Şimdi Ara

biz neden yapamiyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.071
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ben tam 11 senedir bilgisayar ile ugrasiyorum izmir narliderede bir bilgisayar ve elektrikli ev aletleri tamir eden dukkanim var arkadaslar size soruyorum su anda ulkemizde beko gibi firmalar cok iyi elektronik sistemler lcd tv vs. uretiyor bu ulkede neden bir ekran karti neden bir anakart yapilmiyor tamam islemciyi anliyorum ama neden yapamiyoruz ekran karti yapmak cokmu zor neden disarida 50 dolara satilani biz 100 dolara aliyoruz ? her kez el ele verirse neden yapamayalim neden sesizimi bu isin buyukleri fabrikatorler duymasin bi ekran karti yapmak cokmu zor tamam bn chipset uretin demiorumki yada gpu yada cpu bn zaten zotac sapphire gibi firmalar bunlari memoryleri hazir aliyor bizde alabiliriz geri kalani ne direnc kondansator vs bi ekran kartinda bi lcd tvnin 4 de birinden bile az direnc kondansator vs. var cokmu zor sogutucu yapmak cokmu zor degil bu forumda muhendistler oldugunu biliyorum eger beko vs. gbi bi firmada calisiosaniz neden bir oneri yapmiyorsunuz ben turk mali ekran karti kullanmak isterim o cebit 2011 fuarinada kendi kartlarimizla gitmek isterim ozel sogutucularimizla gitmek isterim . elimde imkan olsa bir basit bir tamirci olmasam bir saniye durmam hic bi sei yapamazsam sogutucu tasarlarim .
    bir 5970 e 1300 1500 tl vercegimize kendi tasaririmimiz olsa maliyeti ne olcak ? o kart uygun fiyatla satilsa 900 800 lira olcak hatta cok daha uygun olcak . unutmayin bi kondansator 5 kurus.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hrstcrt -- 6 Mart 2010; 4:33:08 >







  • ah ah nerde o günler biz yediğimiz kazıklarla oturmaya alışmısız
  • cok disa bagimliyiz anormal derecede her pc tamir ettigimde biraz daha hirslaniyorum casper aidata filanda pc firmasi sozde babamda alip kasaya parcalari koyar yiosa yapsana paranin belini kiriyo ama casperin yada aidatanin yaptigi tek degisiklik islemci fanini degisik takmak oda maliyet dussun die 9 cmlik 5 ci kalite fan takiyorlar.
  • senin gibi düşünen insanlar oldukça onümüzün açık oldugu düşünüyorum.bir an cebit 2011de türkiyedeki x firmanın yeni kartı xxx tanıtılacak haberlerını dusundumde duygulandım
  • eger hepimiz cabalarsa o gunleri gormemizin yakin oldugunu dusunuyorum mesut cevik oldukca bilgili bir adam ve istese cok yere ulasabilir bir suru firmanin genel mudurleriyle konusuyor bekonun veya baska bir firmanin x gorevlisini roportaja cagirip sikistirsa eminim kafalarinda bir dusunce birakcaktir.
  • bunun gerçekleşmesi için turkıyedekı o fırmaların genel mudurlerınemı sahiplerinemi artık kım ılgılenıyorsa bu konularla o ınsanlara bunun bos bir yatırım olmadıgını anlatmak gerekir.
  • anlatmasi cok kolay bir ekran kartinin maliyetini ve satildigi fiyati gostermek yeterli olucaktir gozleri acilir aninda girerler bu ise. bu adamlarin ar ge leri hic yeni bir sey arastirmiyomu cok merka ediyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metedevil

    anlatmasi cok kolay bir ekran kartinin maliyetini ve satildigi fiyati gostermek yeterli olucaktir gozleri acilir aninda girerler bu ise. bu adamlarin ar ge leri hic yeni bir sey arastirmiyomu cok merka ediyorum.






    Eeeeeeee salla başını al mağaşını olan bir ülkede olduktan sonra.


    Firmada bir şey yapmaya çalışsan bile eminim göze batarsın. Senden bir üst mertebedekiler bu adam işimi elimden alacak diye düşünür paçandan aşağı çekerler nasıl olsa.


