Şimdi Ara

Bireysel Emeklilik Sistemi Ve Emeklilik Yatırım Fonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
5.644
Cevap
276
Favori
344.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar,

    Bu konuda bireysel emeklilik hakkında konuşacağız, tartışacağız fonları irdeleyeceğiz.
    Sistemde olan olmayan herkesten katılım bekliyorum.
    Yaklaşık 5 sene deneyimim var bu konuda. Bu deneyimi paylaşmak sizin deneyimlerinize de ortak olmak istiyorum.
    En kısa zamanda besin olmazsa olmazları ve önemli bilgileri ilk mesaj üzerinden vereceğim.
    Velhasıl kelam geleceğimiz için en iyi olan neyse onu bulmaya çalışacağız.



    - ŞİRKET SEÇME STRATEJİLERİ
    -


    1- Öncelikle seçeceğimiz şirketin büyük bir kurum olması önemlidir. Bu şirketlerin fon büyüklükleri ve yatırımların güvencesi açısından önemlidir. Bu sebeple bankaya bağlı bes sistemlerine girmekte fayda var.

    2-Bes pazarlamacılarının sözüne hiç kulak asmayın. Amaçları 1 i bin yapıp gözünüzü boyamak ve size bes satmaktır.

    3-Sizin için aslolan bireysel emeklilik kanunu ve sisteme girerken imzalayacağınız sözleşmedir.

    4-. En önemli hususlardan biri kesintilerdir. İyi bir pazarlıkçı olun. Ygk kesintisi ve Giriş aidatı kesintisine dikkat edin. YGK kesintisi max. %2 dir. Ama bende dahil olmak üzere birçok kişi %0 la yani kesintisiz olarak primlerini yatırmaktadır. Yine giriş aidatı asla ödemeyin. Bir asgari ücret kadar alma şansları var. Bu yüzden YGK yı sıfıra indirip Giriş aidatınıda "en kötü" ertelemeli olarak anlaşın. Klasiktir ama çok doğrudur. Pazarcı ile dometes için pazarlık ediyoruz ama geleceği ilgilendiren önemli bir sözleşme için çok rahat davranıyoruz. Bu sebeple çok çok iyi pazarlık edin...

    5-Fon getirilerini inceleyin. Hangi firma ne kadar getiri sağlamış bunların karşılaştırmasını yapın. Bunun için bir çok site var.

    6-Bazı firmalar sağlık ve çeşitli kurumlarda indirimler sağlamaktadır. Buda + bir faydadır.

    7-Sözleşmenizi zaman ayırıp okuyun. Anlaştığınız şartların sözleşmede yazdığına emin olun. Sonra imzalayın.

    Özetle: Bilinçli tüketici olun, olalım,

    -BESTE YATIRIM STRATEJİLERİ-



    1-Bes asla kısa vadeli bir yatırım değildir. En az 10 yıl hedef için girin. Böylelikle devlet katkısının %60 ını alabileceksiniz. Ayrıca kazanç için fonlarda uzun vadeli kalmamız gerekir. Aksi taktirde bes'e girmeyin hem kaybınız olabilir hemde boşa vakit ve kesintilerle baş başa kalırsınız.

    2-Sisteme ilk girdiğinizde riskli fon seçmek uzun vadede kazanç getirebilir. Şöyle ki hisse fonu seçerseniz yatırdığınız 100 TL kadar ay sonunda hisse senedi almış olursunuz. Dolayısıyla borsa ister düşsün ister çıksın çok mühim değildir. Ay ay 100 TL aldıkça hesabınızda bir ağırlıklı ortalama oluşacak. Yani hisse fonundan 6 ay boyunca 80 binlerde hisse aldığınızı varsayalım. sonra borsa 60 bine düştü yine 6 ay boyunca hisse aldınız bu seviyelerden Ağırlıklı ortalamanız 70 bin olur. Yani 70 binden sonra kar yazmaya başlarsınız. Dolayısıyla yatırıcağınız 100 TL isterse 80 TL ye düşsün hiç mühim değil uzun vadede büyük olasılık kazanacaksınız. Aynı şeyi altın vb. fonlardada yapabilirsiniz.


    3-Kesinlikle hedef belirleyin. Fonununuz güzel prim yaptığında daha fazla diyerek hırs yaparsanız muhtemelen sonu hüzün olur. Çünkü hiç bir yatırım aracı sürekli düşmez veya sürekli yükselmez. Ama dibin dibi rekorun rekoru vardır bunu da unutmayın.

    4-Fon yükselirken satılır düşerken alınır. "Büyük" ler böyle yapar. Sizinde stratejiniz bu olsun. Düşen bıçak tutulmaz uçan kuş yakalanamaz.

    5-Her yıl primizini minumum %10 arttırın. Bu hem enflasyon karşında düşüş için önemli hemde elinize geçecek miktar için önemli.

    6-Yıllık 6 kez fon değişim hakkı bulunuyor. Fonlarını çok değiştiren arkadaşlar 6. fon değişimi için riskli fon almasınlar. Ters bir durumda kaybınız artabilir.

    7-Yine fonları sürekli takip eden arkadaşlar için şöyle bir + durum var. Altın, borsa, tahvil doğası gereği zaman zaman düşer. Bu düşüşlerden faydalanmak fon takibi yapanları + bir kazancıdır.

    8- Yukarda ki yöntemleri uygulayanlar kazanabilir veya kaybededebilir. Bunlar sadece benim görüşümdür beni bağlar..Asla yatırım tavsiyesi olamaz.

    Paylaşımlar devam edecek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_Come_Back -- 26 Mart 2014; 9:15:40 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: trmp

