Şimdi Ara

BMW 3 serisi (F30) (2725. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
70.298
Cevap
511
Favori
4.416.062
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
37 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 27232724272527262727
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 35 sayfa geriye gittim. hiç 328i'lerden bahsedilmemiş. 328i'lerin ortalama istanbul içi yoğun trafikte tüketimi nedir? işe gidiş-işten dönüş şeklinde. 10 litrenin üstüne çıkar mı çok basmadan? ikinci elde gayet uygun görünüyor fiyatları.
  • gokhanforum G kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı aparatı ben de aldım hatta dün elime ulaştı ama yine de eski tip ekran olması bile biraz can sıkıcı. Sattığım aracın ekran ara yüzünden sonra bu aracın ekranındaki sarı renk bile gözüme batıyor ama şu an yapacak bi şey yok. Yeni tip ekran için yaklaşık 1000tl gibi bir fiyat aldım. Uygun olduğumda ekranı değiştirmeyi düşünüyorum tabi bu arada çıkma olarak daha ucuza denk getirirsem hemen taktırırım. Acaba bu araçların ekran boyutları kaç tip olabiliyor yani bi normal ekran var bir de nbt ekran var bildiğim. Farklı ölçülerde ekran alternatifleri var mı acaba?
  • erdknt E kullanıcısına yanıt
    +1907
  • BMW f30 forumundayiz doğru ama Mercedes de konuşuyoruz Audi de Renault talisman da. Bırakın başka markayı F30 harici başka birsey de konuşmamak lazim bu mantıkla. Tespit yapmak analiz kasmak değil niyetim ama toplumsal hoşgörüsüzlük almış yürümüş. Ben açıkçası bu verilen tepkiden rahatsız oldum. cseyfe arkadaşımız hem vw hem BMW sahibi biri olarak kiyaslamasini yapabilecek durumda ve kendi malını yüceltmek için başka markalarin gömülmesine gayet seviyeli bir şekilde açıklama yapmış. Kaldı ki vw nin ülkemizdeki kriterlere göre mantık arabası olduğu fikrine katılıyorum ancak 6 ay sıra beklemek bence mantıksız olsa da bekleyene de enayi falan diyemem. Herkes aynı tercihlerde bulunabilir mı? Fikirlerimiz ne kadar uyumsuz bile olsa hiçbir forumdasima yallah hadi oradan vs hitaplari yakışıksız buluyorum. Hem BMW aracım var her ortamda beyefendi muamelesi görüyorum deyip hemde bu tip hitaplari da bizlere yakistirmiyorum.



    Prestij getirisi olan her ürün, sahibine ayrı muamele sağlar bu şüphesiz. Polis hondayi çeviriyor gençler inin aşağı diyor, BMW çevirince beyefendi ehliyet ruhsat lütfen diyor. Sonuç olarak, prestij getirisi olan ürünün sahibi ya o ürüne layık davranıyor yada başkaları tarafından sonradan görme diye değerlendiriliyor aradaki fark bu.

    Sonradan edit: ben de yurtdışına çıktım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 19 Ocak 2017; 16:29:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • malesef medeni sekilde fikir alisverisi mumkun degil.
    benim dedigim en dogrusu. benim malim en iyisi. herkes aptal ben en akilli. bmw aldim beyfendi oldum. bana efendim diyolar artik vs vs vs

    tipik turk hastaligi bunlar. yapacak bisey yok. ego sorunlari olanlari engelleyip daha medeni insanlarla yazisabilmek daha guzel.

    burasi da bi kucuk turkiye gibi zaten. tahammul yok, saygi yok, medeniyet yok. balik bastan kokarmis desem cok siyasi olcak, o yuzden demeyim :)
  • F30 forunlmu patates forumu degil tabiki de şüphe yok. Vw forumu hic degil.

    F30 uda yerden yere vururuz o da ayri amma Vw i Bmw den üstün tutar fanatiklik yapana Yallah da denir baska seyde.