    Lisede hocamız bile tavsiye verirken. Bu sektörde bir işe girerseniz aptalı oynayın, eğer bir şeyiniz var ise bir iki kademe üstünüze değil. En az 4-5 kademe üstünüze gösterin. Zira eğer 1 üst kademeye başarınızı gösterirseniz ya o başarıyı sahiplenir. Ya da sizi işten çıkarır en ufak hatanızda diye.


    Ki zaten haberlerde çıktı. Adam işyerindeki vergi kaçakçılığını yazmış bakanlığa. Bakanlık ta adamı işten çıkarmış. Ki bakanlığın bu gibi kaçakçılıkları rapor edin gibi bir emri varken.




  • allahim ya :D harbiden komedi bi ulkede yasioruz demekki biz gencler bi sei yapmaliyiz :) yoksa mahvolduk ulke ekonomi her sey elden gidio.
  • Arkadaşlar Merhaba,

    Biraz geç bir cevap olacak fakat gündemin yoğunluğu nedeniyle bazen gelen e-postalarla bile ilgilenemeyebiliyorum.

    Türkiye'de bilgisayar bileşenleri üretimi konusu sadece Türk üreticilerle alakalı bir şey değil, devletin de bir şeyler yapması gerekli. Bu gün en değerli markalar arasında gösterilen Apple, Dell, HP gibi üreticiler de kendi ülkeleri olan Amerika yerine Çin'de üretim yapmaktalar.

    Bunun nedenleri ise ilk olarak işçilik maliyetlerinin çok düşük olması ikincisi ise Çin'de istediğiniz her türlü elektronik bileşeni bulabiliyor olmanız. Yani X yongasını Almanya'dan, Y yongasını Japonya'dan almıyorsunuz. Hepsi Çin'de üretiliyor ve ihtiyacınız olan bileşeni yan fabrikadan sipariş verip kısa sürede temin edebiliyorsunuz.

    Devletin vergi muafiyeti ve çeşitli teşvik kredileri ile üreticileri desteklemesi gerekli ki Çin alternatifi yanında Türk üreticiler de rekabetçi fiyatlarla piyasada yer alabilsinler.

    Türkiye'de ekran kartı üretiminden kastınız Yonga üretimiyse, şu anki bilgi birikimimizle yapılabilecek bir şey değil. Zaten dünya geneline baktığınızda her ülkenin kendi GPU'su yok Intel, Nvidia, ATI, S3 ve SIS gibi belli başlı firmalar GPU üretebiliyor. Bunlardan başarı yakalayanlar ise sadece ilk 3 'lü yani Intel,Nvidia ve ATI...

    Bence BEKO, Vestel, Arçelik gibi yerli üreticiler Türkiye koşullarında yapılabilecek en iyisini yapıyorlar. Her biri Avrupada hatrı sayılır pazar paylarına sahipler ve yurtdışına beyaz eşya satıyorlar. Ellerinden geldiğince de teknoloji ürünlerini ülkemizde üretme ya da en azından montajını burada gerçekleştirerek Türk insanına iş alanı yaratma peşindeler.




  • sagol mesut abi cevabin icin tesekkur ederiz ben yonga uretimi degil diger sistemler gibi sapphire pov gibi bir firma demek istedim ancak senin dedigin dogru devletin destegi olmadan hic bir sey yapamazlar cinde maliyet cok dusuk turkiye sartlarinda kolay olmicaktir tabi biz nakliye gumruk vs dusunmeden yazdik bunlari.
  • Parra parra parrraaa... (Böyle bir şarkı vardı hatırlarsınız...)

    Allahın Babadağlısı (Ki kendini elektronik devi sanar) bile gidip Çin'e fabrika yatırımı yapıyorsa ve herhangi bir konuda yatırımla ilgili kendine soru yöneldiğinde; gücü olsa da "eeee; uzman arkadaşlara iletiriz, fizibilitesini yaparlar, karlı ise yaparız, neden olmasın" derse,,, zor...

    Ha bu arada yatırım sorunu olmasa; dediğinizin olmaması için bir neden yok. Tübitak yonga üretecek birikime sahipse (ki üretmeyi başardığını biliyoruz) neden olmasın ama o tesisi kurmak için para lazım.

    Gerisini getirecek, gerek AR-GE, gerek üretim yapacak beyinlere bu ülke sahip.

    Ama bi sivri zekalı çıkar, boşver şen o işi, al şu parayı tesisi şuna çevir der çeler adamın aklını. Zamanındaki tayyare fabrikasının başına gelenler gibi...

