o an telefonla konuşuyor yahut dalgın dalgınsam ama bunu bilerek kendi şeridimde efendi efendi şeridimde giderken 3-4 tane kamyon mal gibi birden karşıma çıkarsa tabiki paniklerim.

    o üstünde talha yazan onun bunun çocuğu kamyoncu, kaza olunca el frenini çekersin aracı yerinden kırpırdatmazsınki gerçekte kim suçlu raporda çıksın ey babasının yanlışlıkla yaptığı kro hayatını peynir ekmekle geçirmiş pazavengin evledi senin beyin nöronlarını gibeyim adam sana çerpmış ne diye geri geri gidiyorsun yavşak erkeksen oynatma arabanı b12 si eksik kuru ekmek yemişin çıkarttığı talhası babası anonim ne bakliyorsun o şeritte ve sen yönünü şaşırmış çıktığı yere kamyonuyla girmeye çalışan kaçak mazota gaz katıp dolanan insan artığı o nasıl bir yolki nerden döndünde tersetn gidiyorsun şuursuzun evladı. Kesin bu piçler kazadan sonra kamyonlarından inip eee adam zenginmiş bir şey olmaz demişlerdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi root_echo -- 16 Şubat 2013; 0:57:08 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg




    bu kazada kamyoncular ve bmw sürücüsü hatalıdır.. lütfen bmw sürücüsü sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi yorum yapmasın hiçkimse.. arabanı yol,hava ve trafik koşullarına uygun süreceksin.. tek yaptıkları allah ne verdiyse gaza basmak..


    düşünmekten kendimi alamıyorum, eğer ki bizim ülkede benzin fiyatları ve yeni araç vergileri düşük olsaydı neler olurdu? eminim bu kaza gibileri her dakika olurdu..

    adam viraj içine giriyor belli bir hızda sol şerit tıkanınca sağa kaçıyor ve haliyle çarpıyor. hepimizin başına geliyor belli bir şerit tıkanınca refleks olarak sağa veya sola kaçıyoruz. bmw ci arkadaşın ki şansızlık olmuş. orta şeritte trafik aniden duruyor.
  • bu verilmişti..bu aralar yeni c ve 3 serisi çok fason yapılıyor..epey bir ölü çıktı bu araçlardan..öldürmeyen allah her türlü öldürmez fakat nerde eski 5-7 mercedes S-E sağlamlığı..
  • kaza degil cinayet.
  • Kazada buyuk oranda suc uyanık geçinen tır ve kamyonlarda yolun tikali olduğunu gören ahlaksızlar geri manevra yapıp sapaktan kaçmayı planlıyorlar ve kazaya sebep olan tır coca colanin universal nakliye aracı görüntüde bunların şoförleri kemer takar farlari acik gider hız kurallarına uyarlar ama uluslararası oto yolda geri manevra yapmaya cesaret ediyorlar kusura bakmayın ama bunu amerikada yapsa cocacola olacakları tahmin edemiyorum yazık bizim ülkemize...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: meteg




    bu kazada kamyoncular ve bmw sürücüsü hatalıdır.. lütfen bmw sürücüsü sütten çıkmış ak kaşıkmış gibi yorum yapmasın hiçkimse.. arabanı yol,hava ve trafik koşullarına uygun süreceksin.. tek yaptıkları allah ne verdiyse gaza basmak..


    düşünmekten kendimi alamıyorum, eğer ki bizim ülkede benzin fiyatları ve yeni araç vergileri düşük olsaydı neler olurdu? eminim bu kaza gibileri her dakika olurdu..

    yapmayın babacım ya ,ne zamandan beri otobanda ters yönden gelen kamyonlar trafik koşullarından sayılmaya başlandı. hiç olmaması gereken bir şey. emniyet şeridinde park etmiş bir araca carpsa yada yağışlı yolda hakimiyeti kaybetse anlarım. o zaman hiç kimse kurallara uymasın. sadece dikkatsiz olan suçlu olsun. Bu kaza olmamış olsaydı acaba kaç kişi o ters yönden gelen kamyonu polise ihbar edecekti. Kuralsızlık daha çok işimize geliyor, suçu dikkatsize atıyoruz.




  • kamyon şoförü serbest bırakılmış beyler. diğer kamyon şoförleri tutuklanmamış bile.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tyll

    quote:

    Orijinalden alıntı: Software Developer

    beyler mobılcıler ıcın bı vıdeo lınkını atarmısınız lutfen,alıntı yaparak cevaplarsanız sevınırım