    Takipteyim
    türkiyede ki bireysel emeklilik sistemleri tam bir aldatmacadır...ben kenara para koyamıyorum, yatırımdan da anlamıyorum o yüzden getirisi en düşük olan sistemden çok daha düşük kazanç karşılığında benim paramı saklayın dersiniz sisteme o kadar...süreniz dolduğunda ya toplanan parayı topluca alırsınız ya da o parayı aylık kaç lira maaş olarak almak istiyorsanız ona göre aya bölerler ve mesela sizin istediğiniz maaş oranı ile parayı böldüklerinde 30 ay mı çıktı, 30 ay maaş alırsınız sonra da herkes yoluna...kendinizin yatırım uzmanı olmanıza gerek yok, her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz ya da altın alarak kenarı koyun, 10 sene sonra inanın bes'in size vereceği paradan çoooook daha fazlasını toplamış olursunuz...
    2006 yılının eylül ayında 60 tl ile başladığım bireysel emeklilik hesabım bu ay tam on yılını doldurdu.
    Başlarken çok iyi hatırlıyorum devreme sormuştum içtiğin sigara kaç para günde bir paket içsen ayda kaç para ödersin diye aldığım cevap 60 tl idi yaz dedim bireysel emeklilik temsilcisine 60 tlden devremede dedim ben artık sigaraya başladım ve günde bir paket içiyorum.
    2013 e kadar gelir vergisi üzerinden indirimi vardı bordroda görürdüm devrelerimin maaşından 80-90 ltl gelir vergisi kesilirken benden 15-16 lira arası kesilirdi. Sonra ev hanımlarını ve serbest çalışanların da ilgisini çekmek amacıyla yüzde 25 uygulamasına geçildi Gelir vergisinden 2006-2013 yılları arasında ayda hiç yapmadıysa maaşıma 50-60 lira katkı yaptı . totalde 4-5 bin arası.
    Şimdi hesabımda 29 bin kusur para birikmiş bunun 3 bini devlet katkısı. o zaman bu merete değilde sigaraya başlamış olsaydım duman olacak para:)
    Diyecekler ki parayı o zamandan beri şuna yatırsaydın bu kadar buna yatırsaydın şu kadar kar edecektin .Doğrudur ederdim ama dedim ya baştan bu sigara param yani duman :) Katkı payı artırımlarımıda sigaraya gelen zamlara endexledim.malbora şimdi 13 liramı çarp 30 la güncelle katkı payını:)
    Şimdi gelecekle ilgi küçük bir hesap yapalım
    Şu an hesabımda 29 bin var ve ayda 400 tl ödeme yapıyorum yılda eder 4800 tl+1200 de devlet katkısı her yıl artı 6000 lira
    29+6 =35 bin yüzde yüz likit fonda yıllık yüz on getirisi olsun 3.500 de ordan gelir bu rakamları yıllara çarpın dumanın maliyetini bulun :)
    Kısacası arkadaşlar bu işi dağdan yuvarlanan bir kartopu gibi düşünün sonunda sizin bile vay be diyeceğiniz rakamlar ortaya çıkacak emin olun ve sadece sabırlı olup milletin akıl vermelerine kulagınızı tıkayın.
    Son bir örnek yatırımla ilgili bu işe başlarken dedimki birde her ay küçük altın alıyım o zaman yanlış hatırlamıyorsam 55-60 arasıydı bir ay aldım iki ay aldım üç ay aldım altın oldu 65 lira dedim bu ay pahalı düşünce alıyım:) öbür ay 70 oldu dedim eldekileri bozduruyum düşünce alıyım :) gerisini tahmin edersiniz biz aldıkça düştü bozdurdukça arttı meret hep böyle oldu sanki beni bekledi aslında büyük balıklar bizi yedi haberimiz yok sizi bir yere kanalize ederler sonra şamarı vururlar taktik hep aynı dolarda borsada altında çıkarken cesaret edip alamazsın ne zaman düşecek yapıştırırsın tüm parayı sonra bir çekerler aşağı bekleki çıkacak sizin kazancınız ufak ufak olsun fakat daimi olsun bedava peynir fare kapanında olur unutmayın hayırlı yatırımlar
    edit yardımcı olması bakımından katkı payı ayarlama linki
    http://www.guncelfiyatlari.com/sigara-fiyatlari/

    Not 2


    Dünyada BES ne durumda?

    “Yaşlı insanların sayısı da, toplam nüfustan aldıkları pay da artacak” dedik. Genç nüfusun (üretenin) payı azalıp, yaşlıların (masraf çıkaranın) payı artınca -biz de bütçe fazlası veren bir ülke olmadığımıza göre- sıkıntı yaşayacağız. 2040 yılının emeklileri (ömrümüz varsa biz), bugünün emeklilerinin aldığı maaşı (reel olarak) alamayacağız. Yani emekli maaşı artış hızı enflasyonun altında kalmak zorunda olacak.

    Gelişmiş ülkeler bu durumu çok daha önce yaşadılar. Ve “Gidilen yol belli, benim devlet olarak bu yaşlı nüfusa, aynı şartlarda imkan sağlama ihtimalim yok. Bari kendileri, bugünden geleceklerini finanse etsinler. Kendi gelecekleri için biriktirsinler” dediler. BES’in (Gönüllü, Otomatik, Zorunlu, Mesleki vs.) çıkış noktası bu.

    Danimarka’da emeklilik fonlarının GSYH’ye oranı %220. Doğru okudunuz; GSYH’nin 2 katından fazla. Hollanda’da %194, İsviçre’de %159, ABD’de %150*… Japonya’da, Kore’de %28’ler seviyesinde, Portekiz’de %21 vs. Bizde ise %5 bile değil. Yani BES, 3. Dünya ülkelerine, insanların parasını almak için pompalanan bir şey değil. Bir çok gelişmiş ülkede olan birşey.


    *ABD'de GSYH'nin %150'si derken, 30 trilyon dolardan büyük bir meblağdan bahsediyoruz. Bu 30 küsür trilyon dolar, bir yandan bireylerin gelecek tasarrufu iken, bir yandan da bugün; hem ülke, hem dünya ekonomisine katkı sağlıyor.

    Hocam yanlış anlamayın sakın ama böyle sürekli günlük takip etmek çok sağlıklı bir yaklaşım değil diye düşünüyorum, tabi ki takdir sizin ama bu çok uzun süreli bir yatırım , şöyle düşünün diyelim ki bir arsa aldınız hergun arsanın başına gidip yerinde mi yada bugün kaç lira ediyor diye bakmak ne kadar doğru ise bes için de sürekli takip etmek canınızı sikmaktan başka birşey yapmaz , bu benim şahsi düşüncem takdir sizin

    Not 4


    BES için ne kadar ödemeliyim?

    Şu ana kadar yazdıklarım “BES niye ihtiyaçtır?” idi. Akademik bir bilgiydi ama pratik faydası yoktu:)

    Ne iş yaptığımı öğrenenlerin en çok sorduğu ilk iki soru: “En düşük ne kadar ödeyebilirim?” “En erken ne zaman çıkabilirim?”

    Temele bu 2 soruyu koyunca, üzerine inşa edilen bina da çürük oluyor. Bence bunların yerine sorulması gereken sorular: “Benim emekli olduğumda ne kadar paraya ihtiyacım olacak?” ve sonrasında “Bu paraya ulaşmak için ayda kaç lira ve kaç yıl birikim yapmalıyım?” olmalı.

