Şimdi Ara

BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
5
Favori
7.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkürler.
    Bir de trophy listesinde “bütün bossları flask kullanmadan öldür” var aman tanrım. Baştaki bosslarda yardım etmeyi teklif edenler var ama sonradında yardım da eden olmuyor.
    Ng+ var mı bilmiyorum ama eğer varsa 10/10 bir oyun olur. Başka yerleri keşfetmek için kanlı zemin vs açmak gerekiyor ama oyunun sonlarına gelmeden onları alması mümkün değil. Alınca da Fast travel oldukça kısıtlı olduğu için daha önce gittiğim yere gitmek istemiyorum platform’un %80 ölme sebebi olması yüzünden. Zaten her ne kadar kestirme de olda oyunda yine de çok uzun sürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    Oyun başarım anlamında yardımsever bir oyun değil, oyunun kendisi hiç yardımsever değil.
  • Oyunu bitirdikten sonra yapmayı düşünüyorum.

    Ekleme: Oyun hatası yüzünden tüm ilerlemem silindi bu yüzden yapmayacağım büyük ihtimalle. Pek ihtimal vermesem de eğer güncelleme ile düzeltirlerse o zaman yapabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 15 Eylül 2019; 8:52:12 >
  • Uzun bir süredir takipteydim. Özellikle son zamanlarda youtube üzerinden blasphemous hakkındaki her metaryeli hatim ettim sanırım. Developer diary'leri bile kaç kez izledim. Zaten metroidvania aşığıyım. Blasphemous'un tarzına duyurulduğundan beri bayılıyorum. Oyun çıktı, gears 5 i bırakıp blasphemous oynuyorum düşünün.

    Çok mu iyi, ya da metroidvania tarzına yepyeni bir soluk mu getirdi tartışılır. Ama işin sanat kısmı bambaşka. Beni çeken de buydu zaten. Sanırım tepki çekmemek için istedikleri hikayeyi evirip çevirip bir şekilde hristiyanlıktan koparmışlar. Hikayede miracle diye bahsedilen varlık tanrının ta kendisi. Konuşabildiğiniz npc ler miracle'dan korkuyor, ama bir yandan da onu seviyor. Miracle, dünyaya acıdan başka bir şey getirmemiş ama bir yandan da iyi olduğunu düşünüyorlar. (bilmem size bir yerlerden tanıdık geliyor mu :) )

    Blasphemy sözlük anlamı olarak direk 'küfür' diye geçer. İsmi gibi genel anlamda her noktasında tanrıya ve dine küfür amaçlanmış. İlk boss warden of silent sorrow'un penitant one'dan aldığı ölüm yarası sol göğsünün tam altında. (isa'nın çarmıhta aldığı mızrak yarası konumu ile aynı) Akan kanı penitant one maskesine dolduruyor ve kafasına geçiriyor. Yine en baştaki cutscene'de gördüğümüz kadının suçlarından arınmak için göğsüne isa'nın küçük bir heykelciğini saplaması, o heykelin daha sonra kılıca dönüşüp penitant one'ın kılıcı kadının göğsünden çıkarması...

    oyun bana dante's inferno'yu özlettirdi. O ekip mesela bunlardan daha cesurdu. Gayet korkusuz bir şekilde dini motifleri kullanmışlardı. Bunlarda daha hard metaryeller var :) ama hep saklı.




  • Final bossa kadar geldim. Anladığım kadarıyla final boss pek geçilebilecek gibi değil. Baya güçlenmek gerekiyor ve daha knotları kullanamadım bile. Bu arada new game plus varmış. Gerçi daha da zorlaşacaksa hiç de cesaret edemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyundaki Relic'leri bulmak çok önemli çünkü oyundaki önemli ve kullanışlı eşyalara Relic'lerin sağladığı özel yollarla ulaşıyoruz. Şuana kadar 4 tane buldum ve bunlarla arkada bıraktığım alanlarda kaçırdığım bir şey var mı diye arıyorum, 3 bossu kestikten sonra kapıdan geçmedim bir şey kaçırmamak için. Şuana kadar bulduklarım:

    Silvered Lung of Dolphos: Zehirli gazlar içerisinden rahatça geçmenizi sağlıyor özellikle Grievance Ascends bölgesinde çok kullanışlı. Relic'i yine bu bölgede buluyorsunuz, konumu aşağıda:

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    Blood Perpetuated in Sand: Görünmeyen platform ögelerini ortaya çıkarıyor. Havada uçuşan kırmızı tozlar varsa bilin ki bu Relic burada aktif olacak ve size ekstra yol sağlayacak. Almak için ilk önce satıcıdan 400 Tears of Atonement karşılığında Key to the Chamber of the Eldest Brother eşyasını almanız lazım ve Brotherhood of the Silent Sorrow bölgesine girdiğinizde bu anahtarı kullanıp kapıyı açmanız lazım. Relic içeride.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Shroud of Dreamt Sins: Bu Relic sayesinde ölüleri dinleyebiliyor ve o alanda saklı olan bir şeye dair bilgi alabiliyorsunuz. Relic'i almanız için ilk önce Albero'daki doktora şu beş eşyadan birini götürmeniz lazım:

