Şimdi Ara

Bir zam daha: Motorin fiyatı 10 lirayı aştı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
4
Favori
13.136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
115 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Neresi ironi?
    2014'te ekonomi iyi iken enflasyon %6 faiz %4 iken, iyi ekonominin mimarı Ak Parti'yi indirmeye çalışıp Gezi'de Taksim'de esnafın camlarını kırıp iç savaş çıkartanları anlatmak mı ironi?

    Sen 2014'te iyi ekonomide Ak Parti'ye oy verdin mi merak ettim şimdi.

    1) Ak Parti hiçbir zaman PKK veya PKK sözcüleri ile ortak hükümet vs kurmak istemedi. HDP ile hiçbir zaman hükümet kurup onları devlete sokma politikası yürütmedi. Habur rezilliğindeki amaç PKK'ya silah bırakmaktı, bugünkü muhalefet gibi devlete sokmak değildi.
    Habur kepazeliğinde desteklemedik oy atmadık ve Ak Parti iktidarı kaybetti. Biz HDP PKK ile iş tutanı iktidardan indiriyoruz siz bunları iktidar yapmaya çalışıyorsunuz,
    Aradaki farkı anlatabildim mi?

    2) Hazine bakanının o resmi fetö zamanı değil cemaat zamanı. Cemaat zamanı iken Ecevit'in de resmi vaar, Tansu'nun da resmi var herkesin resmi var. Cemaati FETÖ olarak terör listesine sokan 2014''te MGK'da Ak partidir bu arada hatırlatayım.

    Bak ben açıkladım, sende muhalefetin Fetö'den hapiste olan KHK'lıları serbest bırakma arzusunu açıkla bir zahmet.

    3) Şehit bacısına edilmiş böyle bir küfürü bugüne kadar kimse etmedi, üstelik bu ağır küfürü eden de milliyetçi geçinen İP.
    Hani CHP'nin alamadığı sağ oyları CHP'ye taşımak için kurulmuş CHP taşeronu İP.

    4) Evet durum ortada, ülkenin hiçbir sorununa çözüm üretmeyen, tamamen Türkiye düşmanlarının ülkemizdeki sözcülüğünü yapan, Avrupa ajanı Kavala aşığı, haçlı ordusu PKK'nın sözcüsü Demirtaş aşığı olan muhalefete oy atmıyor diye hiçbir öğretmene, çiftçiye, memura, emekliye gayri millî diyemezler.

    5) Tabi zaten Ak Partili çiftçi yok, memur yok, işveren işçi yok, öğrenci yok, emekli yok, size kalsa hepsi aç, ama ne hikmetse Ak Parti bu ülkede 20 yıldır ülkenin neredeyse yarısının oyunu alıp her genel seçimi kazanıyor.

    6) Ülkenin sorunları olabilir, bana göre de ülkenin sorunları var, ama bu sorunları PKK'nın siyasi sözcüsü ile, Türkiye düşmanları ile ortak olan muhalefetin çözmesi mümkün değil.

    Ne işimiz var Libya'da diyip Fransa ağzı, Rum Ermeni Yunan ağzı ile konuşanlar,
    Biz Suriye'de PKK gebertirken ne işimiz var Suriye'de diye PKK YPG savunuculuğu yapıp ABD ağzı, İsrail Fransa Ermeni ağzı ile konuşanlar bu ülkenin sorunlarını çözemezler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 8 Aralık 2021; 23:51:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Küçükken bodruma kaldırdığım bisiklet gibi arabayı streçe sarıp ofisin otoparkına koyucam. Ne zaman memleket düzelir öyle kullanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışına kaçmış fetöcü firariler devran dönecek devran dönecek diye havlıyor.
    Hayırdır yahu Ak Parti gidecek devran dönecekse bu fetöcülerin muhalefette hangi partisi var ki devran dönecek diye havlayıp umutlanıyor, bu fetö hangi muhalefete güvenip devran dönecek diyor bilgisi olan var mı çok bilmiş bana aktrol paralı maaşlı diyen iftiracı sana soruyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu Habere bakın.. AKP li SURİYELİ KANSIZ..
    Herkes görsün..

