Şimdi Ara

BKM EXPRESS Samsung NX Mini 9mm Fotoğraf Makinesi 499 TL - 16 GB Hafıza Kartı + Çanta HEDİYE (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
6
Favori
2.341
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: siyahmurat

    quote:

    Orijinalden alıntı: jeofizikci

    sakın almayın arakadaşlar, 2007den beri bu işler ile uğraşan 10larca dslr elden geçirmiş birisi olarak bu seti kesinlikle tavsiye etmiyorum,
    eski compack makinlerin lensini değiştirebilenini yapmışlar dslr yada aynasız sistem diye yutturmaya çalışıyorlar, sensor yüzey alanı eski compacklar ile aynı tamamen, dahılı optik zoomu dışa taşıyıp birde lens değiştirmek ile uğraştırıyorlar, bu fiyata olympus m43 sistem alın, yada cpmpack alacaksanızda adam gibi canon campack alın. samsung bu işte çok başarılı değil daha yeni yeni bir şeyler başarıyorlar ama keniler bile memnun değiller.

    dahası hiç gelecek vaad eden bir makine değil, ne lens konusunda nede yeni badyler çıkması konusunda.



    Ufak bir hort olacak ama :)

    Hocam o kadar DSLR geçmiş elinizden tecrübelisiniz tamam ama bir ürün hakkında yeterli bilgiye sahip olmadan o ürün hakkında yorum yapmak ne kadar doğru?

    Sensör yüzey alanı eski kompak makineler ile aynı mı? Bu makinenin sensör boyutu 1". Lütfen..

    Geleceği konusunda ve yeni lensler konusunda haklısınız ama. Şu an net değil ve devamı gelir mi bilinmiyor.

    merhaba ürün hakkında yeterli bilgiye sahibi olmadığımı belirtmedim, ürün hakkında fazlası ile bilgi sahibiyim, hatta samsung ailesinden pentax üretimi eski gx-10 daha sonra nx10 kullandım, lens olarak 5 adet samsung lensim oldu şu ana kadar, söz konusu makine ise teknoloji marketlerde rahatlıkla bulabilirsiniz sizde, bende gittiğimde 2-3 sefer deneme şansını yakaladım.

    sensor konusuna gelince 1 inç VE ona yakın compack makineler var, bu makinenin sensor yüzey alanı 120mm2 dir, ff bir makinenin sensor yüzey alanı ise 864mm2 dir, bir dslr ile kıyaslanmaz, ancak compack makine ile kıyaslanabilir. bende yazarken çok mu abarttıyorum "1inç compackların iyisidir" diye düşünmedim değil ama burda 1inç 1/17inç sensor farkını anlatmanın zor olacağını ve aradaki farkın bir dağ olmadığını düşündüm, halada farklı bir şey düşünmemekteyim.

    geleceği konusunda sizde bana katılıyorsunuz, sizde bilirsiniz ki lensler 1 kere alınır ve 10yıllarca kullanılırlar, tabi yeni gövde çıkmaya devam ederse. geleceği belirsiz olan nx mini bayonetli makineleri tercih etmek akıl karı olmaz, biliyorsunuzdur belki samsung fotoğraf makinesi satışlarından memnun değil, firma zaten bu konuda sabıkalı zamandında benimde kullandığım gx serisinde satışları düşük kalınca 1 nesil sonra piyasayı terk etti.

    saygılar




  • 2 ay öncesine kadar aynı makina ÇİFT KİŞİLİK AVRUPAYA GİDİŞ - DÖNÜŞ UÇAK BİLETİ HEDİYESİ İLE BİRLİKTE 499 - TL ile satıldı . hatta banka/alışveriş çeki ile 300-350 lira arasında çok rahat alınabildi . çoğu insan sırf uçak bileti için aldı bu makinaları . bizim bir arkadaş 350 TL ' ye mal etti . kız arkadaşıyla parise gitti geldi adam .