    Dünyada 1970’lerden beri şöyle bir kabul var: İnsanların emekli olduklarında; çalışırken elde ettikleri gelirin %70-%80’ine ihtiyaç duyarlar. Kamu emeklilik sistemi (yani bizdeki SGK), BES, kira geliri vs. toplamı çalıştığımız dönemdeki gelirimizin %70-%80’i olursa aynı standartta  yaşayacağımız hesaplanmış. Bunun için de, iş hayatı boyunca brüt gelirinin %10-%15’ini BES’e ayırmak gerektiği kabul görmüştür. Yani brüt maaşı 5.000 TL olan birisinin geliri hep enflasyon kadar artsa, BES için ayda reel olarak 500 TL biriktirir. Ayda 500 TL’yi 30 yıllık çalışma hayatı boyunca (Emeklilik yaşı 65 olduğu için eğer çalışıyor olabilirsek daha uzun bir süre) BES’e aktarsa ve enflasyon kadar getiri elde etse bugünün parasıyla devlet katkısı dahil 225 bin TL’si olur. Eğer enflasyonun 2 puan üzerinde getiri elde etse (devlet katkısı kısmı yine enflasyon kadar getirsin) 292 bin TL’si olur. Bence aylık gelirin 45 katı (225 bin TL için) birikim hiç de fena değil. Ama insan telaffuz ederken bile zorlanıyor: Her ay brüt gelirin %10’unu BES’e ayırmak… :(((



    Bugün eşim toplantıda, oğlum derste olunca internete girmeye vaktim oldu. Bugün uzun yazdım. Ama birkaç gün dururum korkmayın:)

    Kısaca BES serüvenimi anlatıyorum; 16 Mayıs itibari ile 6 adet BES yaptırdım. ikişer adet olmak üzere eşim ve 2 kızım için. Firma Türkiye sigorta. Malum en büyük firmalardan biri. Yanlışlıkla güvendik bir kere. Ama siz güvenmeyin. Neyse ilk ay sonuna doğru almış olduğum fonlardan epey güzel getiriler elde ettiğimizi görünce sevindik. Zaten bu dovizin fırlatma zamanına denk geldi. Bu süreçte TL'de kalmayan herkes bir şekilde parasını koruyabildi zaten. Devam edeyim ; 1 ay dolmak üzere iken benden habersiz ufak ufak fon satışları yapıldı. haliyle konuyu bilmediğim için tarafıma genel merkezden atanan müşteri temsilcisine konuyu wp üzerinden sordum. İlk başta tamamen, gereken durumda benimle irtibata geçebilirsiniz diyen kişi mesajı gördüğü halde cevap vermedi. 1 hafta sonra tekrardan fonlarda ufak çaplı satış işlemi tekrarlayinca 0 850... numaradan bilgi almak için MH ile iletişime geçtim. Bunların işletme gideri gibi düşünmem gerektigini söyleyerek normal olduğunu belirtti. 18 yaş altı yaptırdığım sözleşmelerde 5 yıl kesinti vs yok demişti müşteri temsilcisi arkadaş falan dedim fakat MH'deki arkadaş kabul etmedi. Bende o kızgınlıkla 16 Haziran da direk cayma hakkımı kullanmak istediğimi söyledim ve işleme başladılar. En geç 10 iş günü içerisinde tamamlanacağı ve ilk 2 ay kesintisiz bir şekilde sözleşmelerin fesh edilebileceğini belirttiler. Okeylestik ve zamanın geçmesini bekliyorum. Neyse zaman doldu ama benim yaptırdığım paraları hesaba yatırması gereken Türkiye sigorta yatirmadi. Aradık tekrardan Müşteri hizmetlerini. İşte paranın hesaba yolladığı fakat bankadan ret geldiği söylendi. Kuzu gibi tamam tekrar edin IBAN vs konuştuktan sonra tekrar 1-2 gün beklememiz gerektigini söylediler. Tekrar bekliyoruz para yatmıyor yine. Bu sefer eşimin adına olanları onun IBAN nosuna yollayacaklarini soylediler. Çocukların olan 4 adet BES ücretini bekleyin diye gecistiriyorlar. Aradan 3-5 gün geçince 1 tanesinin ücreti yattı. O yatınca gene MH'ni aradık. İşte bakın toplam 6 adet olan BES'in sadece 1 tanesi yattı. Diğerleri nerde. Bakıyor kontrol ediyorlar yok yok yok. 2 hafta da bu şekilde geçti. En az 15 kere arıyoruz derdimizi anlatmaya çalışıyoruz. Yok olmaz kredi kartınıza yatırmak zorundayız diyorlar bekliyoruz olmuyor tekrardan IBAN veriyoruz. Gene bekliyoruz gene olmuyor vs vs. Bugün akşam üstüne doğru 4 tanesi daha yatmış. Kaldı son 1 adet sözleşme. Aradım müşteri hizmetlerini. Dedim 1 tane eksik yatirmissiniz. Eşim adına olan su sözleşme ücreti yok. Bana onun adına olan için eşimin aramasi gerektigini söylediler. Ben anlata anlata bıktım bu savsak iş bilmez MH çalışanları ise anlamamakta direttiler. Neyse eşim aradı bu seferde tekrardan IBAN istiyorlar ona ait. Dedik ki bakın 2 sözleşmeden 1 ini göndermiş olduğunuz IBAN numarasina tekrar atacaksınız bu kadar kolay. Bunu sizin mal firmanız yapabiliyor. Siz anlamıyorsunuz. İnatla benden IBAN istiyorsunuz diye gerildik gene. Aynı durumu daha önce yaşadık dedikleri ödeyen kimse ona yollayabilir ücretler dediler. Ama biz bunu anlatamıyoruz.
    Gene kavga dövüş yarına 1-2 gün bekliyecegiz.

    Diyeceğim Türkiye sigorta müşteri hizmetleri çalışanlarının % 80 yeterli donanıma bilgiye sahip değil yaptıkları işle alakalı. 1 aydır ruh halimi bozdular. 18 yaş altı için kesinti işlem ücreti vs yok dedikleri halde söylediklerinden başka olaylar oldu. BES sözleşmesini satana kadar sizle ilgileniyorlar sonra muhatap bulmak zor. Tekrardan başka firmadan yaptırmayı düşünüyordum ama bu manyaklar yüzünden vazgeçtim. Gidip hisse yada fon alacağım. Yok ben dertsiz başımı agritmak istiyorum derseniz Türkiye Sigortadan herhangi birşey yaptırın ve görün kendinize ne güzel bir belayı satın aldığınızı. Mallar 20 yıllık IBAN numarama hatalı bile dediler. Okuyoz okuyoz aynı numara ama yok arkadaş hatalarını dahi kabul etmiyorlar. Bunları sikayet edebileceğimiz bir merci varmı acaba BDDK ne bilim spk gibi?
  • Bir sorum olacak. Abim beni bireysel emeklilik sistemine kayıt ettirdi 20 yaşındayım. Ben 10 yıl sonra emekli mi oluyorum, maaş tam olarak ne zaman bağlanıyor her ay maaş veriliyor mu?
  • Takipteyim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: trmp

    Takipteyim
    türkiyede ki bireysel emeklilik sistemleri tam bir aldatmacadır...ben kenara para koyamıyorum, yatırımdan da anlamıyorum o yüzden getirisi en düşük olan sistemden çok daha düşük kazanç karşılığında benim paramı saklayın dersiniz sisteme o kadar...süreniz dolduğunda ya toplanan parayı topluca alırsınız ya da o parayı aylık kaç lira maaş olarak almak istiyorsanız ona göre aya bölerler ve mesela sizin istediğiniz maaş oranı ile parayı böldüklerinde 30 ay mı çıktı, 30 ay maaş alırsınız sonra da herkes yoluna...kendinizin yatırım uzmanı olmanıza gerek yok, her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz ya da altın alarak kenarı koyun, 10 sene sonra inanın bes'in size vereceği paradan çoooook daha fazlasını toplamış olursunuz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hecatonchires

    Bir sorum olacak. Abim beni bireysel emeklilik sistemine kayıt ettirdi 20 yaşındayım. Ben 10 yıl sonra emekli mi oluyorum, maaş tam olarak ne zaman bağlanıyor her ay maaş veriliyor mu?