    Son söz: Eğitim şart.
  • Devletin bu konuda hem maddi olarak hem de muafiyetler konusunda destek vermesi lazım. Devletimiz neden bir yoğun teknoloji bölgesi kurup burada faaliyet göstermek isteyenlere yardımcı olmaz ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: chakra

    Devletin bu konuda hem maddi olarak hem de muafiyetler konusunda destek vermesi lazım. Devletimiz neden bir yoğun teknoloji bölgesi kurup burada faaliyet göstermek isteyenlere yardımcı olmaz ?



    cunku devletimiz bu ulkeyi geriye goturup kurt turk dinli dinsiz gibi kavramlarla parcalayip elimizdeki bu sonsuz kaynagi tuketmek derdinde aldigin her syin eline %50 den fazla vergiyle gecitigi bi ulkede yasiyoruz ancak biz kuzu gibiyiz ne yaparlarsa yapsin olsun diyoruz ulke elimizden gitti sonunda ne olucak ya darbe gelicek yada ulke bolunucek ikiside tek bir kapiya cikiyor 50 yil daha geriye gidicez sonuc cok basit hicbir zaman disa bagimli olmadan yasiyamicaz ... ama su var basimiza gelenleri secen biziz hala kendini ulkesini 1 torba komure satcak insanlar var onlarin sucu degil bizim sucumuz o insanlari cahil birakiyoruz bilmiyorlarki onlara oy vermeseler bi torba komure muhtac olmucaklar ..




  • Oh oh siz işi siyasete döktünüz, çok yanıldığınız noktalar var ama detay yazmayacağım zira siyaset yasak.
  • batılılaşma dediğimiz şey bizi batının kolonisi haline getirdi.bizden hammade satın alıyor işgünü kullanıyor pazar olarak kullanıyor ama birşey üretmesine izin vermiyor. marşal yardımlarında amerikanın amacı Türkiyenin üretim gücünü kırmaktı bir tarım ülkesi haline getirdiler.beyenmediğimiz iran bile bugün kendi savaş uçağını, kendi imal ettiği uydusunu kendi roketleriyle uzaya yerleştirebiliyorsa.. tüm engellemelere rağmen nükler teknoloji geliştirebiliyorsa düşünmemiz lazım .bir ülkenin gücü üretimin gücüyle ölçülür .otomobil üretirsiniz savaş uçağı üretirsiniz karpuz üretirsiniz güçlü olusunuz .ırak gibi ülkenizi işkal edemezler.ırak bir ülke değildi batı tarafından irana karşı silahlandırılan petrol geliriyle yaşayan bir ülkeydi bakın şimdi haline . 19yy beri tanzimattan beri batının kuyruğuna yapıştığımızdan beri üretim gücümüz kırıldı .geçenlerde osmanlı devletinin tanzimat döneminde ordu için avrupadan at ithal ettiğini okuduğumdan şu an niçin hala otomobil yapamadığımızı anladım.binlerce yıldın dünyanın en kaliteli atlarının haralarda yetiştiren millet o dönemde kaliteli at yetiştiremeyecek duruma düşüyor yazık. Türkiye batıdan cumhuriyet döneminde cam teknolojisini ister vermezler camıda bizden alın derler. camı çimentoyu aliminyum işlemeyi toprak mahsulleri depolamayı ve b,rçok teknolojiyı Türkiye Sovyetler birliğinden transfer eder sonuç menderes canından oldu




  • Söylediğim gerçekçi gelmeyecek ama bu iş parayla yapılacak bir şey değil bence. Şu kadar para, bu kadar yatırım hiçbir sonuç vermez; çünkü gereken şey, bir atılım. Bunun için de niçin diye sormak değil, kendi cevabını bulmak gerekiyor. Ticari sırrı zaten hiçbir kimse sana anlatmaz. Sebebi de bu zaten çok ÇOK karlı bir ticari sır, cnn'de bahsedilenler doğruysa intel'in bu paralarla neler yaptığına dair iddialar dudak uçuklatır cinsten.
  • Yapsak yaparız aslında o konuda bir sorun yok ama bana kalırsa yaptırmıyorlar..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xtremee

    Yapsak yaparız aslında o konuda bir sorun yok ama bana kalırsa yaptırmıyorlar..

    bende boyle dusunuyorum
  • türk eğitim sistemi adama bişey öğretmiyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.