Şimdi Ara

bisiklet öneri - elektrik motoru takılacak mecburi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
605
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar merhaba,
    Yaklaşık ıkı haftadır araştırıyor, yazılar okuyorum ve bir türlü sonuca ulaşamıyorum sanırım bu uzmanlığa tecrübe edinmeden ulaşmak mümkün değil o yüzden ne istediğimi iyice tartıp sormak daha doğru geldi.

    Sol ayağımda menisküs var. ameliyat olmamakta bir kaç yıl daha direticem çok kötü durumda değil ama yoğun ve sert sporlardan kaçarak kendimi frenliyor ve bu sayede çok sorun yaşamıyorum, ama yıllardırda bisikleti özlüyorum. özellikle lisedeyken her işimi bisikletle görüp geziyor ve zamanımı bu şekilde değerlendiriyordum.
    Üniversiteye gidene kadar sürekli bisiklette gezdim maltepe sahilde ve hatta maltepe merkez cevizli-kozyatağı-gülsuyu arasında hep bisiklet kullandım. Artık zaman geçirecek güzel bir şey bulmak ve bunun yanında belki işe de(15 km) bisikletle gitmek istiyorum. Şimdi bu ihtiyaçlarıma uygun biraz araştırma yaptım elektrik motoru olarakta bafang 750w'ı rampalar felanda var çevremde boyuma uygun siyah renk bir bisikletle birleştirmek çok mantıklı geldi fakat gel gelelim bisiklet seçimini bir türlü yapamadım.

    Boyum 1.80 - en az 26" bi bisiklet düşünüyorum, genelde asfalt yolda kullanılacak ve en çok takıldığım kısım fren daha sonradan elektrik motoru takma fikrimden dolayı hidrolik fren olmayacağını öğrendim geriye kalan v fren ve disk fren ikisinin arasında öğrendiğim kadarıyla maliyet farkı var yani tecrübeliler bi kaybım yoksa daha uygun maliyetli olan v frenı tercıh etmek isterim buna uygun bi bisiklet tavsiye edermisiniz.
    son olarak malite v frende olacağı için uygun olacaktır diye düşünüyorum maksimum 600-700 tl aksesuar içinde 100 tl olabilir kask almayacağım eldiven vb. basit bir kaç aksesuar alırım muhtemelen.

    edit: ön çatalda amortisör tercihimdir, ama arkada olup olmaması çok sorun olmayacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fefeyx -- 6 Kasım 2016; 21:28:58 >







  • motorun montajını kendin mi yapıcaksın? Çünkü bisiklete ayrıyetten bi motor takma olayına pek rastlamadım.
  • Aazam kullanıcısına yanıt
    Aynen ben takabilirim teknik bir adamımdır kendim ayrıca youtube da montajı yapanlar var. hatta işi abartıp bi bayana yaptırmışlar.
  • o pil ölüp gidecek. senede 1 pil alacaksin. ayrica 750 watt prk bisey bekleme. pillerin aku olmadigini biliyorum li po da olsa aku de olsa omru bitiyor performansi yariya dusuyor. ayrica o bafang motorun icindeki gearbox dis yiyiyor parcasinida bulamiyorsun. cok dusundum yurtdisindan almayi ama kullan at cihaza para vermek sacma geliyor. 100tl 150tl felan olsa belki denenir kurcalanir ama 3000tl gibi fiyatlar cok cok zengin degilseniz havaya atmak mantikli degil. motosiklet alabilirsiniz bunun yerine. en azindan olu yatirim olmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdilik ng 555 aldım ilk izlenimlerim iyi ama bunda biraz tecrübe edindilten sonra önümüzdeki sene en az bi 27.5 jant geçmem lazım bu 26 olduğu için tabi yoksa ng 555 hidrolik disk ve performans olarak gayet güzel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.