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WTq-hl4rgWY

    cok tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu kazanın aynısı geçen yaz bizimde başımıza geliyordu.kocaeli körfezden derinceye doğru giderkenki rampada tır şöförü yolun orta şeridinde yayıla yayıla durmuştu.amcamda son anda fark edip soldan gelen passatın üzerine kırıp kazayı atlatmıştı.tırcıda ne dörtlüleri yakmış nede işaret koymuş yolun ortasındaydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxtor55 -- 16 Şubat 2013; 1:27:02 >
  • Dolmuş söförü , kamyon söförü , otobüs söförü , taksi söförü mutlaka internet bağlantılı kamera monte edilmeli araçlarına !!!! böyle acayip bişii olur mu ya. yolda buna benzer neler görüyorum , adam 3 şeritlik otoyolda ben 140 ile gelirken

    1. şerit kamyon 10 km
    2. şerit kamyon 20 km
    3. şerit kamyon 30 km

    ile birbirini sollarken gördüm !!!!!
  • Yazık olmuş. Ben görüntüleri izlediğimde şunu düşündüm. BMW'nin çarptığı kamyon o sırada durduğu için STOP/FREN LAMBALARI yanmıyordu. Bu nedenle BMW şöförü önündeki aracın yavaşlamasını (FREN LAMBALARI YANIYOR) görüyor buna istinaden sağ şeride geçip (FREN LAMBALARI Yanmayan bir kamyon) trafiğe takılmadan sol şeride göre daha hızlı devam etmek istiyor ama oysa ki FREN LAMBALARI yanmayan kamyon duruyor. Kamyonun duruyor olduğunu anladığında ise herşey için çok geç!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: polkol

    bilmem dikkat ettiniz mi? Kaza ile bağlantısı olmayan siyah taksi tırları geçip oda tırlar gibi geri dönmeye çalışıyor. Kamyoncularda sağa yanaşıyor. Galiba ileri,de sıkışık bir durum var hepsi geri dönüp o çıkıştan çıkmayı düşünüyorlar gibi geldi. Bana göre BMW ci aradan geçebilirim düşüncesi ile hız kesmeden geldi bir anda ilerideki sıkışıklığı görünce hemen bu çıkıştan çıkayıp düşüncesi ile sağa kırdı. Hızını ve çarptığı tırın geri geri gelmesini hesaplayamaması sonucunda kaza meydana gelmiştir diye düşünüyorum.

    Aynen öyle olmuş,videonun ortasında yolda devrilmiş bir tır var zaten.Bundan dolayıda trafik durdulmuş.Vinçle kaldırmaya veya düzeltmeye çalışıyorlar.Bundan dolayı kapanan yolda trafikden dolayı son çıkış olan yöne yakın olanlar veya tam önünde olanlar hemen durup son sapaktan kaçmak istiyorlar.Kamyoncuların dengesiz düşüncesi bu yönde.Hatta orada dönüş yapan siyah araçda dahil.Trafiği fark eden hemen sağdan kaçıyım diyor.BMW de yüksek ihtimal durumu son anda fark edince sağa geçiyim derken kararını çok geç veriyor ve olan oluyor.

    Ayrıca trafik BMW nin olduğu noktadan kapatılıyor ve tamamen sağ şeride yani kaçmak istedikleri yöne aktarılıyor.Video detaylı sonuna kdr izlerseniz durum bu.

    Böyle bir durumda genelde ferene basmayı akıl etmez insan.Çok yaşadığım bir durumdur.Geçerim,kaçarım mantığı ile ya hız kesmezsin yada daha hızlı olursun.Yada geçerim diyip geçemiyeceğini anladığın an firene basmak çok geçtir,sen o noktadan sonra frenede asılsa ABS denen sistem seni durdurmuyor.ABS fren mesafesi daha uzundur.Yani o kdr kısa bir sürede seni neredeyse yavaşlatmıyor bile.Çok defa bu senli tehlikeli durumlar geçirdim.Yol ayrımındaki beriyerleri yalayıp geçtiğim oldu.20-30cm lik daha yakın geçsem aynı bu duruma düşerdim.İnsan sonradan akıllanıyor.

    Yine ayrıca BMW hızı oldukça yüksek,yalnız hereket halindeki nokta geniş viraj ve sola dönüyor.Bu tip otoyollarda virajlar büyük oluyor.500-600mt dönerek hareket ediyorsun.Eğer hızın yüksekse ve tam virajın sonunda trafik sıkışıklı varsa birde önünde araçlar beliriyor ve fren mesafeni çok iyi ayarlaman gerek bu durumu.Yüksek hız daima daha hızlı düşünmek ve planlamak gerektirir.Ne kdr hızlı isen o kdr daha açık göz olmalısın.Bir bakıma kendini asıyorsun.Bunu uzun süreli yapıyorsan hareket halinde hata olasılığın dikkat dağılması olabilmesinden ötürü yükseliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gatetrans -- 16 Şubat 2013; 1:52:23 >




  • Üzücü bir durum. :((
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gatetrans

    quote:

    Orijinalden alıntı: polkol

    bilmem dikkat ettiniz mi? Kaza ile bağlantısı olmayan siyah taksi tırları geçip oda tırlar gibi geri dönmeye çalışıyor. Kamyoncularda sağa yanaşıyor. Galiba ileri,de sıkışık bir durum var hepsi geri dönüp o çıkıştan çıkmayı düşünüyorlar gibi geldi. Bana göre BMW ci aradan geçebilirim düşüncesi ile hız kesmeden geldi bir anda ilerideki sıkışıklığı görünce hemen bu çıkıştan çıkayıp düşüncesi ile sağa kırdı. Hızını ve çarptığı tırın geri geri gelmesini hesaplayamaması sonucunda kaza meydana gelmiştir diye düşünüyorum.

