Şimdi Ara

Bisiklet tavsiyesi..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese selamlar arkadaşlar şimdi ben bir bisiklet arıyorum günlük kullanım için ama hafta sonları da dağa çıkabileceğim. Bilgisi olan arkadaşlar bana bir yardımcı olabilirler mi? Bütçem max 1100 diyelim.

    Ayrıca 1 sorum daha var bende eskiden 2 amortisörlü bisiklet vardı klasik frenler falan fazla bir şey değildi severdim ama şimdi baktığımda 2 amortisörlüler bitmiş. 1 amortisörlü mü almalıyım yoksa 2 için aramaya devam mı?

    Son olarak disk fren ile klasik V fren arasında çokta bir fark var mıdır?

    Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kardeş şimdiden hayırlı olsun diyim. Bende sene başında karar vermiştim bisiklet almaya. Alma sebebim seninki ile aynıydı hafta içi şehirde hafta sonu arada bir dağ kaçamağı yapmak. Bende mart başı gibi aldım. Bir dağbisikleti(Salcano Astro 27,5 v)

    Şöyle şöyliyim bende eskiden çift amörtisör kullanıyordum, şu andaki bisikletim tek amörtisör. Çift amörtisör ya gerçekten ordan burdan aksiyon için atlicaksan sağlam bisikler için gerekli, veya ufak çocuklar kaldırımdan falan inerken sarsıntı olmasın yumuşak insin diye ucuz bisikletler oluyo. Zaten bu amörtisörler düz yolda giderken senin hızını keser benim çift amörtisör duruyor hala arada sürerim nostalji olsun diye.Yolda giderken sürekli bir salınım halinde ve arka tekere baskı yaparak hızını keser aynısı ön amörtisör içinde geçerli. Hatta sana tavsiyem KİLİTLİ AMÖRTİSÖR almak. Şehirde kullanırken kitliyorun ön amörtisörü engegebeli yollarda açıyorsun. İşe yarıyor çok farkediyor.

    Fren mevzusuna gelirsek ben V fren aldım çünkü hem bakımı kolay, hem ucuz. Bir de artık v frenleri de geliştirdiler çok iyi duranlar var. Benim aldığım bisikletin orjinalide çok iyi memnunum. Disk fren genelde prof dağcılar için gerekli yani çok çok dik yokuşlardan ineceksen.

    İlla da disk fren istersen şunu anlatayım:

    2 tip disk fren var biri mekanik biri hidrolik. Alıcaksan hidrolik al. Çünkü daha az enerji harcayarak daha fazla fren yaparsın. Mekanik sakın alma. mekanik yerine v fren al daha iyidir.Bu arada hidrolikler v frene göre min 200 tl daha pahalıdır.

    ekstra olarak şunu söyliyim
    Mümkünse 26 jant al. 27,5 ile hakikaten şehirde sürerken hakimiyet zorlaşıo mani manevra yapmak falan. Dengeyi kaybettiğim epey oldu. Tabi Allahtan düşmeden toparlayabildim her seferinde. Belki alışınca geçer ama haberin olsun belki 29 jant almak isteyeceksin bilemem.

    marka olarakta.
    Salcano NG450 veya NG350 yada Salcano Astro
    Kron XC250 XC150 olabilir.
    bianchiden anlamam gevur malı zaten


    KİLİTLİ AMÖRTİSÖRSÜZ ALMA son olarak hatırlatayım.

    internette daha ucuza bulunabiliyor dükkandan almaktansa




  • Emeğin için çok teşekkür ederim. İstediğim bütün her seyi yazmışsın.



    Bianchi bildiğim kadarı ile sağlam bi marka dayanıklı yani eskiden bana baya baya dayanmıştı



    Neyse tekrar teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öncelikle boy ve kilonu yazarsan tam yardımcı olabilirim. soruna gelince... max1100TL bütçen var.

    dağlara çıkacağım diyorsun. arada da olsa mutlaka mtb almalısın. salcano ng650 veya xc300 bakabilirsin. ben ng650 kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. yada carraro daytona 2924 alabilirsin. bu 2924 gerçekten kaliteli ve sağlam f/p ürünü. ben alamadım onun yerine ng650 aldım ama pişman değilim. iyikide almışım. jant tercihi olarakta zaten 4 tane jant boyu sunuyorlar. bunlar "24-26-27.5-29" 24 alma onlar küçük. boyunuzu ve kilonuzu yazarsanız, lastik ve kadro boylarına göre size tam bilgi verebilirim!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bizzo

