Şimdi Ara

Bisiklet Arka Aktarıcı - Kron xc150

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıldır falan bisiklet kullanıyorum son 1 yıldırda Kron xc 150 kullanıyorum. Ve bu 1 yıl içersinde sanırım 4 kez arka aktarıcım kırıldı. Bayi 3 kez beni sorumlu tuttu. Benim aktarıcının ayarlarıyla oyndığımı öne sürdüler. Evet ilk aldığımda merakımdan ellemiştim ama diğerlerinde bayinin ayarları tam yapmaması sonucu olduğundan eminim.
    Arka aktarıcım 1. Vitese attığımda jant telleri ile çark arasına sıkışan zincir sonucu geriliyor ve yerinden kopuyor/kırılıyor. Son zamanlarda ayarların nasıl yapılacağını öğrendim fakat uygulamaya vakit bulmadan şu an kullandığım aktarıcı kırıldı.

    Sizlerden isteğim zincirin jant ile çark arasına sıkışmasını engellicek herhangi bir aparat varsa onu nerde bulabileceğimi veya direk internette ki adını söylemeniz.

    Geçenlerde bir kaç bisiklette jant telleri ile çark arasına konan şeffaf plastiğimsi bir şey görmüştüm. Bunun adı nedir? Ve bu bisiklete takılabilir mi?







  • Sorunu tam olarak anlamadım ancak bir kaç çözüm önereyim. Eğer zincir en büyük dişlinin üstüne çıkıp jant ile dişlilerin arasına sıkışıyor ise aktarıcının ayarlanması lazım. Eğer sürerken aktarıcı jantlara sürtüyorsa aktarıcı yada kulakçık yamuktur. Bunun dışında vitesleri çapraz kullanıyor ve bu yüzden dişliler ve zincir zarar görmüş olabilir.
  • kesinlikle bir şeylerde hata olmalı 4 kere aktarıcı kırılması normal değil
  • GercekUykucu kullanıcısına yanıt

    Sorunu tam olarak anlamadım ancak bir kaç çözüm önereyim. Eğer zincir en büyük dişlinin üstüne çıkıp jant ile dişlilerin arasına sıkışıyor ise aktarıcının ayarlanması lazım. Eğer sürerken aktarıcı jantlara sürtüyorsa aktarıcı yada kulakçık yamuktur. Bunun dışında vitesleri çapraz kullanıyor ve bu yüzden dişliler ve zincir zarar görmüş olabilir


    merhaba. evet dediğiniz gibi zincir en büyük dişliyi de atlayıp jant ile çark arasına giriyordu. dediğiniz gibi aktarıcının ayarlanması gerekiyordu. fakat 2 sene önce nasıl yapılıcağını bilmediğim için bayisinde yaptırıyordum. ve bayi kanımca bilerek bozuk bi şekilde ayarlıyordu. 2 sene sonra bunu farkettim; zincirin oraya sıkışması ile ben pedala fazla yüklenince aktarıcım kırılmıyordu. aktarıcım geriliyor ve kadro kulağını kırıyordu. fakat bayi kadro kulağını değişirip benden aktarıcı parası alıyormuş. 4 defa 90tlyi kadro kulağına değil de bozuk olmayan ve değiştirmedikleri aktarıcıya para ödemişim.


    (resmi koyamıyorum. internetimle veya forumla alakalı şu anda. ismi; bisiklet arka dişli muhafazası)

    bu da konuda bahsettiğim aparattı. ilk zamanlarda bu takılı olsaydı hiç bunları yaşamıcaktım...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarakusEren -- 8 Mart 2021; 16:58:59 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.