Şimdi Ara

Bir sonraki Mazda MX-5 daha hafif ve verimli olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dördüncü jenerasyonuyla birkaç ay önce ülkemiz yollarına da çıkan Mazda MX-5 genel olarak olumlu yorumlar almış, gerek tasarımı gerekse de paket olarak sunduğu enerjiyle serinin takipçilerini mutlu etmeyi başarmıştı.
     
    MX-5 Program Yöneticisi Nobuhiro Yamamato, bir sonraki jenerasyonun mevcut boyutunu koruyacağını ancak karbonfiber gibi daha hafif materyallerin yaygın kullanımı ile çok daha verimli olacağını dile getiriyor.
     
    Bir sonraki Mazda MX-5 daha hafif ve verimli olacak 
     
    Bu açıklamaları duyduğımda muhtemelen pek çoğunuz gibi aklıma karbonfiber gibi materyallerin üretime yapacağı maliyet etkisini düşünmeye başladım zira pahalı bir materyal ancak Mazda'nın buna karşı da bir planı var.
     
    Yamamoto günümüz koşullarında karbonfiberin pahalı olduğunu ancak maliyeti daha uygun karbonfiber için ar-ge çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Bu boyutta bir otomobilin daha da hafif olması büyük önem arz ediyor.
     
    Bir sonraki Mazda MX-5 daha hafif ve verimli olacak 
     
    Şu anda 1.5 litre hacmindeki motorundan 129 beygir güç elde eden Mazda MX-5, bir sonraki jenerasyonda hafiflemeye bağlı olarak daha küçük bir motorla gelebilir. Şirket yöneticisi özellikle bu kısma dikkat çekmek istiyor.
     
    Mazda'ya göre daha aracın diyete girerek hafiflemesi ayn zamanda daha küçük motor ve daha küçük lastikler ile hafifsiklet otomobil yapılabilecek. Bay Yamamoto bu konsepti "son derece basit" olarak yorumluyor.
     
    Bir sonraki Mazda MX-5 daha hafif ve verimli olacak 
     
    Bir de kötü haber var. SEMA Modifiye Fuarı'nda tanıtılan Speedster ve Spyder modellerinin geleceğini parlak görmediğini söylüyor Yamamoto. Dolayısıyla yakın gelecek için bu konseptlerin hacimli üretime girmesi mümkün değil.
     
    Yamamoto: "Hayallerimiz var, müşterilerimizin de hayalleri var. Açık bir otomobil çok duygusaldır v sürüşü iyi hissettirir. Ancak çok uygulanabilir olmadığından üretimi de zor. [Speedster, Spyder] O rüya otomobil..." 
     
    Beşinci nesil Mazda MX-5'in 2021'den önce gelmesi beklenmiyor. 
     


    Resim Galerisi

    Resimin Açıklaması
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
    Mazda MX-5
     
     







  • bir gün... bir gün alacağım seni miata.

  • Çok güzel görünce ağlamaklı oluyorum....

  • Bu arabayı türkiye'de kullanabilmek için hidraktif süspansiyon sistemine ihtiyaç var. Yoksa bu yollarda gitmez.

  • yahu motoru neden daha da küçültüyorsunuz. sonuçta keyif otomobili yapacaksınız. bu kafar beygirle vereceği keyif belli. şuan ki motora turbo takviyesi yap 170-180 beygir olsun kafi. yani otobanda gelip passat falan sellektör yapmamalı bu arabaya

  • arkadaşa katılıyorum daha ne kadar küçülecek o aracın motor sesini o egzoz sesini haşır haşır duymak isteyen olacak sen gidip 1.2 motor koy 200 beygir yap sonra motoru iyice sıkıştır 5 yılda ömrü bitsin bunu alan adam tasarruf mu düşünecek hey allahım geçen mercedes c63 amg gördüm nasıl ses var arabada kısaca araba ben buradayım diyecek motor ömürlerini kısaltıp duruyorlar son yıllarda

  • model için konusmuyorum ama mercedes kalitesinde %100 japon kalan bırkac fırmadan bırıdır Mazda.

    kalitesı ve degerı bılınmıyor...

  • Önce adam gibi motor koysunlar. Poloda bile 150 bg motor var. Utanmazlar. Gövde zaten güzel dengeli. Adam gibi motor olmadıkça almam. 208 gti 208 bg ise bunun en az 250-300 bg olması lazım.

  • daha verimsiz mi olacaktı?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kesbi

    Önce adam gibi motor koysunlar. Poloda bile 150 bg motor var. Utanmazlar. Gövde zaten güzel dengeli. Adam gibi motor olmadıkça almam. 208 gti 208 bg ise bunun en az 250-300 bg olması lazım.

    2021'de çıkacak modelde 3 silidir olma ihtimali varmış. hafiflik için.

    mercedes s class'ta bile 4 silindir seçenek var // 800.000 TL

    silindir sayısı düşüyor ama fiyatlar hiç düşmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 2 Ağustos 2016; 14:21:57 >
  • Hayır bu motorda ne tork var ne güç. Yokuşta era sana selektör yapıp yol isteyecek sen spor arabaya biniyorum diyeceksin olacak iş değil.
  • Güzel araba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizim araklıda var bundan ufak tefek sevimli bir araba, lakin kullanan adam arka tarafına çuval çuval soğan patates yükleyip gidiyo ulan hanzo cabrio hemde narin arabaya bu yapılırmı diye muhabet geçiyo arkadaşlarla aramızda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.