    6 ay sira beklemeye enayilik demedim ama girebilir de bakış açısına bağlı.



    Vw tuketiciyi enayi yerine koyan Turkiye de gereksiz bir ilgi gören servisleri rezalet dsg si patlamaya hazir bir bomba olan sirada halk arabasi. Benim gözümde degil gercekler bunlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2018 kullanıcısına yanıt
    Yok istanbuldayim bu aksam hava ilikti ve yapmadi demek ki soguk havadanmis.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şahsen cseyfe arkadaşımızin yazıları üzerinden bir önceki mesajımı yazmıştım. VW ı BMW den üstün tutan bir mesaji yok kaldı ki BMW mantık arabası değil bunu herkesle oturur konuşurum, ilk görüşte aşk arabasıdır. Neyse konuyu daha fazla uzatmamak belki daha doğru herkes istediği mesajı kendi penceresinden yorumlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helpgod -- 19 Ocak 2017; 18:7:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende görüş beyan ediyim..
    yaş 25 hayalim Golf tü..(alamadım)
    Yaş 30 hayalim Jetta idi (almadım)
    32 yaşımda jetta alacak paraya sahiptim hayalimdi de..
    fiyat/fayda değerlendirmesi yaptım..
    yada değer/eder diyelim.
    Jetta nın o parayı etmeyeceğine 20 bin tl daha ucuz olan
    Focusun ondan aşşağı kalır yanı olmadığına karar verdim.
    yani 20 bin lik farkın karşılığını bulamadım. Bu benim görüşüm.
    Belki de ulaşılabilir olduktan sonra cazibesini yitirmişti..bilemem..
    4 sene focusa bindim güzelce..
    artık BMW f 30 alabiliyordum ve cazibesini yitirmemişti..
    Sanırım hiçbir zaman da yitirmeyecek..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2018

    Bende görüş beyan ediyim..
    yaş 25 hayalim Golf tü..(alamadım)
    Yaş 30 hayalim Jetta idi (almadım)
    32 yaşımda jetta alacak paraya sahiptim hayalimdi de..
    fiyat/fayda değerlendirmesi yaptım..
    yada değer/eder diyelim.
    Jetta nın o parayı etmeyeceğine 20 bin tl daha ucuz olan
    Focusun ondan aşşağı kalır yanı olmadığına karar verdim.
    yani 20 bin lik farkın karşılığını bulamadım. Bu benim görüşüm.
    Belki de ulaşılabilir olduktan sonra cazibesini yitirmişti..bilemem..
    4 sene focusa bindim güzelce..
    artık BMW f 30 alabiliyordum ve cazibesini yitirmemişti..
    Sanırım hiçbir zaman da yitirmeyecek..



    Sizinki de Oscar a aday film hikayesi gibi olmus



    Bir çırpıda vw i sildiniz vw ciler simdi basar burayı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bence wag grubu doğuş tarafından şişirilen markalardan ibaret. Yok efendim 6 ay sıra bekleyecekmişiz vay efendim elimi öpene satacakmışım. Marka bağımlılığı veya sadakati aynı markayla devam edersen olur. Passatın varmış satmışsın şimdi bmw ye biniyorsun. Neden devam etmedin passatta bu kadar mükemmel bi araçtıda madem. Ben bmw seviyorum bundan sonraki aracımda bmw olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • autolover A kullanıcısına yanıt
    Passat dediginiz arac f30 dan daha buyuk, daha genis, daha konforlu, daha donanimli bir aractir. Ayrica ayni motor guclerini karsilastirirsaniz pasat fiyati daha yukarida degildir. 1.6 f30 ile 2.0 tdi passat karsilastirip passat pahali demek yanlistir. 



