Şimdi Ara

Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU] (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
886
Cevap
150
Favori
90.888
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 günde 1 kuruş biriktirmişim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    2 günde 1 kuruş biriktirmişim

    Ugrasmaya degmez bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin

    2 günde 1 kuruş biriktirmişim

    Dediğim gibi sitelere girerek sadece birazcık kazanırsınız...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • FX 8350 X8 4.0GHz İşlemci
    16gb DDR3 1600mhz RAM
    Zotac GTX 670 4gb Ekran kartı
    120gb intel SSD.

    Bitminer ile 1 bitcoin kasmak ne kadar sürer? 1 bitcoin kaç dolara tekabül ediyor bu arada?
  • @erdy232

    Öyle oluyor. Sistemde iyi değil mining yapamam bırakıyorum artık.

    @SoruSorcam

    Buradan bakabilirsin

    http://preev.com/
  • Benim anlamadığım bi nokta var. Bu mining programları çalıştırdığımızda ne yapıyor o programlar? Olayı ne? Ekran kartımı ne yapmak için kullanıyor?
  • ben minig işini anlamadım siteye uye olayım diyorum openıd falan sacmalıyor anlayamadım :D
  • Konu hakkında gerekli yerlere bildirimde bulunulmuştur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanb3

    Benim anlamadığım bi nokta var. Bu mining programları çalıştırdığımızda ne yapıyor o programlar? Olayı ne? Ekran kartımı ne yapmak için kullanıyor?

    anladığım kadarı ile internet üzerinden bir süper bilgisayar oluşuyor bir nevi bilgisayarını kiralıyorsun ama bu işlem gücü ne için kullanılır bilemem birde 1000 dolara bilgisayar alsan orta halli 500 gün bilgisayarı full açık tutucaksın + elektirik faturası internet faturası gibi faktörler var bana pekte mantıklı gelmedi şahsen 500 gün bilgisayarı full kapasitede çalıştırırsan zaten perti çıkar onun olan internet parası ile elektrik parasına olur gibi


    Bitcoin’de Blok nedir?

    Bitcoin teknolojisinde bir bloğun yegane amacı tarih damgası vurulmuş bütün ödemelerin doğrulanarak aynı paranın iki kere harcanmasının önüne geçilmesidir. Herhangi bir bloğu alıp incelediğimizde kısa süre önce gerçekleşmiş bütün gönderimlerin bir dökümüyle karşılaşırız. Tarih ve zaman damgası, tam o zamanda verinin bulunduğu gösterir. Aksi takdirde hash bilgisinin içinde yer alamazdı. Her bir tarih damgası bir önceki tarih damgasına kendi hash’inde yer verir. Böylece bir zincir oluşmaktadır. İlave edilen her bir yeni tarih damgası kendinden önce gelenleri zorunlu kılmaktadır.

    Bitcoin madenciliği denildiğine işte bu bütün harcama ve ödemelerin doğrulanması ve blok içinde yerini alabilmesi için yapılan proof-of-work işlemidir. Proof-of-work bir işlemin kısa yollardan değil de gerçekten hesap edildiğini ve üstünde uğraşıldığını ispat eden karmaşık matematiksel işlemlere denir. Bir bloğun çözümü ise, hash’lendiğinde (mesela sha-256 metodu ile) elde edilen hash bilgisinin belli bir adet 0 (sıfır) ile başlayan bir değeri sürekli tarayıp bulmaya çalışma işlemidir. Bu oldukça kompleks ve zor bir iştir. Çünkü zorluk derecesi yani hash bilgisinin başında yer alacak sıfır sayısı belli aralıklarla artırılır. Bu zorluk derecesini artırma işlemi yani sıfır bitlerinin sayısının değiştirilmesi, toplam ağ gücüne bağlı olarak Bitcoinlerin istenendan fazla ya da çok sayıda üretilmesini engellemek amacıyla yapılır. Hali hazırda, her bir bloğun çözümü için bu çözümü sağlayana harcadığı bilgisayar gücünün karşılığı olarak 50 BTC değerinde Bitcoin verilir. Bu 50 sayısı yakın bir gelecekte 25′e düşürülecektir. Zorluk derecesi de, ortalama olarak her 10 dakikaya bir blok çözümü denk gelecek şekilde ayarlanmaktadır.

    Bir bloğun çözümü bulunduğu anda, istemci program bu çözümü bağlı olduğu bütün node‘lara iletir. Bu node’ların her biri de aldığı bu blok çözümünü doğrulayarak kendine bağlı olan diğer noktalara iletir.

    Her bir blok, blok zincirinde zaman içinde olgunlaşır. Bundan sonra oluşacak her bir blok da bir önceki bloğun hash’ini içerir, böylece en uzun proof-of-work zincirini gösterir. Bir bloktaki ödemeleri değiştirmeye kalkışmak bütün blok zincirini tekrar hash’lemeyi gerektirecektir. Veya bütün ağdaki bilgisayarların toplam gücünden daha hızlı şekilde blokları çözerek daha sonra gelecek blokların hash’lerini değiştirilen bloğun hash’ini baz alarak hazırlamak zorunlu olacaktır. Bu işlemi gerçekleştirmek için gerekli olacak hesaplama ve bilgisayar gücü mümkün değildir. Hatta Amazon’un bulut servisleri bile bir bloğu değiştirecek güce sahip olamaz. Bütün gönderimlerle ve blok zinciriyle ilgili farklı bilgileri görmek için şu iki site oldukça faydalıdır: Block Explorer , Blockchain.info

