Şimdi Ara

BİSİKLET İÇİN HANGİ GRES YAĞINI KULLANABİLİRİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bisikletim için gres yağı arıyorum. Genel olarak göbek bakımı için kullanacağım. İnternette 2 adet ürün buldum. Sizce hangisini almalıyım?(ikisi de yaklaşık 50tlye geliyor, ikisinde de kargo ücreti yok) Veya kötü derseniz 50tl bandında gres yağı önerebilir misiniz. Dediğim ürünlerim linkini bırakıyorum
    https://www.hepsiburada.com/suroil-yeil-kavucuklu-gres-ya-1-kg-p-HBV000007IBV5?magaza=hfdoto&url_src=and-product-detail
    https://www.hepsiburada.com/skf-lgmt-30125-lityum-ok-amali-tp-gres-yai-rulman-gresi-125-gr-p-HBCV000002P0IN?magaza=%c3%9c%c3%87ESHIRDAVAT&url_src=and-product-detail



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kgnutk -- 11 Kasım 2022; 21:3:22 >







  • Motorex, Shimano, Sram, Zefal gibi bisiklete özelleşmiş firmaların greslerini tavsiye ederim. Pahalı geliyorsa küçük ambalajları da bulunabiliyor.


    Bu gresler statik olarak nötr oldukları için kapalı yerlerde çalışan otomotiv greslerine göre daha az toz çekerler ve en önemlisi sürtünmeleri daha düşüktür.


    Otomotiv gresleri ve lityum esaslı gres kullanmak yanlış değil. Fakat otomotiv gresleri genelde NLGI II sınıfında olur, yoğundur, ekipmanı korumaya korur ama sizin sürtünmeleri artırır. Verdiğiniz SKF'ye baktım, o daha da kötü NLGI III, zaten Ø 10cm ve daha büyük rulmanlar için diyor... Eğer bulabiliyorsanız NLGI I lityum gresi tavsiye edebilirm, NLGI II olacaksa da kauçukluya hiç gerek yok, boşuna sürtünme. Otomotivde bile süspansiyonda falan kullanılır, sürtünme yapacak yerlerde kullanılmaz. Sarfiyatı artırır.


    Ama ilk tercih, açık ara farkla bisiklet gresleri. Biraz daha pahalı olsa da değer.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.