Şimdi Ara

Bitcoinde yüklü para yatırma, çekme ve maliye incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
2
Favori
14.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bitcoinde yüklü meblağlarda para yatırmak istiyorum (Örnek: 30.000) bu para 6 ayda 2 ye katladığını var sayarsak ben bunu hesabıma aktardığımda kazancımın vergisini ödemem gerekiyor mu? kısaca bu paranın maliye tarafından denetim yada cezai bir yaptırımı oluyor mu hesaplarım incelemeye alınıyor mu malum olağan hal devam ediyor internete araştırdığım kadarıyla daha kimsenin ağzı yanmamış ama BTCtürk sitesinde ki para aktarım miktarlarına baktığımda günlük 100.000 gibi meblağlar var.



  • ben de merak ediyorum
  • Yıllık 25 bin liraya kadar kaynağını belirtmeden hesabına para sokabilirsin.Buna arızi gelir deniyor.Bi' ara yurtdışındaki malvarlığını Türkiye'ye getirenlerden hiç vergi alınmıyordu,Haziran sonunda bitti.Hesabında yüklü miktarlarda para akışı yoksa ve birden yüklü miktar yatırırsan Maliye soruşturma başlatabilir.Tabii senin işinin,aylık gelirinin,malvarlığının da önemi var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Villentretenmerth

    Yıllık 25 bin liraya kadar kaynağını belirtmeden hesabına para sokabilirsin.Buna arızi gelir deniyor.Bi' ara yurtdışındaki malvarlığını Türkiye'ye getirenlerden hiç vergi alınmıyordu,Haziran sonunda bitti.Hesabında yüklü miktarlarda para akışı yoksa ve birden yüklü miktar yatırırsan Maliye soruşturma başlatabilir.Tabii senin işinin,aylık gelirinin,malvarlığının da önemi var.

    Yani bir otomasyon yok değil mi vergi tarhı konusunda? Ancak Maliye resen inceleme yaparsa geçiriyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sayfa 22 sondan birinci olan kısımhttp://www.masak.gov.tr/userfiles/file/rehber1_1/MSK-RHB-ŞİB-001-1_1.pdf

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • istediğiniz kadar bitcoin alabilirsiniz veya satabilirsiniz aradaki farkın vergisini vermek durumundasınız.

    30.000TL lik çıkış yaptınız diyelim 100.000 geldi sene sonunda hesabınıza

    70.000TL lik kısım için %35 gelir vergisi ödeyeceksiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pyromor

    istediğiniz kadar bitcoin alabilirsiniz veya satabilirsiniz aradaki farkın vergisini vermek durumundasınız.

    30.000TL lik çıkış yaptınız diyelim 100.000 geldi sene sonunda hesabınıza

    70.000TL lik kısım için %35 gelir vergisi ödeyeceksiniz.
    ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 2 Eylül 2017; 21:26:5 >
  • şu ana kadar hiç bu tarz bir olay yaşanmadı belki ilerde maliyeden birileri gelip sorabilir banka hesabındaki para giriş çıkışları hakkında
    şu anda bitcoin için net birşey söylenemez fakat yüksek miktarlarda bitcoin ile altın alıp internet üzerinden onu kuyumcudan elden satarsan sıkıntı olmaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pyromor

    istediğiniz kadar bitcoin alabilirsiniz veya satabilirsiniz aradaki farkın vergisini vermek durumundasınız.

    30.000TL lik çıkış yaptınız diyelim 100.000 geldi sene sonunda hesabınıza

    70.000TL lik kısım için %35 gelir vergisi ödeyeceksiniz.

    geldiği gibi akrabalara pay ederiz aile içi. bunu denetleyecek mekanizma türkiyede yoktur zannımca
  • Arkadaşlar tanıdığım biri var kendisi bağımsız vergi denetmeni ondan duyduğum kadarıyla şuana kadar bitcoin üzerinden kar sağlayan herkes önümüzdeki dönemlerde kazancı 25.000 tl yi geçtiği anda yıllık bazda vergisini ödeyecek bilginiz olsun devlet şu zamana kadar bitcoin konusunda izle gör politikası uyguluyor ve Türkiye'de oynayan herkesin bilgileri tutuluyor ileride herkesten bunu alacaklar ve şimdiden çalışmalara başlandı.

