Şimdi Ara

Birisi bilgisayarıma gizlice giriyor. ( LÜTFEN YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
7.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar birisinini bilgisayarıma girdiğin dün fark ettim.

    Dün gece 2 gibi biri başka bilgisayardan msn açtı. Ve ben hemen tekrar msn şifremi girip msn mi yenişten açtım ardından msnem bidaha başka bilgisayardan açıldı. Bu olay bir kaç kere oldu bende sonra şifremi ve gizli sorumu değiştirdim.

    Daha sonra cami kapadığım halde camin ışığı yanıyodu. Bende niye yanıyo dedim cam açık dğeil. Camin kendi programıyla cami açmaya çalıştım ama cam şuan kullanılıyor diye uyarı verdi. Bende bekledim baktım ışık sönmüyor camin önündeki kapağı kapadım. Camin önünü kapadıktan 5-10 dakika sonra camin ışığı söndü bu olay bir kaçkere tekrar etti.

    Ve interent explorer veya firefox ta googleye bilene girsem poup açılmaya başladı.


    Ve aralarda bu olaylar olmadan öncede. Bilgisayarımda şu uyarı çıkıyordu.

     Birisi bilgisayarıma gizlice giriyor. ( LÜTFEN YARDIM)

    O uyarının bir sahte virüs taraması olduğunu ğrendim silmesini bir site anlatmış ne kadar doğru bilmiyorum.

    (bkz:
    http://www.virustemizligi.com/2008/07/antivirus-2009.html )


    Ve C:\ ile D:\ sürücülerini açmaya çalıştığımdada C:\resycled\boot.com gibi uyarılar alıyorum.

    C:\ ile D:\ sürücülerine girmek için sağ tık ARAŞTIR diyorum ancak öyle açılıyor.

    Bu virüsünde silinme yöntemini bir sitede okudum oda doğrumu bilmiyorum.
    ( bkz:
    http://www.pcnet.com.tr/forum/internet-ag-ve-guvenlik/189260-c-resycled-boot-com-gecerli-bir-win32-uygulamasi-degil-cozumu.html )


    Bilgisayara bir program kurmaya çalıştığımdada

    Windows Installer hizmetine erişilemedi.
    Bu durum, Windows'u güvenli
    modda çalıştırıyorsanız veya Windows Installer düzgün
    yüklenmemişse oluşabilir. Yardım için destek personeline başvurun.


    Gibi bir uyarı alıyorum. Bununda silinme yöntemini buldum ama işe yarıyormu bilmiyorum. (bkz:http://support.microsoft.com/kb/315353/tr )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Max275 -- 2 Kasım 2008; 20:02:39 >







  • gecmis olsun.
    oncelikle tavsiyem evde baska bir bilgisayar varsa, bu bahsi gecen bilgisayarin internet baglantisini kesmen.
    sonrasina gerekli olan yazilimlari usb yardimi ile bu bilgisayara tasiyabilirsin. bu mumkun degilse, windows'un firewall servisini ethernet ya da wireless kartin ayarlarindan aktive et. muhtemelen bu senin makinene yapilan baglantilari kesecektir.
    AVG ya da benzeri free antivirus yazilimi, adaware free olani makinene kurman gerekiyor. bahsi gcen windows insaller hatasi bu yazilimlari kurarken cikmayabilir, cikarsa once control panel > services > windows installer servisinin calistigindan emin ol, gerekiyorsa makineyi once safe modda acip manuel olarak windows installer servisini baslatip sonra bu yazilimlari kurmayi dene.
    sonrasinda virus ve trojan taramasi yap. buldugu virusleri internetten kontrol et icinde trojan horse, remote control icin olanlar var mi.
    kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oasisngn -- 2 Kasım 2008; 20:09:47 >
  • autoron virüsü bu bunu nod32 çözüyo aynı sorun bendede vardı diskleri açmıyodu
  • senin webcamının içine iblis girmiş
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iaslan

    autoron virüsü bu bunu nod32 çözüyo aynı sorun bendede vardı diskleri açmıyodu

    bende nod32 var fakat trojen karşısında fazla etkili olamadı. windows defender ile çakışmış olabilirmi?
  • sağlam bir antivirüs ( avast nod32 ) sonra da sağlam bir firewall kurmalısın ( zonealarm) programların güncel olması çok önemli çünkü eski antivirüsler yeni trojan ve virüsleri tanımaz bulamadığı için de silemez, ayrıca trojanları tanınmaz yapmanın yolları da vardır her tanınmaz trojan çıktığında antivirüsler de bunlar için yama geliştirip downloada sunuyor neyse son çare format atmak, şüphelendiğin durumlarda dosta netstat-an komutu ile pcne bağlı yabancı iplere bakabilirsin, buna bakarken msn explorer gibi programları kapatmanı öneririm hatta tüm programları kapatıp öyle denersen daha rahat bulabilirsin bağlanan ip yi son olarak trojan yemediysen bile portscan programlarıyla açık portlardan dalmış olabilirler bilgisayarını paylaşıma kapatmayı da dene dökümanları googledan bulabilirsin geçmiş olsun :)
  • internette googleden combo fix diye taratttır 2buçuk mb lık bir program bulacaksın bilgisayarını güvenli kipte başlat programı çalıştır baska bişeye dokunma herşeyi otomatik yapar taaki notpad ta bir dosya oluşturur ve burda sana neler yaptığını söyler zaten orda yazıyor sildiği dosyaları genellikle amvo adlı bir virüstür bu autorun.inf dosyalarını bulaştıran bu virüsü temizleyen programdır bu söylediğim
    bu viirüs le kayıt defteri görev yöneticisi ve klasör seçenekleri iflas eder kaybolur kullanılamaz
    bazende gizli klasörleri göster dediğinde tekrar eski haline dönmüş oldugunu görürsün neyse programı kur çalıştır benden bukadar umarım özer
  • meraba.benim bilgisayarıma yaklasık 4 ay önce trojan bulastı biri bilgisarıma giriyodu facebook ve msn şifrelerimi falan biliyodu bilgisayarı kendi kontrolü altına almıstı bir kaç programla tarattım falan ama içim rahat etmedi format attırdım sonra bir sorun çıkmadı düzeldi formattan sonra facebbok sifremi msnimi falan değiştirdim ama bir bugün msni açtığımda baska bir yerdede oturum açtınız yazısı çıktı sonra facebooktada aktif oturumlarda 2 oturumun açık olduğunu gördüm ve bilgisayarım+ internetim çok eskisinden daha da yavasladı. bilgisayardan telefona bir şey attığımdada telefona her seferinde değişik bir dosya geliyor sizce yine virüs mü bulaşmış ne yapmam gerek? yardımcı olursanız sevinirim.
  • Modeminizin sayfasina girip sizin haricinizdeki baglantilari keserseniz baska biri sizin bilgisayariniza bulasamaz. Ancak yapmaniz gereken modeminizin sayfasindaki o yeri bulmak. Bu her modem icin farkli oluyor. Bunu googledan bulmalisiniz. Tabi bunlari yapmadan once pcnizi bilindik bir programla taratin.
  • Modeminizin sayfasina girip sizin haricinizdeki baglantilari keserseniz baska biri sizin bilgisayariniza bulasamaz. Ancak yapmaniz gereken modeminizin sayfasindaki o yeri bulmak. Bu her modem icin farkli oluyor. Bunu googledan bulmalisiniz. Tabi bunlari yapmadan once pcnizi bilindik bir programla taratin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.