    https://forum.donanimhaber.com/400-bin-liralik-araba-alan-suriyeli-siginmaci-cift-antalya-da-dilencilik-yaparken-yakalandi--151366168

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haklısın sadece söyledikleri pkk başa gelecek başka bir şey yazmıyorlar. Yani herşeye yetkili olan birisi var fakat ülkenin bu durumda olmasının sebebi pkk ile ortaklık kurulacak olması.Bunlar istanbul seçimlerinde de pkk lıların işe alınacağını söylüyordu.


    Konu, akaryakıt fiyatları, gelen cevap pkk, kavala

  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Ben şaka yapıyorsun sandım ama değilmiş, akp liye laf anlatacak kadar boş zamanım yok iyi günler dilerim.

  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt
    Hep aynı acıklı son.
    Hep aynı bahane ile kaçış.

    CHP fetöden hapiste olan KHK'lılara özgürlük vaad ediyor neden acaba onun cevabını bari verseydin.

    Neyse sen cvp veremedin, şunun cevabını veren devran dönecek diyen bir trol yok mu belki sen verirsin bana iftira atıp kaçan iftiracı sana diyorum sen de kaçacaksın neden gelip yazıyorsunuz ki gidin ekşiye ve ülke gündemine burda ne işiniz var, siz oralarda kendin çal kendin oyna.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dreamblue35 D kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne idüğü belirsiz saçma sapan bir medyanın uydurma mıdır değil midir Suriyeli diyip CHP veya taşeronu İP'in çaycısı mı belli olmayan haberi koymuş aklınca algı yapıyor.
    Suriyeli belki Kılıçdar ile aynı mezhepten olan Eset'in adamıdır nereden biliyorsun alnında mi yazıyor, belki İP in çaycısı.
    Telesi odası bitti şimdi uyduruk merdiven altı medyayla algı kasıyorlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt
    Aga nööğrecağkk böyle nereye gidiyor bu fiyatlar

    Yakinda 60lt ortalama bi depoyu 1000tl ye fuller hale gelecez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araba artik lüks anlamak zor araba fiyatlari uçmuş 140 bin tl alinacak araç 200 bin olmuş bezinde 10 tl super km hesapı rahat yapicaz en çok sevindigim yan bu oldu

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Akoyun. Yanlış olmasın ak oyun diyorum. Başkanlık şahlanış hikayesi falan işte onlar en iyisini bilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 9 Aralık 2021; 5:32:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Novagate N kullanıcısına yanıt

    Ya ne üretiminden bahsediyorsun arkadaş sen? Mazot, dolar bu fiyatlardayken hangi üreticinin, üretimi attırma hevesi yükselir? Ben bile uzatma kabloları yapıyorum sırf insanların hatırı kırılmasın diye gece gündüz uğraşıyorum 3 kuruş paraya. Kablonun 100 metresi oldu 400 lira, kabloya atılacak Pet malzeme kaplamalar dolar yüzünden metresi 10 lira oldu. Bir hafta durmadan uğraşayım ki 500 lira kar edeyim. Ünlü bir firmaya yetkili garanti servisi sağlıyorum, kendim profesyonel çip seviyesinde elektronik tamircisiyim. Ha normalde metalurji ve malzeme mühendisiyim ama aylık 5000 TL parayla maalesef değil yaşamak hayatta kalamazsın. Yurtdışında hurda niyetiyle satılan bilgisayar parçaları burada mücevher değerinde. Yumurtanın tanesi 1 lirayı geçti. Bu insanlar ne yiyip ne içecek neyle eğlenecek te üretime katkı sağlayacak? Ülkeye en çok katkı sağlayan bir sektör olan elektronik bakım onarımcı olarak ben üretmek istemiyorum mesela. Masaya oturduğumda kazandığım parayla hiçbir şey yapılmayacağını düşündükçe üzülüyorum. Bu mu üretimi arttırmak?..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben üniversiteden 2011 senesinde mezun olup 2014 senesinin mayıs ayında sıfır krediyle yani tamamen kendi birikimimle 70bin kilometrede 7 yaşında boya değişensiz hasar kayıtsız araba aldım. şu an bir genç türkiye'nin en iyi bölümünden ve en iyi üniversitesinden mezun olup hemen işe girse 3 sene içinde yukarıda saydığım kriterlerde araba alabilir mi?