    Öncelikle abinizi tebrik etmek lazım. Çok mantıklı ve doğru bir karar vermiş. Yaşınız çok genç. Sizin yerinizde olsam bir planda ben açardım. Sebebine gelince ; Muhtemelen bekarsınız bu yüzden ilerde evlilik,araba ev ve birçok şey için para lazım olacak. Bir planımı 10 yıllık yapıp bu ihtiyaçlar için 10 yıl sonra kullanırdım. Diğer planımı da emekliliğe kadar sürdürürdüm.

    Sorulara gelince, Bireysel emeklilik sisteminden en az 10 yıl prim ödeme ve 56 yaş şartlarında emekli olabilirsiniz. Ancak bu şartlarda maaş bağlanır. Ve maaşınızı da süre ve rakam olarak kendiniz ayarlayabilirsiniz. Veyahut toplu olarak birikiminizi çekebilirsiniz.
    Ancak istediğiniz zamanda çıkabilirsiniz. Ve toplu olarak paranızı alabilirsiniz. Bur da en önemli faktör devlet katkısı. Sistemde geçen süre,

    3 yıldan 6 yıla kadar ise %15
    6 yıldan 10 yıla kadar ise %35
    10 yıl ve daha fazla ise %60
    Emeklilik, vefat, maluliyet %100

    Devlet katkısı alırsınız... Yani netice olarak 10 yıl sonra çıktığınızı varsayarsak hesabınıza yatmış olan devlet katkısının %60 ını almış olacaksınız.

    Umarım yardımcı olabilmişimdir..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: trmp

    Takipteyim

    Hoşgeldiniz... Katılımlarınızı eksik etmeyin...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

    quote:

    Orijinalden alıntı: trmp

    Takipteyim

    Hoşgeldiniz... Katılımlarınızı eksik etmeyin...
    merhabalar
    devlet neden bireysel emeklilik sisteminde %25 katkı sağlıyor? yani devlet neden teşvik ediyor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

    quote:

    Orijinalden alıntı: trmp

    Takipteyim

    Hoşgeldiniz... Katılımlarınızı eksik etmeyin...
    Şunu bilir şunu söylerim hiç kimse veya kurum öpmeyeceği eşşeğin önüne ot koymaz.

    Yatırdığınız paranın tamamı ve faizi toplamından daha fazla ödeme yapmazlar toplamda diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    türkiyede ki bireysel emeklilik sistemleri tam bir aldatmacadır...ben kenara para koyamıyorum, yatırımdan da anlamıyorum o yüzden getirisi en düşük olan sistemden çok daha düşük kazanç karşılığında benim paramı saklayın dersiniz sisteme o kadar...süreniz dolduğunda ya toplanan parayı topluca alırsınız ya da o parayı aylık kaç lira maaş olarak almak istiyorsanız ona göre aya bölerler ve mesela sizin istediğiniz maaş oranı ile parayı böldüklerinde 30 ay mı çıktı, 30 ay maaş alırsınız sonra da herkes yoluna...kendinizin yatırım uzmanı olmanıza gerek yok, her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz ya da altın alarak kenarı koyun, 10 sene sonra inanın bes'in size vereceği paradan çoooook daha fazlasını toplamış olursunuz...

    Üstadım. Sistem değil ancak yazdıklarınız tamamen aldatmacadır. Neden mi?

    1- Bu konuda hiçbirşey bilmediğiniz belli.. Yazdıklarınızı ali tezel denen yazdıkları ipe sağa gelmeyen bir adamdan aldığınız aşikar. O adam soru soranlara sağımlık inek gibi yakıştırmalar yapan,, efendim besteki çalışanın wc kağıdı parasını biz ödüyormuşuz gibi kelamlar eden (sormak lazım SGK daki memurun wc kağıdını kim ödüyor). Yani kısaca seviyesiz kompleksli adamları ciddiye almayın lütfen... Alırsanızda sizin tercihinizdir.. Ama rica ederim bir şeyi bilmeden sırf birileri yazdı diye biliyormuş edasıyla da bur da yorum yapmayın.

    2-Bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi. Adından da anlaşılacağı üzere hem emeklilik hem tasarruf hemde yatırım sistemidir bu sistem.

    3-Her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz altın alın demişsiniz. Her ay hangi hayalimizi ertelemiyoruz ki bunu ertelemeyelim. Bu ay altını altın gelecek ayda aldın diyelim. Bi sonraki ay muhakkak bir şey çıkacaktır. Tüketiyoruz harcıyoruz aksi mümkün değil. İşte besin farkı yine bur da çıkıyor. Zorunlu tasarrufa zorluyor seni. Aylık kredi kartından çekiliyor ve hesabına yatırıyor. Ayrıca besi hiç bozdurmayı düşünmezsin ama en küçük sıkışıklığında hemen dolar vs neyi biriktirdiysem bozayım dersin..

    4-Kimse sana %25 katkı payı vermiyor. Bugün 90 TL ye gram altın aldım kimse %25 çıkarıp vermedi. Ama şimdi beste aldığın her 100 tl lik altın döviz hisse vs. için 25 TL hesabına yatıyor. Ayrıca yatırımın değerlenmeye devam ediyor. Nerde bu kazanç varsa söyleyin oraya gidelim.

    5-Getirisi en düşük sistemmiş. Tamamen yalan ve yanlış. Getirisi belkide en yüksek sistemdir. Faiz yıllık yüzde 5 verirken beste düşüşlerden faydalanarak hisse altın döviz gibi enstrümanlardan %20-25 veya daha fazla kazanabilirsiniz. Bu tamamen sizin fon yönetiminizle alakalıdır. Kısaca bes borsa, döviz altın ne kazanırsa onu aynen verir ne kaybederse de aynen alır..

    Sonuç ; Sadece araştırın okuyun ve bu sistemi anlamaya çalışın. Sizi de aramıza bekleriz..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Zargana*

    merhabalar
    devlet neden bireysel emeklilik sisteminde %25 katkı sağlıyor? yani devlet neden teşvik ediyor?