    Bu konuda devlette göz ardı edemedi ve çalışma Aralık 2016 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu Araştırma Dairesi 'Dr. Abdurrahman ÇARKACIOĞLU' tarafından hazırlanmıştır. Yazıyı okuduğunuzda kriptolu paralar hakkında çok geniş bir bilgi vardır.
    Sonuç Kısmında: Sayfa 66-67 burayı okursanız kısaca devlet buraya da el atacak

    link :http://www.spk.gov.tr/yayingoster.aspx?yid=1130&ct=f&action=displayfile




  • Bitcoin; onu ortaya çıakran kişi yada kişilerin veya aktif kullananların tarifi ile sanal para birimidir. dolayısyla bitcoin varlığı veya takası üzerinden ve mesleki olarak döviz bürosu tarzında al-sat işiyle uğraşılmıyorsa vergiye konu olamaz.

    bugün eğer bir kişi 100 bin doları 200 bin liraya alıp alıp 2 ay sonra 300 bin liraya satıyorsa burada vergiden söz edilemez. çünkü burada kar gibi görünen şey doların yükselmesi değil tl nin dolara göre düşmesinden dolayı oluşan farktır.

    dolayısıyla para takaslarında bir zaman için ortaya çıkan fark bir para birimi açısından yükseliş iken diğer para birimi açısından düşüştür ve kar değildir.

    bitcoin faize yatırılır veya al-sat işi şeklinde günübirlik meslek yapılırsa o zaman da komisyon üzerindne vergiye tabi olabilir.

    mesela sen 30 bin liralık btc aldın. 2 ay sonra btc nin değeri yükseldi. 60 bin tl ye sattın . senin btc miktarında bir artma var mı? yok. sattıktan sonra peki sen 30 bin liraya aynı miktarda btc alabiliyor musun? hayır. o zaman burada bir kar yok. sadece sanal paranın göreceli olarak diğer paralara göre bir değer artışı var.

    tüccarlık şudur; bir malı 10 a alırsın, 15 e satarsın, tekrar 15 e almazsın. yine 10 a alır 15 e satarsın. itcoini 10 a aldın 15 e sattın. hadi git 10 a tekrar alabilecek misin? dolayısıyla tl yada doların değeri düştü diye sen kar elde etmiş gibi görünüyorsun ama btc açısından karda değilsin.

    eğer devlet bunu bir para birimi olarak görmezse ve farklı bir kategoriye sokarsa o zman vergi alabilir. devlet mesela saf altından kesinlikle vergi almaz. arsa içinde aynı şey geçerli. bugün 50 bine aldığın arsayı 3 sene sonra 500 binden satsan kim gelip sana 450 bin tl kardasın ver vergini diyebilir ki? ama bu işin emlakçılığını yaparsan işte o zaman faaliyetinden dolayı vergi verirsin.


    bitcoini tl yi doları yüklü miktarda nereden bulduğunla ilgili ise devlet her zaman soru sorabilir. 5 ay önce şu sebeple şu kadar param varrdı bunla şu borsadan şu kadar btc aldım. 3 ay sonra da şu fiyattan ihtiyacım vardı sattım dersin iş biter.

    borsalardan alın derim ben. en azından nereden aldığınızı belgeledirebilirsiniz. o borsalarda ticaret siciline kayıtlı vergi ödeyen kurumlar sonuçta. yasal olmasa onlara izin vermezlerdi. bitcoin dolar veya tl ne olursa olsun suç konusu ise, suç zaten suçtur.

    kısacası yatırdığın para yasal bir zeminde elde ettiğin para ise korkmana gerek yok. yasal zeminde değilse yumurta bile kazansan devlet tepene çöker. çökmeye de hakkı var.

    bunlar benim kişisel görüşlerimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drazy -- 20 Eylül 2017; 15:41:16 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.