    onu geçtim artık onca yıllık deneyimim var, maaşım baya zamlandı(sözde) ben bile artık yukarıdaki kriterlerde araba alamıyorum

  • Bunların ekonomi modelinden anladığı halkı fakirleştirmek. Verdiğiniz örnekle durumumuz tamamen bu. Şakşakçılarından biri de konuya girip bu yaşam pahalılığına rağmen savunmaya devam ediyor. Bu kafayla 2022 de sert geçecek. Bunların sonu anca bilmedikleri ellerine yüzlerine bulaştırdıkları ekonomi ile gelir.

    İhracattan bahsediliyor çin olacakmışız tam bir tezat. Hammaddeyi ithal ettiğin yerde nasıl ihracatla ayağa kalkıp çin olacaksın yahu! İthalata dayalı ihracat yapmaya devam ediyorsun. Bu sırada ülkenin değerlerini araplara satmaya çalışıp günü kurtarmaya yönelik para girdisi sağlıyorsun. Israrlı bir şekilde geleceği olmayan sana bir şey kazandırmayacak anca o malum beşliyi iyice zengin eden inşaata yatırım yaparak ülkenin geleceği ile oynuyorsun. Say say bitmez.

    Bugün motorin 10 liraysa yarın 20 de olur. Basiretsiz biri varsa bir işin başında her şey mümkündür. 2017’de evet diyenler bugünlerden ve gelecekteki olumsuzluklardan sorumlular.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Halen ucuz. Paramiz degirsizlestigi icin asiri zam yapilmiyor yoksa fiyati 20 tl veya üzeri olmasi gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 ay once araba aldim 2013 41bin km linea urban. Tamamen kredisiz kendi param ile ve 27 yasindayim. Calisarak alinmaz bi arac artik. Ticaret yaparak aldim. Calistigim parayi 1yil biriktirip ancak oled tv xbox ekran karti ve bazi pc parcalari ancak aldim. Suan araba fiyati 110bin artti. 3 ayda ya. Gec kalsaydim nasil alcaktik ? Simdi baska bir genc bu piyasada nasil araba alsin ? Arabayi alan genc nasil depoyu doldursun ? Araba bos bos yatiyor. Cok yatmasin diye arada suruyorum o kadar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 9 Aralık 2021; 9:32:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akaryakıta gelen fahiş zamlara oranla trafikteki araç sayısında bir azalma gözlemlemeye çalışıyorum ama azalma olmuyor gibi.


    Türkiye'de en büyük yanılgı her şeyi kayıt içi verilerle açıklamaya çalışıyorlar.


    Özellikle çok önemli hocalar kayıtlı verilere bakarak analiz yapıyor ama Türkiye ekonomisinin yaklaşık %60 ı kayıtlı ise %40 ı kayıt dışı.


    Bu kadar kayıt dışı ekonomisi olan bir ülkede, resmi rakamlara bakarak ciddi krizler, ciddi buhranlar beklemek çok mantıklı beklentiler değil.


    Yevmiyeci adı altında günlük haftalık çalışan 10 milyondan fazla insan var.


    Size mantıklı geliyor mu 90 milyona yaklaşan ülkede kayıtlı 30 milyon çalışan olması.


