Şimdi Ara

Bisiklet Tavsiyesi ve Yağ Yakımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, yazılım ile uğraşıyorum ve doğal olarak işim masabaşı. Yürüyüş yapmayı denedim ama bizim civar pek uygun değil. Spor salonunu da hiç sevmem sıkıntı basıyor.
    Bir şekilde de sağlıklı olarak zayıflamak istiyorum.
    Doğal olarak bisiklet alıp hem yağ yakımı hemde aynı zamanda eğlenceli vakit geçirebilirim diye düşünüyorum.

    Bütçe: 1.500-2.000TL
    Kilo: 98
    Boy: 1.73
    Bisikletten pek anlamam şehirde süreceğim. Hatta planım şehirden bisikletle çıkıp ormanlık alanda yürüyüş yapmak ve sonra tekrar bisikletle evime dönmek.
    Kilom dan da anlaşılacağı üzere göbeği saldık ve tombiş olduk az bir şey. 20 kilo versem süper olur benim için ama bunun için profesyonel bisikletçi arkadaşlar ne diyor?
    Bisiklet bu amaç için kullanılabilir mi?
    Bisiklet tavsiyelerinizi bekliyorum..


    Şimdiden değerli cevaplarınız, yorumlarınız ve katkılarınız için çok teşekkür ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozweb -- 12 Temmuz 2017; 17:35:57 >







  • Güncel...
  • Öncelikle güzel bir karar almışsınız. Ben ortalama 4 aydır bisiklet binmekteyim. Dag bisikletim var. Kilo 87 idi binmeye basladigimda. Su an kilom 80. İlk ay toplam 60 km binmisim. 2. Ay 159km 3.ay 260 km. Bu ay biraz daha arttirdim en kotu ihtimalle 2 gunde bir tura cikiyorum. Ortalama 20 km gunluk. Zaman zaman dik yokuslardan olusan 3-4 farkli guzergahim var. İnanilmaz keyif aliyorum doga da bisiklet binerken. Yeme aliskanligimi henuz duzene sokamadim. Sadece daha cok protein agirlikli beslenmeye calisiyorum. Yemek olayida duzelirse daha fazla kilo verebilecegime inaniyorum. Bu anlatiklarim size bi fikir olabilir. Bisiklet tavsiyesi olarak dag bisikleti almanizi oneririm sebebi istediginizde dogada istediginizde sehirde binersiniz. Bu konuyla profosyonel olarak ilgilenen arkadaslar daha detayli ve teknik bilgi verebilirler. Hayirli olsun yeni karariniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tire_lee kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Bu cevabın benim için çok iyi oldu en azından doğru bir adım attığımı anladım.
    2. olarak bisikletten anlayan arkadaşlardan bisiklet tavsiyesi alırsam çok mutlu olurum.

    Dağ bisikleti alıp tekerlerini şehirde süreceksen değiştirip, dağda süreceksen tekrar teker değiştirip kullanma gibi bir teknik duydum ne kadar sağlıklı olur ve hangi modellerde düzgün çalışır bu sistem?
  • ozweb kullanıcısına yanıt
    Evet oyle bir yontem var ama pratik degil. Sehirde kullanmaktan kastin 60 70 km yolculuklar yakin sehirler arasi turlar ise MTB oldukca zorlar ben gecen 37 gidis 37 gelis hafif yokuslari olan komsu ilceye gittim geldim mtb ile 3.5 saatte baya yordu beni tekerler kalin surekli pedal cevirmen gerekiyor gitmen icin pedal cevirmeyi biraktinmi hemen yavasliyor en buyuk aynakol dislisi yanlis hatirlamiyorsam 44 dis benim. Ama sehir icinde max 20 25 km binerim zaman kaygim yok dersen MTB isini gorur hem dagda binersin hem sehirde. Bende whistle apache 1647 var memnunum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 20KM de zaten ormanlık alana varabilirim ama orda da yollar var izmir olduğu için peki dağlık sayılmaz. Belkide şehir bisikleti seçmeliyim.
  • Arkadaşlar halen bisiklet tavsiyesine ihtiyacım var şehir bisikleti. Bütçem 2.000TL oldu.
  • sadece bisiklet sürerek 20 kilo vermen zor. onun yaninda uygun beslenme diyet ve diger zayiflamaya yonelik hareketlerid yapman lazim. bisiklet olarak tur bisikletlerine bak. carraro sportive serisini arastir. 225 yada 330 modeli. ghost markada iyidir. whistle guipago serileride var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.5 ayda günde 2 saat bisiklet sürerek 87 kilodan 79 kiloya düştüm. diyet yapmadan sadece yediğim şeyleri azalttım, diyet de yapsam daha da artardı verdiğim kilo. düzenli sürerek farklı forumlarda 40 kilo bile verenler bile var, 20 kilo verilmez diyenleri dinleme. bisikleti dağa veya kötü arazi şartlarına sokmayacaksan şehir bisikleti öneririm. carraro sportive 225 kullanan 2 arkadaşım var çok memnunlar. bütce 2000 ise ve sıfır alacaksan 1500 liraya pazarlıkla alabilirsin, kalan 500üde kask pompa gibi aletlere harcarsın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kukki

    1.5 ayda günde 2 saat bisiklet sürerek 87 kilodan 79 kiloya düştüm. diyet yapmadan sadece yediğim şeyleri azalttım, diyet de yapsam daha da artardı verdiğim kilo. düzenli sürerek farklı forumlarda 40 kilo bile verenler bile var, 20 kilo verilmez diyenleri dinleme. bisikleti dağa veya kötü arazi şartlarına sokmayacaksan şehir bisikleti öneririm. carraro sportive 225 kullanan 2 arkadaşım var çok memnunlar. bütce 2000 ise ve sıfır alacaksan 1500 liraya pazarlıkla alabilirsin, kalan 500üde kask pompa gibi aletlere harcarsın.

    Yediğim içtiğim değil mesele. Normal bir insan kadar hatta daha az yiyorum sorun işim gereği sürekli masabaşı kalmak. Birde buna evden çalışmak eklenince ne kadar az yesemde hareketsizlik normal olarak kiloyu getiriyor. Bisikletle sadece hayatıma hareket katarak yani direkt amacım kilo vermek değil hayatıma hareket katmak. Rutin bir şekilde istiyorum bunu ve en iyi çözüm bisiklet diye düşünüyorum.

    Teşekkürler önerin için araştırmaya devam ediyorum. İzmir olduğu için pek dağlık engebeli yollar değilde sahili tercih edeceğim. Almışkende temiz beni üzmeyecek uzun süre kullanabileceğim bir şey istiyorum. Bunun için 2.bintl ayırdım. Gerekirse bütçemi yükseltemebilirim. Çok teşekkürler tavsiyen için dostum.




  • kukki kullanıcısına yanıt
    yoo aslinda zor degil. bende hergun duzenli bisuklet surerek 6 ayda 82 den 67 ye dusmustum. ama daha fazla vermek icin diger sporlarda gerekli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.