    şimdi hem 499- TL sabit ödüyorsunuz , hem indirim çeki yok ve en önemlisi hediyesi uçak bileti yok . bence bekleyin , acele etmeyin ,aynı kampanya tekrarlarsa alırsınız . şu şartlar altında 499 - TL bu makina için ÇOOOOOK paradır . açıkçası kaçan kampanyayı bildiğim için benim için 150 lira bile çok bu makinaya . yinede siz bilirsiniz ...

    buda kampanya linki , azıcık nette araştırın görürsünüz zaten .

    http://www.nxileherciftavrupaya.com/

    hatta mediamart aynen alttaki hediyeler ile beraber 499 - TL den satmıştı .

    İstanbul’da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fotoğraf Kursu Eğitimi + Adobe Photoshop Lightroom 5 + Uçak Bileti(Çift Kişilik) Hediyeli

    http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_SAMSUNG-NX-Mini-20-5-MP-9-mm-Lens-Aynas%C4%B1z-Foto%C4%9Fraf-Makinesi-U%C3%A7ak-Bileti-Lightroom-5-E%C4%9Fitim,103452,465686,1247377.html?langId=-14



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi newrophat -- 10 Haziran 2015; 23:42:18 >




  • DSLR kullanıcısı değilim, fotoğrafçılık ile uğraşmışlığım da yok ama eşim de ben de Avrupa şehirlerini gezmeyi ve gezerken de fotoğraf çekmeyi çok seviyoruz. Şu an Sony Nex-F3 kullanıyorum ve çok memnunum ancak 2. bir aynasız daha almayı düşünüyoruz. Bu durumda; 500 liraya uçak bileti bile alınamazken, aynı paraya 2. makine olarak bizim için mükemmel sayılabilecek bir makineyi ve uçak biletini kaçırdığıma gerçekten üzüldüm.

    Umarım kampanya tekrarlanır.

    Ancak kafama takılan soru, biletlerle ilgili ek maliyetler. Yani ben Paris'e gidiş dönüş 2 kişi -örneğin- 600€'ya bilet alabiliyorken, tutup da bana 500€ ek maliyet çıkaracaklarsa kalsın, yok 100€ çıkaracaklarsa 500 değil de 1000 lira bile verilir. Hiç bu kampanya ile Avrupa'ya uçan var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 11 Haziran 2015; 8:36:16 >
  • Şu anda da aynı fiyat. Bu fiyata mükemmel bir makine. Iso 1600'e kadar oldukça başarılı ve 3200 de iyi seviyede. Dokunmatik ekran, wifi, nfc, 660 çekim sağlayan 2300Mah pil ve full manuel kontrol ile bu fiyata göre piyasadaki en iyi f/p ürünü belki de. 9-27 olsaydı kesin alacaktım ama geniş açı kullanacak kişiler için 9mm ideal. Tabi 20mp olunca crop yaparak detayı çok kaybetmeden yakınlaşmanız da bir seviyeye kadar mümkün. Lens kalitesi de çok iyi. 16gb hafıza kartı ve çanta hediyesi de var. 10tl de benzin veriyormuş :)
  • Bence minimum yarı profesyonel makineler haricindeki fotoğraf makineleri devri kapanmıştır. Cep telefonları bu konuda çok gelişti.
  • Şu anda 700'e Nex bulunabiliyor. 500'e de MFT Olympus Pen serisi body var. Uçak bileti olmadan 500 liraya "aynasız" segmentinde alınacak bir makine değil. Kompakt makine yerine tercih edilebilir.
  • Cep telefonları hiç de gelişmedi. Sensör boyutları hala 10 sene önceki N82'yi yakalayamadım. Bol ışıkta iso 100'de çekim yapacak kişi telefonuyla mutludur zaten ama sadece 500 lira vererek böyle bir makine alan kişi birçok açıdan avantaj sağlar:

    Öncelikle görüntü kalitesindeki temel unsur olan sensör boyutu bakımından S6'nın sensörünün NX Mini'nin sensörünün 5'te 1'i olduğunu belirtelim.

    Telefonda lens değiştirilemez ve dolayısıyla zoom da yapılamaz. Bu makine ile lensler değiştirilebilir ve alınacak adaptör ile mükemmel kalitedeki NX lensleri de takılabilir.

    Ayrıca optik performansı da telefonlardan çok daha iyi.

    Telefonlarda dinamik aralık kısıtlıdır.

    Düşük ışık (yüksek iso) performansı kat kat düşüktür. Telefonlarda iso sınırlaması da mevcut. En fazla 1600 veya 3200 yapılabilir çünkü görüntü çamura dönüşür. Bu makinede 25600. 25600'de bile telefonların 3200'ü kadar iyi performans verir.