    Merhaba,

    Teşvik etmesinin birçok sebebi var..

    1-Bildiğiniz gibi ülkede cari açık sorunu var.. Cari açık tüketimin çok üretimin az olduğu toplumlarda görülür.. Böylelikle insanlar tasarruf yapacak daha az harcıyacak.
    2-Tasarrufun yastık altına yapılmasının önüne geçmek.. Çünkü bu paralar finans kuruluşlarına yattıkça finans kurumları da yatan paralar kadar karşılık kredi ayırabiliyor. Bu açıdan yatırımcı yurtdışından yüksek faizlerle kredi almak yerine kendi ülkesinde bu krediyi sağlayabilecek duruma geliyor. Buda üretimi arttırmaya sebep olabiliyor.
    3-(Buda benim tesbitim)Kültür turu yapdıysanız yabancı yaşlı amcalar teyzeleri görürüz hep. Bu kişiler aslında bes sayesinde gezebiliyor.. Bu sistem avrupa ve amerikada 20 yılı aşkın süredir var. Bizim anne babalar evde torun bakıyor (allah razı olsun)

    Netice olarak ülkeye bireye her açıdan faydalı bir sistem teşvikte bu yüzden...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ntticaret

    Şunu bilir şunu söylerim hiç kimse veya kurum öpmeyeceği eşşeğin önüne ot koymaz.

    Yatırdığınız paranın tamamı ve faizi toplamından daha fazla ödeme yapmazlar toplamda diye düşünüyorum.

    O zaman eşşek olmayın/olmayalım.. Okuma yazmamız var. Bize verilen sözleşmeyi bireysel emelilik yasasını didik didik okuyup araştırıp bir karara varabiliriz. Bu tip peşin yargılar yüzünden yanılıyoruz çoğu zaman.. Bence ön yargılı olmayın okuyun araştırın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    türkiyede ki bireysel emeklilik sistemleri tam bir aldatmacadır...ben kenara para koyamıyorum, yatırımdan da anlamıyorum o yüzden getirisi en düşük olan sistemden çok daha düşük kazanç karşılığında benim paramı saklayın dersiniz sisteme o kadar...süreniz dolduğunda ya toplanan parayı topluca alırsınız ya da o parayı aylık kaç lira maaş olarak almak istiyorsanız ona göre aya bölerler ve mesela sizin istediğiniz maaş oranı ile parayı böldüklerinde 30 ay mı çıktı, 30 ay maaş alırsınız sonra da herkes yoluna...kendinizin yatırım uzmanı olmanıza gerek yok, her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz ya da altın alarak kenarı koyun, 10 sene sonra inanın bes'in size vereceği paradan çoooook daha fazlasını toplamış olursunuz...

    Üstadım. Sistem değil ancak yazdıklarınız tamamen aldatmacadır. Neden mi?

    1- Bu konuda hiçbirşey bilmediğiniz belli.. Yazdıklarınızı ali tezel denen yazdıkları ipe sağa gelmeyen bir adamdan aldığınız aşikar. O adam soru soranlara sağımlık inek gibi yakıştırmalar yapan,, efendim besteki çalışanın wc kağıdı parasını biz ödüyormuşuz gibi kelamlar eden (sormak lazım SGK daki memurun wc kağıdını kim ödüyor). Yani kısaca seviyesiz kompleksli adamları ciddiye almayın lütfen... Alırsanızda sizin tercihinizdir.. Ama rica ederim bir şeyi bilmeden sırf birileri yazdı diye biliyormuş edasıyla da bur da yorum yapmayın.

    2-Bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi. Adından da anlaşılacağı üzere hem emeklilik hem tasarruf hemde yatırım sistemidir bu sistem.

    3-Her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz altın alın demişsiniz. Her ay hangi hayalimizi ertelemiyoruz ki bunu ertelemeyelim. Bu ay altını altın gelecek ayda aldın diyelim. Bi sonraki ay muhakkak bir şey çıkacaktır. Tüketiyoruz harcıyoruz aksi mümkün değil. İşte besin farkı yine bur da çıkıyor. Zorunlu tasarrufa zorluyor seni. Aylık kredi kartından çekiliyor ve hesabına yatırıyor. Ayrıca besi hiç bozdurmayı düşünmezsin ama en küçük sıkışıklığında hemen dolar vs neyi biriktirdiysem bozayım dersin..

    4-Kimse sana %25 katkı payı vermiyor. Bugün 90 TL ye gram altın aldım kimse %25 çıkarıp vermedi. Ama şimdi beste aldığın her 100 tl lik altın döviz hisse vs. için 25 TL hesabına yatıyor. Ayrıca yatırımın değerlenmeye devam ediyor. Nerde bu kazanç varsa söyleyin oraya gidelim.

    5-Getirisi en düşük sistemmiş. Tamamen yalan ve yanlış. Getirisi belkide en yüksek sistemdir. Faiz yıllık yüzde 5 verirken beste düşüşlerden faydalanarak hisse altın döviz gibi enstrümanlardan %20-25 veya daha fazla kazanabilirsiniz. Bu tamamen sizin fon yönetiminizle alakalıdır. Kısaca bes borsa, döviz altın ne kazanırsa onu aynen verir ne kaybederse de aynen alır..

    Sonuç ; Sadece araştırın okuyun ve bu sistemi anlamaya çalışın. Sizi de aramıza bekleriz..


    arkadaşa laf etmişsin ama senin yazdıklarında eksik istersen %25 in şartlarını da yaz ki düşünen arkadaşlar yanlış algılamasın. Bu arada bes'in faydalı bir yatırım aracı olduğunu da düşünüyorum (karlılığı hakkında bir yorum yapamam ama iyi takip sonucu karlılık oranı yüksek olabilir).




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cöldeki kutup ayısı

    quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    türkiyede ki bireysel emeklilik sistemleri tam bir aldatmacadır...ben kenara para koyamıyorum, yatırımdan da anlamıyorum o yüzden getirisi en düşük olan sistemden çok daha düşük kazanç karşılığında benim paramı saklayın dersiniz sisteme o kadar...süreniz dolduğunda ya toplanan parayı topluca alırsınız ya da o parayı aylık kaç lira maaş olarak almak istiyorsanız ona göre aya bölerler ve mesela sizin istediğiniz maaş oranı ile parayı böldüklerinde 30 ay mı çıktı, 30 ay maaş alırsınız sonra da herkes yoluna...kendinizin yatırım uzmanı olmanıza gerek yok, her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz ya da altın alarak kenarı koyun, 10 sene sonra inanın bes'in size vereceği paradan çoooook daha fazlasını toplamış olursunuz...

    Üstadım. Sistem değil ancak yazdıklarınız tamamen aldatmacadır. Neden mi?

