Şimdi Ara

BluRay filmler ve karelenme !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar herkese. Bu sorunumu daha önce de belirtmiştim ama cevap veren olmadı malesef :(
    Philips BDP-7300 Blu-Ray ve MKV oynatan bir cihazım var. Son firmware yüklü. İnternetten indirdiğim 720p ve 1080p filmleri, MKVMerge
    programıyla ortadan ikiye bölüyorum. Daha sonra bunları TSMuxer programıyla Blu-Ray olarak mux ediyorum ve
    DVD'ye yazıyorum. Ancak bazı filmlerde aşırı rahatsız edici derecede karelenmeler oluyor. Ortalama 20 filmden 5 tanesinde bu şekilde.
    Acaba aynı veya benzer sorunu yaşayan bir arkadaş varsa, ya da sorunun nereden kaynaklandığını tahmin edebilecek bilgili bir arkadaş
    varsa yardım istiyorum. Ne olur yardım edin yalvarıyorum. Boşuna DVD yazdırmaktan bıktım inanın. Değerli cevaplarınızı bekliyorum.
    Aşağıdaki resimlerde filmlerle ilgili codec bilgileri de var. Belki yardımcı olabilir. Yanlarına çalışıp çalışmadığını da yazdım.

    The Men Who Stare At Goats (Sorunlu)

     BluRay filmler ve karelenme !!!


    Predator (Sorunsuz)

     BluRay filmler ve karelenme !!!


    District 9 (Sorunlu)

     BluRay filmler ve karelenme !!!


    2012 (Sorunsuz)

     BluRay filmler ve karelenme !!!


    G.I.J : The Rise of Cobra (Sorunsuz)

     BluRay filmler ve karelenme !!!


    Predator 2 (Sorunsuz)

     BluRay filmler ve karelenme !!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozmo_90 -- 13 Nisan 2010; 20:06:17 >







  • Bence 6.5GB 7GB'lık MKV'leri hiç encode yapmadan direk DVD DUALLAYER yani çift katmanlıya yazın birde öyle deneyin derim. Zira filmi ikiye bölüp encoding işlemiylede alakalı bir problemden kaynaklanır ve Playeriniz bu sorundan dolayı böyle gösterebilir. Ama tabii daha yüksek byutlu filmler için BluRay Medyalara yazmanız lazım fakat oda şu zamanda çok tuzlu oluyor. En iyisi bir süre daha HDD'ye devam
  • Filmi ikiye bölmeden de denedim üstad :) Yine de yapıyor aynı numarayı...
    Bilgisayarımdaki codeclerle ilgili bir sorun olabilir mi acaba ?
  • Peki BluRay oynatıncada hiç aynı sorunla karşılaştınızmı? eğer böyle bir şey söz konusu değilse o zaman kesin dosyalar sorunludur başka bir seçenek gelmiyor aklıma. Birde tek DVD'lik yani 4.36GB'lık MKV 720P'ler den yazdırıp denedinizmi? PC'nizde normal çalışıpta cihazda aynı sorunu yapıyorsa o zaman bu cihaz MKV seçiyor demekki. Kolay gelsin.
  • MKV oynatıp oynatmaması değil sorun. MKV izlemiyorum zaten onlarda dediğiniz gibi çok seçim yapıyor. Çoğunu çalıştırmıyor.
    Ben MKV leri BLURAY formatına çevirip izliyorum. Blurayde yapıyor sorunu. Dosyalar sorunlu olamaz. Çünkü bilgisayarda çok güzel çalışıyor.
  • şunu anlamadım siz mkv leri lcd tv den pc den mi izliyorsunuz ?