    Bazı durumlarda, birden fazla istemci aynı blok için aynı zamanda bir çözüme ulaşır. Böyle bir durumda, bir sonraki bloğu üretecek olan blok geçerli çözüm sayılır. Diğer blok ise işleme alınmaz ve yetim (orphaned) olarak nitelendirilir. Yalnız bu blokta yer alan gönderimler de gelecekteki bir blok içinde yer alacak şekilde kuyruğa alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cyaßß -- 10 Mayıs 2013; 16:17:00 >




  • Sistemi biraz araştırdım ama hâlen daha mining olayı ile bilgisayarın ne yaptığını çözemedim. Ama benim bir tahminim var,

    Dünya üzerindeki toplam bitcoin 21 milyon olana dek bitcoin dağıtılacakmış bu resmi bir haber. Bunu dağıtma işlemini de bu mining olayıyla yapıyorlar. Ama saniye başına vs. yapmak yerine işlem gücü kullanarak yapmışlar ki ilerde piyasaya mining adı altında süreceği ürünler için zemin hazırlayabilsinler. Ayrıca bu piyasanın kontrolü aynı gerçek parada olduğu gibi belli birkaç kişide. Şahsen gerçek paradan bile bu kadar nefret ederken bitcoin işi bana göre değil. Tavsiye de etmiyorum. Muhtemelen bu kadar uğraşıp didinen insanları bir gün silkeleyip alaşağı edecekler ve keyiflerini sürmeye devam edecekler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tugrul35

    bu bitcoin gerçek paraya dönüştürülmüyor galiba..

    Dönüştürülüyor.

    Arkadaşlar maalesef çok ama çok meşgulüm konuyla pek ilgilenmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha


    quote:

    Orijinalden alıntı: erdy232

    quote:

    Orijinalden alıntı: Dukkha

    Issizlik bu olsa gerek

    Ne işsizliği? Bitcoinler ile ev, araba alanlar var.


    Arkadaşlar bazı sorunlar yüzünden konuyla çok ilgilenemeyeceğim maalesef ama olabildiğince ilgileneceğim.

    Dogrudur ana mantık nedir bunda onu kavrayamadim ben yardimci olurmusun? Para kazaniyoruz ama nasil sitelere girmek ne ifade ederki

    Reklamlarla az kazanıyorsunz... Birsürü kazanma yolu var.
  • Artık Bitcoin ile Humble Bundle alınabiliyor!
  • 0.0010677 iyi mi? Kaç dolar ediyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: okanb3

    Benim anlamadığım bi nokta var. Bu mining programları çalıştırdığımızda ne yapıyor o programlar? Olayı ne? Ekran kartımı ne yapmak için kullanıyor?

    Aynen benimde düşündüğüm bu, benim bilgisayarımda ne oluyorda bana bitcoin veriyorlar? Ben nasıl bir işe bulaşıyorum? Neden bu kadar yüksek işlem gücü gerekli?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Undercover Man

    0.0010677 iyi mi? Kaç dolar ediyor?

    1$ etmez, o sitelerden az gelir, Bitcoin gerçek para gibidir, yüzlerce, binlerce yolu vardır kazanmanın forumlarda bir adam Bitcoin ile ilgili resimler çiziyordu basit, millet para veriyordu mesela Bitcoin Forumlarında takılırsanız bayağı şey öğrenirsiniz, ben orada çok şey öğrendim.

    quote:

    Orijinalden alıntı: NDS


    quote:

    Orijinalden alıntı: okanb3

    Benim anlamadığım bi nokta var. Bu mining programları çalıştırdığımızda ne yapıyor o programlar? Olayı ne? Ekran kartımı ne yapmak için kullanıyor?

    Aynen benimde düşündüğüm bu, benim bilgisayarımda ne oluyorda bana bitcoin veriyorlar? Ben nasıl bir işe bulaşıyorum? Neden bu kadar yüksek işlem gücü gerekli?


    Benim bildiğim kadarıyla ekran kartı kullanılarak işlem yapılıyor.




  • Şubat ayından sonra zorluk seviyesi fena tırmandı. GPU ile mining eskisi kadar anlamlı değil.

     Bitcoin Hakkında Her Şey [ANA KONU]


    dün BURAYA bişiler yazmıştım isteyen bir göz gezdirebilir.


    Bunu da ekliyeyim ki risk ve şu anki durum daha iyi görülsün. Bir dönem zorluk ve BTC değeri paralel yükselirken kârlılık korunuyordu. Ancak Anlık bir düşüşle şu anki seyrinde sabit gidiyor. Bu değer kaybı daha verimli maden araçlarının var olmasıyla ilgili tekrar 240 USD seviyelerine tırmanması olası görülmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THeRioN -- 12 Mayıs 2013; 11:44:51 >




  • Mesajım bulunsun. Eve gidince bakarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gtx titan lı bir bilgisayarda ayda ne kadar kazanç sağlar bu bitcoin ?
  • BitCoin bir kaç gündür araştırırken başıma geldi.. dikkatli olunması gereken bir durum


    Netten Bir dosya indirdim (içerik bende kalsın bit coinle uzaktan yakından alakası olmayan bir dosya) inen dosyanın yanında alakasız bir de autoupdate.exe isimli dosya mevcut idi hemen sanal makina ya çekip dosyayı çalıştırdım akabinde cgminer.exe durdurma hatası verdi ve cgminer isimini google arattım ve Bingo! Gpu tabanlı bitcoin madenine hizmet eden bir işci yapıyor bilgisayarını bu küçük yazılım artık bu iş gündemde olduğu için bu tip dosyalara hazırlıklı olmak lazım sizin makineniz üzerinden para kasabilirler.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.