    1- Bu konuda hiçbirşey bilmediğiniz belli.. Yazdıklarınızı ali tezel denen yazdıkları ipe sağa gelmeyen bir adamdan aldığınız aşikar. O adam soru soranlara sağımlık inek gibi yakıştırmalar yapan,, efendim besteki çalışanın wc kağıdı parasını biz ödüyormuşuz gibi kelamlar eden (sormak lazım SGK daki memurun wc kağıdını kim ödüyor). Yani kısaca seviyesiz kompleksli adamları ciddiye almayın lütfen... Alırsanızda sizin tercihinizdir.. Ama rica ederim bir şeyi bilmeden sırf birileri yazdı diye biliyormuş edasıyla da bur da yorum yapmayın.

    2-Bireysel emeklilik tasarruf ve yatırım sistemi. Adından da anlaşılacağı üzere hem emeklilik hem tasarruf hemde yatırım sistemidir bu sistem.

    3-Her ay bes'e yatırdığınız parayı döviz altın alın demişsiniz. Her ay hangi hayalimizi ertelemiyoruz ki bunu ertelemeyelim. Bu ay altını altın gelecek ayda aldın diyelim. Bi sonraki ay muhakkak bir şey çıkacaktır. Tüketiyoruz harcıyoruz aksi mümkün değil. İşte besin farkı yine bur da çıkıyor. Zorunlu tasarrufa zorluyor seni. Aylık kredi kartından çekiliyor ve hesabına yatırıyor. Ayrıca besi hiç bozdurmayı düşünmezsin ama en küçük sıkışıklığında hemen dolar vs neyi biriktirdiysem bozayım dersin..

    4-Kimse sana %25 katkı payı vermiyor. Bugün 90 TL ye gram altın aldım kimse %25 çıkarıp vermedi. Ama şimdi beste aldığın her 100 tl lik altın döviz hisse vs. için 25 TL hesabına yatıyor. Ayrıca yatırımın değerlenmeye devam ediyor. Nerde bu kazanç varsa söyleyin oraya gidelim.

    5-Getirisi en düşük sistemmiş. Tamamen yalan ve yanlış. Getirisi belkide en yüksek sistemdir. Faiz yıllık yüzde 5 verirken beste düşüşlerden faydalanarak hisse altın döviz gibi enstrümanlardan %20-25 veya daha fazla kazanabilirsiniz. Bu tamamen sizin fon yönetiminizle alakalıdır. Kısaca bes borsa, döviz altın ne kazanırsa onu aynen verir ne kaybederse de aynen alır..

    Sonuç ; Sadece araştırın okuyun ve bu sistemi anlamaya çalışın. Sizi de aramıza bekleriz..


    arkadaşa laf etmişsin ama senin yazdıklarında eksik istersen %25 in şartlarını da yaz ki düşünen arkadaşlar yanlış algılamasın. Bu arada bes'in faydalı bir yatırım aracı olduğunu da düşünüyorum (karlılığı hakkında bir yorum yapamam ama iyi takip sonucu karlılık oranı yüksek olabilir).

    Üstadım üstteki mesajda yazdım o şartı.. Tekrar etmek istemedim ancak istediniz diye tekrar yazayım :)

    3 yıldan 6 yıla kadar ise %15
    6 yıldan 10 yıla kadar ise %35
    10 yıl ve daha fazla ise %60
    Emeklilik, vefat, maluliyet %100

    Bu arada bes'e olumlu bakmanıza sevindim..Bes'te iseniz katılımlarınızı beklerim..




  • Legend_Come_Back kullanıcısına yanıt
    öncelikle ali tezeli hemen hemen hiç okumam bu nedenle bes hakkında ne yazdıklarını bilmiyorum, besteki çalışanın tuvalet kağıdı ya da ıvırı zıvırı elbette seviyesiz yorum fakat o da benim söylediklerime paralel yorum yapmışsa aklın bir olduğu görünür, kendisinin seviyesiz yorumları da kendisini bağlar beni değil, ayrıca sistem hakkında bilgiye gelince geçenlerde garanti bankasına işleme gittik ki sürekli işlem yapıyoruz, bankadaki görevli arkadaşlar hemen bize de bireysel emeklilik satmaya çalıştı ve ne kadar gerek yok desek de 20 dakka hesaplarla bize anlatmaya çalıştı ve de hiiiç inandırıcı ve gerçekci gelmedi...

    2 ve 3te sizin de açıkladığınız gibi sistem, siz tasarruf yapamayan kişilersiniz, kendi başınıza bişey beceremezsiniz o yüzden paranızı bize verin biz sizin yerinize saklarız, değerlendiririz diyen bir sistem...

    4te yüzde 25lik katkıyı söylemişsiniz fakat devlet katkısının tamamını alabilmeniz için bu konuda başka bir arkadaşa verdiğiniz cevaptaki gibi ölmeniz gerekiyor...10 yılda ise %60ını veriyorsunuz

    getirisi en düşük sistem sözüme yalan demişsiniz, o zaman madem konunun uzmanısınız, bana ve burada konuyla ilgili arkadaşlara aydınlatıcı bilgi olması açısından bize örnekle cevap verebilir misiniz? mesela ben üye oldum ve aylık 100 lira yatıracağım, 10 yıl sonra emeklilik hakkım geldiğinde kaç lira alabileceğim acaba?

    eğer bilgilerimiz yanlışsa düzeltmiş olursunuz biz de bu sistem hakkında bilgili oluruz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    öncelikle ali tezeli hemen hemen hiç okumam bu nedenle bes hakkında ne yazdıklarını bilmiyorum, besteki çalışanın tuvalet kağıdı ya da ıvırı zıvırı elbette seviyesiz yorum fakat o da benim söylediklerime paralel yorum yapmışsa aklın bir olduğu görünür, kendisinin seviyesiz yorumları da kendisini bağlar beni değil, ayrıca sistem hakkında bilgiye gelince geçenlerde garanti bankasına işleme gittik ki sürekli işlem yapıyoruz, bankadaki görevli arkadaşlar hemen bize de bireysel emeklilik satmaya çalıştı ve ne kadar gerek yok desek de 20 dakka hesaplarla bize anlatmaya çalıştı ve de hiiiç inandırıcı ve gerçekci gelmedi...

    2 ve 3te sizin de açıkladığınız gibi sistem, siz tasarruf yapamayan kişilersiniz, kendi başınıza bişey beceremezsiniz o yüzden paranızı bize verin biz sizin yerinize saklarız, değerlendiririz diyen bir sistem...