    öncelikle boy ve kilonu yazarsan tam yardımcı olabilirim. soruna gelince... max1100TL bütçen var.

    dağlara çıkacağım diyorsun. arada da olsa mutlaka mtb almalısın. salcano ng650 veya xc300 bakabilirsin. ben ng650 kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum. yada carraro daytona 2924 alabilirsin. bu 2924 gerçekten kaliteli ve sağlam f/p ürünü. ben alamadım onun yerine ng650 aldım ama pişman değilim. iyikide almışım. jant tercihi olarakta zaten 4 tane jant boyu sunuyorlar. bunlar "24-26-27.5-29" 24 alma onlar küçük. boyunuzu ve kilonuzu yazarsanız, lastik ve kadro boylarına göre size tam bilgi verebilirim!

    bu arada fren olayını yazmayı unutmuşum. disk fren v-frene göre daha iyi tutuşu vardır. sakın mekanik alma hidrolik al. ama v-fren almanı öneririm. disk fren baya uğraştırıyor. v-fren klasik olduğu için pabuçlar sağlam olduğu sürece HD kadar performans alabilirsin. fakat onun kadar performans bekleme. bundan söylediğimide v-fren kötü demekki diye anlama gerçekten düzgün kullanıldığı sürece 2 frende gayet iyi tutar. şimdi aşağıya sana frenlerin avantajlarını ve dezavantajlarını yazıcam:

    V-fren avantajları:

    1-bakımı kolay
    2-normal koşullarda tutuşu sağlam
    3-sorun çıkardığı zaman 2 liraya çözülebilir

    V-fren kötü yanları:

    1-ıslandığı zaman tutmaz. yani lastik kenarları ıslansa bile tutuşu kötü oluyor.
    2-arazi koşullarında fazla verim almaz.
    3-çok sert fren sıkımında fren telinin kopma olasılığı fazla.


    Hidrolik fren avantajları:

    1-çok iyi performans sergileyerek arabadaki ABS işlevini görürler.
    2-lastik nekadar ıslanırsa ıslansın jant göbeğinin ortasından kilitlediği için sorun çıkarmaz. (herzaman tam performans )
    3-arazi ve düz yol koşulları farketmeksizin heryerde aynı durumu sergiler.

    Hidrolik fren kötü yanları:

    1-bakımı çok pahalıdır. fren teli olmadığı için herhangi bir patlamada bütün fren sistemi değişmek zorundadır.
    2-kendi bakımını yapmak bile çok zordur. fazla alet edevat gerektirir.
    3-frenlerin yerleri değişmez. fren kollarının yanında kaba kutu gibi yer bulunur. onun içinde yağ vardır. onun boşaltılıp tekrar doldurulması ile beraber yer değiştirebilinir fakat buda orjinal hali kadar performans veremez.
    4-disklerin çamur veya ıslaklığa maruz kaldığında hemen kurutulmazsa bir süre sonra frenler ötmeye ve tutmamaya başlar.




  • bizzo çok teşekkür ederim. çok dikkatli okudum...
  • Boyum 1.78 kilom 95 ben şuan kron marka bakiyorum baya hoşuma gittiler ama 2 seçenek arasında kaldım.



    1.http://www.sedabisiklet.com/-bisikletler/-dag/655-kron_xc_150_27_5__h_disc_%7C_2017



    2.http://www.sedabisiklet.com/-bisikletler/-dag/686-kron_xc_150_hd_29__%7C_2017



    Bana V fren daha mantıklı bi seçecekmiş gibi geliyor onun icin büyük ihtimal 1.sini alacam ama emin değilim hala.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ZeeTheck Z kullanıcısına yanıt
    29 jant alman daha mantıklı olacaktır. 26 jantlar sadece hareket soprtif amaçlı. 27.5 ile arasında fark yok. 29jant dağda şehirde gezmelik janttır. oyüzden xc150 H.disc 29" almanı kesinlikle öneririm. fakat o fiyata kron pahalı. onun yerine carraro daytona2924 alabilirisn!
  • Ben zaten spor amaçlı alıyorum dediğim gibi kilo 95 vermem gerek almamin tek nedeni o, almışken de güzel bir şey olsun istiyorum. Ayrıca disk frene de bir türlü ısınamadım maliyetinden dolayı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZeeTheck Z kullanıcısına yanıt
    dağ bisikletlerinde HD fren kullanmalısın. V-fren zorlu koşullara gelmez. maliyetinde pek fark yok mesela aynı ürünün V-frenlisi 1000 lirayken Disklisi 1100 falan oluyor. bir kere al en iyisini al!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.