    Bouquet of Thyme
    Incense Garlic
    Dried Cloves
    Olive Seeds
    Sooty Garlic

    Bunlardan bir tanesini ona verdiğinizde size Linen Cloth verecek, bu eşyayı aldıktan sonra doktora ulaşmadan önceki alandaki havuza gidin ve orayla etkileşime girin, farklı bir alana gideceksiniz. Bu alanın sonundaki NPC ile konuşup ona Linen Cloth'u verirseniz size bu Relic'i verecek.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Three Gnarled Tongues: Bu Relic aldığım 4 arasında alması en uzun süren Relic oldu. Relic sayesinde ulaşması mümkün olmayan yerlere bir sarmaşık veya sarmaşıktan köprü sayesinde ulaşabiliyorsunuz. Bu yerler aşağıdaki resimde gördüğünüz sarı şeylerden çıkıyorlar.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Relic almanız için ilk önce şu 3 eşyaya ihtiyacınız var:

    Torn Bridal Ribbon: 800 Tears of Atonement karşılığında satıcı Candelaria'dan (Graveyard of the Peaks dükkanından) alabilirsiniz.
    Black Grieving Veil: Desecrated Cistern bölgesinde bulunuyor.
    Melted Gold Coins: Grievance Ascends bölgesinde bulunuyor.

    Bu eşyanın hepsini bir arada bulamıyorsunuz, zaman içerisinde sırayla buluyorsunuz. Eşyalardan herhangi birini bulduğunuzda Altasgracias'a gidip eşyayı sunmanız lazım. Altasgracias, Grievance Ascends bölgesinde bulunuyor.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]


    3 eşyayı Altasgracias'a sunduktan sonra dönüşüm geçiriyor ve size Egg of Deformity eşyasını veriyor.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]


    Egg of Deformity eşyasını aldıktan sonra Mountains of The Endless Dusk bölgesinde uçan mini boss Perpetua ile dövüştüğünüz yerdeki ağaca bu eşyayı sunmanız gerekiyor. Eşyayı sunduktan sonra alanı terk edip hemen tekrar geri döndüğünüzde ağaçta Hatched Egg of Deformity eşyasını buluyorsunuz.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    Hatched Egg of Deformity eşyasını aldıktan sonra Linen Cloth'u götürdüğünüz NPC'ye gidip ona bu eşyayı vermeniz gerekiyor. Eşyayı verdikten sonra NPC size Three Gnarled Tongues Relic'ini veriyor.

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 13 Eylül 2019; 20:56:12 >




  • Bebekleri The Sleeping Canvases bölgesinde teslim ediyormuşuz. Şuana kadar 23 bebek topladım ve bebekleri teslim ettim, teslim ettikten sonra tablo içerisine girdim ve tablonun içerisindeki boğanın içinden bir bebek çıktı. İsmi Jocinero'ymuş ve benden geri kalan 15 kardeşini geri getirmemi istedi.

    Tablonun Yeri:

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]

    Bebekleri teslim edince Jocinero bana Linen of Golden Thread Relic'ini verdi.




  • Baba oyun çok zor geldi bana ya ama MU KEM MEL

    çizimler, müzikler, atmosfer, bu ne be kardeşim

    Ne pahasına olursa olsun bitireceğim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sonunda oyun, kendisini bitirememe izin verdi. Sayısız hata ve çökme üstüne 20 saatlik kaydımın silinmesine rağmen bitirdim bu ızdırap gibi oyunu. 20.saatte yüzde 80'de tüm ilerlememi sildi oyun. O kadar iğrenç bir şey ki bu, oyunu bitirmene 2-3 saat kalmış fakat kaydın gidiyor. Normalde 4. veya 5. saatimde gitse oyunu bitirmezdim çünkü çok sinir bozucu bir durum fakat oyunun sonuna kadar gelip bitirememek daha sinir bozucu bir durum bu yüzden 0'dan başlayıp 10 saat gibi bir süre daha harcayarak bitirdim. Oyunun tasarımları, dünyası, atmosferi, müzikleri gerçekten güzel fakat platform ögeleri ve teknik sıkıntıları cidden ızdırap. Oyunu şu aşamada almanızı tavsiye etmem çünkü oyun mayın tarlası gibi her an patlama potansiyeline sahip.
  • CheKD kullanıcısına yanıt
    Steam'de savenin silinmesi konsolda da silineceği anlamına gelmiyor. Bu türü seven bence indirimde mutlaka değerlendirmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek sorun kaydın silinmesi değil, anahtar eşyaların verilmemesi, boss'u öldürdüğün anda ölünce oyunun sapıtması, platform ögelerinde birçok hata, oyunun sık sık çökmesi... Oyun test edilmeden çıkmış o kadar belli ki, belki 50 defa çöktü bende, bu hatalar oyunun kendinde olan teknik hatalar platform ile alakalı değil. Oyun güzel oyun fakat ızdırap gibi bir oyun aynı zamanda. Hataları ile şu aşamada çok can sıkar, ileride düzelirse alınıp oynanmasını tavsiye ederim çünkü atmosferi, tasarımları ve müzikleri çok güzel. Bu hataları ayıklayıp oyundan çıkarmayarak kendi ayaklarına sıkmışlar. Hatasız temiz bir deneyim olsa çok daha güzel olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 19 Eylül 2019; 11:8:30 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheKD

    Tek sorun kaydın silinmesi değil, anahtar eşyaların verilmemesi, boss'u öldürdüğün anda ölünce oyunun sapıtması, platform ögelerinde birçok hata, oyunun sık sık çökmesi... Oyun test edilmeden çıkmış o kadar belli ki, belki 50 defa çöktü bende, bu hatalar oyunun kendinde olan teknik hatalar platform ile alakalı değil. Oyun güzel oyun fakat ızdırap gibi bir oyun aynı zamanda. Hataları ile şu aşamada çok can sıkar, ileride düzelirse alınıp oynanmasını tavsiye ederim çünkü atmosferi, tasarımları ve müzikleri çok güzel. Bu hataları ayıklayıp oyundan çıkarmayarak kendi ayaklarına sıkmışlar. Hatasız temiz bir deneyim olsa çok daha güzel olurdu.
    Ben de yüzde 80 ilerledim ve sadece bir kere çöktü. Bir de platform kısmı çok kötü oyunda gerçekten. Oyun boyunca sıradan düşmanlara en fazla 5 kere ölmüşümdür ama bu platformlarda rahat 50 vardır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2D souls oyunlarına bayılan biri olarak sanırım bir tek benim hoşuma gitmedi görsellik.Sanatsal tasarımdan bahsetmiyorum , Nes oyunları kıvamında olan görsellikten , ışıklandırmadan bahsediyorum.Salt and sactuary i bitirmiş biri olarak oyunun bu tarafında kolaya kaçmışlar gibi geldi.
    Tabi çoğunluk bayılmış grafiklere o ayrı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • OnLiNe MaNaGeR kullanıcısına yanıt
    PS4 kısmı çoğu oyunda daha iyi test ediliyor bu yüzden daha az hatayla karşılaşma durumu var, benim yaşadığım gibi kayıt silinme durumu hiç yaşanmayabilir PS4 tarafında fakat oyundaki hatalar can sıkacak düzeyde olabiliyor bu yüzden bence güncelleme beklenip takip edilmeli. Metroidvania türüne pek bir şey katmıyor ama sanatsallık ve sunum anlamında üst düzey bir oyun bu yüzden şans verilmeli diye düşünüyorum. Platform ögeleri oyunda öldüren ana şey, o kazıklara kaç defa öldüm sayısını hatırlamıyorum artık. Bir görev var, 3 düşmanın kanını toplamak lazım. Hızlı seyahat kullanamıyorsun ve ölürsen ilerleme gidiyor. Düşmanlar da bir yerde toplu şekilde veya yakın bölgelerde bulunmuyor, haritanın başından sonuna kadar 3 farklı bölgeye yerleştirilmişler, yollara kazıkları dayamışlar, kazıklı yerden geçmemek için 40 takla attım o görevde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 19 Eylül 2019; 11:39:8 >
  • Oyunu %100 bitirmek isteyenler için oyunda nerede ne olduğunu gösteren güzel bir harita mevcut, isteyenler bakabilir:

    BLASPHEMOUS [PS4 Ana Konu][Türkçe Rehber]
  • Albero'daki fast travel noktasını nasıl açacağız ya, demir kapı var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt
    Mercy Dreams'deki hızlı seyahat noktasından Albero'ya gidersen iç taraftan açabilirsin kapıyı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CheKD -- 20 Eylül 2019; 21:6:59 >
  • SacredDivinity kullanıcısına yanıt
    Önceki mesajda haritayı atmıştım oradan bakabilirsin. Resim görünmüyorsa aşağıdaki linkten girebilirsin.

    https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/786364875177603505/E8459E157F8C98B29E572E382A8132420BFD5220/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CheKD

    Önceki mesajda haritayı atmıştım oradan bakabilirsin. Resim görünmüyorsa aşağıdaki linkten girebilirsin.

    https://steamuserimages-a.akamaihd.net/ugc/786364875177603505/E8459E157F8C98B29E572E382A8132420BFD5220/
    Buldum nihayet, eyvallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bloodborne'ü 1 saat içerisinde silmiş birisi olarak sevdim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.