    Manuel ayarlar ya yoktur ya da çok kısıtlıdır. Artık enstantane değişebiliyor bazı telefonlarda fakat birkaç saniye ile sınırlı ve diyafram değiştirilememesi büyük dezavantaj.

    Xenon flaş başlı başına büyük bir etken.




  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Tabii ki aps-c boyutunca bir sensör ile başa çıkamaz ama fark yüksek iso değerlerinde anlaşılır daha çok. Bu makineyi alan kişi ya 2. makine olarak alıyordur ya da beklentisi çok yüksek değildir. Her iki durumda da çok memnun eder. Sensörü başarılı zaten. 9mm'yi bilmiyorum ama 9-27mm çok keskin bir lens.

    Ayrıca bu makinede mekanik değil de elektronik shutter olması da avantaj bence. Shutter ömrü diye bir sorun yok. Time lapse veya aralıksız çekim yapacak kişiler için ideal. Mesela ortalama 100bin perde ömrü olan bir aynasız ile 2000 karelik time lapse yapmak çoğu kişi için zor bir karar.

    Kısacası kullanım amacına göre eksiksiz bir makine bence.
  • Elbette ihtiyaca göre cazip bir makine olabilir, ben biraz kendi açımdan değerlendirdim. Yukarıda yazdığım gibi Nex F3'ün yanında 2. makine arıyorum ve bu nedenle benim için 200 lira daha verip Nex almak daha mantıklı. Belki düşük ISO'da çok fark olmaz ama yüksek ISO benim için çok önemli bir avantaj.

    Şimdi dpreview'dan tekrar testini okudum. Özellikle düşük ISO'da beklentilerin çok üstünde, yüksek ISO'da ise Raw çekerek durumu kotarabiliyor. Beklediğimden daha iyi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolfien -- 8 Temmuz 2015; 17:52:30 >
  • Madem konu hortlamış, bir NX mini (9-27mm) kullanıcısı olarak görüşümü belirteyim.
    Canon 600D sahibiyim ve makinemi sürekli yanımda taşıyamadığım için küçük bir alternatif ararken bu ürüne denk gelmiştim. 1-2 ay oldu alalı. Adını unuttuğum bir firmanın kısa süreli bir kampanyasına denk gelmiştim, 500TL gibi bir fiyata almıştım.
    Almadan önce epey araştırmıştım. Baktığım testlerde performansı çok iyiydi. Youtubedaki bir testte Nikon D5100 mü D3100 mü ikinsinden biri ile karşılaştırması var izlemenizi öneririm. Ondan daha iyiydi çekimleri. Video performansı da gayet güzeldi.
    Aldıktan sonra da kendi 600D'm ile karşılaştırdığımda gerçekten kayda değer bir fark göremedim ve görüntü kalitesi beni tatmin etti.
    Sensör boyutuna göre çok iyi iş çıkarıyor.

    Benim için en büyük artısı boyutları, daha önce kompakt makinemi taşıdığım küçücük çantaya sığabiliyor lensini çıkarmaya gerek bile olmadan.
    Her yerde rahatlıkla taşıyorum. Yeri geliyor pantolon cebime bile attığım oluyor. Özellikle doğa yürüyüşlerinde çok işime yaradı.
    Dokunmatik ve dönebilen ekranı da büyük kolaylık sağlıyor.
    Olumsuz olarak diyebileceğim şeyler, objektif otomatik açılmıyor. Her seferinde elle çevirip açıp kapatıyorsunuz.
    Lensi 600D'ye (18-55mm) göre arka plan bulanıklaştırma konusunda daha az etkili.
    Uygun bir fiyata düşürebilirsem 9mm lensi de almak istiyorum, çok daha ince.




  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Evet yüksek iso performansı şaşırtıcı şekilde iyi. 2500 liraya satılan Rx100 M3'te de aynı boyutta sensör var fakat Nx Mini kayda değer şekilde daha iyi. Bunu hem daha düşük noise hem de daha yüksek detay vererek yapması takdire şayan. Düşük iso değerlerinde de dinamik aralığı dslr seviyelerinde.

