Şimdi Ara

Bmw 4 gran coupe mu? Bmw 5 serisi mi hangisini seçerdiniz ? Ve bmw 3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
10.821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar, yabancı olduğum için vergisiz araç alabiliyorum. Bu yüzden sürekli arabaları inceliyorum. Böyle bir konu bulamadığım için açmak istedim. Çok hevesliyim arkadaşlar mazur görün.

    4 kişilik bir aileyiz, bmw 5 serisi biraz pahalı, 4 serisi daha ucuz ve gran coupe yanlış görmediysem 4 kapılı sizce hacim olarak 5 ile aralarında ne kadar fark vardır? Malzeme kalitesi olarak hangisi iyi ?

    mümkünse bmw 3 ve 5 ile de kıyaslarmısınız ? Teşekkür ederim

    Edit: motor olarak, dizel düşünüyorum 25d veya imkan olursa 35d.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 12 Angry Men -- 13 Kasım 2015; 22:38:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 520i geniş aile için en iyi seçim olur. malzeme kaliteleri açısından çok fazla fark yok. 418i sadece yakıt tüketimi açısından 5 serisinden daha tutumludur ama 520i'nin motorunun çekişi çok iyi ,418'deki 3 silindirli motor daha hantal. yakıt çok önemli değilse 5 derim ben
  • tyrant1907 kullanıcısına yanıt
    Vergisiz alacağını söylemiş arkadaş. 4.18i, 5.20i gibi vergilendirme yüzünden TR'ye özel üretilmiş komik araçları almaz sanırım. 4 serisi coupe olduğu için özellikle arka tarafta baş mesafesi daha kısa. Daha basık bir ortam oluşturuyor bu da. Aile için 5 serisi daha uygun. Malzeme kaliteleri 3-4-5 pek farklı değil açıkcası benim gördüğüm kadarıyla. İlk amaç aile ise 5, performans ve sportiflik ise 4 veya 3.
  • kalitede 5 her türlü iyi duruyor fark az demek yanlış olur bence
  • vergisiz olduğunu görmemişim ozaman kesinlikle 535 xdrive
  • Aralarında hacim olarak çok fark yok, ama 5 serisinde arkadakiler biraz daha rahat edecek haliyle. Fakat iki aracın da dış cüsselerine göre içlerinin dar olduğunu belirteyim. Özellikle 5 serisi önde ferah ama arkada kısıtlı alan sunan verimsiz bir e sınıfı. Dılştan kocaman görünmesine bakmayın içi dar kalıyor. Muhtemelen bir passat ya da superb daha ferah olması lazım. Ön koltukların çok iri ve arkaya eğimli olması, diz mesafesinin bazı d sınıflarından bile az olması, ve kocaman şaft tüneliyle bu ne biçim makam aracı dedirten bir araç. Hoş güncel e serisi de çok da farklı değil. Eskisi kadar ferah değil içleri. Eğer 5 serisi almaya niyetiniz olursa tavsiyem long versiyonunu tercih etmeniz olur. İşte o zaman arka da çok ferah oluyor. Aile için elbette 5 serisi daha mantıklı olur, e sınıfı, daha konforlu, ve büyük bir araç. Fakat 4 serisi de inanılmaz tarz bir araç, trafikteki en güzel araçlardan bir tanesi yılan gibi adeta. Sürüş pozisyonu sizi kışkırtıyor, alçak ön konsol, kaputu net görmeniz, kısa vites topuzu adete beni manuel al asfaltı ağlat mesajı veriyor. 5 serisi ise daha mülayim ve sınıfının ağırlığını gösteren oturaklı bir ön konsola sahip.

    Malzeme olarak çok ciddi farklar yok, 5 serisini standart suni deri alırsanız gayet muşamba gibi duruyor o da mesela, ille nappa opsiyonu almak lazım premium his için. Tabi herşeye rağmen ikisi arasında 5 serisi her detayda daha ağır bir araç olduğunu hissettirir. Kapıları vs çok daha kalın ve tok güvenli bir his veriyor diğerlerine nazaran. Araba sürmeyi seviyorsanız 4 gc alın, konforlu sessiz, oturaklı bir araç istiyorsanız 5 serisi alın. Kütüphane seviyesine yakın bir izolasyon seviyesi var 5 serisinin ve süspansiyonları uçan halı kıvamında. Malzeme kaliteleri ve iç hacim anlamında aman aman farkları bulunmuyor.

    3 ile 5 kıyaslaması aslında 4gc ile 5 kıyaslamasından çok farklı değil. Çünkü 3 serisi ile 4 serisi pek çok ortaklık taşımakta tasarımsal anlamda. İçinde çok farklı hissetmiyorsunuz, 4 biraz daha m'vari, daha sportif bir konsol, ama ince detaylarda. Yoksa %90 oranında çok benzerler. 4 serisinde otuş pozisyonu daha basık ve sportif. İç hacim olarak pek farkları yok. Fakat 4 alabiliyorken 3 serisine bakmayın bile bence.