    Buda çok komik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • vw-bmw kıyaslama veya mantık/tercih tartışması yapılıyor.
    hali hazırda iki araca da sahip olan biri olarak

    1- 2013 (Mayıs) VW B7 Passat Comfortline TSI Manuel 122 Hp
    Opsiyonlar (Comfortline pakete ek olarak)
    - Sunroof
    - Bi-Xenon Far, Led stop
    - 17" Fontana jant + Stepne
    - Katlanır Ayna
    - Arka camda elektrikli, arka kapılarda manuel perdeler
    - 230 V soket
    - Lastik Basınç Sensörü
    Özel sipariş- 3 ay bekleme süresi

     BMW 3 serisi (F30)

    2- 2016 (Aralık) BMW 3.20i Ed F30
    Opsiyon: 40. yıl paket
    Bayiden hazır teslim (Üretim tarihi 2016 haziranmış)

     BMW 3 serisi (F30)

    Yukarıda bahsi geçen Ruh, mantık, konfor üçlemesinden yola çıkarak

    *Evet F30 sürüş hissiyatı olan, dinamikleri keskin ve hissettirici ayrı bir haz veren ve ruhu olan bir makina. Passat ruhsuz değil, belli bir sürüş ergonomisi sağlayan bir araba.
    *F30 zor satılıyor demişsiniz. Ben bilerek, isteyerek, severek BENZİNLİ ve MANUEL bir Passat aldım. Gelen geçen tanıyan tanımayan herkes "neden benzinli aldın a aaaa bir de manuel" lafını kullanıyor ha bir de "tüp taktırsana kardeş, deli misin" . E kardeşim ben sizin gibi arabaya Connect e biner gibi binmiyorum. Yılda max 15bin km yol yapıyorum ve keyifle yapıyorum. Aldığım benzin bana koymuyor. Manuel sürüş daha keyifli geliyor. Kontrol bende. Motor freni de yapıyorum ara gazı da veriyorum.. K&N filtre, Dump valve ıvır zıvır soft modifikasyonlar var araba daha da keyifli bir hale gelebiliyor. bu tamamen zevk ve tercih meselesi.
    Gelelim MANTIK olarak ikinci el satışına, zamanında 70bin tl ye aldığım BENZİNLİ passatı şu an kaça satacağım? Alıcısı var mı? bir bakın bakalım... arabada boyadan zerre kat-i eser yok millet "benzinli bu, para etmez" modunda. şimdi soruyorum bir aracı bilerek, tercih ederek zevk ve ihtiyaç doğrultusunda alan bir kişiyim ve ikinci el satışı umrumda değil -hakeza Allah sattırmasın- hangi araba mantıklı? Passat mantıklı değil, e tabi BMW de mantıklı değil? o zaman neyin kavgası? dizelle benzinliyi mi kıyaslayalım? bence hayır.
    -Konfora gelirsek, bmw de rft lastik daha ince yanak, vw de 17 jant standart lastik... valla bmw bana daha konforlu geldi. henüz sıfır olduğu için mi bilmiyorum.
    Bu paragraf VW içerir:
    Passatın trimlerinden ses gelmesin diye bu parmaklarım ne eziyetler çekti yalıtımla uğraşmak için. kulaklarım resmen sonar cihazı gibi her gelen sesi radarlarımı açıp yerini tespit eder oldum. ilk aldığımda da nerden geldiği belli olmayan sesler vardı, kendi çabalarımla azaltarak bir nebze çekilebilir hale getirdim. çok yayvan bir araçtı, eibach yay biraz rahatlattı. süspansiyonlar kararsız sert. yani olmadık yerde sert, olmadık yerde yumuşak... içi ferah ve aydınlık, arkadaki yolcular rahat. bagaj büyük. iç malzeme kalitesi bu kadar iddiali bir model için çok düşük. audi nin altı diyoruz ama bir altı değildir heralde. passatın bir tık üzeri kalite audi ise eğer millet audiye o kadar parayı boşa veriyor derim ben. buyrun bir de burdan yakın... ama kendini kalite konusunda kanıtlamış bir markadır audi.

