Şimdi Ara

Bireysel Tüketici Heyeti Masraf Iadeleri Geri Alma Konusu (103. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.735
Cevap
271
Favori
265.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Adamlar 5 farklı hayat sigortası yapmış :))))

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • KapMet kullanıcısına yanıt

    Karar da iade varsa, bankaya gönderin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba


    Gecen sene kasim ayinda halkbankdan konut kredisi cekerken konut kredisi , hayat sigortasi ve BES yaptilar.

    Konut kredisi ve hayat sigortasinin yenilenmesine 2 ay var bende bankaya basvurup simdiden iptal edin yenilenmesin varsa alacagim oda sizde kalsin istemiyorum dedim ama kabul etmediler yenilemek zorundaymislar.


    Bende bankalar birligine basvurdum sizce yenilenmeden iptal ettirme sansim varmi?


    BES icinde cikma cezasi 125 tl mi 150 tl mi neymis verip ondan da kurtulmak istiyorum yaptik bir hata zararin neresinden donersek kardir ne diyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pardon konut sigortasi yazcagima konut kredisi yazmisim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhand28 kullanıcısına yanıt
    Edevlette daha karar görünmüyor. Banka sms i ile öğrendim. Bankalar birliği müracaatınıza istinaden hesabınıza … yattı diye.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ClockerTr28 C kullanıcısına yanıt

    Merhabalar, bende yakın zamanda konut kredisi kullandım Vakıfbank'tan. Hayat sigortası vs vs, birde kredi tahsis ücreti kesildi, 1200 tl civarında. Bunun da iade edilmesi mümkün mü ? Bilginiz var mı ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: KapMet

    Edevlette daha karar görünmüyor. Banka sms i ile öğrendim. Bankalar birliği müracaatınıza istinaden hesabınıza … yattı diye.

    Karar e devlete bazen geç yansıyor. Banka önceden ödeme yapıyor. Kararın edevlete yansımasını bekleyin. Takip edin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayhand28 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır. Teşekkürler bilgilendirme için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hakem heyetindeki başvurumu nasıl iptal edebilirim?
    Banka iadeyi yaptı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gokhan68 G kullanıcısına yanıt
    İptal etmenize gerek yok. Zaten TBB Hakem Heyeti banka ödemeyi yaptıktan sonra TBB Hakem Heyeti başvuru çözüme kavuşturulduğu için gündemden çıkarıyor.


    Size şöyle bir cevap gelecek:
    "Yukarıda takip numarası belirtilen XXX Bankası hakkındaki başvurunuzun gündeme alınmasını takiben, Bankadan görüş talep edilmiştir. Birliğimiz görüş talebine karşılık, Banka tarafından gönderilen yazı Birliğimize ulaşmıştır.


    Bireysel Müşteri Hakem Heyetinin Oluşumu, Çalışma Esas ve Usulleri Hakkında Tebliğ'in (Tebliğ) "Heyete iletilecek başvuruların kapsamı" başlıklı 7'nci maddesinin 1'inci fıkrasında " Heyet, bankalar hakkında aşağıda belirtilenler dışında kalan tüm başvuruları inceler. Aşağıda belirtilen başvurular Birlik tarafından Heyet gündemine alınmaz": hükmüne, aynı maddenin (h) bendinde ise, "Başvuru sahibinin itiraz hakkı saklı kalmak kaydıyla, başvuru sahibi ile banka arasında çözüme kavuşturulmuş olan başvurular" hükmüne,

    Tebliğ'in 11'inci maddesinin 2'nci fıkrasında ise; "Banka tarafından, Birliğe başvurunun çözümlendiğine ilişkin yanıt verilmesi halinde, banka yanıtının alınmasını izleyen yirmi gün içinde söz konusu başvurunun gündemden çıkarıldığı hakkında Birlik tarafından başvuru sahibine bilgi verilir. Başvuru sahibinin, başvurusunun gündemden çıkarılmasına ilişkin itirazı olması halinde, Birliğin bildirim yazısının ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde itirazını yazılı olarak Birliğe bildirmesi gerekir." hükmüne yer verilmiştir.

    Tebliğ'in 7'nci maddesinin 1'inci fıkrası ve Banka yanıtı esas alınarak yapılan değerlendirme sonucunda ilgide kayıtlı başvurunuz Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmıştır. Başvurunuzun Hakem Heyeti gündeminden çıkarılmasına itirazınızın olması halinde, Tebliğ'in yukarıda belirtilen 11'inci maddesinin 2'nci fıkrasına uygun olarak başvurmanız durumunda itirazınız değerlendirmeye alınacaktır.


    Bilginize sunarım.

    Saygılarımla."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilexsamet -- 23 Eylül 2021; 17:51:30 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 19 ekim 2020 de yaptığım vakıfbank halden anlayan paket 1719 tl için tüketici hakem heyeti başvurusu gündeme alındı durumuna geçti, ne kadar bi zamanda sonuç çıkar tahmini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ziraat bankasına mail atmıştım sigorta iptalleri için bana aşağıdaki yazı geldi.

    hiç birini iptal etmemek için hakem heyetine bile başvurun yine de iptal olmaz demek istiyor herhalde.

    sigortalardan kurtulmak için ne yapmam lazım?


