Şimdi Ara

Black Mirror’ın son sezonu gerçek oldu: Oyunculardan yapay zeka kopyaları isteniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Black Mirror’ın son sezonu gerçek oldu: Oyunculardan yapay zeka kopyaları isteniyor
    Netflix’in popüler antoloji dizisi "Black Mirror"daki bir olay örgüsü gibi, ABD’deki Screen Actors Guild, oyuncuların stüdyolarla "sonsuza kadar" kullanılabilecek dijital kopyaları üzerinde kontrol sahibi olmak için savaştığını söylüyor. Yapay zeka ile oluşturulan dijital kopyaların tıpkı dizide olduğu gibi bir gün sinemada veya platformlarda izlediğimiz yapımlarda gerçek oyuncuların yerine geçmesi bekleniyor.



    Black Mirror gerçek oldu



    Yapay zeka bir süredir seslerinin ve benzerliklerinin kopyalanması için kullanılabileceğinden korkan sinema ve televizyon oyuncuları için hassas bir konu haline geldi. Oyuncular, bu dijital simülasyonların ekranda nasıl kullanılacağı üzerinde kontrol sahibi olmak için Hollywood stüdyolarıyla görüşme halindeydi. Bu konu aynı zamanda bir süre önce anlaşmaya varılamadan sona eren Hollywood stüdyolarıyla yapılan sözleşme görüşmelerindeki birkaç anlaşmazlık noktasından birisi konumundaydı.



    Ayrıca Bkz.Oppenheimer ve Barbie aynı gün vizyona giriyor: Nolan rahatsız!



    Walt Disney, Netflix ve diğer büyük stüdyolar ve yayın hizmetleri adına müzakere eden AMPTP grubu, sanatçıların dijital benzerliğini koruyacak "çığır açan bir AI teklifi" üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi. SAG-AFTRA başmüzakerecisi Duncan Crabtree-Ireland, düzenlediği basın toplantısında bu tanımlamaya ise itiraz etti. Crabtree-Ireland, yapılan anlaşmada stüdyoların, oyuncuların dijital kopyalarını “sonsuza kadar kullanabilmesini öneriyorlar” dedi.



    Oyuncular grece gidiyor



    AMPTP, ise bu iddiaları yalanlayarak mevcut teklifin, dijital kopyanın kullanımını, arka plan oyuncusunun istihdam edildiği sinema filmiyle sınırlayacağını söyledi. Bunun dışındaki her türlü kullanım için oyuncunun rızasının alınması ve asgari bir ödeme karşılığında kullanım için pazarlık yapılması gerektiği belirtildi. Hollywood'un en büyük sendikası olan ve 160.000 sinema ve televizyon oyuncusunu temsil eden SAG-AFTRA, üyelerinin greve gideceğini duyurdu.



    Üretken yapay zekanın kullanımı iki taraf arasındaki müzakerelerde en önemli anlaşmazlık noktalarından biriydi (aynı zamanda yazarlar grevinin arkasındaki en önemli konu). SAG-AFTRA başkanı Fran Drescher ise basın toplantısının açılış konuşmasında "Eğer şu anda dik durmazsak, hepimizin başı belaya girecek, hepimiz makineler tarafından değiştirilme tehlikesiyle karşı karşıya kalacağız" dedi.









  • Oyuncular grece gidiyor derken ?

  • Hollywood kim aga? Nedir bu Hollywood Hollywood, Hollywood A.Ş. mi nedir? Tüzel kişilik mi, bir grup mu?

    Ne Hollywood muş arkadaş.

  • Biri var aklımda. İnşallah onun yapay zeka kopyası çıkmaz.

  • yunanistana gidip oarada grev yapacaklarmış

  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    “Reis”

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İki ucu boklu değnek. Versen olmaz vermesen olmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Amd64x2 kullanıcısına yanıt
    Yapsınlar hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • LordEvosis kullanıcısına yanıt
    Yunanistan işte hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aslında hep aklımda olan bir şey. Düşünsenize ölmüş film yıldızlarının yeni film çıkardıklarını yada ölmüş şarkıcıların yeni albüm yaptıklarını. İlk başlarda güzel ve ilginç gelir insanlara zamanla uzatılan diziler gibi bayarlar insanları.

  • Haberdeki fotoğrafın Black Mirror la ne alakası var? Gemini Man filminden değil mi o sahne?

  • Greve gidince ne diyecekler? "Filmlerinizde oynamayacağız!" mı mesela?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Black Mirror’ın son sezonu gerçek oldu: Oyunculardan yapay zeka kopyaları isteniyor
  • Piêr Dé Sans kullanıcısına yanıt
    Portal bölümündeki resim Black Mirror'dan ama aktörlerin kopyalarından bahsedildiği için ikinci resim Gemini Man'den alınmış.

  • Hollywood'da büyük bir grev var. Ne yazık ki artık ücretler eskisi gibi yüksek değil. Yapımcılar sadece TV uygulamalarından para kazanır oldular ve çoğu genç bu uygulamaları internetten korsan izliyor. Yani sinemaya gidip gişe parası getiren film eskisi gibi yok. Bu halde bu aktörleri oynatmak yerine kopyalarına para verip oynatmak hem aktör hem de yapımcı için daha ekonomik. Aktör de hiç yaşlanmaz yıpranmaz oturduğu yerden para kazanır parmağını oynatmaz, iyi gibi.

  • LordEvosis kullanıcısına yanıt
    Fransa'da Yunan Restoranı La Grèce :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 14 Temmuz 2023; 18:46:20 >
  • Esxici E kullanıcısına yanıt
    Ne alaka? İnsanı resmen ateşe atıyorsunuz. Yok öyle bir şey.

  • Eşşeğin aklına karpuz kabuğu getirirsen böyle olur. Bu sözleşmeleri oturup nasıl okuyacaz. Hadi okudun anlamıyorsun ki. Avukat mı tutacaz bunlar için. Devletin bu işe el atması lazım. Tüketici koruma kanunuyla mı yapar artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.