    4te yüzde 25lik katkıyı söylemişsiniz fakat devlet katkısının tamamını alabilmeniz için bu konuda başka bir arkadaşa verdiğiniz cevaptaki gibi ölmeniz gerekiyor...10 yılda ise %60ını veriyorsunuz

    getirisi en düşük sistem sözüme yalan demişsiniz, o zaman madem konunun uzmanısınız, bana ve burada konuyla ilgili arkadaşlara aydınlatıcı bilgi olması açısından bize örnekle cevap verebilir misiniz? mesela ben üye oldum ve aylık 100 lira yatıracağım, 10 yıl sonra emeklilik hakkım geldiğinde kaç lira alabileceğim acaba?

    eğer bilgilerimiz yanlışsa düzeltmiş olursunuz biz de bu sistem hakkında bilgili oluruz...
    benim de lehdar olarak bu sistemde hesabım var.. bakalım 10 yıl sonra nasıl olacak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    öncelikle ali tezeli hemen hemen hiç okumam bu nedenle bes hakkında ne yazdıklarını bilmiyorum, besteki çalışanın tuvalet kağıdı ya da ıvırı zıvırı elbette seviyesiz yorum fakat o da benim söylediklerime paralel yorum yapmışsa aklın bir olduğu görünür, kendisinin seviyesiz yorumları da kendisini bağlar beni değil, ayrıca sistem hakkında bilgiye gelince geçenlerde garanti bankasına işleme gittik ki sürekli işlem yapıyoruz, bankadaki görevli arkadaşlar hemen bize de bireysel emeklilik satmaya çalıştı ve ne kadar gerek yok desek de 20 dakka hesaplarla bize anlatmaya çalıştı ve de hiiiç inandırıcı ve gerçekci gelmedi...

    2 ve 3te sizin de açıkladığınız gibi sistem, siz tasarruf yapamayan kişilersiniz, kendi başınıza bişey beceremezsiniz o yüzden paranızı bize verin biz sizin yerinize saklarız, değerlendiririz diyen bir sistem...

    4te yüzde 25lik katkıyı söylemişsiniz fakat devlet katkısının tamamını alabilmeniz için bu konuda başka bir arkadaşa verdiğiniz cevaptaki gibi ölmeniz gerekiyor...10 yılda ise %60ını veriyorsunuz

    getirisi en düşük sistem sözüme yalan demişsiniz, o zaman madem konunun uzmanısınız, bana ve burada konuyla ilgili arkadaşlara aydınlatıcı bilgi olması açısından bize örnekle cevap verebilir misiniz? mesela ben üye oldum ve aylık 100 lira yatıracağım, 10 yıl sonra emeklilik hakkım geldiğinde kaç lira alabileceğim acaba?

    eğer bilgilerimiz yanlışsa düzeltmiş olursunuz biz de bu sistem hakkında bilgili oluruz...



    Öncelikle bankacıların pazarlamalarına vs. hiç itibar etmeyiniz. Adamlar satmak için herşeyi yapar her türlü yalanı söyler.. Ki bu konuda mağdur olan çok kişi var.. Örnek olarak, eski emeklilik sisteminde tavan YGK %8 (şimdi tavan %2 ben "0" ödüyorum) di. Ve bir çok bilmeyen kişilere bu sözleşmeler satıldı yıllarca adamın yatırdığı parasının %8 i kesinti yapıldı.. Ancak şöyle bir durum var benim hayat felsefem karşımdaki üçkağıtçıya kızmak değil neden benim bu üçkağıda geldiğimi sorgulamaktır her şey den önce.. Hırsızın %20 suçu varsa ev sahibinin %80 dir. Neticede bir sözleşme var ve ben okumadan imzalıyorum.. Sonrada aman şöyle kestiler böyle kestiler..Keserler adamların işi bu ve bunu yasayla sabitlemiş. Yine aynı şekilde öyle bir hesap çıkarırlarki karşına 10 bini 3 yılda 100.000 yaparlar. Ama yersen!!! Neticede dometes alırken pazarlık yapıyorsak hayatımızı geleceğimizi ilgilendiren bu iş için pazarlığın uyanıklığın alasını yapmalıyız.

    Olayı mantık çerçevesinde değerlendirelim..Tasarruf herkes yapar burda ki kilit nokta sürdürelebilir ve kazançlı yatırım ve tasarruf yapmaktır. En ufak bir borçta harçta o parayı bozmamaktır. Sizin 100 TL nize banka gözünün ucuyla bakmaz. Ama beste ufak birikimlerinizin değeri büyük.. Buda yine önemli bir farktır. En kötü 10 yılda çıktınız 10.000 bin yatırdınız faiz+1500 TL para alırsınız.. Peki ben neden gidipte altın alıp sadece altının birikimiyle idare edeyim. Bestede altın alabilirsiniz. Ama büyük bir farkla 15 peşin peşin cebinizde...(10 yıl için tabiki emekli olunca %25)


    Getirisi en düşük sistem kelimesi kesinlikle yalan.. Daha önceki mesaj da da yazdığım gibi bes piyasa ne verirse aynısı verir veya alır bide üstüne devlet katkısı verir ve bunu almaz... Kaç lira alabileceğim acaba demişsiniz ? Yalan duymak istiyorsanız bes pazarlamacısıyla konuşun. Gerçekleri öğrenmek istiyorsanız da biraz araştırmayla fon getirilerine ulaşıp bunun kararını varabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend_Come_Back -- 4 Eylül 2013; 0:00:46 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alaçam

    benim de lehdar olarak bu sistemde hesabım var.. bakalım 10 yıl sonra nasıl olacak

    Lehdar derken varis misiniz? Umarım 10 yıl sonra istediğiniz düzeye gelir paranız..
  • Legend_Come_Back kullanıcısına yanıt
    başkalarının bana\bize yalan söylemesine fırsat vermeyin işte, basit bir hesabı yapıp söyleyeceksiniz o kadar...aylık 100 lira yatırırsam 10 sene sonra devlet katkısı dahil kaç para alabilirim\z? kesin birebir rakam olmasada aşağı yukarı, %90 yakın bir rakam söyleyebilirsiniz...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    başkalarının bana\bize yalan söylemesine fırsat vermeyin işte, basit bir hesabı yapıp söyleyeceksiniz o kadar...aylık 100 lira yatırırsam 10 sene sonra devlet katkısı dahil kaç para alabilirim\z? kesin birebir rakam olmasada aşağı yukarı, %90 yakın bir rakam söyleyebilirsiniz...

    Tamam yarın kahve falı baktırıp söylerim. Şaka bi yana mesajımda ne dedim bes pazarlamacılarına itimat etmeyin. Bur da rakam vermek vebal almak olur.. Ayrıca rakam veren olursa itibar etmeyin..