    Bir diğer konu da, Herkes araba fiyatlarından şikayet ediyor. Arabalar yok satıyor. Millet lansman fiyatından almak için bayi kapısında yatıyor.


    Herkes ev fiyatlarında şikayet ediyor. Geçen ay haberlere konu oldu. Başakşehir'de en ucuzu 950.000 TL olan evler için binlerce kişi kuyruğa girdi. İzdiham oldu.


    Emlakçılar, büyük şehirlerdeki bazı semtlerde ev fiyatlarını satıcılar değil alıcılar belirliyor. En yüksek fiyatı veren alıyor, diyor.

    Konut satış rakamları da (özellikle kredisiz peşin satışların oranı) emlakçıların beyanını destekliyor.


    Akaryakıt fiyatları %100 den fazla arttı. Trafiğe çıkan araç sayısında kayda değer azalma yok.


    Hafta sonu özellikle pazar günü bir yerde yemek yiyeyim desen 20-30 dk boş masa sırası bekliyorsun.


    Yine haberlerde gördüğüm, metruk bir evde yaşayan yaşlı bir çiftin evinde sakladığı 400.000 TL yi dolandırıcılar ellerinden almış. Çiftin halini görseniz gider bir market alışverişi yapar ellerine veresiniz gelir. Fakat 400.00 TL paraları varmış yastık altında. Böyle milyonlarca insan vardır.


    Fakirliği reddetmiyorum. Asgari ücretle geçinmeye çalışan tüm emekçilerin Allah yardımcısı olsun. Ucuz ekmek kuyruğu, marketlerde çıkma sebze meyve kuyruğu da görüyorum. Ama dediğim gibi resmi rakamlara bakacak olursak ülke stagflasyona gidecek, yağma olacak diyen hocalar haklıdır. Bunun olmamasının sebebi de vatandaştaki bu kayıt dışı paraların ve kayıt dışı çalışan sayısının piyasayı döndürmesidir.


    3 yılda doların %300 e yakın arttığı bir ülkede şartellerin kapanması ve yağma başlaması beklenir. Fakat tüketim, özellikle gereksiz ve lüks tüketim tüm hızıyla devam ediyor.


    Türkiye bir İsviçre, Belçika, Hollanda, Norveç, İsveç değildir. Resmi verilere bakarak %80-90 doğru çıkarımlar yapamazsınız.


    Türkiye ekonomisi Etiler'de bir kafede elinde kahve, ağzında puro ile resmi verilere bakılarak yorumlanamaz, analiz edilemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 9 Aralık 2021; 9:51:3 >




  • Bizim omurgamız da saglam Ülkemiz saglam ister içerden ister dışardan Allah ın izniyle bu ülke AK parti ile ve ondan sonra yine onun yerini alacak bir parti ile yoluna devam edecek.

    Oma o parti asla Cumhur un hakaret partisi olmayacak yada iyi nin arkasına saklanıp tsa paramparça olmuş bu ülkenin evladına küfreden şerefsizlerin ip denen ipsizin partisi olmayacak hele bu iki partini g,,, ünü yaladıgı hdp hiç olmayacak vatanını seven vatanı için çalışan insan evladı bir parti olacak . daha çokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk bekelyin siz çok kudurun olamıoyruz diye . ama şu düşünün hdp ye öpücükler saçan partiye oy attığınızı .iki kelimeyi bir araya getiremiyorlar ağızları dolanıyor oda zaten hepsi aynı kelimeleri söylüyor. bari öncekonuşanı sonra konuşacak dinlese belki dersini çalışmış olavcak hiç olmazsa ikinci konuşan düzgün konuşur .A ma RECEP TAYYİP ERDOĞAN SAATLERCE KONUŞUYOR bir kez dili dolaşmıyor önünde yazsa insan öyle konuşamaz kulagından seslenseler yine öyle konuşamaz.





  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.