Şimdi Ara

Blackberry mı, Nokıa E72 mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
1.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Suan blackberryden yaziyorumm. Oyun performansi 0, uygulama 7/10, kamera 7/10, sarj 4/10. App worlddeki guzel her uygulama parali. Sarj ise gunde 3 kere sarja koyuyorum gerci 3g yi kapattim bir de boyle deniycem. Bu arada bold 9780 icin yaptim analizleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BU tamamen mantık dışı bir karşılaştırma olur... Şöyle özetleyeyim:
    Blackberry telefonların hepsinin PIN diye bir kimlik numarası vardır ve bu telefonlardan geçen bütün bilgiler, yani mail, internet v.b. önce BB serverlarından geçer, sıkıştırılır ve elinizdeki BB cihaza aktarılır. Örneğin Email de gerçek zamanlı push yapabilen tek cihaz BB lerdir. Ayrıca Exchange servere bağlı windows cihazlar da buna yakın gerçek zamanlı push yapar ama yine de 100% BB gibi gerçek zamanlı değildir. BB lerin bu özelliğinden dolayı dünyadaki her BB cihaz birbiriyle örneğin BBMessenger vasıtasıyla yine gerçek zamanlı haberleşebilir. Tani tam bir gerçek zamanlı iletişim, mailleşme ve haberleşme cihazıdır BB. Bu sistem için de Türkiye'de ki her operatörle BB ayrı ayrı anlaşma yapar ve BB lerin kullanacağı BIS sistemini çalıştırır. BIS açtırmazsanız mail vs. alamazsınız, internete giremezsiniz. Şu anda örneğin Vodafone da aylık sınırsız BIS 16,90 TL dir. Ama BB sistemi verileri sıkıştırdığı için zaten çok az veri tüketirsiniz. Şu an bende Iphone 5 var ve önceki BB 9780 e göre neredeyse 10 kat fazla veri tüketiyor.
    E 72 dediğiniz tamamıyla sıradan ve eski sistem bir cihazdır.
    Telefonla iş yapacağım diyorsanız BB alın. Oyun vs. olsun illaki diyorsanız, tam dokunmatik ekran vs. çok önemliyse Android - Iphone seçimi gelir ki Iphone çok daha stabil bir cihazdır. Ama bir o kadar da kazıktır.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.