Şimdi Ara

Bitirme Ödevim İçin Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ben Jeofizik Müh. son sınıf öğrencisiyim ve bitirme ödevini aldığım hocam, yer hesaplamaları için kendi yazmış olduğu 4-5 tane programı tek bir çatı altında birleştiren bir arayüz programı yapmamı istedi. İstediği özellikleri kısaca belirtmem gerekirse;
    1- Bir installer olacak ve hocanın yazmış olduğu programları "program files" içerisine kopyalayacak ve masaüstüne benim yazmış olduğum arayüzün kısayolunu gönderecek.
    2- Bu kısayola tıkladığımızda sadece autorun şeklinde bir arayüz açılıcak.
    3- Bu arayüzde hocanın yazmış olduğu programlara ait linklerin bulunduğu butonlar bulanacak.
    4- Hangi programı çalıştırmak istiyorsak o butona tıklayacağız ve tıkladığımızda program ekran çözünürlüğünü otomatik olarak algılayıp programı ona göre ekrana sığdıracak.
    5- Hangi programı açarsak açalım, bu arayüz sadece program butonlarının olduğu şekilde küçülüp, tray ikonlarının olduğu yere kendini konumlandıracak, ki başka bir programı açmak istediğimizde bize kullanım kolaylığı sağlasın.

    Hocamın yazmış olduğu programlar fortran dilinde yazılmış, .exe tabanında çalışan programlar. Yukarıda bahsetmiş olduğum gibi bir programcık yazmak istiyorum. Visual Studio bunu yapabilir miyim? Veya daha kolay nasıl yapabilirim? Ya da elinizde bu şekilde yazılmış örnek kodlar var mıdır? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.







  • Hocam öncelikle merhabalar.
    Söyledikleriin hepsi Visual Studio 2008-2010 'da rahatlıkla yapılabilir.
    C# olsa idi elimden geleni yapmak isterdim.ama Foltran diyince durdum.
    Nasıl yapabileceğine gelince google'da Visual Studio Setup Projesi Yapımı diye araştırırsanız rahatlıkla kaynak bulabilirsiniz.
    Şimdiden klay gelsin size.
  • c# da küçük bir kısayol programı yazabilirsiniz mesela 1.buton 'a tıklandığında C:\ProgramFiles\program.exe çalışsın 2.butonda program2.exe
    yükleme olayını ise visual studio için installshield i indirerek yapabilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.