    Ben aile de olduğunuzu düşünerek 5 serisi size daha uygundur diyorum.

    Bu arada nickiniz tüm filmler arasında en çok sevdiğim ve sıkılmadan defalarca izlediklerimden bir tanesi olan bir başyapıt. :)




  • Bu arada performans açısından "520 alırsam 1.6 motorla çekiş zayıf mı kalır?" endişeniz olmasın, motor gayet ferah ve kesintisiz hızlanabiliyor, siz ne olduğunu anlamadan 180 olmuş bile oluyor. Ki zaten teknik verilere baktığınızda 1700kiloluk aracın o motorla 0-100 değerinin 8,7 saniye olduğunu görürsünüz. Elbette 535 gibi birşey rüya makinesi olurdu ama 520 de kesinlikle üzmez.
  • @tyrant1907 @Cesc_ @jimhendrix

    Arkadaşlar teşekkür ederim, motor olarak 20d veya 25d düşünüyorum.

    Ben dahil arabada 4 kişi olacağız, akrabalar ıcın araba almayacağım, ailemız kucuk arkada annem ve teyzem oturacak genelde. Onlarında boyu 1.70- 1.65 civarında. Arkaya sığarlar değil mi ?

    4 serisi 3 serisinden büyük mü?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Hocam bence sizin gönlünüz 4'ten yana. Ben olsam ben de 4'ü seçerdim.
  • Gran coupe nin arka koltugu 3 serisinden dar. Tavan asagi dogru indigi icin biraz ileri almislar sanirim koltugu. Hem diz mesfesi az hem de bas mesafesi belirgin sekilde az. Bence surekli arkada 2 yetiskin oturacaksa gran coupe yanlis secim olur.

    3 serisi sedan, wagon veya gt mantikli olur. Ya da x3. Tabi 5 serisi zaten cok rahat olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hemican -- 13 Kasım 2015; 19:17:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakında çıkacak olan 2 litre motorlu 7 serisi olması lazım ona bakın madem vergisiz, hakikaten arabaya biniyorum dersiniz o zaman.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lord Sparhawk L kullanıcısına yanıt
    Teşekkür edeım, benımde gönlüm 4 seriainde coupe arabaları çok sevıyorum , çok sportıf duruyorlar. Bende yanlış anlaşılmasın ama araba surerken sürüşten hep zevk almaya bakıyorum devırlı sportıf surerım. Makas fılan atmam apacılık yapmam o başka birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hemican

    Gran coupe nin arka koltugu 3 serisinden dar. Tavan asagi dogru indigi icin biraz ileri almislar sanirim koltugu. Hem diz mesfesi az hem de bas mesafesi belirgin sekilde az. Bence surekli arkada 2 yetiskin oturacaksa gran coupe yanlis secim olur.

    3 serisi sedan, wagon veya gt mantikli olur. Ya da x3. Tabi 5 serisi zaten cok rahat olur.

    Hocam teşekkur ederım, arkada sureklı oturan olmayacak. Genelde ben tek oluyorum. Oturan olsada 1-2 kısıden fazla oturan olmayacak. Onlarda kadın olduu ıcın diz boy mesafesı pek sorun olacagını zannetmıyorum.

    Ben coupe tasarımlı arabaları daha çok sevıyorum, şimdi diyeceksınız siz karar vermişsiniz neden sordunuz dıye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adieu

    Yakında çıkacak olan 2 litre motorlu 7 serisi olması lazım ona bakın madem vergisiz, hakikaten arabaya biniyorum dersiniz o zaman.

    Hocam o arabayı sevmıyorum, paramız yetmez o ayrı mesele ama o tarz büyük araçları sevmıyorum daha çok sportıf olsun ıstıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 gt isinizj gorur birde xdrive alinca ohhh

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Yalnız vergisiz fiyatlara göz atınca farkettim yakıt sorun değilse 520i parasına 428i grancoupe var. 420xd'de 520i'den bile ucuz; performansıyla 5 serisinden mutlu edecekleri gerçek. Bu arada 5 fiyatlarına x4 20d'de var ancak şu bir gerçek alacaksanız dizel tercih edin 5 serisi büyük ve ağır araç, sizde ailecek kullanımdan bahsediyorsunuz küçük motoru araç ağırlığı ve yolcu ağırlığı ile zorlamak hem çok yakıt tüketimi hemde kısa motor ömrü demek.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 320i

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 420d gc
  • 3 ile 4 aynı platform diye biliyorum. Aks mesafeleri de eşit.
    Ancak 4 çok güzel bir tasarıma sahip.
  • Vergi sorunu yoksa direkt 550i al derim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.