    BMW için:
    malzeme kalitesi sınıfına göre uygun ama sanki bazı plastik parçalar daha iyi olabilirdi. bagaj açma düğmesi neden koyulmaz bu arabaya? HELE Kİ RUHSAT GÖZÜ! ruhsat gözü yok ya... arka camlar kapanırken sanki çelik kapı kapanır gibi pat diye ses geliyo son noktada. arka koltukların katlanması opsiyon! yahu VW de opsiyon olayına kızıyoruz ama arka koltuğun katlanması neden opsiyon olur ki? kim istemez koltukların katlanabilir olmasını? arabanın faturasına 500 lira daha koy hiç opsiyondan da bahsetme şu olayı di mi ama?
    BMW henüz yeni, bazı eksikliklerle henüz karşılaşmamış olabilirim ama illa ki vardır.

    sonunda şunu demek istiyorum, BMW evet kesinlikle özellikle tercih edilen, sürüş keyfi yüksek, özel bir ruh taşıyan araba. VW kendi çapında ulaşılabilir, Vag grubu içerisinde en çok tercih edilen marka.
    Araç seçimleri konusunda kimse kimseyi yargılamamalı, herkes kendi bütçe ve zevkine uygun otomobile binebilir.. Öyle de olmalı. kimse kimsenin lafiyla veya tecrübesiyle otomobil satın almaz. Tıpkı benim zamanında Highline parası verip opsiyonla doldurup üzerine 5-10 bin tl aksesuarına sağına soluna para harcayıp bindiğim Comfortline B7 kasa passat gibi.. kapı altı aydınlatması bile yoktu bu arabanın... ama gel gelelim araba değil sevgilim sanki... neredeyse her vidasında parmak izim vardır... ben aldığım her otomobile bir kişilik yükleyerek sahip çıkıp bakıyorum. aracınız ve tercihiniz ne olursa olsun keyif alabilmek. allah herkese arbasına ağız tadıyla sahip olmayı ve kullanmayı nasip etsin. seçim, düşünce ve tercihler konusunda birbirimizi yadırgamayalım derim.

    ayrıca hiç bir otomobil sosyal statü belirteci olmamalı.
    altındaki arabaya göre insanlar "sınıflandırılmamalı" diye düşünüyorum..
    ne bmw ler gördük içinden şehir magandası (bkz benzinlikte motorcu çocuğu dövenler) çıktı, ne toroslar, şahinler gördük içerisinden adam gibi adamlar çıktı...

    Saygılarımla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firatciftci2008 -- 19 Ocak 2017; 19:23:17 >




  • arkadaşlar m plus için teklif aldım 170 diyorlar extra kampanya varmış.Teklif alan oldu mu?
  • Şu vwciler opel sayfasina gidip insignia ile araclarini karsilastirsalar da burada laf kalabaligi olmasa guzel olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: se777en

    Passat dediginiz arac f30 dan daha buyuk, daha genis, daha konforlu, daha donanimli bir aractir. Ayrica ayni motor guclerini karsilastirirsaniz pasat fiyati daha yukarida degildir. 1.6 f30 ile 2.0 tdi passat karsilastirip passat pahali demek yanlistir. 



    Buda çok komik

    Ne passatmış be.
    ben 40.yıl aracımı 156 bine aldıgımda higline Rline 1.6 tdi passat daha pahalıydı, ıkısıde aynı motor?
    passat mı çekseydim yanlarına ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dream of ice

    Şu vwciler opel sayfasina gidip insignia ile araclarini karsilastirsalar da burada laf kalabaligi olmasa guzel olur.



    Ancak net söylüyorum insignia daha iyi araba bence Passat tan . Bir ruhu var en azından ve fiyatı uçuk değil.
  • İyice suyunu çıkardınız be. F30 bu kadar kısa sürede mi ele ayağa düştü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şöyle bakıyorumda bu vosvoscular fetocu gibi bütün forumlara sızmışlar
  • dream of ice D kullanıcısına yanıt
    Woswoscular her yerdeler adamlar merso bmw formunda takılıyorlar ne işleri var opelle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 27232724272527262727
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.