Şimdi Ara

Bir süre sonra yaşadığım performans düşüklüğü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konu başlığında da belirttiğim gibi bilgisayarımı açtıktan sonra hiçbir sorun yokken oynadığım oyunda fps im yavaş yavaş düşüyor örneğin LoL de oyuna girdikten sonra 3 4 oyun boyunca fps im 300-400 arasıyken oyun sayısı arttıkça fps im düşüyor 100 lere hatta 20 lere düştüğü oluyor ısınmadan olabileceğini düşünüp birkaç saat bilgisayarı boşta dinlendirip tekrardan denememe rağmen fps im bıraktığım yerden devam ediyor ve bu durum bilgisayarı dinlendirmekle alakasız bir şekilde bilgisayarı kapayıp açtığımda düzeliyor artık bu sorun canımı sıkmaya başladı önerilerinizi ve sorunun nelerden kaynaklanabileceğini bilen arkadaşlardan yardım bekliyorum. Ayrıca FurMark ve Msi AfterBurner kullanarak yaptığım testler sonucunda performans düşüşü yaşadığım zamanlarda gpu power ın normalin çok altında olduğunu fark ettim örneğin %95 - %100 güç kullanması gereken yerlerde %20 nin üzerine çıkmıyor ve ekran kartının tam güç kullanmamasından dolayıda fsp im düşüyüyor ek olarak ekran kartımda gördüğüm en yüksek sıcaklık 80 derece.

    Ayrıca donanımım şu şekilde ;

    Ekran kartı : Nvidia GTX 750ti ph
    İşlemci : i3 4160 3.6 ghz
    Psu : 350 W
    Ram : 8GB

    Not : Psu nun yetersiz olabileceğini düşünüp biraz araştırma yaptıktan sonra bu ekran kartı için 350 w bir psu nun yeterli olduğunu ve yük altındayken bile 60 w güç tükettiğini öğrendim bu sebepten psu nun sorun teşkil edeceğini sanmıyorum ancak yardımlarınızı her şekilde bekliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RealAct -- 29 Mart 2016; 22:27:33 >







  • Öncelikle selam, özelliklerin oyun için gayet çok iyi bu özelliklerde oyunlarda hele lol gibi bir oyunda sıkıntı yaşanmaz zaten eğer böyle bir sorunla karşı karşıyasan bilgisayarında virüs olabilir ilk önce temiz bir virüs taraması yap. Ekran kartı driver'in güncel olmayabilir Driver Booster adlı program'ı indirerek otomatik olarak güncellet eğer bunlara rağmen sorun hala devam ederse benden sana %100 çözüm tavsiyesi bu özelliklere bi Windows 8.1 64 bit Çak Sistem temizliği,onarım vs.vs. bunlar gibi herşeyi yapıpta sorun devam ederse işletim sisteminde sorun vardır unutma. Temiz bir güzel format at mutlaka düzelecektir merak etme özelliklerin gayet çok güzel İyi forumlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aiakox

    Öncelikle selam, özelliklerin oyun için gayet çok iyi bu özelliklerde oyunlarda hele lol gibi bir oyunda sıkıntı yaşanmaz zaten eğer böyle bir sorunla karşı karşıyasan bilgisayarında virüs olabilir ilk önce temiz bir virüs taraması yap. Ekran kartı driver'in güncel olmayabilir Driver Booster adlı program'ı indirerek otomatik olarak güncellet eğer bunlara rağmen sorun hala devam ederse benden sana %100 çözüm tavsiyesi bu özelliklere bi Windows 8.1 64 bit Çak Sistem temizliği,onarım vs.vs. bunlar gibi herşeyi yapıpta sorun devam ederse işletim sisteminde sorun vardır unutma. Temiz bir güzel format at mutlaka düzelecektir merak etme özelliklerin gayet çok güzel İyi forumlar.

    Bilgisayarımda Eset Nod 32 yüklü ve haftada bir tarama yaparım, driverlarım en güncel driverlar işletim sistemim ise 8.1 64 bit zaten




  • Önerilerinizi bekliyorum
  • RealAct R kullanıcısına yanıt
    %1OO Çözüm = FORMAT.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.