    br player ınız olduğuna göre sanırım lcd de izliyorsunuz? lcd nizin markası ve görüntü ayarları nedir?
  • Sony Bravia FULL HD TV'ye bağlı Philips BDP-7300 Bluray cihazda izliyorum.Televizyonun çözünürlük ayarlarıyla alakalı olduğunu söylemeyin lütfen :) Her türlü ayarı denedim.
    Sorun ya benim bilgisayarımda, ya da inirdiğim filmlerde. Çünkü film bozukmuş gibi çalışıyor.
  • @ozmo_90 Büyük ihtimalle MKV'leri BluRay'a çevirme işleminde yani Encoding işlemiyle alakalı bir sorun olduğu gözüküyor. PC'de normal diyorsunuz ama cihazda sorun çıkartabiliyor bu işlem bazen PC'lerdede olabiliyor yani hafif karelenmeler bu o dosyanın yapısıyla ilgilidir benim görüşüm.
  • Diyelim ki Blu-Ray formatına çevirirken bir sorun çıkıyor. Ama şöyle bir şey var. Blu-Ray formatına çevirdiğim filmlerin "m2ts" uzantılı dosyalarından filmi
    bilgisayarda izliyorum. Filmlerde hiçbir sorun yok. Bilgisayarda düzgün çalıştırıyorsa dosyada bir sorun yoktur diye tahmin ediyorum.
  • Ben dosya sorunludur derken şunu kastedmiştim, temel dosya yani MKV dosyası değil sizin yaptığınız encoding işlemi ile ilgili olmalı demiştim. Eskiden bende örneğin Divx zamanlarında DVDPlayer'im bazı Divxleri oynatmıyordu bu durumda bu filmleri DVD yapıyordum ve Playerde izliyordum ama inanın ki ilk kaynak dosya kadar tat vermiyordu ve daha sonraları bu işlemden tamamen vazgeçmiştim ve PC'den izlemeye başladım Player'n oynatmadıklarını. Zira burada dikkat ederseniz kaç işlem var; Önce söz konusu filmi Ana Kaynak olan BluRay'dan Ripleniyor ve MKV formatına çevriliyor siz sonra bu dosyayıda BluRay formatına çeviriyorsunuz. Bilmem anlatabildimmi.
  • aynı sorun bende de var, lost dizinin 720p olan hd versiyonunu izlerken aynı karelenmeler bende de oluyor, bdp 7300 ve pfl42/8404 var, acaba sorun bdp 7300 denmi kaynaklanıyor, lcd ve bp yi aldıktan sonra 1 bölüm süper görüntü lost izledim, ama şimdi 2 dizi bölümünde de aşırı karelenmeler var. sebep ne olabilir. edit: USB üzerinden izliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhantr26 -- 17 Nisan 2010; 18:41:20 >
  • Peki cihazda karelenme yapan filmler bilgisayarda düzgün çalışıyor mu ?
    Bu sorunun cevabı çok önemli benim için.
  • evet pc de düzgün çalışıyor, herhangi bir aksaklık yok pc de izlerken
  • Cihazın codeclerinde bir sorun olduğu kesin bence. Ancak bu filmleri sorunsuzca çalıştırmanın bir yolu olmalı mutlaka. Ben bunun için uğraşıyorum.
    Ama daha bir sonuca ulaşamadım :(
  • cihazın codecleri derken???, bdp 7300 demi, 1 hafta önce firmware update yaptım, acaba cihazdan fabrika ayarlarına dön desem, eski versiyona dönermi? birde eski versiyonla denemelimiyim, 1 bölüm gayet cam gibi görüntü izledim, yalnız bu izlediğim bölüm versiyon update'i yapmadan öncemiydi bilmiyorum. fabrika ayarlarına dön deyince eski sürüm versiyona döner dimi, hiç deneyen varmı, sorunla karşılaşırmıyım acaba????
  • Fabrika ayarlarına dönmenizde bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama bir işe yarayacağını da sanmıyorum.
    Philipsin sitesinde yayınlanan firmware'lerde, getirdiği yenilikler yazıyor PDF dosyasında. Onları okuyun bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozmo_90

    Cihazın codeclerinde bir sorun olduğu kesin bence. Ancak bu filmleri sorunsuzca çalıştırmanın bir yolu olmalı mutlaka. Ben bunun için uğraşıyorum.
    Ama daha bir sonuca ulaşamadım :(



    Büyük bir ihtimalle weightp sorunu... mkv x264 encode ayarlarında weightp nin kapalı olanlarında problem olmaz... indirirken "wpredp" değerinin 0 veya 1 olduğuna dikkat edin... 2 ise büyük bir ihtimalle bu sorunu yaşarsınız... bdp7300 ün bildiğim kadarıyla weightp desteği yok... son güncellemeyle (V1006) düzeldi mi bilmiyorum...
  • Weightp nedir acaba ? İndirmeden önce bu özelliği nasıl öğrenebilirim ?
    İndirdikten sonra öğrensem de kafi :)
  • Büyük ihtimalle monitörün desteklemiyor 720 ve 1080 p yi anladıgım kadarıyla ve 2. ihtimal oynatıcının gücü düşüktür aynı sorunu bende yaşadım gidip kendime 1080p destekleyen hd rady lcd tv aldım saygılar...
    Örnegin benim xbox 360 da 1920 1280 bir hd divx film koyuyorum inanılmaz görüntüsü var bitratesi 10.000
    Aynı filmi encode ederken bitrateyi 20,000 e çıkarınca xbox360 da görüntü sekiyor aradabir düzeliyor yada donuyor aynı olayı ps 3 e yapınca banamısın demiyor meret makina...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevahsi -- 30 Nisan 2010; 10:21:01 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aberdi


    quote:

    Orijinalden alıntı: ozmo_90

    Cihazın codeclerinde bir sorun olduğu kesin bence. Ancak bu filmleri sorunsuzca çalıştırmanın bir yolu olmalı mutlaka. Ben bunun için uğraşıyorum.
    Ama daha bir sonuca ulaşamadım :(



    Büyük bir ihtimalle weightp sorunu... mkv x264 encode ayarlarında weightp nin kapalı olanlarında problem olmaz... indirirken "wpredp" değerinin 0 veya 1 olduğuna dikkat edin... 2 ise büyük bir ihtimalle bu sorunu yaşarsınız... bdp7300 ün bildiğim kadarıyla weightp desteği yok... son güncellemeyle (V1006) düzeldi mi bilmiyorum...


    Dediğiniz doğru sanırım. Gerçekten çok yardımcı oldu. Bu konuyu okuyan herkese söyleyelim de uğraşmasın insanlar.
    Philips BDP-7300 x264 - Core 79'dan sonraki versiyonlarla kodlanan mkv video dosyalarını çalıştırmıyor ya da düzgün çalıştırmıyor.
    Yani x264- core 88 bir film, büyük ihtimalle cihazda çalışmayacaktır. Asıl altında yatan sebep ise MKV filmdeki "wpredp" değeridir.
    Bu değer 2 olarak gözüküyorsa (MediInfo programında) film cihazda çalışmayacaktır.

    Herkese iyi forumlar...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.