    Yani hem yüksek hem de düşük ışıkta hala tutulan ve bolca satılan bazı giriş seviyesi dslr modelleriyle yarışabilecek seviyede. Ekstra olarak wifi, nfc, taşınabilirlik, elektronic shutter (1/16000 saniyeye kadar) gibi farkları var. Tabi dslr'ın yerini tutar demiyorum ama boyutundan ötürü dslr kullanamayan veya dslr'ı olup da her an taşımak istemediği için telefonuna mecbur kalan kişiler için biçilmiş kaftan çünkü çoğu tecrübesiz kişi bir heves ile dslr alıyor ama taşınabilirlik veya ekstra lens pahalılığı yüzünden ya hiç kullanmıyor ya da kit lensler ile senelerce kullanıyor. Kit lensler fena değildir ama sürekli kit lens ile kullanılacaksa bir makineye 1500-2000 lira vermenin mantığı yok bence. Nx Mini'nin kit lensi dslr'ların kit lenslerinden daha kaliteli bu arada. Tek eleştirebileceğim kısım Raw dosyalara da noise reduction uygulanıyor gibi. Menüden bu durum değiştirilebiliyor mu veya yazılım güncellemesi ile düzeltildi mi bilmiyorum. Durum aynıysa bile Jpeg kalitesi oldukça iyi zaten.

    Telefonlar artık yeterli deniyor ya önceki mesajımdaki durumu destekleyen iso karşılaştırmasını koyayım mesela. Telefonlar anca 150 liralık kompakt makinelerle yarışabilir ama onlarla da manuel ayarlarda yarışamazlar :)

    Sadece iso 800 gibi düşük bir değerde Samsung Galaxy S6 ve Nx Mini karşılaştırması:

     BKM EXPRESS Samsung NX Mini 9mm Fotoğraf Makinesi 499 TL - 16 GB Hafıza Kartı + Çanta HEDİYE

    S6'yı 800'de tutup Nx Mini'yi 6400'e getirdiğimiz zaman Nx mini hala önde:

     BKM EXPRESS Samsung NX Mini 9mm Fotoğraf Makinesi 499 TL - 16 GB Hafıza Kartı + Çanta HEDİYE

    S6 Iso 800'de iken Nx Mini 12800 yapılırsa anca durumlar eşitleniyor (Nx Mini'nin yine de daha doğal ve daha hatasız duruyor):

     BKM EXPRESS Samsung NX Mini 9mm Fotoğraf Makinesi 499 TL - 16 GB Hafıza Kartı + Çanta HEDİYE

    Peki NX Mini kompaktlara karşı nasıl? Noise performansı S6 gibi son jenerasyon bir telefondan daha iyi olan ve 1200TL fiyat etiketine sahip Canon SX50'ye karşı:

     BKM EXPRESS Samsung NX Mini 9mm Fotoğraf Makinesi 499 TL - 16 GB Hafıza Kartı + Çanta HEDİYE

    Ayrıca Sx50'nin sadece 12mp ve S6'nın 16mp olduklarını unutmayalım. Yani Nx Mini daha fazla (20mp) çözünürlük sunmasına rağmen böyle bir iso performansına sahip. 12mp veya 16mp çözünürlüğe düşürüp karşılaştırırsak fark daha da artar yani.


    Niye bu kadar zahmete girip bu kadar şey yazdım? Samsung'a karşı sempatim hatta fanboyluğum mu var yoksa Samsung'un satışlarından çıkarım mı var? İkisi de değil. İhtiyacı olmayan veya yanında taşıyamadığı hiç kullanamayan kişiler dslr almasın ve kaliteli fotoğraf çekeyim istedğindeki kişiler kompakt makinelere 200-500tl bayılmasın. Aşırı zoom isteyen kişilere diyeceğim birşey yok. 1000 küsür lira verip Sx50 alabilirler tabi çünkü o tarz ürünlerin görüntü kalitesi düşük olsa bile zoomlarından dolayı fiyatları bu şekilde. Bu yazıyı fazla kişi görmez ama 1 kişi bile faydalansa iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VYC Majoris -- 9 Temmuz 2015; 6:22:55 >