    Ama ben size yine yardımcı olmaya çalışağım.. Paranızın kazancı tamamen size bağlı.. Şöyle ki örnek vermek gerekirse altın 2 ay evvel 1200$ ons fiyatı gördü. Siz yatırımcı ve tasarrufcu olarak direk besini altına yönlendirseydiniz 2 ay evvel şuanda %20 yakın bir kazanç sağlamış olacaktınız... Yine hisse senetleri şubatta 75 bin iken girseydiniz 93 bine kadar çıktı. Ve o rakamlarda satsaydınız yine %20 civarı kar elde etmiş olacaktınız. Döviz zaten malum. Neticede bunları yapmayıp paranız likit fonda kalsaydı %3 kazanmış olacaktınız.. Yada tam tersi borsaya 93 binde girseydiniz şuanda 67 bin yüzde %30 civarı zarar.. Yani tekrar söylüyorum bir allahın kulu bile size ne kazanacağınız konusunda birşey diyemez.. Tamamen iş sizde biter.. Ben bu işlerden hiç anlamam derseniz paranızı tahvile koyarsanız yıllık %10 civarı yine kazanırsınız.. Ama hergün 10-15 dk ayırıp ekonomi haberlerine göz atarsanız zaten az çok öğrenirsiniz.. Ki biraz emek verin mevzu bahis olan yatırım ve tasarruftur...Emeksiz yemek olmaz...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Legend_Come_Back

    quote:

    Orijinalden alıntı: elturco78

    başkalarının bana\bize yalan söylemesine fırsat vermeyin işte, basit bir hesabı yapıp söyleyeceksiniz o kadar...aylık 100 lira yatırırsam 10 sene sonra devlet katkısı dahil kaç para alabilirim\z? kesin birebir rakam olmasada aşağı yukarı, %90 yakın bir rakam söyleyebilirsiniz...

    Tamam yarın kahve falı baktırıp söylerim. Şaka bi yana mesajımda ne dedim bes pazarlamacılarına itimat etmeyin. Bur da rakam vermek vebal almak olur.. Ayrıca rakam veren olursa itibar etmeyin..

    Ama ben size yine yardımcı olmaya çalışağım.. Paranızın kazancı tamamen size bağlı.. Şöyle ki örnek vermek gerekirse altın 2 ay evvel 1200$ ons fiyatı gördü. Siz yatırımcı ve tasarrufcu olarak direk besini altına yönlendirseydiniz 2 ay evvel şuanda %20 yakın bir kazanç sağlamış olacaktınız... Yine hisse senetleri şubatta 75 bin iken girseydiniz 93 bine kadar çıktı. Ve o rakamlarda satsaydınız yine %20 civarı kar elde etmiş olacaktınız. Döviz zaten malum. Neticede bunları yapmayıp paranız likit fonda kalsaydı %3 kazanmış olacaktınız.. Yada tam tersi borsaya 93 binde girseydiniz şuanda 67 bin yüzde %30 civarı zarar.. Yani tekrar söylüyorum bir allahın kulu bile size ne kazanacağınız konusunda birşey diyemez.. Tamamen iş sizde biter.. Ben bu işlerden hiç anlamam derseniz paranızı tahvile koyarsanız yıllık %10 civarı yine kazanırsınız.. Ama hergün 10-15 dk ayırıp ekonomi haberlerine göz atarsanız zaten az çok öğrenirsiniz.. Ki biraz emek verin mevzu bahis olan yatırım ve tasarruftur...Emeksiz yemek olmaz...

    Alıntıları Göster
    Devlet katkısı BES'e olan iştahı kabarttıEkim ayında 10. yılını dolduracak BES'in katılımcı sayısı temmuz ayı sonu itibariyle 3 milyon 757 bin 663'e ulaştı YazdırPaylaş EmailAAA 22 Ağustos 2013 Perşembe, 16:06Devlet katkısı BES'e olan iştahı kabarttı

    Devlet katkısı ile katılımlarda artış yaşanan Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) bu yılın ocak-temmuz döneminde 621 bin 955 kişinin yeni giriş yapmasıyla katılımcı sayısı 3 milyon 757 bin 663'e ulaştı.

    Türkiye Sigorta Birliği'nden (TSB) ekim ayında 10. yılını dolduracak Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) ilişkin AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, BES'te temmuz ayı sonu itibariyle 3 milyon 757 bin 663 katılımcı bulunuyor.

    Bu yılın başından itibaren temmuz ayının sonuna kadar geçen sürede sisteme yeni giren katılımcı sayısı 621 bin 955 oldu. Böylelikle Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın 2013 yılı için sisteme 500 bin yeni katılımcı beklentisi yılın ilk 7 ayında aşılmış oldu. Geçen yılın aynı döneminde ise katılımcı artış miktarı 255 bin 331 olarak gerçekleşmişti.

    Sisteme yatırılan katkı payı tutarındaki artış bu yıl 3 milyar 434 milyon 771 bin 684 lira, geçen yılın aynı döneminde ise 2 milyar 162 milyon 946 bin 667 lira oldu.

    Temmuz ayı sonu itibariyle katılımcıların hesaplarına 472 milyon 83 bin 542 lira devlet katkısı yatırıldı. Aynı dönemde, 3 milyon 757 bin 663 katılımcının fon tutarı 23 milyar 119 milyon 470 bin 303 lira olarak gerçekleşti.

    - "Bu yıl 1 milyon katılımcının sisteme girmesi bekleniyor"-

    TSB Başkanı Recep Koçak konuya ilişkin yaptığı açıklamada, devlet katkısı uygulaması ile sisteme katılımlarda büyük artış yaşandığını belirterek, "2013 yılı içerisinde toplam 1 milyon civarında katılımcının sisteme gireceği tahmin edilmektedir" dedi.

    Koçak, temmuz ayı sonu itibariyle katılımcıların yaş dağılımına bakıldığında 25-34 yaş arasındakilerin yüzde 35,42 ile sistemde en çok katılım sağladıklarını ifade ederek, sistemde 35-44 yaş arasındakilerin yüzde 33,88, 45-55 yaş arasındakilerin yüzde 19,52, 25 yaş altındakilerin yüzde 6,25 , 56 yaş ve üzerinin ise yüzde 4,92 oranıyla yer aldığını söyledi.

    BES'e en fazla katılımın yüzde 30,8 ile İstanbul'dan olduğuna işaret eden Koçak, İstanbul'u sırasıyla Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Kocaeli, Muğla, İçel ve Konya'nın takip ettiğini kaydetti.

    - "Sigorta sektörünün karlılığında bu yıl düzelme yaşanacağını tahmin ediyoruz"-

    Gündeme ilişkin olarak, sigorta sektöründe birleşme ve satın almaların devam edip etmeyeceğine ilişkin soruya Koçak, "Türkiye'de sigorta ve bireysel emeklilik sektöründe potansiyelin büyüklüğü, yabancı sermaye ilgisini canlı tutan bir etken. Buna bağlı olarak önümüzdeki dönemlerde satın almalar yaşanabileceği söylenebilir" yanıtını verdi.

    Sektörün karlılığına bakıldığında geçen sene olumsuz bir süreç yaşandığını ifade eden Koçak, bu yıl geçen yıla oranla düzelme yaşanacağını tahmin ettiklerini söyledi.

    http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1412617-devlet-katkisi-bese-olan-istahi-kabartti




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.