Şimdi Ara

Biraz dövüş bilgim var diyenler burada paylaşsın! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
3
Favori
12.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: teddybear01

    Kendo bilgim var ilk sopa buluyosun sonra sağ ayağını hafif bir adım atarak ilerlerken sopayı çocugun kafasına geçiriyorsun sonra geri adım atarkende sopayı geri çekiyorsun

    Hep kendo öğrenmek istemişimdir
  • Klasik bir kombinasyon alt karın bölgesine güçlü bir diz ve hemen arkasından darbenin etkisiyle eğilmiş olan rakibin sırtına güçlü bir dirsek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melizcia

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harekât

    Valla ben çocukken aikido ya gitmiştim hala o bilgiler aklımda.Kick box farklı sanki.4-5 ay kick box yaptım ama fazladan bir şey öğrenemedim.Kick box da kendini geliştirmek zor biraz bence bu yetenek işi gibi birşey. Benim gördüklerim bu.
    Ben dövüşte hiçbir teknigi kullanmıyorum.Başlangıç olarak kafa/diz-tekme-yumruk-yumruk-tekme(gözün birazcık aşşağısı/boşluk-böbrek-karaciğer-alt çene-karaciğer) adam yerdedir zaten 1-1 de.2 ye bir de dövüşürken çok hızlı olmalısınız ve ne olursa olsun ilk vuran siz olun.Yoksa işiniz zor.Vururken de kafa değil bu sefer diz/karaciğere yumruk kombinasyonu iyi gider.

    Sizden uzunlarla dövüşmek her zaman daha kolaydır,karaciğere çalışın yüzüne vurmaya çalışmayın iri yarı adamlarla dövüşmek zayıf adamlarla dövüşmekten daha kolaydır.Tabiki çevikseniz. Kısacası dövüşlerde çevik olursanız bu iş biter.Kasmış,kiloymuş boymuş bunlar da önemli tabiki ama çeviklik her zaman öne çıkar.

    Zamanında yapmışsınız bilirsiniz ama 4-5 ayda kick box dan bişey öğrenemedim sözünüz bence çok yalnış.
    Zaten 1-2 ay teknikleri öğrendikden sonra ellikler,torbalar,antrenman maçları,boşa çalışmalar ile kendini dahada güçlendirip,hızlandırıp,refleksleri,dayanıklılığı arttırıp gelişmeniz lazım.Teknikleri öğrendikden sonrası kişiye ve eğitmene kalmış ama en önemlisi kişiye kalmış birşey diye düşünüyorum şu hareketten şöyle kurtulun bu hareketten böyle kurtulun gibi şeyler kick boks tarzı sporlarda pek olmuyor dolayısı ile bir süre sonra sporcuya kalmış yeteneğini dahada geliştirip geliştirmemek. Karete,aikido olsa neyse onlar daha kapsamlı korunma yollarında.

    Kavgada teknik kullanmamak ve özellikle alyaş gibi yumruğu son güçle sıkarak amerikan futbolundaki topu fırlatır gibi vurmak yerine öğrendiğiniz aklınızda kalan duruş,ve vuruşları kullanmanızı tavsiye ederim.

    Not:Eleştri maksadım yok şuan öyle bir konumdada değilim sadece bu konular hakkında konuşmayı seviyorum hatam olduysa affola.


    Ben bir şey öğrenemedim demedim.Aslında açmam lazımdı ancak cümle iyice uzayacaktı.Anlatayım,benim amcam gençlik yıllarında; 90 larda türkiye boks şampiyonuydu.Ondan pek çok şey öğrenmiştim zaten yani duruş,denge,vuruş teknikleri ve kombinasyonları.Ayrıca babamın mesleği dolayısıyla pek çok şey zaten öğrenmiştim dövüş sanatlarına dair.Yani demem o ki ben zaten normal bir sporcu ayarında fiziğe ve beceriye sahip birisi olarak 4-5 ay boyunca pek fazla bir şey öğrenemedim.Ayrıca yeteneğimin de olmadığını anladım çünkü tekme atmak çok önemli benim yumruklarım çok sağlamdır,tekvando da kırmızı kuşakta bırakmama rağmen her ne kadar dengeyi iyi kurup, esnek bacaklara da sahip olsam sert darbeler atamıyordum. Olay bundan ibaret.Kısacası 4-5 aydan sonra devam etmeme nedenimse hocaya ısınamamam ve salona gelen adamların daha çok kavga dövüş için gelen tipler olması.

    Ben ciddi manada lisanslı bir bokscu olmak istemiştim,ama hoca bana gereken özeni göstermedi.Bende bıktım. 4.aydan sonra zaten nefret derecesine ulaştı ve 4. ayın ortalarında bıraktım sporu.




  • güncel
  • tornada kick ini geliştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok zor durumda kalırsan uyarılma bölgesine vur o zaman KO
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.