  • Sevgili VYC Majoris; hiç de fanboy'lukla suçlanacak bir tavrınız yok, elinize sağlık. Gayet mantıklı, açıklayıcı bilgiler olmuş. Ben bu işten anlarım diyenler bile faydalansın. Bugüne kadar aldığım her makinede DPreview ve benzeri sitelerin tüm testlerini okumuş ve bu işten (kamera seçiminden) anladığını iddia edebilecek birisi olarak ben faydalandım. Gerçekten makine küçük sensörüne rağmen oldukça başarılı. Şu an 2. bir Nex düşünüyordum ama acaba NX Mini mi alsam diye düşünmüyor değilim. Evet bir Nex değil ama daha taşınabilir, Wi-Fi var vs. Şu anda 500 liraya nerede satılıyor?
  • http://www.gold.com.tr/samsung-nx-mini-nxf1-beyaz-9mm-lens-dslr-fotograf-makinesi_u


    Burada var gibi görünüyor ama internetten alınamıyor,sadece birkaç mağazada varmış...
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim. Eğer almaya karar verirseniz gittigidiyor veya sanalpazarda 550 liraya sıfır satan biri vardı. Ben dün fiyatlara biraz baktım da oradan biliyorum.

    Bu arada Gold'un sitesinden "nx mini" şeklinde arama yaparsanız "sadece mağazalarda" şeklinde çıkıyor ama ürünün içine girince bulunan mağazalarda "online mağaza" da yazıyor. Yani internet satışı var aslında ama stok açmamışlar. Müşteri hizmetlerine ürünün linkini verip stok açar mısınız diye sorunca açabiliyorlar. Ben o şekilde bir tane aldım dün ve bugün geldi makine. Almaya karar verirseniz deneyin isterseniz.

    Yanında 16gb kart (gerçi makine micro sd kullanıyor ve sd yollamışlar ama olsun), çanta, lens ve harici flaş, 10tl benzin, Bkmexpress ile öderseniz 2 kişilik Cinemaximum bilet ile geliyor. Avrupa bileti de çıktı ama kampanya bitmiş herhalde. Zaten tüm vergiler bize ait olunca çok da anlamı yok. Kesin gidecek biri için iyi tabi ama sırf bilet var diye gidecek biri çok masrafa girer yine de.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Makineden almaya karar verdim denilebilir ama benzer bir bilet kampanyası tekrarlanır ihtimali ile; yakın zamanda da yurtdışı seyahati düşünmediğim, dolayısıyla da makineye kısa vadede ihtiyacım olmadığı için şu an beklemedeyim, hem NX-mini 2 de çıkmış... Belki piyasada bir değişim olur...

    Eğer bilet kampanyası devam etseydi hemen şimdi alırdım... Biz eşimle tatillerde sahile değil de yurt dışına gidiyoruz, bu kampanya da yaklaşık %25-%40 indirim sağlıyor ki az para değil. Zaten kameranın 500 lira olduğu düşünülürse, sadece bilet parasını ödemesi bile yeter. Örnek bir bilet fiyatı; Ankara-Krakow :

    Biletler Yetişkin 2 Ücret × 2 = 524 TL
    Vergi × 2 = 897 TL
    Ara toplam 1. 421 TL
    Diğer ücretler/indirimler İndirim -84 TL
    TOPLAM : 1. 337 TL

    Bu uçuşta bilet fiyatı 524 lira; bu da toplam bilet fiyatının yaklaşık %36'sına denk geliyor. İndirimin bilete yansıyan oranı 31 lira, onu da düşersek 493 lira karımız var. Yani makine bedava.




  • Ben almaya karar verene kadar kaldırdılar galiba :@
    Link açılmıyor.
  • wolfien W kullanıcısına yanıt
    Tabi dediğim gibi yurtdışına çıkan kişiler için ideal ama çoğu kişinin bu bilet avantajını kullanmadığını düşünüyorum. Bu arada NX Mini 2 ise aynı sensörü kullanıyor ama 4k video getiriyormuş ve dizaynda küçük değişiklikler var fakat pil 2300'den 1800'e inmiş. Çıkış fiyatı 1500tl civarı olacakmış muhtemelen. O gelince çoğu yer NX Mini fiyatlarını 500-600 civarına çeker ve öylece eritirler herhalde.
  • 2 tane stok var galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.