    Aynen öyle olmuş,videonun ortasında yolda devrilmiş bir tır var zaten.Bundan dolayıda trafik durdulmuş.Vinçle kaldırmaya veya düzeltmeye çalışıyorlar.Bundan dolayı kapanan yolda trafikden dolayı son çıkış olan yöne yakın olanlar veya tam önünde olanlar hemen durup son sapaktan kaçmak istiyorlar.Kamyoncuların dengesiz düşüncesi bu yönde.Hatta orada dönüş yapan siyah araçda dahil.Trafiği fark eden hemen sağdan kaçıyım diyor.BMW de yüksek ihtimal durumu son anda fark edince sağa geçiyim derken kararını çok geç veriyor ve olan oluyor.

    Ayrıca trafik BMW nin olduğu noktadan kapatılıyor ve tamamen sağ şeride yani kaçmak istedikleri yöne aktarılıyor.Video detaylı sonuna kdr izlerseniz durum bu.

    Böyle bir durumda genelde ferene basmayı akıl etmez insan.Çok yaşadığım bir durumdur.Geçerim,kaçarım mantığı ile ya hız kesmezsin yada daha hızlı olursun.Yada geçerim diyip geçemiyeceğini anladığın an firene basmak çok geçtir,sen o noktadan sonra frenede asılsa ABS denen sistem seni durdurmuyor.ABS fren mesafesi daha uzundur.Yani o kdr kısa bir sürede seni neredeyse yavaşlatmıyor bile.Çok defa bu senli tehlikeli durumlar geçirdim.Yol ayrımındaki beriyerleri yalayıp geçtiğim oldu.20-30cm lik daha yakın geçsem aynı bu duruma düşerdim.İnsan sonradan akıllanıyor.

    Yine ayrıca BMW hızı oldukça yüksek,yalnız hereket halindeki nokta geniş viraj ve sola dönüyor.Bu tip otoyollarda virajlar büyük oluyor.500-600mt dönerek hareket ediyorsun.Eğer hızın yüksekse ve tam virajın sonunda trafik sıkışıklı varsa birde önünde araçlar beliriyor ve fren mesafeni çok iyi ayarlaman gerek bu durumu.Yüksek hız daima daha hızlı düşünmek ve planlamak gerektirir.Ne kdr hızlı isen o kdr daha açık göz olmalısın.Bir bakıma kendini asıyorsun.Bunu uzun süreli yapıyorsan hareket halinde hata olasılığın dikkat dağılması olabilmesinden ötürü yükseliyor.

    evet hocam tüm okuduklarım arasında senin yazdıkların en mantıklısı ve ortada görünen onu gösteriyor ama aklıma bir de şu takıldı bmw nin freninin veya hidroliğinin boşalma ihtimali vs gibi bi durum olabilir mi kimse değinmemiş ama?hani ordan sağa geçeceksede az biraz yavaşlar insan tüm şeritler dolu sonuçta bastı bastı tutmadı trafikte tıkalıydı o yonden mi kaçıyım kimseye zarar vermeden dedi? bu da benim tezim.




  • Bu yol hız yapmaya çok müsayit. İnsan ister istemez basıyor birde altında bmw olunca tabi nefsine hakim olmak baya bir güçleşir. Bende hemen hemen benzer bir kaza atlattım, çok şükür atlattım. Passatın verdiği özgüven ve aracın sıfır olması nedeniyle bende ufak hız denemeleri yaptım yol çok müsayit çünkü. 170 180 hızla ilerliyoken orta şeritte seyretmekte olan accent era önündeki jandarma aracını sollamak için aynaya bakmadan şeridime atladı. O an 3 şeritte bir anda kapandı. En sağda tır ortada jandarma önümde accent. Ben dip fren yapmaya başladım ve o an aynı yol üzerinde sağa viraj dönüyodum bu sebeple araçın arkası esp olmasına rağmen sağa doğru savruldu. Artık herşey benim için bitmişti. Accente çarpmayı göze aldım ancak araç orta şeride doğdu gitmeye başladı o an accent bei görüp jandarmanın üstüne kırdı ve ben frenden ayağımı çeker çekmez araç şeridine tekrar geri döndü. Eğer accent yaptığı hatayı telafi etmeseydi bende şuan bunları yazıyo olamıcaktım. Allah korudu. Ve anladım ki altındaki araca hiç bir zaman güvenmiceksin.




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.