    Bankamızdan 21.11.2019 tarihinde kullanmış olduğunuz konut kredisiyle bağlantılı sigortalar; tarafınızca imzalanmış olan Bireysel Krediler Ürün Bilgi Formu, Kredi Bağlantılı Sigortalar Bilgi Formu, Bireysel Kredilerle Bağlantılı Sigortalara İlişkin Sözleşme, Sigorta Talebine İlişkin Müşteri Talimatı, Kredi Grup Hayat Sigortası Sigorta-Sağlık Beyan ve Sertifika Talep Formu ile Grup Hayat Sigortası Katılım Sertifikası, DASK ve Özel Konut Sigortası poliçesi kapsamında düzenlenip, yıllık olarak yenilenmektedir.

    Bununla birlikte, başvurunuza konu 87608396 no.lu AZG Poliçenizin 20.11.2020 tarihinde sonlandığı ve yenileme işlemi yapılmadığı izlenmektedir.

    Söz konusu sigortaları bir başka sigorta şirketinden yenilemek istemeniz halinde, poliçeye Bankamız lehine rehin alacaklısı sıfatının (dain-i mürtehin) tesis edilmesi ve poliçe sigorta bedelinin Bankamız uygulamaları doğrultusunda düzenletilmesi kaydıyla, talebiniz kabul edilecek olup, başka bir sigorta şirketinden düzenletilen poliçeleri, kredi vadesi boyunca her yıl yenileterek Şubenize getirmeniz gerekmektedir.

    Talebinizin devam etmesi durumunda, Bankamız yanıt tarihini izleyen altmış gün içinde yazılı iletişim kanallarından ya da e-Devlet Kapısı uygulaması üzerinden Türkiye Bankalar Birliği hakemliğine başvurabilirsiniz.





  • vakıfbank herkese karşı dava açıyor, bu durumda nasıl hareket ediyorsunuz arkadaşlar,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ediyorum iptal edilenlere dava açıyolarmış ne olup bitiyo onun sonucu ?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • blackwhite23 B kullanıcısına yanıt

    Bu konuda bana da mahkeme kararını özel den iletirseniz sevinirim.

  • 11.11.2020 tarihinde ziraatten konut kredisi kullandım. Krediden kesinti yaptıkları için tahsis ücreti, hayat sigortası ve özel konut sigortası iadesi için başvurmak aklıma gelmedi. Şimdi sigortaların yenilenme zamanı geldi. Dask zorunlu bildiğim kadarıyla ama diğerleri için başvurmayı düşünüyorum. Krediyi çekerken kesilenleri geri alamam değil mi? Bir de eksi hesap kredi kartı fatura talimatı gibi bir sürü şeyi zorunlu tuttular bunları da iptal edebilir miyiz?

  • Eylül ayında VakıfBank'tan 290BinTL konut kredisi kullandık. Aşağıda yazdığım kesintiler yapıldı. Bunun sonucunda dask hariç diğerleri için bugün itibari ile vakıfbank'a yazarak süreci başlattım. Merak ettiğim ise, Kredi Tahsis Ücreti iadesi yapılıyor mu ? Daha önce alan oldu mu ?


    DASK: 214,54

    SARI PANJUR KONUT PAKET SİGORTASİ: 627,36

    KREDİ TAHSİS ÜCRETİ: 1450,00

    HAYAT SİGORTASI: 2343,34

    KAZANDIRAN TARİFE: 1176,00


    EDİT 1: Bankaya başvurumdan 2 gün sonra bankadan, önce aranarak sonrasında yazılı olarak red yanıtını aldım. Bunun sonucunda gerekli bilgi ve belgeler ile e-devlet üzerinden Türkiye Bankalar Birliği Bireysel Müşteri Hakem Heyetine başvuruda bulundum.


    EDİT 2: Merhabalar, 06.01.2022 tarihinde vakıfbank tarafından Hayat Sigortası tutarı (2105 TL) ve Kazandıran Tarife adı altında alınan (1176 TL) hesabıma yatırılmıştır. Bankalar Birliği Tüketici Hakem Heyetinden başvurumun sonuçlandığına dair bir bilgi gelmedi henüz, şuan kararın heyette ve ilgili bankaya iletildi olarak görünüyor başvurum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tRoya06 -- 16 Ocak 2022; 12:17:20 >




  • tRoya06 kullanıcısına yanıt
    Kredi tahsis ücreti iadesi yapılmıyor. Bunu tüm bankalar aynı oranda kesiyor.
    Hayat sigortalı kredi çektiyseniz onu da iptal etmeyecektir. Ama başka bir sigortadan daha uyguna yaptırıp onu bankaya iletebilirsiniz. Bankanın yaptığını da böylelikle ipral edebilirsiniz

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • merhaba. işbanktan ihtiyac kredisi kullandım gecen ay. ve 700 lira hayat sigortası yapıldı. şu an tüm ödemeyi yapsam o parayı geri alabilir miyim?

  • 
Sayfa: önceki 101102103104105
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.